Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis suspendat pentru alcool. Mai primesc si alte documente acasa ?

Anda21

Question

Buna.Am si eu o nelamurire :) acum cateva zile mi-a fost confiscat permisul pe o perioda de 90 de zile , cu o amenda de 720 de RON , intrucat am fost prinsa a volan cu o alcoolemie de 0,36%. Eu permisul l-am predat si amenda am platit-o in 24 de ore. Este posibil sa mai primesc o instiintare acasA? Si pentru a nu o primi ce anume trebuie sa fac? 

• Upvote 1
  • Downvote 1

Recommended Posts

• 0
  • Membru

Permisul tau de conducere nu a fost confiscat, ci a fost retinut in vederea suspendarii dreptului de a conduce!Acasa nu trebuie sa primesti nici o instiintare deoarece fapta ta este din sfera contraventionalului nu a penalului!

Reducerea perioadei de suspenadare intervine in urmatoarele cazuri: cand suspendarea este de 60 sau 90 de zile; nu esti  incepator ; in ultimii 3 ani nu ti-a mai fost suspendat permisul; in ultimii 2 ani nu ai avut abateri de circulatie;
Pentru a ti se reduce suspendarea este nevoie sa sustii un examen ,iar nesustinerea acestuia prelungeste perioada cu inca 30 de zile, dupa care ai sa poti sa-ti ridici permisul fara examen.

Edited by cipri83
  • 0
  • Moderator

Ţi-e frică de mami şi de tati? :naughty:  Mama ei de băutură...înştiinţare de obicei primeşti, chiar dacă ai predat permisul, prin care ţi se aduce la cunoştinţă că urmare a abaterii săvârşite, nu mai ai dreptul de a circula pe drumurile publice în perioada x - y.:D

Edited by Cristi
  • Upvote 1
  • 0

Permisul tau de conducere nu a fost confiscat, ci a fost retinut in vederea suspendarii dreptului de a conduce!Acasa nu trebuie sa primesti nici o instiintare deoarece fapta ta este din sfera contraventionalului nu a penalului!

Reducerea perioadei de suspenadare intervine in urmatoarele cazuri: cand suspendarea este de 60 sau 90 de zile; nu esti  incepator ; in ultimii 3 ani nu ti-a mai fost suspendat permisul; in ultimii 2 ani nu ai avut abateri de circulatie;

Pentru a ti se reduce suspendarea este nevoie sa sustii un examen ,iar nesustinerea acestuia prelungeste perioada cu inca 30 de zile, dupa care ai sa poti sa-ti ridici permisul fara examen.

Esti sigur ca la alcool beneficiaza de reducerea perioadei?

• 0
  • Moderator

Da, din păcate, legea permite şi beţivanilor depistaţi la volan să beneficieze de reducerea perioadei e suspendare, dacă nu au fost implicaţi într-un eveniment rutier.

Detalii găseşti aici:

• Upvote 1
  • 0

Ţi-e frică de mami şi de tati? :naughty:  Mama ei de băutură...înştiinţare de obicei primeşti, chiar dacă ai predat permisul, prin care ţi se aduce la cunoştinţă că urmare a abaterii săvârşite, nu mai ai dreptul de a circula pe drumurile publice în perioada x - y. :D

Cred ca ii e frica de iubi... ca o trimite cu bagaj cu tot la cluj.... ca tot uitase sa-si ia ruj :))

Nu te supara pe noi, Anda, mai glumim... secretul tau e in siguranta aici! :good: (in Bucuresti nu se trimit instiintari, volumul de coli folosite ar fi prea mare :)) )

• 0

:))surpriza procesul meu verbal este facut pe o luna in urma

ala mi-a gresit data in loc de 26 07 2013 a scris pe 26 06 2013.

Daca fac contestatie e posibil sa il primesc inapoi?:))

Si da de ce nu imi e frica de reactia parintilor :) altceva nu ma intereseaza

• 0
  • Moderator

Nu, 99 la sută nu îl vei primi înapoi. Dar puţină ruşine nu îţi este că te-ai urcat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan? O inconştientă ca tine poate omorî oameni nevinovaţi pe stradă. 

• Upvote 1
  • 0
  • Membru

Surpriza!Faptul ca s-a gresit data nu este un caz de nulitate absoluta, ci doar relativa ...iar daca ai sa te uiti ca data si ora sunt trecute in doua locuri (in partea de sus se scrie data cand este intocmit procesul verbal,iar in partea din mijloc este trecuta data cand a avut loc fapta)  asa ca nu fi prea happy,pt ca te asiguri ca in instanta ai sa pierzi contestatia!

Si in plus judecatorul o sa vada data si pe dovada inlocuitoare a permisului de conducere...si dupa cum a spus si Cristi grav este ca te-ai urcat bauta la volan si puteai face victime,nu ca s-a gresit niste cifre!

Rusine tie d-soara!

Edited by cipri83
  • Upvote 1
  • 0
  • Moderator

Quod erat demonstrandum! Tineretul din ziua de azi dă dovadă de o nesimţire la cote alarmant de ridicate şi de o inconştienţă asemenea. Dacă în lege scrie că nu trebuie să mergi nici măcar un metru cu maşina sub influenţa băuturilor alcoolice, atunci nu mergi. Oricum, dacă e să iau de bună varianta ta, ai mers numai 200 de metri pentru că ai fost oprită de colegii de la rutieră, altfel mergeai mult şi bine. Eu pe beţivii de la volan i-aş băga vreo două-trei luni pe la răcorică, la fel cum se procedează în SUA, ca să se gândească de două ori înainte de a mai pune alcool pe limbă şi a conduce. Ruşine! 

• Upvote 2
  • 0
  • Membru

Stai linistita pentru ca dupa cum ti-am spus este un caz relativ de anulare!Judecatorul o sa vada dovada incontestabila prin care se arata ca tu ai consumat alcool!Aceasta este protocolul aparatului etilotest cu, care tu ai fost testata si unde apare numele, prenumele tau,CNP-ul ,data si ora testarii si rezulatatul de 0,36 mg/l alcool pur in aerul expirat care dupa mine nu prea face cinste unui conducator auto si nici decum unei fete!

Asa ca mai lasa nasul in jos, pentru ca l-ai ridicat prea mult si acceptati pedeapsa!

Edited by cipri83
  • 0

Eu pentru bautura la volan le-as suspenda permisul pentru un an si in caz de recidiva a doua oara pe 5 ani si a treia oara ANULAT fara drept de a mai conduce vreodata. La fel si pentru viteza excesiva cu 40 km/h peste limita admisa, adica 10-20 km/h peste limita amenda, 20-40 amenda plus suspendare pe 3 luni peste 40 peste limita admisa minim 1 an

• 0

Daca incearca sa conteste PV o sa aiba o surpriza.... instanta o sa constate ca au trecut cele 15 zile in care putea face acest lucru, cunosc caz concret in care cineva a incercat acelasi lucru pentru viteza, tot cu data gresita.Cazul pe care-l cunosc a adus in instanta PV-ul si plangerea, judecatorul a citit data de pe pv si a respins plangerea ca fiind depusa in afara termenului de contestare. Eu pentru ce prinsi bauti la volan a-si propune sa le faca si un tatuaj in frunte sa-i cunoasca lumea pe strada ca fiind potentiali criminali !!! indiferent ca e barbat sau femeie, la volan, bauti, sunt la fel de periculosi!

Edited by ionut72
  • 0

Si daca eu vin cu un document justificativ prin care arat ca in momentul si la ora savarsirii contraventiei eram in cu totul alta parte?Nu poti contesta un proces verbal de constatare a contraventiei doar pentru faptul ca agentul consatator avea ochii albastrii ,trebuie sa motivezi ce anume contesti in speta data intocmirii acestuia.

• 0
  • Moderator

La alcool, unde te-a oprit, te-a identificat, ai fost testat cu aparatul, există acel protocol/bon cu rezultatul testării şi aşa mai departe, e greu de crezut că vreun judecător nu va realiza că este vb doar despre o eroare şi o să anuleze o astfel de contravenţie atât de gravă. Mai ales că pe hârtiuţa cu rezultatul testării aparatul printează şi data.

• 0

Amenda o platesti pentru a beneficia de jumatate din minim pe urma te gandesti daca vrei sa contesti sau nu P.V-ul.Tocmai neconcordanta dintre data constatarii contraventiei in P.V si cea a testarii cu etilotestul poate sa fie speculata.Daca a semnat P.V-ul atunci.........

• 0
  • Moderator

E plină lumea de "specialişti" în eludarea legii. Beţivii ăştia de la volan ar merita permisul anulat direct, fără drept de apel. Simplu.

• Upvote 1
  • 0
  • Moderator

Semnătura contravenientului nu e atât de importantă pe cât se vehiculează în folclorul popular. Chiar dacă a semnat, nu are nicio importanţă, şansele de a avea câştig la o eventuală contestaţie nu se diminiuează absolut deloc dacă a semnat procesul verbal, e doar o legendă. Prin aceea semnătură doar intră în poseia procesului verbal pe loc. Atât şi nimic mai mult. Poate să facă contestaţie şi şansele de a câştiga sunt chiar mai mari decât în situaţia în care nu ar fi semnat, tocmai pentru că dovedeşte că cunoaşte ce drepturi are şi doreşte să i se facă dreptate într-un mod firesc, nu printr-o atitudine sfidătoare şi speculativă.

• Upvote 5
  • 0
  • Moderator

Greşit! Nicio instanţă din ţara asta nu va interpreta la fel ca tine acest lucru. De ce? Pentru că omul poate plăti amenda ca să beneficieze de jumătate din minim, după cum este prevăzut în lege, urmând ca, în cazul în care câştigă contestaţia, să îi fie restituiţi banii. Mentalitatea asta circula printre poliţiştii mai bătrâni, însă nu este conformă cu realitatea.

• Upvote 1
  • 0

In aceasta speta semnatura contravenientului este importanta pentru ca atesta faptul ca a fost prezent la data,ora si locul unde a fost savirsita contraventia.Semnatura acestuia certifica faptul ca"am luat la cunostinta si am primit copia p.v" deci nu,numai ca a primit copia p.v. ci si ca a luat la cunostinta despre continutul acestuia.Nu intru acum in amanunte privind spetele intilnite in cazul cand acestea sunt intocmite in prezenta unui martor asistent.

• 0

Si la radar ar fi trebuit sa existe poza, dar cine a facut plangerea de care vorbeam nu stiut ce sa ceara, dupa cum stiti in contraventional cel care face plangere aduce sau cere probe, din aceasta cauza am si mentionat in postare ca a depus in instanta doar PV si plangere, in cazul de care vorbesc putea cere proba cu martori pentru ca, contravenientul(cacofonie dar asta e) nu avea de unde sa  aiba poza de la radar si nici nu a stiut ce sa ceara.Judecatorul a analizat pe ce i s-a prezentat.

PS -nu am vazut PV-ul, am vazut doar hotararea instantei

- este data in Timis

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.