Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol Md 74 Carpati

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

George, confirm si eu ce spune bozo si minutzu. :)

In cele mai multe state occidentale, politistul in serviciu are cartus pe teava. La noi inca se mostenesc obiceiurile soldatesti.

Publicat (modificat)

În Italia de exemplu te învaţă când intrii în misiune să verifici armamentul, introduci încărcătorul, apoi cu siguranţa pusă introduci cartuşul pe ţeavă. În momentul unui conflict e cel mai rapid mod de a deschide focul. La momentul scoaterii pistolului din toc cu degetul mare se şi mânuieşte piedica ( nouă ni se explica mânuirea cu Beretta, ceea ce în cazul Glock-ului pică ), şi se începe tragerea. Merge un pic mai greu trăgaciul la pimul foc, dar apoi rămâne armat. Ceea ce am scris eu aici se referea la intervenţia antiteroristă, dar am înţeles că eceleaşi tactici le aplică şi restul poliţiei.

Ca o paranteză, în poligon am fost întrebaţi de ce tragem noi la 25 de metrii. La răspunsul nostru referitor la regulamentele de tregere am primit un răspuns pe măsură. "Tragem după infractorul care ne atacă, nu după acela care fuge. Intenţia de a ne ataca se manifestă de la maxim 5 metrii. După infractorul care fuge fugim şi noi." Asta a impresionat pe toată lumea în poligon, ţimând cont şi de faptul că era anul 2001.

Modificat de minutzu
Publicat (modificat)

Atat de bine ni s-a introdus in capete, ca armamentul se tine asigurat si fara cartus pe teava, incat unii ne inspaimantam de o arma cu cartus pe teava si asigurata....

Asta vine si din lipsa cunoasterii armei, si din lipsa tragerilor...

As face un experiment cu oricine...vreau sa incerce in conditii de stres sa scoata arma, sa o dezasigure, sa introduca cartus pe teava si si execute tragere de riposta sau de care vrea el in 1 secunda.

Daca o face in 10 secunde e deja mort....

Arma se tine cu cartus pe teava.Punct.

In tarile cu apa calda, evident.

In Romania unde politistul este la nivelul unui soldat neinstruit cu armamentul...e mai sanatos cu arma asigurata si fara cartus pe teava...

:emo-yessir:

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

:lol:

Ar fi fost mai bine sa nu ai dreptate în postul ăsta arcane. Din păcate toată dreptatea e de parte ta. Până nu se schimbă mentalitatea la nivelul ... nu putem face nimic. tot din păcate infractorii sunt mult mai bine înarmaţi la ora actuală decât multe din forţele poliţieneşti din România. nu mai e mult pânu vom începe sa ne jucăm pac pac pe stradă cu ei. Mai trebuie doar un precedent. Apoi Dumnezeu cu mila ...

• Moderator
Publicat

Nu e necesar să se schimbe doar mentalitatea. Ar trebui ca această instituție să nu mai fie subfinanțată, să se execute săptămânal trageri de antrenament, etc etc ...

Mai e mult până departe ...

Publicat (modificat)

..........................................

...e mai sanatos cu arma asigurata si fara cartus pe teava...

:emo-yessir:

eventual cu incarcatorul in celalalt buzunar...sau poate in borseta...sau, pentru siguranta, chiar in rastel...

Nu scapam asa usor de acest tip de mentalitate cazona...

Modificat de videosuzy
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

cei din conducere care (sunt sigur) ca citesc acest topic, ce pot spune??? :hmmmt: :hmmmt:

• Membru
Publicat

si nici in teren, oricum stau in spate si doar dau din gura

Publicat

Cei din conducere n-au timp de astfel de copilarii (activarea pe forum adica) iar cei care ocupa functii de conducere in diverse esaloane se prevaleaza de articolele din regulament, articole ce le ofera un somn linistit. In plus de asta, in situatia unui incident (foc accidental) omul cu balanta pe umar nu te judeca cu sufletul sau cu inima ci in spiritul legii. Aici trebuie umblat.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Mă văd nevoit să fac iar unele precizări:

1. Legea ne dă dreptul să purtăm permanent asupra noastră armamentul din dotare, concluzie: poţi avea sau nu cartuş pe ţeavă e problema ta,

2.Manevrarea pistolului M1974 este mai greoaie decât a celorlalte pistoale, arc recuperator destul de rigid, necesită o forţă mai mare de tragere a manşonului către înapoi pentru introducerea cartuşului pe ţeavă, câte tinere colege nu au reuşit să facă această manevră?, destule văzute de mine,

3. În cazul în care există glonţ pe ţeavă, obligatoriu manşon asigurat, pentru a executa foc trebuie să faci următoarele manevre: cu degetul mare de la mâna dreaptă în care ţi pistolul trebuie să desiguranţezi iar cu mâna stângă trebuie să tragi cocoşul înapoi, ce fac stângacii?, manevra este greoaie, se pierde mult timp, ideal pentru a executa foc desiguranţare şi introducere cartuş pe ţeavă atunci când este nevoie,

4. În multe cazuri s-a pierdut muniţie, datorită faptului că trăgătorul a uitat că a introdus cartuş pe ţeavă şi a acţionat din nou manşonul,

5. Ştie cineva dacă această armă catalogată ca fiind de război se găseşte la vânzare prin magazinele de specialitate?.

6. Este destul de grav dacă nu cunoşti manevrarea armamentului din dotare, pistolul cu muniţie nu iartă prostia, regulile sunt imperative şi trebuiesc tratate ca atare, cu arma nu te joci: ucizi, răneşti, distrugi. Deşi puteţi să invocaţi scopul, este cu totul altă mâncărică de cartofi. Nu este cinism ci realitate!.

7. Niciodată un foc executat în poligon nu este similar cu cel executat în stradă, păcat că nu se mai fac trageri în poligoane descoperite.

ATENŢIE! Pentru a verifica cele postate de mine mai sus nu folosiţi muniţie reală, solicitaţi armurierului muniţie de exerciţiu!

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

5. Ştie cineva dacă această armă catalogată ca fiind de război se găseşte la vânzare prin magazinele de specialitate?.

Da, se fabrica la Cugir. :)

Publicat

Pret 1680 lei

dna Bîrzu, tel. 0258.753.194

Aveam si mobilul insa nu-l mai gasesc.

Stima

Publicat

mai intai de toate de ce intrebi asta? in mod obisnuit nu se poarta asa, dar daca situatia o impune...se schimba. insa sunt destui care au cartus pe teava, pentru orice eventualitate.

Publicat

'videosuzy' mulţumesc pentru informaţii, pentru când voi ieşi la pensie intenţionez să achiziţionez unul. :emo-yessir:

• Membru
Publicat

Eu prefer o alta arma, poate pana la pensie te indragostesti de un glock :emo-yessir:

Publicat (modificat)

.................................... când voi ieşi la pensie intenţionez să achiziţionez unul. :emo-yessir:

Cand iesi la pensie ai dreptul sa soliciti achizitionarea armei din dotare. In functie de stoc, se aproba sau nu solicitarea ta.

Am colegi care au iesit la pensie si au achizitionat Carpatiul la aproximativ 60-70% din pretul actual de vanzare. Autorizarea si-a urmat cursul stiut.

Stima

Modificat de videosuzy
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Carpatiul asta odata cu iesirea la pensie sa zicem ca are un pret mai accesibil pentru cel ce isi doreste asa ceva . Dar unul care se respecta pe el si a fost toata viata cu o arma in mina , nu cred ca isi cumpara istoricul pistol al unitatilor de ordine publica . Pentru a avea o amintire frumoasa eu cred ca merita un efort sa-ti iei un Glock , Smith&Wenson , Walther cu toate ca sunt mai scumpe . Bineinteles, ca va veni vremea sa spunem si despre modelele astea ca sunt istorie dar , cu siguranta fiabilitatea lor, precizia si siguranta mecanismelor ,calitate materialelor din care sunt facute, se va recunoaste de cunoscatori peste ani . Carpatiul asta, eu unul l-am purtat vreo 10 ani si pot spune ca , nu are o eroare de precizie foarte mare dar , puterea munitiei folosite si calitatea lasa de dorit in mod categoric . Adica ca sa facem un spirit de gluma : daca este cazul sa rezolvi o situatie legala de folosire a armamentului din dotare trebuie sa tragi ambele incarcatoare , adica 12 cartuse in ceva . Si sa te fereasca sfintul ca cei cu care ai meci, sa aibe altceva in mina . Am asistat la situatie cind am tras in cauciuc de masina si a sarit glontul aiurea . :ner: Daca tot sunt doritori , fabrica de la Cugir face modelul calibru 9mm , actualmente la 18 milioane , cu munitie Sadu 9x17 . Am un coleg care a sunat de curind pe acolo si stia datele problemei . Au si LP la 23 milioane . :emo-yessir:

Publicat

4. În multe cazuri s-a pierdut muniţie, datorită faptului că trăgătorul a uitat că a introdus cartuş pe ţeavă şi a acţionat din nou manşonul,

Si cu alte arme nu se intimpla la fel ? Scuza-ma dar e ca si cind ai spune ca la ferarri, daca schimbi dintr-a 5-a intr-a 2-a la 100 km/h merge, dar la dacie nu.

De ce nu amintiti si de faptul ca pentru cei cu aratatorul foarte gros, exista posibilitatea ca la executarea focului sa-i sara mansonul, intrucit apasa ca muflonii pe garda tragaciului care ....

Nu o fi curios faptul ca desi proiectat in anii '30, WALTHERUL PP/PPK inca se mai produce?

Publicat

Serhente , Walterul amintit inca se produce la calibrul 9 mm . Adica multumitor din mai multe puncte de vedere ca si Makarov . Schimbarea in lumea pistoalelor a venit din sistemul de siguranta , tragaciul pistolului , materialul plastic folosit , ergonomia crosei care o simti in mina , perceptia aparatelor de ochire care le vezi si modul lor de aliniere , munitia performanta folosita . Asta ca referire la amintitul Walter . Apoi ca si referire la precizarea cu actionarea dubla de manson, nu vreau sa fiu de acord cu tine pentru majoritatea colegilor care iau in serios arma care o au in holster . Fiecare in timp trebuie sa-si formeze instinctul a ce trebuie sa faca . Nu am inteles de ce este necesar cartusul pe teava . Viteza de reactie este de citeva secunde daca percepi pericolul in timp optim si nu tratezi cu indiferenta intilnirea cu o persoana pasnica , care poate sa te taie sau sa te impuste in secunda doi si asta daca nu esti atent ce face cu mainile ei . Nu vreau sa ies din topic cu explicatia . :hmmmt:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Daca as avea posibilitatea, v-as "provoca" la un concurs/test. Cineva, cu glock si munitie noua, eu cu ceva vechituri (Luger, Walther P38, Browning FN, CZ) acelas calibru, dar cu munitie de prin '41, '42 ;) sau chiar si cu revolvere gen Enfield, St Etiene, Bayard de prin 1898 ;) sa vedem diferenta.

later edit, nu eu ti-am dat punctul negativ, chiar as fi interesat sa stiu nu cine, ci de ce ti l-a dat, intrucit discutia/schimbul de pareri decurge in mod cit se poate de normal, civilizat.

Modificat de serhente Garcia
Publicat

Serhente : te rog sa crezi ca nu mi-a dat inca nimeni un punct negativ inca ,. Asa este normal si asa este civilizat

ca discutia sa fie, constructiva si sa invatam fiecare din cunoasterea celor ce stiu ceva ce noi nu stim. Eu tot timpul am principiul de a cunoaste de la altii , fara regrete de mandrie . Ca o provocare eu as concura cu tine cu un FN . Nivelul de cunoastere ,este o invatare a cunostintelor de la cei multi , combinat cu ce stii tu si raportat la situatia ce ti se pune in fata . :clip:

• Membru
Publicat

si eu ma bag sa trag la tinta eu cu carpati si cine vrea cu glock. :D

dar nu la tragere rapida

Publicat (modificat)

Bozo , cei ce stiu ce este teava fixa nu-si dau cu parerea si nici referitor la timp . Apoi referirea se face la tinta din poligon banuiesc . Sunt convins ca , nu esti multumit deloc de calibrul armei si calitatea munitiei folosite . In situatie reala , nu cred ca esti multumit de puterea cartusului de a imobiliza infractorul . :hmmmt: Sau incearca ceva pentru tine,intr-un cauciuc de masina . Nu vreau sa te dezamagesc dar , viata ta conteaza mai mult . :emo-yessir: Referitor la Glock , are 19 cartuse de 9mm in incarcator si este o arma de lupta eficace . Putere mare de foc , calibru eficient, precizie destul de constanta la distanta medie . :clip:

Modificat de Daniel
Publicat (modificat)

Nu esti singurul care a patit asta! Eu am patit insa si altceva: deunazi am avut o tragere, iar la al doilea foc, mi-a ramas glontul pe teava , caci in tub nu a fost destula pulbere ca sa il arunce afara. L-am scos eu cu o surubelnita si a iesit foarte usor. De asta ce ziceti?

In rest sunt multumit de el , la trageri e destul de precis, la distanta la care tragem noi cu ele, insa la distanta mai mare nu stiu ce sa zic, caci nu am incercat.

Modificat de Dorin17

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.