Skip to content

Banii de echipament pentru 2013 - drepturile de echipament

Featured Replies

Poate ne dau si pe 2014 :))

• Replies 751
  • Views 689.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nu va mai faceti iluzi, ne trec la primarii si adio bani

• bai narozilor ....a intrat salariu pe luna decembrie 2013.....ce tot vorbiti de bani de echipament inclusi in salariu.Poate de luna viitoare se includ cand luam primul salariu pe 2014.ce dreaq nu va d

• C.N.P.: Corpul Naţional al Poliţiştilor - organizaţia profesională

Posted Images

Sunt si eu politist, agent. Am un coleg ofiter care  in 2012 a absolvit Academia de Politie si nu a primit toata tinuta prevazuta. Ba mai mult i-au spus ca nici in 2013 nu va primi bani ci numai tinuta.Stiu ca suna cam ciudat dar asta e Romania.Colegul a ajuns sa-si cumpere din banii proprii haine de serviciu decat sa mai astepte dupa echipament.

bine ai venit in sistem....

,,Bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii, Societăţii Informaţionale şi Apărării vor fi tăiate la a doua rectificare din acest an. De alocări suplimentare urmează să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Afacerile Externe şi Camera Deputaţilor".

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Rectificare+bugetara+Ministerul+Muncii+pierde+cele+mai+multe+fon

Edited by s3rgiu

In toate tarile cu o democratie solida,nimeni nu protesteaza pentru un drept dobandit  prin lege...si, pentru a obtine drepturi suplimentare.

Noi,in tot acest rastimp de la Doru Viorel Ursu incoace trebuie suntem obligati sa ne manifestam oripilarea fata de conducerea acestui minister.

"MINTEA CONDUCE PUMNUL...SI NU INVERS"

Daca nu pot respecta legea.....sa o schimbe cum au reusit sa ne schimbe si modul de viata fara sa ne intrebe nimeni,daca ne dorim acest lucru.

Voinea a specificat ca acesti bani sunt destinati .pentru cheltuieli de personal, in mod normal nu ar trebui sa-i foloseasca in alte domenii.

Who knows??

Oricum pentru ei...'deturnarea de fonduri este legitima"!!

Edited by Leul71

astazi cineva de la prolex m-a sunat sa imi spuna ca eu nu mai pot lua banii pe concediu pe 2010 fapt pe care il stiam pentru ca i-am luat, spunandu-mi ca ceilalti ii vor lua incepand cu aianuarie 2014 pentru ca au castigat procesele cu statul cam peste tot, urmand sa dea in judecata si pentru al 13-lea salariu pana la finele anunului ca altfel nu mai pot da dupa aceasta data. In fine l-am intrebat daca primim ceva bani de echipament la care raspunsul lui a fost ca "DA" dar nu se stie cat deci toti nu ii primim. Intrebandu-l cu ce data acesta mi-a spus ca pana in decembrie cel tarziu. Iar de la anu' sunt propuneri care sunt agreate de ministerul nostru al finantelor si economiei care spun sa se vireze in fiecare luna cota parte.

Acum eu va spun ce am vorbit cu el, iar persoana respectiva e cineva din conducerea prolex

salutari

Doamne Dumnezeule citesc si ma minunez!

Sunt 137000 de indici in plata , asta ca sa fim corecti, in MAI.

De unde impartirile si adunarile astia nu stiu!

Banii astia , poate nu ati fost atenti, sunt pentru salarii si incadrarea promotiilor.

Asa ca nu va mai faceti tot felul de calcule ca dau cu virgula.

Vad ca treaba cu zvonacul si zvonerul se perpetueaza in Politia Romana!

Este curios pentru mine ca domnul ministru de interne azi nu stia care v-a fi procentul pe care il vom ,,primii".........

Sau daca exista banii pentru ,,procent"!

Nu va mai imbatati cu apa rece, inca nu exista un punct de vedere sau un comunicat oficial din partea ministrului, iar dupa discutiile de azi ,la cum au lalait-o, nu cred ca vom da pe afara cu banii.

O sa ne arunce un ,,os" de sarbatori, asta in cel mai fericit caz, sa avem de cozonac si boboane de ciocolata pentru pom.

Spun in cel mai fericit caz pentru ca s-au mai vazut ani cand nu ne-au dat nici de-o sorcova!

Si asta se intampla pentru ca acceptam! 

Edited by Elvis

Oricum, la zvonul că va fi remaniat, Dl. ministru al MAI îl doare în cot  că are sau nu bani pentru noi, el va ieși pe ușa din dos dar cu fruntea sus  că ar fi luptat pentru drepturile noastre dar dacă nu sunt bani ( pentru noi, că pentru SENATORI ȘI DEPUTAȚI slavă domnului) ce să facă sărmanu?  

Și uite așa, mai trece un an,consolați cu buzunarele goale   dar cu speranța că poate va veni unul mai luminat și luptător care va face ce trebuie făcut pentru lucrătorii MAI, să lupte pentru ca drepturile noastre să fie respectate și achitate la zi.

Ieri seful de birou ne-a spus ca pana la sfarsitul anului vom primii o parte din bani, nu a zis cat, iar de la anul acesti bani vor fi inclusi in salariu si vor aparea si pe fluturas fara sa fie impozitati. A zis ca informatia o are de la inspectorul sef iar el o are de la cheful lor, organizat acum recent.

deci inseamna ca cel de la prolex a avaut dreptate

E clar ca vom primi un procent pana la sf. anului asa cum a spus stroe la tv saptamana trecuta.Cat ?Vom vedea.Daca se introduce in salariu e si mai bine

• Membru

Ar fi prea frumos sa ii introduca in salar...si asta pentru ca am avea siguranta ca ii primim si in plus ar creste salariul lunar cu aproximativ cu 200 lei !

Cei de la SRI primesc cate 200 lei pe luna pentru norma de echipament, de cativa ani!

• Membru

Nu e bine sa-l bage in salar pt ca ar fi impozitat, ci sa fie separat precum norma de hrana.

Pe de alta parte parca nu as fi de acord cu asa ceva. Pai ce s-ar intampla cu ”postacii” specializat in acest topic? Ar disparea topicul, nu ar fi mai despre ce sa se discute, ”se dau azi, se dau maine, huooo guvernantii”. Ar fi pe cale de disparitie avand in vedere ca ei activeaza doar aici. :D

Nu ar fi impozitati, pentru ca norma de echipare nu este supusa impozitarii!

Nu ar fi o paguba, se gaseste al topic, la fel de interesant, pentru ei! :naughty: Dar, sa lasam "rautatea"! :)  

Ca tot e un topic sf, daca l-ar baga lunar cu salariul banui ca nu l-ar impozita.De ce? Ca nu cred ca asa procedeaza cu SRI -ul si ar fi prea mare magaria sa impoziteze politia si nu pe sri-isti pt acelasi drept.Promit sa nu mai fabulez pe acest subiect:)

1.Pentru a lamuri colegii : in ipoteza in care din 2014 o cota parte din norma de echipament se achita in 12 transe ( a nu se confunda includerea in salariu, desi plata se face in aceeasi zi ) sa zicem 200 lei lunar, aceasta poate sa apara pe fluturasul cu drepturile salariale, insa cu rubrica distincta, deoarece reprezinta drepturi de echipament/in natura, astfel ca in conformitate cu Codul fiscal, aceste sume nu se impoziteaza.

2.Dintr-o sursa  destul de credibila, am aflat ca pana la 31 octombrie MAI are asigurat 67% din buget (includ cheltuieli cu personalul, etc.) Prin rectificarea bugetara se prefigureaza un plus la bugetul MAI de 0,08%  (in conditiile in care drepturile de echipament pentru 2013 nu au fost prinse in bugetul initial pentru anul curent.) Ministrul intentioneaza sa acorde un procent intre 30 si 50 % din norma de echipament in cursul lunii noiembrie cel tarziu jumatatea lui decembrie 2013. Cu certitudine anul acesta se  da un procent  in jurul a  30 %, ( 450-500 lei)  cu posibilitatea maririi acestei sume in functie de distribuirea bugetului MAI in interiorul ministerului.Diferenta se va acorda in cursul trimestrului I din anul 2014, dar eu cred ca mai sigur  de Paste, nu Pastele Cailor  (ca asa s-au obisnuit guvernantii sa dea cate un oscior de sarbatori ).

Edited by LORD

• Membru

Daca ar face parte integranta din salariu nu s-ar impozita? Spre exemplu, salariile de excelenta si de merit care au intrat in salariul de baza nu sunt impozitate cu tot cu acesta?

Daca ar face parte din salariu, ar reprezenta  o marire de salariu  de circa 10 % ( adica o  medie  200 lei la un salariu de  2.000 lei ) in acest caz FMI , C.E.  si ceilalti creditori externi nu ar fi  de acord, deoarece pentru anul 2014 se negociaza o crestere salariala de maxim 3,5 % si aceea cu dichis pentru ca sunt mai multe variante : adica ori un procentaj mai mare la anumite segmente/profesii (medici rezidenti, etc.) ,  ori doar pentru cei salarii mici, ori la toti bugetarii cu un procent mai mic. In termen reali  acesti 200 lei  marire,  la unii pot sa diminueze salariul luat in mana dupa retinerea impozitelor crescute .

In aceasta ipoteza ar ar fi probleme de ordin  legislativ, deoarece politistul beneficiaza de drepturi de echipament prin lege, caz in care ar trebui sa  abroge aceste prevederi,  ceea ce este imposibil pentru ca aceste drepturi de echipament au existat si exista in orice regim si in orice tara.Desigur,  daca se include in salariu s-a impozita, s-ar lua CAS,contributii  pensii,etc.

Repet  se vrea  o plata esalonata a drepturilor concomitent cu plata lunara a salariul, fara nici o legatura cu acesta, aceasta ar fi solutia ideala .Includerea salariilor de excelenta, merit in salariul efectiv a fost o situatie speciala, cauzata de aberatiile lui Boc, care vroia legea unica de salarizare in final ( nici azi intrata in vigoare , cu termen de prorogare dat in fiecare an ) .

sursa credibila” sedinta de guvern”.tot scrieti ca aveti surse spune ti le pe nume.

1. Nici in presa si nici in politie sursele nu se desconspira .

2. Daca vedeai ora postarii mele ,vedeai  ca era inainte de a se da  publicitatii sedinta de guvern.

3. Nu sunt deloc convins ca Guvernul reprezinta o sursa credibila, pana nu vad banii in mana.

Pana la urma important este ce am vrut sa comunic cu atat mai bine ca dupa foarte scurt timp s-a confirmat cele spuse de mine .

Toate cele bune!

Daca ar face parte integranta din salariu nu s-ar impozita? Spre exemplu, salariile de excelenta si de merit care au intrat in salariul de baza nu sunt impozitate cu tot cu acesta?

vor fi o rubrica separata,care nu vor fi introdusi la venituri salariale ci la alte drepturi,si acest drept -drepturi echipare nu se impoziteaza.Nu-ti ofera pantalonul si camasa de la uniforma  in natura,te duci tu si ti le cumperi .

Edited by Kendo2012

deci inseamna ca cel de la prolex a avaut dreptate

Dark vad ca tot o dai cu prolex-ul...da, au avut dreptate dar decat intr-o mana!

Mai ales Lincu....esti pe statul lui de plata ?

Nici macar ministrul de interne nu stie cum o sa fie , dar Lincu asta are un glob de cristal ca Mercedeza!

A cam ramas in aer, deocamdata i-a dat sah Parchetul General! Sa vedem daca spune cine este regina.

Pentru radones. Sursa, ......Radu Stroe!

Dragi colegi ne tot aruca vorbe, vorbe la care ne pricepem toti, cu faptele este mai greu.

In MAI incompetenta este ridicata la rang de arta....,,va dam lamaie in octombrie, noiembrie sau decembrie"!

Voi chiar nu pricepeti ca nu au bani? Ca sobolanul de Ponta nu-l inghite pe Stroe? Ca nu vrea sa-i dea bani?

,,Nu sunt bani" asa ne spune Ponta? Pe bune domnule ,,primsinistru"?

Niste profesionisti adevarati trebuie sa redacteze un comunicat oficial prin care sa ne comunice data exacta cand vom lua banii pentru echipament! UN DREPT PREVAZUT DE LEGE!

Am vazut aici pe site o fotografie cam cum protesteaza pompierii prin alte tari atunci cand nu le dau bani de haine si nu se mai scandalizeaza nimeni ca dau cu sepcile!

Dar repet, procedeaza asa pentru ca le merge!

Edited by Elvis

Dark vad ca tot o dai cu prolex-ul...da, au avut dreptate dar decat intr-o mana!

Mai ales Lincu....esti pe statul lui de plata ?

nu am nimic de castigat de la ei doar eu il platesc pe el si nu invers dar macar acestia cu bune cu rele au zis ceva fata de ceilalti care tac muti de cateva luni bune....

Dark daca esti politist sfatul meu este sa ,,platesti" pe altcineva.

Din oricare alt sindicat al politistilor!

Si eu am facut greseala pe care o faci tu acum, dar mi-am revenit!

Guest
This topic is now closed to further replies.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.