Jump to content
POLITISTI.ro

Desfiintare sectii politie rurala

Recommended Posts

Salut! Incep prin a-mi cere scuze ca am deschis topic nou, dar nu am mai gasit discutia asta pe site.

Tot aud ca se desfiinteaza sectiile de politie rurala si voiam sa va intreb ce stiti si voi :D

Ma intereseaza in special unde vor pleca (migra) ofiterii care lucreaza la aceste sectii.

Multumesc

• Upvote 1

Am auzit acest zvon și pe la Constanța. Se zice că vor reveni la vechile formațiuni de poliție rurală, iar ca și componență ar rămâne la fel, numai că va dispărea funcția babană de șef de secție. Repet este doar un zvon.

• Upvote 1

Pana acum tu crezi ca ca s-a intamplat ceva bun de la infiintarea sectiilor? Foarte multi ofiteri platiti cat doi agenti au fost trasi pe dreapta, in loc sa li se dea dosare sa solutioneze potrivit pregatirii lor. De manageri nu duce lipsa ministerul, ci de politisti operativi. 

• Upvote 3

La ultimele discutii cu ministrul Radu Stroe s-a ridicat aceasta problema.

Ministrul ar vrea sa le desfiinteze si sa trimita oamenii la posturi.

Ofiterii se vor intoarce la birourile de ordine publica la orase in functie de cum sunt arondate posturile de politie.

Repet , sunt discutii nu este ceva cert!

Fie vorba intre noi aceasta aberatie cu sectii de politie in rural formate din maxim 10 oameni este a treia mare prostie in Politia Romana dupa desfiintarea sectoristilor si desfiintarea posturilor de politie.

Sectii in rural care au 25000 de locuitori si suprafata comparabila cu a Bucurestiului!

Nu poti face din cacat bici sa mergi cu plugusorul.

Sectiile de politie din rural nu se pot face peste noapte batand din palme cu zero investitii si zero barat functii.

Batand din palmele unora care nu sunt politisti sau a unora care lucreaza la politie, purtatori de uniforma!

Era un banc cu puscariasii care schimbau lenjeria intima....iar directorul atunci cand se bucurau le spunea ca intre ei!

Cam asa s-a intampalt cu aceste sectii din rural!

Au luat oameni de la posturile de politie si au infiintat sectii rurale.

Si nu a fost de ajuns, unii dintre politisti au devenit ,,secretare"!

Pai nu ar fi fost normal sa lase posturile cum erau si sa ne dea niste functii? 

Niste bani pentru investitii?

Pentru cladiri, masini, apa curenta, incalzire, benzina, masini, consumabile etc?

Numai in mintea bolnava a unora pot functiona in cladirea unui post de politie si sectia rurala si postul de politie.......o cladire care nu are autorizatie sanitara, apa curenta, wc, fisete, birouri, calculatoare, inprimante etc.....adica nimic, pe principiul descurcati-va cum puteti!

Ba mai mult, aceste cladiri au fost proiectate si construite pentru asi desfasura activitatea in ele maxim 4 politisti!

Edited by Elvis
  • Upvote 2
  • 4 weeks later...

Fara a avea pretentia ca este un adevar sau dezinformare(poate confirma/infirma vreun coleg mai aproape de "aerul" de la varf)":in cursul lunii iunie cica dl.Stroe ar fi cerut o simulare de impact financiar vis a vis de desfintarea sectiilor de politie rurala si a tuturor functiilor asociate acestora ,cu transferul cadrelor din functii la birourile de O.P. sau alte structuri operative cu penurie de personal.Actualmente dl.Stroe se pare ca ar astepta un veto sau ok la nivel politic.Sursa este un angajat al M.A.I. non-politist ,non-jandar ,non-ISU si relativ serios.

• Upvote 2

In prezent sectiile rurale sunt structuri paralele cu posturile, fara sens si fara obiectul muncii fiind o simpla extensie a s.o.p.-ului( cu rol de statistica si curier intre post si ipj ).La sectii sunt aprox. aceleasi registre si evidente= dubla evidenta.Cum bine s-a mai zis posturile sunt incomplete ca schema si in prezent la mine la sectie ca agent de executie, fac munca de sef post, ajutor si agent in cadrul sectiei, respectiv patrulare si 112, echipa operativa, tin evidente, indrum posturile, mai fac si pe criminalistul la faptele cu m.o. simplu, etc.

Astfel este necesara reinfiintarea birourilor rurale, formate numai din ofiteri, o secretara si poate 2-3 agenti care sa faca pe criminalistii si alte atributii, iar restul agentilor adunati pe pile pe la sectii sa mearga la posturi, sa se completeze schema.

ce scriam eu la inceputul anului.... zici ca-s Gog

• Upvote 3
  • 1 month later...

am si eu o nelamurire! ajutorii de sef de post ce functii ar trebui sa aiba?

Din cate stiu, toti ajutorii de sef de post trebuie sa aiba functia de agent principal.

Astept parerile voastre si daca se poate, actele normative ce prevad acest lucru!

Multumesc.

Statul de functionare al I.P.J.-ului din care faci parte este facut de catre inspectorul sef. El imparte,,tortul".

Nu exista un act normativ din care sa rezulte ca toti ajutorii sef de post ,,trebuie" sa fie agenti principali.

S-a considerat ca fiind mai greu la post, functiile ajutorilor sef de post trebuie sa fie mai mari.

• 1 month later...
  • Member

Am aflat azi, din doua surse (din IGPR), ca in viitorul foarte apropiat va avea loc o reorganizare a sectiilor de politie din mediul rural, in sensul ca va ramane doar seful de sectie si un ofiter iar agentii vor fi mutati la alte structuri de o.p. (de regula la posturile de politie cu deficit de persoanal). Are cineva mai multe informatii despre aceasta reorganizare?

• 1 year later...

Nu ca m-ar interesa in mod deosebit dar iata una auzita de la un coleg de la post:cica seful lui de sectie i-ar fi spus, avandu-l ca "zvoner" pe seful SOP(un tip eminamente serios in opinia mea si a colegului!), ca se revine in mediul rural la ce a fost inainte de 2012 adica sectie, ajutorii la patrulare iar sefii de post redevin personal de executie...

Edited by axle15

Se intenționează trimiterea la posturi a polițiștilor de la secții. ofițerii vor coordona activitatea agenților. Cel puțin așa sunt zvonurile... Vom vedea.

Krux vorbeste cu cei care au nenorocit ruralul...poate te selectioneaza in echipa lor, mai stii?

Nu, ofiterii sa ramana la sectii. Cel putin asa se vorbeste pe la minister.

Se aude si se vor reorganiza.Am spus si mai sus parerea mea.Prima organizare a sectiilor era ok dar marea problema era lacatul pe postul de politie cand asa-zisul sef era c.o./liber/etc si asta a dus la ultima organizare.Din toata bulibaseala asta a iesit ceva bun si anume ca noi astia din rural am inteles cum e cu programul de lucru ( 160-168 ore/luna, 2 zile repaus saptamanal, 2 weekenduri intregi) si altele, dar din lipsa de personal se fac artificii de iti sta mintea in loc.

Personal, pentru sanatatea mea fizica si psihica, am luat masuri si m-am mutat si recomand celor care au o portita sa o faca, atata timp cat niste mameluci ciopartesc politia rurala.

• Upvote 1

Cea mai buna solutie din punctul meu de vedere pentru buna desfasurare a lucrurilor in mediul rural ar fi asta:

Sa ramana sectiile de politie iar lucratorii sectiilor (1-2 ofiteri si sefii de posturi din cadrul sectiei) sa lucreze doar ce tine de penal.Toti ceilalti lucratori din cadrul sectiei (ajutorii de la posturi) sa solutioneze reclamatii,mandate,sesizari si sa faca patrulari pe raza de competenta a sectiei, oraganizati pe 3 schimburi, astfel fiecare patrula va fi compusa intotdeauna din cel putin 2 politisti, ar exista si posibilitatea ca pe schimbul 2 sau chiar 3 sa existe si cate 2 sau chiar 3 patrule, astfel s-ar asigura si liberele/concediile.Totul e simplu si eficient, trebuie doar vointa din partea celor din minister.

• Upvote 3
  • Downvote 1

Parerea mea e ca trebuie marite schemele la posturile de politie daca se vrea respectarea liberelor si a programului de lucru. Patrularea pe raza a 5-6 comune este total ineficienta. Imi aduc aminte ca nu cunosteam populatia mai deloc atunci cand intram in dispozitiv, iar zonele uriase si numarul mare de posibili infractori si locuri pretabile comiterii de infractiuni e enorm.. 

Acum la post la o schema de 5-6 oameni se pot respecta liberele si cunosc mult mai bine populatia (varstnici, infractori, persoane vulnerabile)  .

In concluzie modernizarea posturilor de politie si mai multe resurse umane ar pune la punct odata pentru totdeauna problema in mediul rural.

• Upvote 2

Eu cred ca ar trebui copiata si aplicata schema administrativa si de personal de la Patriarhia Romana, care are acoperirea si eficienta cea mai performanta!

• Upvote 3
  • Downvote 3