DigitalD Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 (edited) Nu sunt la curent cu ultimele noutati legislative si toate chestiile astea. Ce am vrut sa "spun" prin titlul acestui topic? Nu caut un motiv pentru a ne detasa de consecinte in eventualitatea unuei incalcari a legii insa sincer sa fiu, multi dintre noi am ajuns sa consideram comiterea unei infractiuni ca fiind ceva mai minor decat propria supravieture. Cu alte cuvinte si pe intelesul omului de la bloc, nu ma sperii prea mult daca e sa fiu prins dupa ce talharesc o batrana sau ii sparg apartamentul. II fur ce pot fura oricui doar ca sa nu crap naibi de foame. Deci...infractiunea si consecintele ei nu mai sperie omul care ajunge sa o incalce doar pentru a supravietui. Inca nu am ajuns in stadiul de mai sus pe care l-am dat ca exemplu fictiv, insa concluzia este aceeasi. Greutatea morala (indiferent cat de cult, incult esti, cat respecti sau nu mediul social) scade. Daca ma simt nevoit sa incalc orice fel de lege (juridica, morala sau religioasa), pentru a-mi sustine propria existenta, nu voi ezita sa o fac. Asta se intampla cand iti ajunge cutitul la os. Nu cred ca in intreaga comunitate Politisti.ro /forum este cineva sa nu fi ajuns macar o data macar la 40% din ceea ce am scris mai sus. Sunt sigur ca vor apare si pareri ce-mi vor blama punctul de vedere si le respect dar puneti-va simpla intrebare: De ce exista infractionalitate, infractori? -sunt doua raspunsuri extrem de simple: 1 din necesitate si 2 din placere. Ma indrept spre 1 . Mult succes . Imi cer scuze daca textul prezinta greseli gramaticale sau litere lipsa... se mai intampla cand tastez repede si nu recitesc textul. Nah ce sa-mi ceri am profesionala la activ. Bafta! Edited November 23, 2010 by DigitalD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted November 23, 2010 Moderator Share Posted November 23, 2010 Si totusi, daca comiti o talharie si nu crezi in greutatea morala a faptei sale, ce ai zice de vreo 7 ani dupa gratii? :ner: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduscho Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Digital.....de cand sunt eu in bransa sincer nu am prins decat un hot care fura de foame si ala spargea magazine de unde lua numai alimente(nu bauturi, nu tigari sau altele) pe cand o talharie sau o spargere de apartament urmareste mai mult decat mancarea! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted November 23, 2010 Moderator Share Posted November 23, 2010 Comiterea unei infracțiuni, nu poate fi justificată prin necesitățile de ordin material. E doar o modalitate prin care un infractor, ce este conștient că ceea ce a făcut nu este în regulă, încearcă să-și împace conștiința, furându-și singur căciula. Un om cu o gândire sănătoasă va găsi întotdeauna o alternativă mult mai demnă și morală prin care să NU lezeze drepturile altora. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduscho Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 corect! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vox Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Cred ca pe acest subiect s-ar putea scrie f.f.f. multe...daca ne-am facut politisti din convingere, fiecare isi poate da un raspuns mental ce vine din subconstient catre realitatea zilelor noastre....altfel, nu avem ce cauta daca nu stim ce cautam !!..vb si eu ca sa nu tac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted November 23, 2010 Moderator Share Posted November 23, 2010 Un factor important este si educatia primita in cei sapte ani de acasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DigitalD Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 @ Kmcoio . nu este relevant. Sa am remuscari ? este un fapt gandit deci premeditat, cand propria supravietuire depinde de asta crezi ca te gandesti la 7 ani de detentie?! te asigur ca nu! todeauna va exista si "nu voi fi prins" @eduscho . Irelevant. Scopul este determinat, fur/talharesc sparg (infractiuni)...cati din cei care cu succes au fost retinuti se reantorc si recidiveaza? Cunosc exemple in care infractorul recunoaste ca duce o viata mai buna in penitenciar. Intradevar suna amuzant :"Da domnule polistist, am spart frigiderul vecinului pentru ca-mi era foame" ...dar lasand gluma d'oparte cand intri prin efractie intr-un imobil nu te indrepti spre frigider, cauti tot ce este de valoare si tot ce se poate vinde/valorifica. (Mult succes!) @Catalin . Domnule Catalin raspunsul meu pentru "Comiterea unei infracțiuni, nu poate fi justificată prin necesitățile de ordin material" este extrem de simplu....nu cred ca traim in aceeasi lume. In baza legala aveti dreptate, dar moral comiterea , furtul unei paini din magazin, sau din piata, de la taraba ...PENTRU CA IMI ESTE FOAME, poate fi justificat de mine, de propria persoana de propriul constient. Mor de foame, nu am job, nu am alte solutii rapide decat cel de a fura si fugi...ce ne ramane? Revin, nu mai gandesti moral si "in temeiul legii" cand faci foamea. @Marius . Cei sapte ani d'acasa se bat cap in cap cu realitatea. "Cu bunu' simt mori de foame! " suna cunoscut? Va multumesc enorm pentru punctele dumneavoastra de vedere. In mare toate sunt adevarate insa, eu sunt civil, nu am aceeasi educatie si caracter pe care dvs. domnilor politisti l-ati deprins odata cu aceasta meserie. Am vorbit, sau am incercat sa "vorbesc" despre moralitatea infractiunii, raspunsurile au fost oarecum "de bransa" cu caracter legal si moral . Tinem legatura, va anunt daca ma decid sa trec de liniuta asta tot mai subtire dintre legal si ilegal. Succes. Chiar 7 ani mai nene.... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted November 23, 2010 Moderator Share Posted November 23, 2010 (edited) Citez : Art. 211 Cod Penal : Tâlharia Furtul savârsit prin întrebuintare de violente sau amenintari ori prin punerea victimei în stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de întrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru înlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 18 ani. Tâlharia savârsita în urmatoarele împrejurari: a) de o persoana mascata, deghizata sau travestita; b) în timpul noptii; c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport, se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani. (21) Pedeapsa este închisoarea de la 7 la 20 de ani, daca tâlharia a fost savârsita: a) de doua sau mai multe persoane împreuna; b) de o persoana având asupra sa o arma, o substanta narcotica ori paralizanta; c) într-o locuinta sau în dependinte ale acesteia; d) în timpul unei calamitati; e) a avut vreuna din urmarile aratate în art. 182. Tâlharia care a produs consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Dupa cum vezi, eu am fost chiar foarte bland cu cei sapte ani enuntati, tinzand spre limita inferioara. Plus ca iti spun sincer, daca mi-ai intra in mana tu, ca infractor, dupa ce ai savarsit o talharie, cred ca te-ai ruga sa intri mai repede pe mana judecatorilor. Asta ca sa iti mai dau un motiv in plus sa nu te apuci de infractiuni, daca prin postarile tale incerci sa iti cauti incurajari pentru aceste lucruri. Edited November 24, 2010 by Kmcoio Link to comment Share on other sites More sharing options...
bundesgrenzschutz Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 DigitalD, daca ce scrii e ce gandesti intr-adevar si argumentele corect/incorect legal/ilegal bine/rau nu mai au greutate pt tine iti recomand sa iti gasesti un scop... Probabil esti la o rascruce si daca nu gasesti puterea de a merge mai departe pe "calea cea buna" (nici dupa ce citesti meka si meka - Al. Macedonski) intotdeauna iti poti gasi linistea in credinta. Nu prea e specificul forumului psiho/religios dar poate te ajuta... si ar mai trebui sa te ajute (daca nu stiai deja sau ai uitat) ca toti ne gandim la un moment dat cel putin la treburile astea pe care le enumeri tu iar alegerea pe care o facem ne deosebeste! Si daca nu te ajuta postul meu te vor ajuta colegii mei cu un pv de depistare si o pereche de catuse Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Daca gandesti ca un infractor ai toate sansele sa ajungi infractor. Gandesti rau- vei face rau. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, daca vei trece ,,liniuta" este alegerea ta si vei suporta consecintele. Apropierea pe care vrei tu sa o faci intre cele doua cuvinte, morala si infractiune, este un pic fortata. Si ai dreptate , nu traim in aceiasi lume, pentru ca in lumea in care traim noi, marea majoritate a politistilor, scara valorilor inca nu s-a inversat . Iar daca nu ai cei sapte ani de acasa ,este foarte greu sa te apuci de scoala generala, nu mai vorbim de liceu sau facultate, iar cand iti spun aceste lucruri nu vreau sa te atac in niciun fel. Majoritatea politistilor sunt oameni simplii care au parintii de la tara sau sunt nascuti si crescuti in mediul rural. Acolo in sat inca se mai pune ceva pret, de doi bani onoare, pe bunul simt si pe cei sapte ani de acasa. Daca infractorii o duc mai bine in puscarie, ce-ai zice de o puscarie in Rusia, Venezuela sau Liban? Educatia si caracterul,, nu le-am deprins odata cu aceasta meserie". Se formeaza in timp si ar trebui sa le ai deja cand alegi meseria de politist. Dar daca tot ai pus o intrebare o sa iti mai adresez si eu inca una. Daca tot mori de foame nu ai putea sa ceri, sa cersesti decat sa dai in cap sau sa golesti frigiderul vecinului? Sau ai putea sa te calugaresti. Cu speranta ca nu te-am tulburat mai mult decat erai , sper din tot sufletul sa ramai liber, chiar daca acest cuvant nu iti spune nimic. Cu respect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 eu propun sa gasesti pe cineva care te poate duce intr-o vizita intr-o puscarie. Nu stiu daca este posibil insa ca student la drept am putut vizita o puscarie si cred ca orice argumentatie de genul "mi-e foame, fur" iti trece instant. probabil ca dupa ce te obisnuiesti cu ea, nu mai este o problema sa revii, de aceea avem o gramada de recidivisti. insa prima impresie nu se sterge Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted November 24, 2010 Moderator Share Posted November 24, 2010 @Marius . Cei sapte ani d'acasa se bat cap in cap cu realitatea. "Cu bunu' simt mori de foame! " suna cunoscut? Nu, nu suna cunoscut. Ilegalitatea nu este singura solutie sa poti traii decent. Majoritatea politistilor sunt oameni simplii care au parintii de la tara sau sunt nascuti si crescuti in mediul rural. Acolo in sat inca se mai pune ceva pret, de doi bani onoare, pe bunul simt si pe cei sapte ani de acasa. Serios?!? Si cum ai ajuns la astfel de concluzii, ai facut un studiu ori doar vorbesti asa ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted November 24, 2010 Moderator Share Posted November 24, 2010 Eu ma incadrez in studiul lui Elvis...sunt taran, na! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Octavian Posted November 24, 2010 Membru Share Posted November 24, 2010 Majoritatea politistilor sunt oameni simplii care au parintii de la tara sau sunt nascuti si crescuti in mediul rural. Acolo in sat inca se mai pune ceva pret, de doi bani onoare, pe bunul simt si pe cei sapte ani de acasa. Vorbeste in numele tau, nu in numele majoritatii! Sau te crezi vreun Mesia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted November 24, 2010 Moderator Share Posted November 24, 2010 Ce aveti bre? Eu sunt de la tara si nu ma inflamez atat...e vreo problema? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted November 24, 2010 Moderator Share Posted November 24, 2010 Kmcoio, cel care se "inflameaza" esti chiar tu. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca daca nu sunt de acord cu afirmatia respectiva e o "inflamare"!?! Am pus o intrebare, nimic mai mult, iar daca tu te incadrezi acolo, nu-i nicio problema si nicio rusine. Chill out omule, trage aer in piept si incearca sa nu mai fii asa repezit. Din cate imi amintesc in promotia mea, colegii ce aveau domiciliul in mediul rural erau in numar foarte mic in comparatie cu cei din mediu urban. In plus, din cate stiu, la nivelul tuturor inspectoratelor din tara e plin de solicitari pentru mutari in mediul urban, in localitatea de domiciliu. Asa ca ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted November 24, 2010 Moderator Share Posted November 24, 2010 (edited) Corect. Ma refeream la Octavian, care face referiri la Mesia. Edited November 24, 2010 by Kmcoio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 DigitalD ‘Cu alte cuvinte si pe intelesul omului de la bloc, nu ma sperii prea mult daca e sa fiu prins dupa ce talharesc o batrana sau ii sparg apartamentul.’ Eu am o altă problemă: cum şi cu ce mă pot apăra legal dacă mă intâlnesc cu omul în cămară IN TIMP CE? Şi o întrebare: când a avut infracţionalitatea vreo greutate morală sau vreo legătură cu moralitatea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelum Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Cred ca nu se impune o reactie.. atat de vehementa din partea la nici unu .... fiti si voi mai relaxati altfel daca continuam cu o discutie in contradictoriu de genul asta ne "inflamam" reciproc. In privinta celor de la tara de la oras... de pe alte meleaguri cum vreti voi sa spuneti doar un om care are un complex pe tema asta poate sa invoce chestia asta. POLITISTII sunt OAMENI oamenii au CARACTER. Discutia filozofica care a relevat tema in cauza e punctata gresit. Sunt politist si eu in viata mi-am pus problema daca sa fac rau s-au sa fac bine..... Insa am rationat si mi-am dat seama ca a fi demn si a duce o viata impacata plina de moralitate si implinire sufleteasca nu ma va lasa sa aleg o poteca.... sau o cale prea umbrita. Singurul lucru care nu m-ar indemna sa fac o infractiune... o fapta imorala... o nedreptate societatii sau unei persoane.... Este caracterul care s-a format alaturi de reactia mea morala la tot ce se intampla in jurul meu. Defapt infractiunea nu a pierdut puterea morala... infractiunea este lipsita de moralitate. Infractorul elimina din start posibilitatea de a exista moralitate in ceea ce face el considera printr-un comportament egocentric ca totul i se cuvine ca el este tot timpul nedreptatit etc. Nu poti sa ii ceri cuiva sa sublinieze moralitatea faptelor sale cand el nu accepta chiar conceptul de moralitate.. Nu e un atac la adresa nimanui de aici dar vreau sa subliniez foarte clar ca fiecare ne-am gandit la fapta in sine.. si stiti ce mi-am raspuns? eu nu as fi in stare sa fac o astfel de fapta imorala. CHIAR daca sunt in situatia sus mentionata . Nu voi accepta sa suprim vointa sau sa fac rau unui om care nu are nimic cu mine.. Infractorul va decide inca dinainte sa se iveasca situatia ca pentru el nu exista reguli si ca el va face tot ce e posibil sa faca rau..... INFRACTOR nu are ce cauta langa MORALITATE.... ETICA.... CONSTIINTA DE SINE..... exista oameni .... si exista oameni care inca se ghideaza dupa instincte. De aceea dragi colegi consider ca exista... catuse .. gloante.... tomfe.... palme cu picioru... ( gluma) ... Cu stima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 (edited) Serios?!? Si cum ai ajuns la astfel de concluzii, ai facut un studiu ori doar vorbesti asa ... Marius la tine chiar nu ma asteptam, dar daca atat ai inteles eu iti pot accepta limitele. Vorbeste in numele tau, nu in numele majoritatii! Sau te crezi vreun Mesia? Octavian, in primul rand imi lasi impresia ca esti un papagal, din moment ce repeti si citezi un paragraf la care a facut trimitere si Marius. Am crezut la inceput ca esti un baiat inteligent, insa imi dau seama ca tocmai tu te crezi Mesia . Esti foarte vexat ca tu ai simtit ,,ceva"cu toate ca eu nu am facut nicio referire la tine. Insa cine se scuza se acuza. Am inteles ca esti un orasean pur si imi cer scuze ca te-am bagat in oala cu majoritatea. Nu toti am avut posibilitatea sa crestem cu guvernante din Germania. Te rog sa ma ierti daca din gresala am jignit persoana cu sange albastru care spui ca esti. Iar acum iti tasteaza aici unul care este nascut in Craiova si crescut in acest oras. Dar ma consider un pui de taran ,pentru ca parintii mei sunt de la tara. Iar bunul simt s-a nascut la sat, chiar daca tu nu esti de acord. Nu inteleg inteleg de ce te-ai bagat in seama. Nu vorbeam cu tine. Cu privire la studiu despre care vorbea Marius, sunt mult mai in masura decat tine sa imi exprim o parere. Cunosc si ma cunosc ,mult mai multi politisti decat vei cunoaste tu pana la pensie. PS. Verifica locul de nastere al parintilor si bunicilor tai .Sunt sigur ca vei avea surprize. Edited November 24, 2010 by Elvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Octavian Posted November 24, 2010 Membru Share Posted November 24, 2010 Poti folosi orice limbaj doresti, oricum nu vei spune altceva decat ceea ce esti ... Te umfli singur peste tot, ca tu esti un atotstiutor, tu le stii pe toate si tu esti cel mai grozav. Chiar nu realizezi cat de penibil devii cu astfel de postari? Vorbesti in numele politistilor de parca ai fi vreun reprezentat de marca, probabil crezand ca toti suntem la fel ca tine. Poate nu ti-ar prinde rau sa te trezesti la realitate, nu suntem toti la fel. Ai simtit nevoia sa ma jignesti si sa-mi atribui niste afirmatii pe care eu nu le-am facut, in conditiile in care nu ma cunosti. Probabil ca in capsorul tau acolo, crezi ca ai un fler si un instinct care sa-ti permita sa ghicesti foarte usor. Te anunt ca doar devii ridicol, cu astfel de tehnici rasuflate. Nu am avut nici guvernanta si nici nu am sange albastru, dar nici surprize in ceea ce priveste locul de nastere al rudelor mele. Din postarile tale se poate observa foarte usor faptul ca traiesti cu impresia conform careia tu le stii pe toate si probabil ca te crezi ceva mai special, mai cu mot. Din pacate ... esti singurul si poate cei ce te inconjoara. Mai tarziu vei realiza acest lucru si de aceea acum, chiar imi inspiri mila. Va fi un soc puternic pentru tine. Daca majoritatea politistilor ar proveni din mediul rural, asa cum crezi si spui tu, atunci nu ar mai exista atatea functii vacante pe la posturile de politie. Intoarce-te acolo in "universul tau" si nu mai vorbi in numele tuturor, ca doar bati campii, incercand sa pari ceea ce nu esti. Hai pa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 (edited) Nu am pierdut nimic ca nu te cunosc. Insa te-as ruga pe viitor sa ma ignori. Vezi de viata ta si nu incerca sa -mi dai lectii pentru ca nu esti in masura. Raman la ce am spus : esti un papagal dar in oglinda te vezi leu. Adio si ramai cu bine. Edited November 24, 2010 by Elvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
DigitalD Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Va multumesc enorm pentru raspunsurile si comentariile date. Eu sunt un simplu civil, om de rand. Nu port aceasta uniforma desi mi-as fi dorit candva asta. Practic, ceea ce am facut acum a fost doar un "research" daca il pot numi asa. Va dati seama stimatii mei ca nu as putea sa intru intr-o sectie sa pun astfel de intrebari, deoarece e binestiut ca mi se raspunde cu "citate" invatate pe de rost (asta in cazul in care ma baga careva in seama) Este un studiu propriu din care am vrut sa stiu parerea omului din spatele uniformei, de aceea am batut moneda pe "moral" si nu pe legislatie, ilegal si infractiune. Raspunsurile si unele opinii sunt chiar interesante, de ce sa nu recunosc asta. Amuzanta chestia cu pv la colegi si catuse (multam' fain asta'i de retinut)...pe acest motiv imi retrag participarea ca membru activ al FB (just kidding...I'm here to be a pain in the a** lol) Sincer, mi-am schimbat oarecum parerea despre polotistul roman...si nu numai dupa ce am citit 2 topicuri. Ma asteptam sa fiti scortosi, cu nasul pe sus (am afirmat ca sunt om de rand, asta era punctul), ceva de genul "dute ba d'aici", ma asteptam sa fiti recalcitranti si sa-mi bagati pe gat tot felu de chestii legislative, ei bine nu a fost chiar asa, pintre comentarii am observat si tendinta de a oferi o solutie. Practic cam la asta se rezuma si ceea ce vroiam sa aflu. Daca politistul roman stie sa ofere si solutii, nu e un robot mecanic. Bancurile despre politisti se nasc, la fel si adevarurile despre infractori. In cazul in care doriti sa stiti cate ceva despre mine...sa scutesc munca altor colegi d'ai dvs: Dan Nita / 30, Bacau. stau in chirie deci adresa de pe buletin nu e relevanta... CNP nu vi-l dau nu e legal sa-mi las datele pe internet (ma gsiti aici in fiecare seara) In cazul in care am suparat pe cineva, nu asta mi-a fost intentia, Hai bafta ca va plictisesc. 3 comentarii mi-au rams in minte si le multumesc celor ce au pus putin problema pe "dereglare psihica" ... un om care se afla in cazul din deschiderea topicului are o problema, nu este capabil sa gaseasca solutii , pur si simplu nu are capacitatea de a mai gandi corect. (multumesc lui Dumnezeu, nu ma aflu in situatia de mai su, desi sunt din Saucesti)... Pe bune am scris prea mult. Ok, multumesc inca o data si ne mai citim. Promit sa imi sustin punctul de vedere chiar daca intru in conflict "verbal" cu unii dintre dvs. Toate cele bune, Dan Link to comment Share on other sites More sharing options...
SandoKhan Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Deci...infractiunea si consecintele ei nu mai sperie omul care ajunge sa o incalce doar pentru a supravietui. Inca nu am ajuns in stadiul de mai sus pe care l-am dat ca exemplu fictiv, insa concluzia este aceeasi. Greutatea morala (indiferent cat de cult, incult esti, cat respecti sau nu mediul social) scade. Daca ma simt nevoit sa incalc orice fel de lege (juridica, morala sau religioasa), pentru a-mi sustine propria existenta, nu voi ezita sa o fac. Asta se intampla cand iti ajunge cutitul la os. Amice, daca ce ti-au spus colegii mai sus nu te face sa te gandesti de doua ori, gandeste-te ca daca ajungi acolo, la parnaie, ai sanse mari sa ajungi "fetitza" cuiva (sau a mai multora!), ca esti tanar, fara experienta si aia abia asteapta (mai ales "vietzasii") niste prospatura. Acum gandeste-te cum ar fi sa fii 10 ani (ca doar ai talharit, nu?) fetitza unui dormitor cu 40 de infractori harsiti prin puscarii! Daca nici scena asta nu te pune pe ganduri.... atunci esti o cauza pierduta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts