Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol Md 74 Carpati

Postare recomandată

• Membru
Publicat

sa stii ca are putere de penetrare mare, dar calitatea cartuselor lasa de dorit... adica unele trec prin masina din spate si se opresc in blocul motor, iar altele ricosaza din cauciuc, cum ati zis si voi... Si asta stiu practic, nu din auzite.

Publicat

Prieteni am avut şansa să folosesc la tragere cam tot arsenalul aparţinând M.A.I., mai în tinereţe pe vremea când eram locotenet la O.P. cum bine au remarcat cunoscătorii, am condus multe trageri am am tras muniţie cât unii nici măcar nu visează că or să mai tragă moca :hmmmt: , am o părere despre fiecare armă în parte şi văd că nu pomeneşte nimen de BB sau alte arme româneşti de desant aerian sau asalt. Nu înseamnă că nu mă respect dacă prefer un M1974, Carpaţi, a fost dragostea mea de 29 ani şi o să mai fie cam vreo doi, e ca şi cu femeia iubită, chiar dacă mai sari pârleazul tot la ea te întorci, :ner: nu la perfomanţele acestei arme mă refeream eu ci la valoarea sentimentală!. Poate asta e o păsărică a mea din tot stolul pe care îl am. La Dinamoviadele de altădată am ocupat locuri bune la concursul de tir,( ce-i drept foloseam un truc, pilirea pârghiei opritorului trăgaciului ca să fie mai lină declanşarea acestia în darea focului şi să înlăture tendinţa de tragere în jos a ţevii la acţionarea trăgaciului, nu faceţi ca mine!), nu sunt nostalgic, sunt pragmatic şi de acord cu tot ce este nou şi performant, dar nu arunc la gunoi tot ceea ce este vechi şi bun!. O provocare: vreau păreri despre Model 1998 Cugir, cal.9mm, laser. Acum să vă văd!. Cine a executat misiuni afară ştiu sigur la ce m-am referit. Să auzim de bine!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

"O provocare: vreau păreri despre Model 1998 Cugir, cal.9mm, laser."

Pai n-o sa prea auzi pentru ca sunt extrem de putine in dotare (mama ma-si suntem in zona publica), iar cei care le au, prin natura muncii nu prea au la ce sa le foloseasaca si/sau li s-a terminat bateria repede si nu au consumabile la magazie ;)

In poligon cica s-ar prezenta bine, depinde in foarte mare masura de "afet" sau "tzacanitul de la tragaci" ;). De remarcat "extrema fiabilitate" a intrerupatoului.

"( ce-i drept foloseam un truc, pilirea pârghiei opritorului trăgaciului ca să fie mai lină declanşarea acestia în darea focului şi să înlăture tendinţa de tragere în jos a ţevii la acţionarea trăgaciului, nu faceţi ca mine!)"

:ner: dai din casa? :ner: stai linistit, nu stiu citi mai cunosc UNDE trebuie actionat si mai ales daca au cu ce sa actioneze ;)

Modificat de serhente Garcia
Publicat

Serhente Garcia, ai auzit bine, ca precizie este mult superior Glokului, muniţia este calitativă şi glonţul are putere mare de penetrare, este destul de greu, trbuie să ai vână să-l foloseşti în condiţii optime, bateria se găseşte în comerţ la orice punct, chiar şi pe la ceasornicării sau magazine chei auto, problemă are la contactul (lipirea) dispozitivului contac laser pe mâner, este conceput pentru dreptaci. Dup ce ai să tragi cu vreunul mai vorbim să îmi spui ce impresie ţi-a făcut. Nu am auzit să se găsească la vânzare. Da de pm cu tragere după colţ, fabricate la Orăştie ştie cineva ceva?, am citit ceva pe forumurile pentru arme pe NET, dar este foarte vag.

Publicat

Avam este doar parerea ta.

Am tras cu cele doua, cugirul este subtirel, la o distanta de ani........lumina fata de glock.

Prerea mea. :emo-yessir:

Publicat

ROG!! mutarea topicurilor referitoare la "domenii sensibile" in zona dedicata exclusiv politistilor.

Publicat

Chiar asa...ce-i atat de sensibil incat sa ascundem ceea ce, oricum, se vede si cu ochiul liber?

• 1 an mai târziu...
Publicat

Cine ma poate ajuta cu nite informatii referitoare la Carpati?

De ce nu mai pot pune piedica de siguranta in pozitia asigurat?Pistolul functioneaza ok dar nu mai pot pune piedica in pozitia asigurat?

Care ar fi cauzele?

• Moderator
Publicat

La capitolul 7. scrie : "Defecţiunile pistolului trebuie înlăturate imediat ce sunt observate, atunci când acest lucru este posibil, sau dacă nu este posibil pistolul se trimite la atelierul pentru reparat."

Oricum, e bine sa studiezi Indicatiile tehnice, iar daca nu se remediaza defectiunea, du pistolul la armurier.

http://andreivocila.wordpress.com/2010/03/01/indicatii-tehnice-pentru-cunoasterea-intrebuintarea-si-intretinerea-pistolului-calibru-765-mm-md-1974/

Publicat (modificat)

este foarte posibil ca percutorul sa fie blocat in canalul sau, neputind sa gliseze, nu se poate actiona pirghia de siguranta, sau ... ai umblat la "ansamblu" si nu ai pus percutorul cu "pana" in pozitia corecta, opus pirghiei de siguranta. pentru detalii, pm...

Modificat de serhente Garcia
Publicat

o poti remedia, doar cu 2 surubelnite si o "picatura" de ulei (doar alimentar sa nu fie) daca percutorul aluneca "liber" in locasul sau.

Publicat

ok ms mult daca mai intampin probleme vb mai intreb. oare unde as putea gasi un manual de reparatie a acestui pistol?

• Membru
Publicat

Mai bine spray WD40, sa curete mizeria si apoi ulei fin. Sau direct balistol.

Publicat

A ramas cuiu` blocat ... desfa si curata TOT pistolul ... asta in cazul in care parghia de siguranta nu e stricata e insasi ...

Publicat

chestia e ca inainte sa fie la mine pistolul am aflat ca i sa schimbat parghia tragaciului, de atunci nu sa mai folosit, ma gandesc sa il fi montat gresit atunci?

Publicat

daca te referi la tragaci in sine, sau la pirghia care face legatura dintre tragaci si "capastril" care blocheaza cocosul, crede-ma ca nu au nici o actiune care sa blocheze siguranta. ti-am scris ceva pe pm, fa asa cum scrie acolo ;)

Publicat

Cand ajung acasa, am sa verific sa vad daca am manualul de care ai intrebat mai sus. Nu stiu sigur, dar am sa verific si daca il gasesc am sa-l postez aici.

Publicat

La politia unde lucrez un coleg a lua la intrarea în serviciu pistolul,a băgat cartuș pe țeavă,a urcat în sala de instructaj și aici când a vrut să bage pistolul în toc a percutat.A fost mare veselie.Noroc că pistolul era îndreptat în jos.Au mai dat și pe la știri mule cazuri cu polițiști care și-au împușcat colegii datorită mânuirii neatente a armamentului.Personal sunt de acord ca arma să fie purtată fără cartuș pe țeavă.Nu cred că v-ar conveni să plecați la familie cu o gaură în plus sau mai rău cu picioarele înainte datorită prostiei unora.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.