Jump to content
POLITISTI.ro

Regionalizarea si impactul asupra politistilor


Recommended Posts

Cred ca regionalizarea ne va prinde ca de obicei nepregatiti la nivelul asociatiilor care ne reprezinta. Cand se vor trezi unii fara functii sau mutati peste noapte vom incepe sa ne lamentam si sa ne plangem de mila. Voi cei din capitala ce stiti despre ce ne pregateste ministerul ?

Link to post
Share on other sites
 • Replies 188
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Sache

  23

 • Ben

  14

 • Elvis

  13

 • Catalin

  12

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Se pare că unii dintre domniile voastre, în mare majoritate dacă nu chiar toţi, nu aţi înţeles încă în ce ţară trăim. Voi urmăriţi ştirile? Dacă da, ce înţelegeţi din ele? Nişte politruci perverşi, s-

Ei baieti daca nici acum nu aveti chef de-o spontana..........inseamna ca ne meritam soarta! Primarii penali ne vor numi sefii cu avizul, ce gluma buna, inspectorilor sefi! Morti matii Dragnea, de j

Dl. Ponta, nu stiti ce spuneti! In primul rand, nu exista decat Politia Romana! In al doilea rand, Politia Locala nu exista, ci este vorba despre niste servicii din cadrul primariilor, la nivelul fiec

Posted Images

Sache

Regionalizarea a fost, momentan, amanata. Nimeni nu stie ce va fi, deoarece nu s-a stabilit nimic precis, inca se negociaza, inca se impart zonele de influenta. Mai intai trebuie schimbata constitutia, ca sa fie posibila regionalizarea, iar la constitutie se lucreaza.

Link to post
Share on other sites

Regionalizarea se pare ca nu s-a amanat. Vezi reorganizarea ANAF, infiintarea Directiilor Regionale ANAF si a centrelor Antifrauda in judete desemnate de guvern pe criterii politice. Cred ca si la MAI vom avea ceva similar.

Link to post
Share on other sites
Sache

Se reorganizeaza, dar asa cum am mai postat, trebuie modificata mai intai constitutia. La nivelul MAI deocamdata nimic.

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
 • 2 weeks later...

Cred ca e groasa rau si numai raderea intregii clase politice ne mai poate scapa...e atat de mare foamea-n clasa politica incat cred c-ar fi in stare toate cazaturile si taraturile care compun clasa politica sa ne vanda si organele la clinicile de transplant numai sa ia un ban...Pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit:

"Intenţia că procesul descentralizării se doreşte a fi realizat imediat, începând cu 1 ianuarie 2014, se regăseşte chiar în preambulul proiectului de OUG, unde se vorbeşte despre necesitatea demarării procesului de elaborare a legii bugetului de stat pentru anul 2014 şi subsecvent, a bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, cu respectarea calendarului bugetar prevăzut de Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare şi de Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice.

Cele mai importante modificări:

1. în subordinea primăriilor din oraşe/municipii vor funcţiona servicii rutiere şi de ordine publică ai căror directori vor fi numiţi de primari. 

.........................

Pe lângă competenţele actuale, în documentul realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei se adaugă o serie de noi instituţii care vor intra în subordinea şefilor din teritoriu. Astfel, în competenţele autorităţilor publice locale intră:

- serviciile de ordine şi siguranţă publică şi circulaţia pe drumurile publice

...........................

DESCENTRALIZAREA POLIŢIEI
Descentralizarea competenţelor poliţiei este prevăzută în proiectul de OUG, urmându-se a se completa atribuţiile poliţiei locale, dar şi atribuţiile Poliţiei Române. Potrivit documentului citat se va modifica OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi se va propune ca „aplicarea şi executarea controlului privind respectarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice să se realizeze de către autorităţile administraţiei publice locale prin servicii rutiere organizate în subordinea acestora”.

Noile servicii rutiere se vor afla în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, primarii, cu avizul Inspectoratului de poliţie judeţean, urmând să numească directorii executivi ai acestor noi Servicii Rutiere. Competenţele acestor directori vor fi aprobate de consiliile locale, cu avizul Inspectoratului de poliţie judeţean.

Pentru descentralizarea poliţiei, categoriile de personal al poliţiei locale se vor completa cu functionari publici, civili, cu statut special, care vor ocupa funcţii specific de poliţist conform Statutului poliţistului.

Cum se modifică legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române

“În interiorul localităţilor urbane aplicarea măsurilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice, precum şi a altor interese legitime ale comunităţii se realizează de către autorităţile administraţiei publice locale prin servicii de ordine publică organizate în subordinea acestora”, se arată în proiectul de OUG.

Toate cheltuielile privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de ordine publică, aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, se asigură din bugetele locale/Bucureşti, cu avizul  Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii.

De asemenea, bunurile mobile şi imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Inspectoratelor judeţene de Poliţie, folosite de compartimentele/serviciile de ordine publică, reorganizate ca Servicii de ordine publică trec în domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază funcţionează şi în administrarea consiliilor locale, cu păstrarea destinaţiei, conform prevederilor legale.

Şi directorii executivi ai acestor servicii de ordine publică vor fi numiţi de primar, cu avizul Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii.

Pentru ca toate acestea să devină realitate, vor trebui modificate legea 155/2010 privind poliţia locală, modificarea Legii nr. 218/2002 privind Poliţia Română şi OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

“Suplimentarea numărului de personal din cadrul Serviciului rutier şi Serviciul de ordine publică din cadrul poliţiei locale se poate realiza prin transfer de la Ministerul Afacerilor Interne sau prin repartizarea de la instituţiile de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne’’, se arată în documentul realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. " sursa

Asa ca suntem ca si institutie pe buza prapastiei cum nu cred c-am mai fost vreodata iar credinta ca Stroe se va opune este total nerealista:tovarasii de guvernare ai d-lui Stroe asteapta doar un motiv-pretext ca sa-si zboare tovarasii de hotii din guvern si "alianta"....A mai ramas de furat si distrus dar prea putin pentru doua partide si cum doua sabii-n teaca nu-ncap niciodata....iata ce-o iesit.Cred ca stim cu totii ce-nsemna ,ca si perversitate legala eufemisticul "în condiţiile legii."

La cat de hotarat este gunoiul de dragnea numai o minune cereasca ne poate mai poate salva Politia ... sau eventuala sa trimitere la loc cu zabrele ,odihna multa si "carti scrise" .

Daca n-am postat unde trebuie rog mutarea postarii cu scuzele de rigoare.

Edited by axle15
Link to post
Share on other sites

N-am mai putut edita postarea de mai sus:

Acel pasaj cu "bunurile mobile şi imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Inspectoratelor judeţene de Poliţie......trec în domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază funcţionează şi în administrarea consiliilor locale" este asa vag formulat incat in momentul cand va aparea(sper sa n-apara!!!!) legislatia specifica nu mare mi-ar fi mirarea ca javrele de-si zic guvernanti sa nu emita pretentii la rocada cladiri IPJ vs cladiri apartinand CL... si probabil bomboana de pe coliva Politiei Romane va fi redefinirea a tot ce inseamna " menţinere a ordinii şi liniştii publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice" caci din asta ,cu definitii inepte cum numai politicienii romani pot emite , s-ar putea scoate 2/3 din structurile Politiei Romane si plasa la CL-uri.

 

Link to post
Share on other sites

Aceste proiecte de legi sunt transferate de la un guvern la altul,si in 2011- 2012  se vehiculau aceleasi idei,sau cel putin unele asemanatoare.Subordonarea fata de politicul local vom vedea ce va aduce...o fi bine,o fi rau?Descentralizare sau subordonare fata de niste lideri locali?Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul...

Edited by Kendo2012
Link to post
Share on other sites

Aceste proiecte de legi sunt transferate de la un guvern la altul,si in 2012  se vehiculau aceleasi idei,sau cel putin unele asemanatoare.Subordonarea fata de politicul local vom vedea ce va aduce...o fi bine,o fi rau?Descentralizare sau subordonare fata de niste lideri locali?Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul...

 

1.Acum sunt mai hotarati decat oricand fiindca s-a ingustat baza de hoteala;banii de la FMI cati or mai fi ,daca or mai veni vor fi folositi pentru plata pensiilor ,socialelor si a salariilor(sa nu le sara   ...limea-n cap inainte de urcatul desagilor in caruta!) iar cresterea fiscalitatii este cel mai clar semn ca nu mai sunt bani....si daca nu-s bani nu-s si de furat...23 de ani deja au secatuit complet Romania(culmea ,are 61% teren agricol parloaga-dar ala nu se poate fura si mai si presupune munca!)

2.Da-mi un singur exemplu cand subordonarea fata de politic a adus ceva bun!!!Sau sa-nteleg ca daca primeaza calitatea de membru de partid asupra calitatilor profesional-morale poate fi si altfel decat rau???

3.Este strict subordonare fata de niste capo locali.Cand un politician ofteaza de grija poporului este clar ca se gandeste la grija ca poporul sa nu-si dea seama cand il "face" la buzunar.

Mai mult realism!

Edited by axle15
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor cadrelor POLITIEI ROMANE!

 

       Din păcate proiectul primarilor si a celor de la consiliile judeţene continuă în vederea creşterii puterii locale însă nu pentru cetăţeanul atât de vizat în numele căruia se fură şi se distruge tot în România. Din nefericire dorinţa imbecilului de Dragnea se concretizează sub forma perversă prezentată presei. Poliţia Română în toate structurile sale suferă impactul negativ al politizării prin aşa zisul management impus de politrucii numiţi în funcţii de decizie şi care au rolul de a subordona orice verticalitate. Să amintesc vorbele de duh ale unui şef "eşti în slujba cetăţeanului", care cetăţean vrea şi exploatarea de la Roşia, vrea şi resursele naturale vrea şi clauzele abuzive, vrea şi pe Băsescu Traian veşnic în frunte care acum îşi doreşte poliţia la discreţia semidocţilor de la primării, nu a fost deajuns de rapid subordonarea prin inspectorii şefi, municipali şi orăşeneşti, trebuie accelerată acapararea, profesioniştii şi cadrele provenite de pe băncile şcolilor de profil trebuie să îşi cunoască adevăraţi stăpâni, să se termine cu oprirea în trafic a consilierilor locali şi a altor reprezentanţi de seamă a CETĂŢEANULUI!

      Din păcate lucrurile au fost deja aşezate pe un curs ireversibil iar noi asistăm impasibili şi inerţi.

Link to post
Share on other sites

1.Acum sunt mai hotarati decat oricand fiindca s-a ingustat baza de hoteala;banii de la FMI cati or mai fi ,daca or mai veni vor fi folositi pentru plata pensiilor ,socialelor si a salariilor(sa nu le sara   ...limea-n cap inainte de urcatul desagilor in caruta!) iar cresterea fiscalitatii este cel mai clar semn ca nu mai sunt bani....si daca nu-s bani nu-s si de furat...23 de ani deja au secatuit complet Romania(culmea ,are 61% teren agricol parloaga-dar ala nu se poate fura si mai si presupune munca!)

2.Da-mi un singur exemplu cand subordonarea fata de politic a adus ceva bun!!!Sau sa-nteleg ca daca primeaza calitatea de membru de partid asupra calitatilor profesional-morale poate fi si altfel decat rau???

3.Este strict subordonare fata de niste capo locali.Cand un politician ofteaza de grija poporului este clar ca se gandeste la grija ca poporul sa nu-si dea seama cand il "face" la buzunar.

Mai mult realism!

intrebarea mea era retorica...realismul ne invaluie si ne sufoca...dar apa curge mereu la vale,cu voia sau fara voia noastra....

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Intrebare: care este diferenta dintre javrele de azi, mari usl-isti si javrele portocalii? NICI UNA. Cum poti sa-ti cladesti o intreaga campanie electorala si sa o si castigi blamand tot  ce a facut guvernarea anteriora ca apoi sa faci exact aceleasi lucruri, ba mai mult sa le duci pana la capat. Tocmai asta il face pe Dragnea, Ponta mai nemernici si mai perversi decat Igas si restul.

Ponta se lauda ca a reusit sa angajeze promotiile intarziate de Boc. Ce sa vezi... acelasi lucru a facut si el mai tarziu.

Blama descentralizarea si desfiintarea politiei prin acea hotarare a CSAT. Ete ce face acum.

Blama legea unica de salarizare, s-a ajuns sa se faca simulari. Iar exemplele pot continua ca dovada a ipocriziei lor.

Si nu, nu fac politica in spatiu public cum imi este interzis mie prin acea lege cu care unii se sterg la c*r, ci e ceea ce se intampla cu noi.

 

Cum mama dracului, noile "politii locale" prin acele servicii rutiere si de OP vor avea atributii de combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice daca gardienii nici macar organe de constatare nu sunt?

 

Cum mama dracului repartizeaza ei absolventi de scoli MAI direct la Primarie? Te duci la Campina sa te faci politist si iesi comunitar?

 

Trecere de imobile in patrimoniul primariei?

 

Oare astia nu-si dau seama sau chiar atat de nemernici sunt?

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Atat de nemernici sunt!

Dragnea este tatal nemernicilor, o javra penala, dureros este ca a fost crescut de un politist!

Iar sobolanul de Ponta nici usturoi nu a mancat nici gura nu-i miroase!

Hai sa intram in greva foamei in  masa!

Link to post
Share on other sites

In momentul asta citesc aici 5 membri si 7 vizitatori.Cati dintre vizitatori  credeti ca sunt lepre comunitare?

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Membru

“Suplimentarea numărului de personal din cadrul Serviciului rutier şi Serviciul de ordine publică din cadrul poliţiei locale se poate realiza prin transfer de la Ministerul Afacerilor Interne sau prin repartizarea de la instituţiile de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne’’

 

Astia-s niste javre! Daca o sa fac o scoala de politie pentru a deveni politist sunt sanse sa ajung la comunitari?! No shit...

Presa? Unde e presa? Nu se implica cumva politicul in justitie?

 

Pentru Dragnea & co, cu dedicatie:

http://www.youtube.com/watch?v=fCqoJ_NYEgE

Edited by BGeorge
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Membru

O intrebare am si eu...sunt mai mic si mai nestiutor.... Daca, Doamne fereste se concretizeaza ce am citit mai sus, Posturile de Politie trec in subordinea hotilor de primari ? Sau raman in continuare de M.A.I. ?

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Aici se vor bate cap-n cap multe. Tot mai sus scrie ca responsabili pt aplicarea Codului Rutier vor fi comunitarii. Dar drumurile judetene, europene, nationale, autostrazile? Cine se ocupa de ele? Accidentele cu victime?

Nu stiu ce sa zic. Cele de mai sus sunt doar visele erotice ale unor primari si ale tartorelui lor. Nu se stie ce va iesi din mocirla asta, pt ca trebuie sa modifice fundamental 3 acte normative, din care unul e lege organica.

Edited by Ben
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Pai nu e problema cine se va ocupa de ceea ce ai scris tu, cred.... ne vom ocupa noi, fie cei de la S.R.-B.D.N.E., fie cei de la formatiunile rutiere din cadrul politiilor municipale si orasenesti, fie cei de la Posturi... Eram curios daca cumva le-a trecut dobitocilor prin capul ala mic si sec "sa dea" si posturile tot de primarii :(  

Edited by Rober7
Link to post
Share on other sites

pana acum nu am observat inca nicio reactie de la sindicate, daca nici acum nu mergem sa protestam, cred ca meritam ce ni se intampla. in cazul meu avand in vedere " foarte buna colaborare cu autoritatile locale" respectiv dosar penal pentru viceprimar pentru 86 al 1 ma vad nevoit sa emigrez. imi este ciuda pentru ca intradevar imi place meseria mea.

Link to post
Share on other sites

In ziarul online GANDUL de astazi puteti citi tot articolul cu propunerile privind  proiectul descentralizării conceput de vicepremierul Liviu Dragnea,care cuprinde si cele aratate de AXLE 15 intr-o postare anterioara.Asa ca cei din Executiv nu glumesc si ne vor ...lucra ...cat de curand!!! 

Link to post
Share on other sites

Cred ca Plagiatorus Captivus va intra in analele neuropsihiatriei moderne prin tot comportamentul sau disimulat de schizofrenic...Plagiatorus Captivus Ponta Viorel Victor prim-ministrul s-a declarat favorabil proiectului RMGC ,deputatul Plagiatorus Captivus Ponta Viorel Victor in schimb urma sa voteze in contra proiectului (probabil frica de desconspirarea spagii :eu am vrut da'iote cum votara astia! )noroc ca s-o lasat cu comitzii si comitete.Acum acest oligofren vrea sa devina 3 in 1:la cele enumerate mai sus isi adauga si principiul "io mi-s mic ,nu 'tiu ni'c!"...mai rar asa acumulare de calitati demne de un tratat de boli psihice.Argument??????Iata:

<<Premierul Ponta, despre proiectul descentralizării: „Nu ştiu, discutaţi cu domnul Dragnea. La Guvern nu a venit un proiect”[nota mea:da' tu al carui guvern esti sef, bai oligofrenule?]

Premierul Ponta a spus, luni, că la Guvern nu a venit vreun proiect privind descentralizarea şi că va dura până ca un astfel de proiect să devină realitate.

Întrebat dacă se va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru realizarea descentralizării, cum apare în circulara trimisă de vicepremierul Liviu Dragnea în teritoriu, Ponta a spus că nu se va da o OUG.„La Guvern nu a venit un asemenea proiect, dl. Dragnea va discuta cu reprezentanţii autorităţilor locale, după aceea trebuie să vină cu el în USL, după aceea venim cu el la Guvern şi după Guvern la Parlament. Este foarte mult timp”, a precizat Ponta.Primul-ministru a refuzat să răspundă şi dacă 1 ianuarie 2014 este o dată viabilă pentru intrarea în vigoare a legii privind descentralizarea.„Noul buget trebuie prezentat în Guvern până pe 15 octombrie, iar până pe 1 noiembrie să fie pe masa Parlamentului, în aşa fel încât, în luna noiembrie, Parlamentul să aibă timp să-l dezbată, să-l îmbunătăţească şi să-l adopte. Este foarte important să avem bugetul adoptat până la 1 decembrie pentru ca instituţiile publice să-şi înceapă proiectele cât mai repede din luna ianuarie”, a spus Ponta. El a spus că nu ştie despre proiectul privind descentralizare şi că vicepremierul Liviu Dragnea se ocupă de acesta.>> sursa Dupa cele afirmate de schizofrenicul fiu al madamei Naum Cornelia se impunea demiterea carnatului de Dragnea...cum acest fapt nu s-a produs atunci este clar ca schizoidul de Pontas Captivus minte de-l face de ras si pe Hahaila !Mincinos patologic!...si in plus l-a scos la inaintare pe Moustache ot Teleorman.Doua javre....

E de groaza cum de la politicieni hoti am "evoluat":ne-am pricopsit si cu defecti mintal:mitomani ,personalitate multipla ,sociopati...si lista ar putea continua.

Cum mama dreaq poate sa pretinda excrocul asta ca nu stie...n-are nici macar simtul raspunderii...mare "barbat" ,mare "caracter".Pai nimic nu misca-n guvernu' lu' Mafoamea fara stirea lui...dar frica sa scada in sondaje si sa nu mai reauseasca catararea in locu' lu' Hahaila il fac sa-si amplifice mitomania congenitala.

Glumesc amar:Nici politicienii hoti nu mai sunt ce-au fost...acum avem politicieni hoti nebuni !!

Edited by axle15
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

pana acum nu am observat inca nicio reactie de la sindicate, daca nici acum nu mergem sa protestam, cred ca meritam ce ni se intampla.

Sindicatele?

Liderii de sindicat se gandesc ca asa vor avea mai multi membrii, mai multi cotizanti, mai multi bani de cheltuit!

Daca nici acum nu luam atitudine si stam doar si ne plangem pe la colturi, inseamna ca ne meritam soarta! Se pare ca nu mai avem nimic de pierdut, asa ca ar trebui sa facem ceva, sa luam atitudine, sa o punem de o spontana, asa cum spunea un coleg pe forum.

Nu o sa accept niciodata sa fac parte din aceeasi institutie cu impostorii. O sa lupt din toate puterile ca acest lucru sa nu se intample, iar daca se va intampla voi demisiona. Mai bine mor de foame decat sa am sef un primar penal.

Criminalitatea, in asamblul ei, nu se combate la nivel local, ci la nivel national, cu strategii si procedee bine puse la punct, nu cu serviciile din primarii.

DRAGI COLEGI, ESTE TIMPUL SA NE TREZIM. ESTE TIMPUL SA NE GANDIM CE PUTEM FACE NOI PENTRU NOI!

 • Upvote 7
Link to post
Share on other sites

Poporul alege oameni dupa aspectul fizic...si nu dupa capacitatea lor.Nu ne place munca (in general). Asteptam sa faca altcineva in locul nostru (mea culpa)...Bafta sa aveti in prezent si in viitor, fostii mei colegi...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.