Skip to content

Banii de echipament pentru 2013 - drepturile de echipament

Featured Replies

Elvis, daca tu spui lucrurile astea....chiar nu ai auzit de zvonul asta cu 500 lei?

• Replies 751
  • Views 689.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nu va mai faceti iluzi, ne trec la primarii si adio bani

• bai narozilor ....a intrat salariu pe luna decembrie 2013.....ce tot vorbiti de bani de echipament inclusi in salariu.Poate de luna viitoare se includ cand luam primul salariu pe 2014.ce dreaq nu va d

• C.N.P.: Corpul Naţional al Poliţiştilor - organizaţia profesională

Posted Images

• Popular Post

Hai sa revenim la topic.

Zvonuri sunt multe in referire la banii pe haine, dar trebuie sa intelegeti ca nimeni nu stie ceva concret.

Ministrul a declarat public ca vom primii 50 % din ei.

La financiar nu au ajuns niciun fel de ,,calcule". Asta se intampla vineri, am verificat.

Ca se poate intampla sa primim 500, ca se poate intampla sa nu primim nimic etc eu unul ma astept la orice.

Nu ma intereseaza ce probleme au jandarii si pompierii.

Ca tu nu vezi diferentele dintre noi......poate din cauza asta nu ai plus!

Respectul trebuie sa fie reciproc dinamoo.

Edited by Elvis

• Membru

Mda...si la Cluj se aude acelasi zvon cu 500 lei!Ori noi suntem vazuti "prea prost imbracati" ori cineva de sus ne-a fraierit iarasi sau doar inseamna ca Pontaurul este la fel de mincinosi ca si cei dinaintea lui...desi inclin sa cred ca este mincinosul mincinosilor doar pentru faptul ca inainte cu ceva timp se batea cu pumnul in piept ca el ne da banii!

Oricum speranta moare ultima, insa prea s-au obisnuit in a-si bate joc de noi an de an!

Edited by cipri83

Asadar, sa facem impreuna un remember al unor informatii pe care le gasim in paginile anterioare ale discutiei:

1. la 30 octombrie 2013, are loc urmatorul schimb de cuvinte intre premier si ministrul afacerilor interne:

“Radu Stroe: … oricum eu sunt mulţumit pentru că avem, pe lângă ceea ce s-a anunţat oficial, prin buget 75 de milioane pentru uniforme, iar până la finele anului, când vom analiza din nou bugetele, vom mai da 75 de milioane, astfel încât să ne închidem pe uniforme la jumătate pe anul 2013. Şi, de asemenea, prin efort propriu, o să avem şi o sumă necesară pentru funcţionarea corectă…
Victor Ponta: Funcţionare la bunuri şi servicii.
Radu Stroe: Exact. Motorină, ulei, piese de schimb, cauciucuri, tot, pentru că vine iarna şi când toată lumea va avea nevoie şi de jandarmi şi de ISU şi de poliţişti, cu toţii vom avea nevoie. Mulţumesc, domnule prim-ministru.
Victor Ponta: Cu plăcere. Cred că merită şi jandarmii şi poliţiştii să facem aceste sacrificii.”

Cu alte cuvinte, am primit la ultima rectificare cat sa ne ajunga de salarii, deoarece nu prea aveam sumele necesare pana la sfarsitul anului, am mai primit 75 milioane pentru o cifra de 500 lei per cap echipat si am mai primit o intelegere verbala pentru inca 75 milioane in decembrie. Aici nu s-a specificat clar de unde s-ar scoate aceasta suma, nu este una mica, in bugetul pustiu al MAI nu s-ar fi gasit prin alte parti, in plus ce te faci cu disciplina bugetara, de care trebuie sa tii seama. Si atunci, mai ramane ipoteza ca amandoi demnitarii se refereau fara sa nominalizeze ca sursa pentru ultimii 75 milioane, la fondul la dispozitia primului ministru, dar vorbeau ca intre cunoscatori.

1. la 31 octombrie ac, ca urmare a rezultatului multumitor obtinut scris in rectificare, dar si verbal, dl. Stroe dispune, dupa unele surse sindicale, acordarea a cate 500 lei atat in noiembrie, cat si in decembrie. Incep sa curga tot felul de adrese ale inspectoratelor generale, amintite de catre colegii nostri. Numai ca finantele nu au facut nicio deschidere de credite bugetare in luna noiembrie pt echipamentul de la MAI ( de ce, nu are legatura cu discutia in sine).
  2. la 15 noiembrie ac, directorul general DGF declara: In luna decembrie 2013 se va cunoaste exact daca intelegerea din ministru si premier se va materializa prin emiterea unei Hotarari de Guvern pentru alocarea unei sume suplimentare cu destinatia platii normei de echipament.”
  3. la 27 noiembrie ac, la incheierea conflictului de munca in sanatate, primul ministru declara: "Azi am adoptat si deblocarea a 1.000 de posturi pentru sanatate si practic tot fondul meu de rezerva s-a dus la sanatate si ma bucur pentru asta, cred ca e o destinatie foarte buna, intotdeauna.".

Intre noi fie vorba, felicitari liderilor sindicali din sanatate.

Iata de ce, daca s-a mizat pe fondul de rezerva, promisiunile au fost ingropate de alte prioritati, in prezent sunt asigurati doar 500 lei, prin acei 75 milioane (primii 75 milioane de care se vorbea), suplimentati la ultima rectificare bugetara.

Pentru altceva mai mult de 500, sunt sigur ca vor da din colt in colt mai multe persoane din minister, puse sa identifice pe final de an orice letcaie care ar mai putea creste valoarea finala de echipare acordata zilele acestea.

Nu ne ramane decat sa le dorim succes, pentru ca multi dintre noi asteapta vesti cat mai bune.

Doar o reamintire adresata celor care ar putea sa ne apere interesele:

pana cand nu se va mentiona clar intr-un ordin al ministrului data limita pana la care se platesc drepturile de echipare, niciodata sumele neplatite nu vor figura oficial in contabilitate ca „Restante”, iar lucrurile trebuie puse clar la punct.    

Contributia fondului de rezerva la dispozitia guvernului la plata unei transe din drepturile de echipament an 2013 pentru politistii si cadrele militare din MAI ar putea fi totusi concreta si nici macar nu este un secret. Am citit intre timp pe site-ul mfinante.ro, proiectul de OUG pentru unele masuri bugetare, propus, potrivit notei de fundamentare atasate, chiar pentru situatii de tipul neplatii drepturilor noastre de echipament (suntem chiar dati ca exemplu).

Poate se mai rezolva ceva, daca din acest fond se mai gaseste cate ceva maruntis. Totusi, ramane senzatia ca se incearca si pentru noi o rezolvare din resturi de la sfarsitul mesei. Nu mai face nimeni aprecieri despre ministerul nostru ca ar fi o institutie de baza a societatii?

am preluat si eu ceva de pe net:

OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice. Ordonanta de urgenta 103/2013

Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 703 din 15 noiembrie 2013

Art. 16
In anul 2013, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prin hotarare a Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat si pentru finantarea unor cheltuieli aferente obligatiilor de plata restante care nu pot fi asigurate din bugetul aprobat

si apoi

Nou proiect MFP pentru stabilirea unor masuri bugetare

Ministerul Finantelor a publicat un nou proiect de ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri bugetare.

Art. III. - La articolul 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind  salarizarea  personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 703 din 15 noiembrie 2013, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (2), cu urmatorul cuprins:

"(2) Pentru aplicarea prevederilor alin.(1) pot fi majorate si cheltuielile de personal, prin derogare de la prevederile art. 6 lit a) si c) si art. 18 alin. (3) si (4) din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010, precum si ale art. 3 alin. (5) din Legea nr. 4/2013 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar, cu modificarile ulterioare."

Data aparitiei: 06 Decembrie 2013

Edited by dany85

• Popular Post

Azi in videoconferinta de la ora 13, Toba Petre, primul om al Politiei Romane, le-a transmis sefilor, ca tot vorbea cineva despre nevertebrate, citez,,sa fiti atenti la sedinta Guvernului din 11.12.2013 ca poate avem noroc si primim banii pe haine".

Asa ca va rog frumos terminati cu ce va spun sefii!

500, 300, 700, 30%, 50%, 70%......deocamdata nu stie nimeni nimic !

Edited by Elvis

• Membru

Elvis am spus ca speranta moare ultima...asa ca eu nu cred nimic pana nu vad..doar am postat zvonul!

Domnilor colegi, pe la Bucale p'aci, pana saptamana trecuta pe masa la financiar (inzestrare) erau 2 variante, toate referitor la procentul de 50%...

Adica:

1. procent de 50% din valoarea initiala a normei de echipament (adica in jur de 1210 lei) la toata lumea care are soldul pana la suma calculata, adica daca mai ai de luat de la 1250 lei spre 2420 lei vei lua 1210 lei, restul primind ce le-a mai ramas; sau

2. procent de 50% din valoarea ramasa la fiecare om in parte, adica daca ai de luat 1850 lei, vei primi 925 lei.

Asta era saptamana trecuta... si nu cred sa se modifice ceva...

insa, totul este posibil... dar ma gandesc ca este o munca titanica sa-i faca pe cei de la financiar sa schimbe statele de plata in scurt.

dar, vorba voastra... pana cand nu vedem, nu credem.

Multumim Elvis dar azi la ora 14 a venit șeful în birou și ne-a spus că la videoconferință a fost anunțat că până pe data de 20 vor fi dați 50% din norma de echipare. Dacă el a mințit și eu mint. 

Multumim Elvis dar azi la ora 14 a venit șeful în birou și ne-a spus că la videoconferință a fost anunțat că până pe data de 20 vor fi dați 50% din norma de echipare. Dacă el a mințit și eu mint. 

• Membru

Doamne ajuta Rusy sa fie asa!

am trecut ieri pe la Serviciul nu avem nu va dam si nu stiu nimic si nu au primit ABSOLUT NICI O PRECIZARE, doar salarul vineri. Asta inseamna ca nimic pana la salar ca ar mai fi 3 zile si r fi inposibil. Dar sperantele mor ultimile, de aceea speram ca anul asta sa nu punem ca anii trecuti in farfurii sperante si promisiuni....aaaa si o agenda si un calendar de la cei ce ne reprezinta interesele...Urat am mai ajuns, sa ne bucuram precum copii mici de un drept al nostru scapat cu taraita printre degete de conducatori.

la Calarasi ,la fel le-a spus in videoconferinta ca ne da banii pana pe 20 .ne meritam soarta fratilor

adica cat draga baz69?

Domnilor v-am pus cu ghilimele ce a spus Toba in videoconferinta.

Rusy vezi ca nu la ora 14....... poate era mai mult!

Daca v-a spus la 14 cu siguranta nu a participat la videoconferinta......

Doamne ajuta sa fie asa, dar am o presimtire , nu toti politistii vor primii 1200 de lei cum spunea cineva mai sus.

Stefan nu stie nimeni cat. Cei de la financiar nu au primit nimic de la logistica. Si suntem in 10.

Numai baliverne.

Edited by Elvis

oare cat ne mai chinuim asa?

Ne chinuim pana ne primim drepturile.

Sa speram ca de la anul nu mai primim drepturile cu picatura ...

• Moderator

Macar de i-ar baga odata in salariu !

daca facem un calcul simplu.... 2400-2500 de lei, impartit la 12 luni, ar fi 200 de lei in plus la salariu. Acuma, stiu ca vor fi si unii care vor spune ca sunt mai buni toti odata, ca poti sa faci ceva cu acei bani, insa in conditiile in care nu prea ii vedem, as fi foarte multumit si cu "o marire" de salariu cu 200 lei lunar, dar macar sa stiu ca e sigura treaba.

Cat despre cei de anul asta...La Valcea, la financiar, nu se stie nimic sigur, nu le-a venit vreo hartie in acest sens :(

Sper sa ne faca o surpriza placuta

Numa' bine  :emo-yessir:

azi 11.12.2013 -1100 lei au fost aprobati

acum premierul a dispus alocarea de bani pentru echipament restant, asa cum s-a promis. Discurs la antena 3 si nu numai. Speram, speram, speram.

Acum sa vedem cand este pregatit financiarul sa ne dea banii.

Edited by Elvis

• Moderator

sa inteleg ca este sigura treaba ? ii vom primi, dar nu se stie daca pana in sarbatori sau nu !? :)

Daca se deschide linia de credit pentru echipament si banii intra in trezorerie ii luam pana in sarbatori.

Nu pot sa sun, este reteaua pe Cosmote cazuta.

La sedinta de guvern de astazi, s-a stabilit sa se mai dea de la rezerva catre MAI inca 75 milioane, pentru acoperirea promisiunii de acordare a jumatate din norma de echipament pentru 2013 (anterior, la rectificarea de la sfarsitul lunii octombrie, se  dadusera tot 75 milioane).

Impreuna, suma celor doua ar fi de 150 milioane. Dupa cum se vehiculeaza prin minister, suma ar fi indeajuns pentru acordarea catre fiecare a unei sume fixe de 1100 lei din norma. 

Ultima informatie de la Bucuresti...s-ar da 50%.

Acum daca un presedinte de federatie este mintit cu nerusinare o sa vedem.

Inca este acolo.

Ultima zi in care lucreaza trezoreria este 20 decembrie.

Contabilul sef spune ceva de 1100 saptamana viitoare.

Radio sant.

Deocamdata nimic oficial.

Edited by Elvis

Guest
This topic is now closed to further replies.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.