Jump to content
POLITISTI.ro

Flagrant - Mită pentru Fătuloiu


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Chestorul Fătuloiu tocmai ce a făcut azi un autodenuț, întrucât urma să fie mituit de către un om de afaceri din Galați, cu aprox 50. 000 de euro, case și mașini (în valoare totală ... cică de 1 milion de euro). Se pare că a avut loc și un flagrant în parcarea vis-a-vis de sediul MAI.

Se pare că această întâmplare cade la un moment foarte propice pentru el ...

Să se fi hotărât domnul chestor să sacrifice vreun cotizant acum când apele sunt tulburi pe acolo pe sus? :naughty:

Sau să fie doar un episod menit a creea din Fătuloiu un erou al momentului?

Link to comment

Voi ati vazut la TV despre tentativa de mituire a d-lui chestor Fatuloiu cu un milion de euro?

Si inca o intrebare: e pe aici vreun politist harsit prin viata care mai crede in coincidente? La fix a cazut mituirea asta, tocmai cand Presedintele se gandea, cred eu, sa ii rada pe toti la gramada. :ner:

Link to comment
 • Moderator

Totuși, a apărut informația conform căreia autodenunțul lui Fătuloiu a fost făcut în urmă cu două luni de zile în urmă, iar abia astăzi a avut loc flagrantul.

Link to comment
 • Moderator

Ce flagrant frate? Tentativa de dare de mita? De ce nu dare de mita? Cand saltau cateun sef de post amarat care lua 50 de euro, vai de mine, publicau imaginile intr-o veselie pe orice sursa de informare media. In cazul asta, de ce s-a ajuns doar la tentativa de dare de mita si nu la fapta in sine? Unde sunt imaginile de la flagrant? Fac pariu ca acest dosar va fi incheiat cu NUP pe litera A din lipsa de probe...auzi, tentativa. Vrajeala pentru cine pune botul.

Link to comment

atunci exista in mod cert stenograme, DNA nu se duce nici la WC fara inregistrari. in curind si hotii de buzunare vor fi ascultati ptr ca sunt extrem de periculosi si este mai simplu s afortezi o recunoastere decit sa aduni probe.

astept stenogramele discutiilor dintre Fatuloiu si mituitor, altfel putem considera cazul inchis. Era vorba de um imprumut ptr vreo masina.

Link to comment

Cică ar fi făcut o sesizare în scris în urmă cu două luni. :hmmmt:

Ce cauta unu cu dosare penale, in biroul nr. 2 din MAI? Indiferent daca vroia sa dea mita sau alte alea... pai orice dubios are acces la birourile alea?

Link to comment
 • Moderator

Cataline, judecand la rece si logic, cine mama dracului vine cu doua x6 uri sa ti le aduca la sediul IGPR sub forma de mita? Gandind ca un mituitor versat, ca doar ala nu e un prost daca a devalizat atatea firme, putea duce masinile elegant la Fatuloiu acasa, sau sa faca un contract de vanzare cumparare fictiv, ma rog, cu suma aparent platita, intelegi ce vreau sa spun... ceea ce se vede in acest video si ce s-a intamplat azi e prea...pe fata, ca sa spun asa...praf in ochi, ar fi un alt termen.

Link to comment
 • Moderator

Ce cauta unu cu dosare penale, in biroul nr. 2 din MAI? Indiferent daca vroia sa dea mita sau alte alea... pai orice dubios are acces la birourile alea?

Habar n-am, dar din câte văd avea acces.

Sunt prea multe semne de întrebare, de aceea mă întreb dacă nu cumva s-a hotărât domnul chestor să sacrifice vreun cotizant, acum, când apele sunt tulburi pe acolo pe sus?

Am înțeles că ieri marinarul, în interviul de la TVR, a lansat ceva săgeți la adresa lui Fătuloiu. Dar nu am văzut interviul respectiv.

Link to comment

Ce dracului tot puneti botul la informații de genul acesta vehiculate prin mijloacele mass-media!!! - îmi cer scuze pentru cei care se simt jigniți de expresia folosită, dar nu m-am putut abține.

Cei care aveti pretentia ca aveti ceva experienta prin munca de politie, fac un apel la ratiunea voastra si sa incercati sa puneti aceste evenimente in contextul celor în care, în urma cu câțiva ani, pe vremea când acestui domn Fătuloiu i s-a mai organizat un flagrant ce a eșuat datorită regulilor de acces în instituțiile MAI. Să fie coincidență sau nu, vă las pe voi să trageți concluziile dar cu rugămintea să nu hazardați. Încercați să surprindeți substratul acestor fapte iar concluziile să le păstrați pentru voi.

Noi, suntem victimele unor scenarii puse la punct de niște dezaxați, care nu au nimic de-a face cu realitatea cruntă în care se zbat cei mai mulți din cetățenii de bună-credință, ce încă mai rezistă să-și ducă traiul pe aceste meleaguri.

Link to comment

nu, nu orice dubios are acces in biroul nr. 2 ci orice dubios care are o avere de 180 de milioane de euro, are vreunul averea asta sau macar 1% din averea aluia?!

Cataline, judecand la rece si logic, cine mama dracului vine cu doua x6 uri sa ti le aduca la sediul IGPR sub forma de mita? Gandind ca un mituitor versat, ca doar ala nu e un prost daca a devalizat atatea firme, putea duce masinile elegant la Fatuloiu acasa, sau sa faca un contract de vanzare cumparare fictiv, ma rog, cu suma aparent platita, intelegi ce vreau sa spun... ceea ce se vede in acest video si ce s-a intamplat azi e prea...pe fata, ca sa spun asa...praf in ochi, ar fi un alt termen.

eu cred ca astia au incercat sa ii faca manevra si s-a prins ca altfel cred ca punea botu' :))

Link to comment
 • Member

s-a prins acum ca si in urma cu cativa ani cand l-a anuntat procurorul despre efectuarea flagrantului care , culmea, a esuat ...

Edited by georgedi
Link to comment

O facatura, menita sa arate ce mare caracter este acest om! :hmmmt:

Acum cativa ani Omar Haisam sechestra ziaristi in Iraq...si basescu ii salva.....iar marmota impaturea ciocolata.....

Link to comment

Pai daca s-au autodenuntat amandoi sau toti care au participat, cazul este inchis, praf in ochi.

Edited by Rusy
Link to comment

După ce au fost audiaţi toată noaptea, Cătălin Chelu şi alte trei persoane au fost reţinute în această dimineaţă pentru 24 de ore. Procurorii DNA anchetează o posibilă mită ce ar fi urmat să-i fie dată secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu.

 Dan Valentin FătuloiuSursa: EVZ

Procurorii au emis în jurul orei 7.00 ordonanţe de reţinere pe numele lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea. Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Ioana Ionescu, avocata omului de afaceri Cătălin Chelu a spus, la ieşirea din sediul DNA, că flagrantul este negat de către clientul său.

Un alt avocat, implicat în apărarea persoanelor reţinute, a declarat în această dimineaţă că "poziţia dânşilor, în schimb, susţine cel puţin o îndoială cu privire la existenţa infracţiunii, cel puţin aşa cum a fost descrisă până acum la posturile tv. Nu aş vrea să intru în detalii, procesul trebuie să continue, iar magistraţii nu ar trebui să fie influenţaţi", a mai spus acesta.

Aflat în vizorul lui Igaş, Fătuloiu "se spală" cu mita refuzată

În timp ce oficialii Internelor verifică o serie de informaţii privind posibile legături ale chestorului cu şeful IPJ Neamţ, secretarul de stat refuză o presupusă mită de un milion de euro.

Ieri, în timp ce oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor începeau o serie de verificări legate de o posibilă "cumetrie" între secretarul de stat, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, şi şeful Poliţiei Neamţ, comisarul-şef Aurelian Şoric, chestorul refuza o presupusă mită constând în două BMW-uri, două vile şi câteva zeci de mii de euro. În total, un milion de euro, după cum au evaluat procurorii anticorupţie mita.

Coincidenţa - aşa cum a fost calificată succesiunea de evenimente de către anchetatori (care au precizat că Fătuloiu a sesizat DNA că va fi mituit cu mai puţin de o lună în urmă) - face ca secretarul de stat să-şi spele imaginea în faţa ministrului Traian Igaş, într-un moment în care al doilea om din Interne ieşise destul de "şifonat" din scandalul declanşat de răfuiala sângeroasă dintre interlopii din Piatra-Neamţ.

Serviciile secrete: Dan Fătuloiu, cumătrul lui Aurelian Şoric

Potrivit unor surse din serviciile secrete, ministrul Igaş a cerut declanşarea unor verificări după ce a primit o informare potrivit căreia Dan Fătuloiu ar fi cumătrul lui Aurelian Şoric. Iar secretarul de stat ar fi admis, astăzi, în faţa colegilor săi că l-ar fi năşit pe naşul de cununie al lui Şoric, au adăugat sursele citate.

Informaţiile legate de această "cumetrie" nu au fost confirmate şi nici infirmate de oficialii MAI. La rândul lui, contactat de EVZ, Fătuloiu a negat categoric această informaţie. Dacă va fi confirmată însă de ancheta internă, "informarea" ar zdruncina serios credibilitatea cercetării disciplinare a comisarului-şef Şoric. Asta, în condiţiile în care, şi şeful Corpului de Control al MAI, chestorul Aurel Vlădulescu (cel care conduce verificările la Neamţ), este finul secretarului de stat.

Până la finalizarea anchetelor interne, Dan Fătuloiu a reuşit însă să distragă atenţia de la scandalul din vârful poliţiei, refuzând presupusa mită care ar fi fost oferită de omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu (unul dintre milionarii din Top 300 Capital, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro, al cărui nume a fost legat de Sorin Ovidiu Vîntu) şi de doi apropiaţi ai acestuia, Gabriel Constantinescu și Antonel Bunu.

Deşi chestorul a declarat că mita i-ar fi fost oferită în biroul său, procurorii DNA i-au ridicat pe cei doi presupuşi mituitori din parcarea MAI, sub ochii unor jurnalişti, alertaţi "pe surse din Interne", că va avea loc un flagrant.

Chestorul Dan Fătuloiu a părăsit sediul DNA după aproape două ore. După audierea afaceristului Cătălin Chelu - care ar fi depus şi el un denunţ, după cum au precizat surse judiciare - şi a celor doi apropiaţi ai săi, anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate cum a ajuns omul de afaceri să încerce să-i cumpere influenţa secretarului de stat.

"Verificăm informaţiile potrivit cărora afaceristul ar fi încercat să-i ofere chestorului Fătuloiu 50.000 de euro, reprezentând o parte din mita totală promisă."

OFICIAL DNA

http://www.evz.ro/detalii/stiri/aflat-in-vizorul-lui-igas-fatuloiu-se-spala-cu-mita-refuzata-912990.html

Link to comment

"M-au trădat nişte ofiţeri de la Economic şi astfel s-a ajuns la fiul meu". Aşa a explicat chestorul Dan Fătuloiu, secretarul de stat în Ministerul de Interne, faptul că la dosarul mitei apare şi un autodenunţ semnat de Alexandru Fătuloiu.

"Nu ştiu data la care am făcut denunţul - 7 iulie sau 7 august. Între fiul meu şi Chelu nu este nicio legătură. El a fost, după ce m-au trădat ofiţerii de la Economic, cărora le-am cerut să facă o hartă relaţională cu toate clanurile fnanciare din ţară. Printr-un interpus, Chelu l-a sunat pe fiul meu ca să-i dea telefonul pentru a discuta cu mine să cădem la pace, pentru că altfel mă face praf pe televiziuni. M-am întâlnit cu el când mi-a dat banii. Fiul meu nu face împrumuturi. Este un om de afaceri onest, n-a avut niciodată probleme cu legea. A avut câteva contracte unde nu i s-au dat banii şi bineînţeles, din obligaţie contractuală, a solicitat instanţei", a spus Fătuloiu, la Realitatea TV.

Chestorul lasă de înţeles că pe lista învinuiţilor ar putea să apară şi numele unor poliţişti care lucrau la dosarele în care era cercetat pentru infracţiuni economice omul de afaceri Cătălin Chelu. "Este un caz al DNA, care a început în urmă cu trei luni, şi este un caz în care sunt implicaţi şi alţi poliţişti", adaugă chestorul.

Lupte de stradă sângeroase, taxe de protecţie, şantaj, jafuri, trafic de persoane sau droguri, camătă, reglări de conturi cu săbii şi pistoale. Sunt doar câteva dintre acuzaţiile aduse celor mai periculoase clanuri care şi-au împărţit teritoriul şi fac legea în toată Romania.

În ultimii ani, zona Craiovei a devenit un paradis al clanurilor. Cele mai puternice sunt conduse de rromi. Miclescu, Serdaru, Poenaru, Velcu, Pară, Cimino si Roşiianu - sunt grupări acuzate de zeci de infracţiuni. Tot la Craiova, a acţionat şi Mihai Pârvu, alias Caiac, care a fost împuşcat, acum doi ani, de un cunoscut de-al lui, cu care juca poker.

Şi Constanţa a fost scena mai multor bătălii sângeroase între clanuri. În oraş îşi dispută supremaţia clanurile Fraţii şi Spaniolul.

În vestul ţării, în Arad, clanul lui Uţu Rohozneanu face legea, un recidivist, căruia i se spune Împăratul, Vlad Ţepeş sau Ştefan cel Mare. Reţeaua lui este specializată în şantaj, taxe de protecţie, şi clonare de carduri.

Iaşiul este împărţit de Clanul Cordunenilor, ai cărui membri au fost cercetaţi pentru furturi de maşini, jafuri la drumul mare şi acte de vandalism. În mai 2007, cativa apropiati ai lui Corduneanu fost condamnaţi la închisoare între 3 şi 8 ani, pentru şantaj şi trafic de droguri.

La rândul său, Capitala este împărţită între zeci de astfel de grupări. Unii controlează prostituţia, alţii traficul de droguri. Bani frumoşi se câştigă şi din zona cimitirelor-existând o mafie a locurilor de veci. Taximetristii care lucrează la negru "sponsorizeză" tot clanuri de interlopi, iar lista continuă.

În Sectorul 1, legea e făcută de Clanul Sadoveanu, Buba, Capone şi Domnu. Sectorul 2 are în fruntea interlopilor Clanul Duduianu şi Gruparea Gheară şi Corsicanu, în vreme ce, în Sectorul 3, Clanul Ştoacă şi Gruparea lui Sile Pietroi îşi dispută supremaţia fărădelegilor. Clanul Toboşarii, Clanul Benga şi Clanul Sportivilor sunt cu ochii pe Sectorul 4, în vreme ce Sectorul 5 le revine Cămătarilor şi Duduienilor lui Piam. În Sectorul 6 acţionează Clanul Preda, Gruparea lui Pârcălab şi Gruparea lui Vali Nebunu.

Chestorul lasă de înţeles că pe lista învinuiţilor ar putea să apară şi numele unor poliţişti

Sursa realitatea tv

Link to comment
 • Member

Valoarea mitei pe care Chelu vroia sa o ofere ridica multe semne de intrebare.Cu milionul de euro platea lejer judecatorul si era mult mai simplu.Ca de obicei in MAI, multe aspecte sunt de domeniul paranormalului.Adica put......

Link to comment
 • Moderator

A și apărut pe fluxurile de știri informația conform căreia, Cătălin Chelu, alături de celelalte trei persoane reţinute, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Ceilalţi trei învinuiţi sunt cercetaţi pentru complicitate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.