Jump to content
POLITISTI.ro

Wikileaks a publicat sute de mii de telegrame ale ambasadelor americane


Cristi

Recommended Posts

 • Moderator

Duminica seara, 28.11.2010, un jurnalist australian, pe nume Julian Assange, fost hacker, actual activist pentru libertatea de exprimare si deconspirarea itelor tesute de marile guverne ale lumii, a publicat pe site-ul infiintat chiar de el in 2006, wikyleaks.org, un numar de circa 200 de telegrame expediate de ambasade ale statelor unite din diverse tari de pe glob, cu promisiunea ca va publica aproximativ 250.000 de astfel de documente, multe clasificate secrete, provenite din toate tarile lumii unde SUA are interese. Se pare ca ar exista un numar vehiculat de 830 de telegrame expediate din Romania catre Washington cu un continut interesant, in special legat de alegerile prezidentiale de la noi din tara. Asteptam detalii, speculatii sunt multe. :naughty:

Edited by Kmcoio
Link to comment

prima speculatie ar fi: daca wikileaks este el insusi o intoxicare? :) de unde a facut asta rost de 250k documente - free or classified? nu poti cara cu geanta 250k de documente, provenind de la nspe' mii de institutii ale statului si cei de la FBI sa nu vada asemenea scurgere de informatii. Unde mai pui ca in institutiile "sensibile" nu au dispozitive de copiere atasate la PC iar orice copiere pe stick de memorie (daca ai asemenea nivel de acces) se transmite automat catre departamentul IT - cine copiaza, cind, cit, ce documente, etc etc.

am clienti firme straine care au implementate asemenea sisteme, ce sa mai zic de Departamentul de Stat sau altii de acelasi calibru. c'mon :)

Link to comment
 • Moderator

Exista mai multe teorii legate de aceste documente :

1. Chiar serviciile secrete i le procura cu, sau fara, aprobare de la Casa Alba, pentru a dezinforma sub aparenta unor documente secrete. In apropierea razboiului cu Iranul acesta poate fi o tehnica buna de dezinformare a adversarilor. Atunci povestea cu haituirea fondatorului e doar vrajeala de adormit "vanatul".

2. Se bazeaza pe hackeri care patrund in sistemele informatice secrete si acestia le procura. Fie exista o miscare rebela de hackeri care doreste sa lupte cu Oculta Mondiala si le furnizeaza pe gratis catre Wikileaks, fie e vorba de hackeri mai mercantili si atunci tranzactia e pe ceva bani.

3. Le furnizeaza servicii secrete ostile SUA si Israel, care au intrat in posesia lor prin diverse mijloace. Tari precum China, Coreea de Nord, Rusia etc. ar putea fi interesate de apartia unor astfel de fisiere mai mult sau mai putin veritabile.

Insa, din cate se pare, principalul vinovat (gasit de Guvernul SUA) ar fi soldatul Bradley Manning, care a fost arestat pentru "disclosure" de informatii secrete, in calitatea sa de analist de informatii, angajat al armatei SUA. Acesta a fost arestat in cursul lunii mai 2010, iar documentele publicate de wikileaks dateaza din 1966 pana in...februarie 2010. Deci? Intr-adevar, ai dreptate, Maxu08, cand incerci sa iei ceva pe un stick este alarmat departamentul IT...dar daca cel de la IT ia acel ceva?

Edited by Kmcoio
Link to comment

l-au gasit pe acarul Paun :D o sa faca pirnaie ca fraierul dar macar o scape cu viata. Sau o sa-l transfere intr-o zona in care gherilele fundamentaliste platesc bani ptr fiecare soldat american ucis. poate primeste si o decoratie :)

Link to comment
 • Moderator

Interpolul a emis, ieri, un mandat de arestare internaţional pentru Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, în dosarul deschis pe numele acestuia, în care este cercetat pentru viol şi agresiune sexuală. Se pare că omul chiar deranjează! :naughty:

Un purtător de cuvânt al Interpol a confirmat publicarea pe site-ul instituţiei a unui aviz de căutare pentru Julian Assange.

Solicitarea de mandat de arestare în scopul extrădării a fost primită la 20 noiembrie din partea Suediei şi este distribuită către toate cele 188 de ţări membre.

Julian Assange a sesizat, tot ieri, Curtea Supremă suedeză, pentru a contesta mandatul emis pe numele său. În data de 18 noiembrie, justiţia suedeză a emis un mandat de arestare pentru Assange, în vederea interogării "pentru bănuieli rezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie", în cazul unor fapte petrecute în luna august.

Avocatul fondatorului WikiLeaks a contestat decizia, însă aceasta a fost confirmată în apel, singura modalitate de contestare fiind sesizarea Curţii Supreme.

Link to comment

ce concidenta!!! l-am vazut chiar intr-un interviu la CNN zilele trecute si nu cred ca era nevoie de mandat sa il gaseasca :)

insa poate ca si acest mandat are scopul de a face actele publicate ca fiind credibile :)

Link to comment
 • Moderator

In urma presiunilor politice, serverele Amazon.com, care gazduiau site-ul WikiLeaks in SUA, au fost inchise ieri.

Dupa ce Amazon a blocat accesul la documente, presedintele Comitetului de aparare al SUA, Joe Lieberman, a initiat un boicot, indemnand toate companiile care gazduiesc fisierele WikiLeaks sa opreasca orice relatie cu site-ul. :naughty:

Casa Alba si Pentagonul condamna publicarea noilor documente de WikiLeaks.

Link to comment
 • Moderator

Un nou episod din încercarea de a stopa publicarea notelor diplomatice americane de către site-ul WikiLeaks.

PayPal a blocat contul site-ului WikiLeaks.

PayPal, serviciul de plată online cu sediul în Statele Unite, a blocat transferurile financiare în beneficiul WikiLeaks, justificând această acțiune prin politica comerciala a PayPal care interzice folosirea serviciului de plată online pentru a încuraja, promova sau facilita orice activitate ilegală. :clip:

Link to comment
 • Moderator

Julian Assange, a fost arestat azi, in Marea Britanie, in baza unui mandat international, emis in Suedia.

Oficial, Assange este acuzat de mai multe delicte sexuale, pe care le-ar fi comis in aceasta tara.

Link to comment
 • Moderator

Si s-ar parea ca aproximativ 100.000 de oameni sunt in posesia documentelor cu pricina, insa sunt criptate. Anterior arestarii sale, Julian Assange a amenintat ca, in cazul in care va fi arestat, va aduce la cunostinta publicului cheia de decriptare a documentelor. Asteptam cu interes. :hmmmt:

Link to comment
 • Moderator

Până acum nu am văzut niște dezvăluiri „bombă”, dar cine știe ... poate urmează.

Singurele „dezvăluiri” notabile ale WikiLeaks mi se par a fi:

 • Contingentul ungar stationat in Afganistan este descris in cei mai duri termeni intr-o telegrama semnata de ambasadorul american la Kabul, Karl Eikenberry, potrivit caruia, membrii fortelor ungare sunt incapabili si nu se gandesc decat la cum sa faca pentru a ramane teferi.
 • Declaratiile unor oficiali chinezi de rang inalt, potrivit carora datele privind PIB-ul Chinei sunt „facute din pix“, ce pun economia Chinei si mai mult sub semnul intrebarii.

Dacă ați mai citit și despre alte „dezvăluiri bombă”, postați aici câteva cuvinte, să vedem și noi.

Link to comment

Trăiască şi stăpânească mapamondul din umbră Înalta Lojă Masonică Mondială!. :ner: Aşa trebuia să fie, aşa s-a înfăptuit. Nimic nu este întâmplător, totul este miniuţios calculat. Chiar aşa nişte "super puteri"cu atâtea posibilităţi umane şi tehnice au îngăduit crearea de breşe prin care să se scurgă tone de informaţii?, chiar aşa de slabi sunt încât nu pot să îl găsească pe Laden?, chiar aşa de neajutoraţi sunt încât ... vai! ce o să se facă sărăcuţii de ei?. Încă odată stăpânii sfidează slugile. Ei şi Israielienii tipăresc în paralel dolarii, noi muncim pentru ei($).Sunt curios să aud cu ce sume colosale Congresul American va blagoslovi "serviciili secrete", nu de alta dar trebuie să se ascundă inflaţia şi de ce nu, să se motiveze cumva falsa criză economică mondială, prin întărirea securităţii omului de rând:D. A era să uit: americanii te amprentează la sosire în federaţie, te fotografiază, te scanează de se vede şi fătul în pântecul mamei, şi îţi încalcă la greu drepturile tale de om. Cum rămâne atunci cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului?, cum rămâne cu prevederile legislative în vigoare adoptate de slugi fără cârcnire?(a se vedea cazul Teo Peter, mii de fete violate în ţările pe unde au pus piciorul în timp de pace, şi oameni ucişi de soldaţi drogaţi, în numele binelui Americii). Părerea mea: vor mai veni informaţii gârlă pe NET, dar numai cele care trebuiesc să vină. Oare tot întâmplător Julian Assange s-a "refugiat" îm G.B?, când mă gândesc câte posibilităţi avea, acum dormea pe saci de diamante, da e naiv tipu... :ner: . Nu o să apară nici o cheie de decriptare. Ideal ar fi să greşesc.

P.S. Dacă previziunile lui Nostradamus se vor împlini ad-literam, pieirea Americii n-o să vină de la praful de puşcă ci....de la "un organism viu şi neînsemnat".(teoria virusului: Ebola, boala vacii nebune, pesta porcină, gripa aviară, AH1N1 cu toate tulpinele lui, Codex Alimentaryus şi vom mai apuca ceva că doar lista rămâne deschisă). Să auzim de bine. :good:

Link to comment

Ca o completare la spusele lui avam cum se face ca in SUA (cea mai democratica tara) nu exista decat 2 partide?

Multi dintre voi cred ca au vazut acel documentar zeitgeist despre FMI cum produc ei miliarde de dolari din nimic doar pentru a inrobi o tara imprumutandu-i din ce in ce mai mult cu miliarde stiind ca nu vor putea sa plateasca niciodata si astfel le pun conditii ca de ex:sa isi instaleze o baza militara Nato pe teritoriul lor gratis ( ex si Romania) ,sa cedeze resurse etc...

ps: din ce in ce mai mult tind sa cred ca Compania din Prison Break este REALA ,ca ei sunt in spatele tutor acestor conspiratii si ca presedintele Obama este doar de fatada...defapt sunt sigur :))

Edited by Madalin
Link to comment
 • Moderator

O altă dezvăluire a WikiLeaks: • Crima organizata influenteaza toate institutiile din Bulgaria

Intr-o lunga telegrama diplomatica datata 7 iulie 2007, Ambasada SUA la Sofia vorbeste despre crima organizata din Bulgaria si Balcani. Documentul atentioneaza asupra uriasei influente exercitate de crima organizata “asupra tuturor institutiilor bulgare”, incluzand Guvernul si Parlamentul tarii.

Dezvăluirile acestea, după părerea mea, sunt un pic cam penibile. Sunt ceva de genul „informațiilor prețioase” conform cărora „în piață se fură la cântar”. :ner:

Link to comment

exceptind date importante si secrete, diplomatii trimit foarte multe informari luate din presa locala,in special din investigatiile locale. Inclusiv SIE face acest lucru, uneori prins cu mitza in sac chiar de catre ziarele noastre. asa ca...

Link to comment
 • Moderator

Wikileaks e hostat pe 1241 de servere oglinda in prezent... :ner: Marii CIA, NSA se afla in dificultate? :ner: Sau o mare manevra de a ne tine ocupati?(la nivel global)...

Link to comment

ma astept in viitor la tot felul de reglementari in domeniul internetului, China fiind in topul legilor privind accesul la internet. O sa-i urmam exemplul, Wiki nu va face altceva decit sa grabeasca procesul si sa devina o justificare.

Link to comment
 • Moderator

A apărut și o versiune europeană a WikiLeaks, creată de un grup de foşti oficiali UE, ai unor organizaţii neguvernamentale, din media şi angajaţi din PR.

Brusselsleaks.com, s-a lansat la sfârşitul săptămânii trecute pe blogul WordPress şi îi invită pe cei interesaţi să trimită anonim documente sensibile legate de Uniunea Europeană folosind o formă de contact codificată.

Spre deosebire de WikiLeaks, BrusselsLeaks nu va publica singur niciun document, dar va verifica autenticitatea documentelor şi le va transmite către anumite canale media selecţionate.

Link to comment
 • 3 months later...
 • Moderator

Wikileaks: Băsescu a renunţat la o datorie istorică a Irakului față de România, de peste două miliarde de dolari :blink:

Băsescu le-a comunicat diplomaţilor americani, în 2005, că România a acceptat să renunţe la 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD pe care trebuia să o primească de la Irak, potrivit unor telegrame atribuite ambasadei, obţinute de Wikileaks.

Link to comment

Interpolul a emis, ieri, un mandat de arestare internaţional pentru Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, în dosarul deschis pe numele acestuia, în care este cercetat pentru viol şi agresiune sexuală. Se pare că omul chiar deranjează! :naughty:

Un purtător de cuvânt al Interpol a confirmat publicarea pe site-ul instituţiei a unui aviz de căutare pentru Julian Assange.

Solicitarea de mandat de arestare în scopul extrădării a fost primită la 20 noiembrie din partea Suediei şi este distribuită către toate cele 188 de ţări membre.

Julian Assange a sesizat, tot ieri, Curtea Supremă suedeză, pentru a contesta mandatul emis pe numele său. În data de 18 noiembrie, justiţia suedeză a emis un mandat de arestare pentru Assange, în vederea interogării "pentru bănuieli rezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie", în cazul unor fapte petrecute în luna august.

Avocatul fondatorului WikiLeaks a contestat decizia, însă aceasta a fost confirmată în apel, singura modalitate de contestare fiind sesizarea Curţii Supreme.

Si te-ar mira daca maine, poimaine citesti despre el ca a avut un accident de masina, sau de alta natura?

Link to comment

Si te-ar mira daca maine, poimaine citesti despre el ca a avut un accident de masina, sau de alta natura?

Nu, dar mi-ar parea bine daca nu l-as mai vedea la Cotroceni. :ner:

Link to comment
 • Moderator

VictorL, cred ca Dorin17 nu se referea la Basescu, ci la Julian Assange... :hmmmt:

Edited by Kmcoio
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.