Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol Md 74 Carpati

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Ramane cuiul percutor blocat in fata. Se intampla destul de des, eu am fost de fata cand s-a intamplat si in poligon si in teren.

Publicat

Concluzia. Lăsați-ne băi șefilor să folosim pistoalele personale ca și arme de serviciu iar pentru cei care nu au dotați-i cu arme nu cu prăștii perimate! E viața noastră în joc și a celor din jurul nostru.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Se indreapta cuiul percutor daca e stramb, sau se elimina mizeria ori rugina daca asta e cauza.

Publicat

in felul in care ti-am explicat prima data, cind ai spus ca ti s-a blocat pirghia de siguranta.

• Membru
Publicat

Oare unii dintre noi cunoastem prevederile Legii 295/2004 si cine este autorizat sa repare arme? Hm...

Publicat

De 23 ani am în dotare pistolul md.74 și pot să spun că la capitolul precizie este foarte bun(dacă și „afetul” este bun).La toate tregerile (inclusiv cele din școala militară) am avut calificatvivul F.B.Dacă este curățat periodic nu dă incidente de tragere.Chestia rea la el aste capacitatea mică a încărcătorului.Infarctorii la ora actuală „se dotează” cu arme care au în magazie de la 17 cartușe în sus(adică trei unități de foc la md.74).Cunosc două cazuri în care colegi ai noștrii au plătit cu viața faptul că nu au avut în încărcător mai multe cartușe:în 1988 sau 1989 în județul Olt un ofițer(îmi pare foarte rău dar nu-i mai știu numele,știu doar că avea gradul de locotenent major) și un subofițer au făcut o pândă la locuința unui individ foarte periculos despre care se știa că este înarmat(avea o armă artizanală cu o singură țeavă,care se încărca prin înfiletare).Spre seară când avenit infractorul,l-au somat dar acesta a fugit.l-au urmărit și în acest timp au tras mai multe focuri de armă(probabil au terminat muniția din încărcător),moment în care infractorul s-a întors și l-a împușcat mortal pe ofițer,fiind prins ulterior.Al doilea caz este cel al lui Sașa Disici care urmărind un infractor a tras cele 6 cartușe după care până să schimbe încărcătorul a fost împușcat mortal.La vremea respectivă cei din conducerea poliției au dat vina pe pistol motivând că acesta s-a blocat.Știu că cei care sunt cârcotași și cei care nu-i simpatizează pe polițiști vor spune că cei doi eroi nu au fost buni trăgători.În ambele cazuri s-a acționat pe timp de noapte, în primul caz focurile de armă au fost trase din alergare pe teren accidentat,iar în al doilea caz din autoturism.Puneți-vă în situații similare să văd câți dintre voi ați nimeri.În poligon tragem la țintă fixă în condiții de iluminare,în condiții reale este altceva.

• Apreciez 4
Publicat (modificat)

Din pacate Carpatiul nu-l consider un pistol de serviciu, cel mult al 2 arma de purtat la glezna, de ce? Puterea de stopare este foarte redusa, capacitatea incarcatorului mica si schimbarea incarcatorului dificila fata de alte pistoale folosite de politiile din alte tari, si + de asta prin alte parti se obisnuieste sa aiba la ei 3 incarcatoare de 15-19 cartuse in functie de tipul armei, bare-mi de v-ar lasa sa face-ti serviciul cu arme pe care le puteti achizitiona personal, oricare din cele personale ar fi mai bune decat Carpatiul, dar factorii de decizie stau bine merci la birouri si se lupta vitejeste cu hartia A4 :(

Modificat de dcrist
  • Apreciez 2
Publicat

Trebuie modif legea intai ca sa ne permita sa avem mai mult de 12 boabe asupra noastra. Sa ne aducem aminte ca acum 2 ani doi vajnici luptatori ai ordinii si sigurantei publice de la Sectia 8 politie sau 7 (imi scapa acum Mr. Coravu pe raza carei sectii este) i-au intocmit dosar penal cmss X de la IPJ IF, adjunctul sau seful DPIR-ului la acea vreme ca l-au prins cu 15 boabe in G19-le personal?? Halal....

Acum 2 ani am intrebat si eu ce sa fac sa pot sa folosesc G17 ca arma de serviciu cf. legii ... raspuns: nu se aproba! Ma intreb, daca DONEZ pistolu` cu acte in regula tot, ma lasa sa-l folosesc? :)) Pe noi nu ne lasa sa ne luam armele acasa dar`mite sa le folosim in interes deserviciu ...

Publicat (modificat)

Daca donezi pistolul, fi sigur ca nu o sa ajungi sa-l folosesti tu ci altul cu OO mai mari, si sa ai 12 boabe la tine este pentru cine respecta legea si are arma legal detinuta, la ultimul dans din Bucuresti pe ritm de AK47 sunt sigur ca aveau la ei fiecare, doar 12 boabe in sector, ca de, poate erau controlati si se alegeau cu dosar penal :naughty: Am avut si eu o tentativa de cere aprobare sa efectuez serviciul cu arma personala deoarece cea de serviciu mai dadea rateuri in poligon unde din 5 arme pe linia de tragere 2-3 se blocau si trebuia sa le deblochezi de ciment altfel nu reuseai si erau Steyr (posibil vre-un lot cu probleme de care au scapat vanzandu-le la fraieri) bineinteles ca nu am primit aprobare ca doar traim in rrromanica si daca ai ceva initiative sa imbunatatesti ceva orice, ti-se da in cap o data sa-ti intre mintile inapoi si a doua sa fi in randul lumii :doh:

Modificat de dcrist
  • Membru
Publicat

S-a discutat aici despre problema asta

Se poate face prin contract de comodat, nu donatie, numai sa se vrea.

Puteti sa imi spuneti si mie ce articol incrimineaza ca infractiune portul, in incarcator asiupra ta a mai mult de 12 cartuse? Vad ca nu e nici macar contraventie nerespectarea prevederilor alin 42, pct 3...

Si oricum e o tampenie, daca am dreptul sa cumpar 50 de boabe, cum le duc pana acasa sau in poligon, in serii de cate 12? :doh:

• 2 săptămâni mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.