Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari adresate conducerii SNPPC


Octavian

Recommended Posts

 • Member

Urmărind evenimentele din ultima vreme și declarațiile individului ce ocupă funcția de președinte a acestei țări, am fost plăcut surprins să aflu că a existat o reacție din partea SNPPC la declarațiile defăimătoare la adresa tuturor polițiștilor. Toată stima! Așa trebuie procedat! :good:

Dar ... pentru că întotdeuna există unul ... după ce am văzut conținutul comunicatului de presă, intitulat: „REACŢIA POLIŢIŞTILOR LA GLUMELE ŞI CACOFONIILE PREŞEDINTELUI BĂSESCU”, trebuie să vă spun că am fost dezamăgit.

Domnilor (cei ce conduceți acest sindicat și cei care ați elaborat textul acelui comunicat), vă pierdeți în detalii care oricum nu au niciun înțeles pentru primul „vâslaș” al țării. Păi credeți dvs. că știe sau înțelege el ce presupune „limbajul de referinţă cerut unui şef de stat care se exprimă într-o împrejurare oficială”??

Să fim serioși un pic!

Nu vă dați seama cum se uită el la această frază, așa cu un singur ochi ... precum ăla la o poartă nou achiziționată!!

Doriți dvs. să vă reamintesc cam care sunt cuvintele la care se rezumă vocabularul marinarului? Vă spune ceva ... „găozar”, „țigancă împuțită”, etc.

Acum, întrebarea mea pentru dvs, este următoarea:

De ce în comunicatul de presă nu i-ați menționat mură-n gură, să înțeleagă și el, că unul dintre motivele pentru care acei polițiști, ce au protestat în septembrie și au aruncat cu caschetele, este și faptul că suntem conduși de specimene ca nea Șoric de la Piatra Neamț ?

Eu, cel puțin, așa știam, că una dintre revendicările „istorice” ale polițiștilor este depolitizarea acestei instituții și promovarea în funcții de conducere numai a celor ce merită cu adevărat.

Păi cum să merite să fie șef un astfel de comisar șef (ofițer din 1900 toamna și ditamai comisaru' lu pește din 2006, bașca ... absolvent al unui liceu de mate-fizică :doh: ), ce se ploconea și chiar plângea pentru a rămâne în funcția aia?

Sper să nu vă deranjeze așa rău, întrebarea mea, pentru că chiar dacă s-ar întâmpla acest lucru, nu aș vrea să vă spun cât de mult îmi pasă. Dar nu cred că ar strica să menționați și acest amănunt, mai exact faptul că acel gest de a arunca cu cascheta, al polițiștilor de la celebru miting, de care trăienel a rămas obsedat, a fost și s-a vrut a fi un semnal de alarmă și cu privire la faptul că în această instituție ajung șefi, astfel de persoane, datorită susținerii politice de care se bucură.

:emo-yessir:

Edited by Octavian
Link to comment

De ce nu am menţionat pentru ce? Păi nu aţi văzut?

Pentru că, poliţiştii din subordinea lui Şoric (unii dintre ei, membrii de sindicat) i-au luat apărarea.

Link to comment

Gigabyte, ca o parere personala, reactia SNPPC a fost slaba.

Omul nu stie decat de frica, asa ca hai sa mergem inca o data in poarta palatului , dar numai politisti in uniforma.

Putem sa ne luam cu noi si barile nichelate.

Pe soric nu l-au pus in functie politistii despre care vorbeai, din pacate pentru SNPPC, membrii SNAP.

Daca erau membrii la voi mai erai atat de critic?

Vad ca toata lumea ii condamna, dar nu stie nimeni ce relatie a fost intre ei si nemernicul de soric.

Poate s-a purtat frumos si din cauza asta au fost solidari cu el. Cati politisti ar fi fost alaturi de seful lor atunci cand acesta este la nivelul solului?

Nu sunt de acord cu ce a spus soric si sper sa fie demis cat mai repede daca este gasit vinovat , dar hai sa nu mai dam cu laturi in toti politistii. Oricine poate gresi.

Cu respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

De ce nu am menţionat pentru ce? Păi nu aţi văzut?

Pentru că, poliţiştii din subordinea lui Şoric (unii dintre ei, membrii de sindicat) i-au luat apărarea.

gigabyte, membri de sindicat sunt doar pe hartie, fiecare isi urmareste interesul propriu

sau au facut cumva membrii de sindicat vre-o scoala intre timp si nu stiu eu?

i-au luat apararea lui soric deoarece era un conducator slab, moale. Ai auzit de comisar sef graur adjunc 1 la ipj vaslui? nu prea cred ca ii luau multi apararea.

dar stii de ce? omul asta era pe meserie, te ajuta daca erai in pacat dar nu tolera profitorii, lingaii, etc

Erau membri la noi, Elvis. Poate erau membri si ai altor sindicate, dar eu vorbeam de membrii SNPPC.

Gigabyte, ca o parere personala, reactia SNPPC a fost slaba.

am sa raspund la amandoua postarile

nu vreau sa pic in ipostaza vulpii care nu ajunge la struguri, dar la asa lideri de sindicat-asa membri

in afara de valnei -care este ironizat de celelalte sindicate politienesti pe motivul sa nu are carisma :ner: - mai face valuri pe posturi la televiziune nu mai vezi pe nimeni

mai ales de la celebrul sindicat care se intituleaza bulibasa sindicatelor in politie:snppc

se pare ca proverbul cainii latra - caravana trece sau timpul trece - banul merge se potriveste de minune biroului central al snppc

in spatele a 50.000 (serios?) de membri si a unei cotizatii lunare in jurul a 100.000 de euro (iu-hu-huuuu!!!) rezultatele sunt : DEZASTRU !!!

toate institutiile bugetare dau in judecata statul pentru abuzuri si castiga chiar daca nu cu hotarare definitiva, si cand vedem rezultatele hop si noi la instanta

cum se cheama asta? STAM LA COTITURA !!! asteptam sa pice para...

dezolant

ma opresc aici, incep sa ma enervez, e duminica ...

sa auzim numai de bine

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Ca sa nu deschid alt topic, imi rezerv dreptul de umil cotizant al acestei megaconfederatii sindicale numita SNPPC si va adresez aceasta simpla si umila in simplicitatea ei intrebare : Ce aveti de gand sa faceti, ca de la mitingul de pe 27 nu s-a mai intamplat nimic(ma refer la actiuni de tip sindical), la ultima rectificare bugetara nici gand de alocare fonduri pentru amarastenii care din putinul lor cotizeaza la bunastarea SNPPC care trebuie sa ne reprezinte interesele? De ce atata liniste si pace? Sau totul e bine acum in politia romana? Astept un raspuns urgent.

Link to comment

PE CARE NU PREA CRED CA AI SA-L PRIMESTI PREA CURAND...

asta daca nu cumva s-au trezit cei de la biroul central, pentru ca gigabyte nu poate decat sa intretina conversatia, sau stau lucrurile altfel?

sunt convins 100% ca in afara lui gigabyte NIMENI DE LA BIROUL EXECUTIV CENTRAL nu mai intra pe forumuri, nici chiar pe cel al snppc.

am dreptate gigabyte si de aici se vede si ,,buna colaborare'' dintre cap si corp

salutare si virtute

:naughty:

Link to comment

O sa te contrazic "putin", cincin. Colegii din Biroul Executiv iau la cunostinta despre ceea ce se posteaza pe forum, iar la intrebarile la care eu nu am raspuns, raspunsurile sunt formulate de catre colegii mei.

Edited by gigabyte
Link to comment
 • Moderator

"Stimaţi colegi,

Biroul Executiv al FSNPPC a solicitat întrevederi, pentru informare şi consultări, cu domnii Ion DASCĂLU, Secretar de Stat; şi Liviu POPA, Inspector General al Poliţiei Române, nou instalaţi în funcţie.

Indiferent la orice fel de speculaţii, Biroul Executiv al FSNPPC porneşte, cu bună credinţă, o nouă campanie de refacere a comunicării interne din M.A.I. şi de reluare a dialogului social cu persoanele numite la conducerea ministerului.

Ne bazăm pe realitatea că raporturile optime de muncă în situaţia actuală a României nu sunt relaţiile conflictuale ci unele de parteneriat. Măcar, până se atenuează criza… Or, pentru acest lucru este nevoie de comunicare şi dialog transparent. Nu se va putea reveni la militarizarea instituţiilor democratice, aşa cum tânjesc unii. Demilitarizarea poliţiei a fost o condiţie pentru aderarea României la UE.

Este deci nevoie de un dialog reluat şi reluat până se ajunge la consens. Fracturarea socială între buni şi răi; între poliţişti şi cetăţeni, nu aparţine viziunii socio-politice largi europene şi, cu atât mai puţin, mentalităţii spaţiului Schengen.

Cât, despre şefi, în „meseria” lor se aşteaptă o echilibrare de atitudini: de la excesul de băi de mulţime nu se poate sări la extrema cealaltă, a ignorării unor categorii sociale care au avut ceva de spus dar, sistematic, nu au fost ascultaţi de reprezentanţii statului democratic.

Prin urmare, Biroul Executiv al FSNPPC şi-a reafirmat întreaga disponibilitate pentru construirea unui dialog benefic atât angajaţilor cât şi îndeplinirii misiunii sociale pe care o are M.A.I.

Redăm, în continuare, conţinutul generic al scrisorilor adresate de către FSNPPC celor două persoane nou instalate în funcţii de conducere ale M.A.I.

25 nov. 2010

Biroul Executiv al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual a urmărit cu maxim interes numirea dumneavoastră în funcţie, calităţile care v-au recomandat precum şi primele declaraţii publice pe care le-aţi dat după confirmarea în funcţie.

FSNPPC, fiind reprezentantul a peste 50.000 de poliţişti şi personal contractual, se consideră implicat direct în atingerea, cu randament optim, a obiectivelor pe care vi le-aţi propus.

Cu această responsabilitate, Biroul Executiv vă solicită o întâlnire de informare şi consultare reciprocă, privind resursele şi problemele de bază ale celei mai importante părţi din totalul angajaţilor M.A.I.

Liderii FSNPPC au convingerea că realizarea obiectivelor oricărui manager se bazează pe competenţa şi starea de spirit a personalului din subordine şi că, orice încercare de schimbare în bine a imaginii publice va fi bine înţeleasă şi acceptată de mass-media şi comunitate, doar dacă se bazează pe fapte concrete, consens intern şi rezultate măsurabile.

Din această perspectivă, Biroul Executiv al FSNPPC îşi afirmă toată disponibilitatea pentru a iniţia şi dezvolta dialogul social şi comunicarea internă cu dumneavoastră, în scopul normalizării climatului optim de muncă, necesar îndeplinirii misiunilor sociale pe care le are M.A.I., în actuala situaţie a României.

Având credinţa unei reale colaborări,

vă urăm succes în derularea proiectelor dumneavoastră.

Biroul Executiv" - mesajul postat pe site-ul SNPPC.

Aha...dialog...cand dialogul? Ne duc cu zaharelul incet, trece si 2010, trece si 2011...

Edited by Kmcoio
Link to comment
 • Moderator

SNPPC...pentru ce mama dracului platim noi cei 50.000 de membri cu care va tot laudati acel 1 la suta din salariu cotizatie? Pentru ce exista sindicate? Pentru a ne reprezenta interesele...ori voi ce faceti? Vrem niste raspunsuri pertinente, nu comunicate fade si fara continut. Deci? :hmmmt:

Edited by Kmcoio
Link to comment

deci,,, ramane cum am stabilit :ner:

O sa te contrazic "putin", cincin. Colegii din Biroul Executiv iau la cunostinta despre ceea ce se posteaza pe forum, iar la intrebarile la care eu nu am raspuns, raspunsurile sunt formulate de catre colegii mei.

cuiva ii va creste nasul... :D

Edited by gigabyte
Link to comment

Kmcoio, fără supărare, mă alătur și eu lui Marius și te întreb, ce fel de răspuns ai vrea? Pentru că eu constat că, deși încerc să vă răspund și să purtăm un dialog, voi nu acceptați dialogul. Dacă răspund ceva, sunt întrebat de ce nu am spus altceva ș.a.m.d. Eu nu sunt superman astfel încât să pot afirma că am răspunsuri la toate întrebările voastre dar, împreună cu voi, prin dialog, să încercăm să rezolvăm ceea ce ne privește pe toți.

Dacă facem un exercițiu de imaginație, voi începeți să vă purtați ca și ăștia din conducerea țării și a MAI. În loc să găsim împreună soluții, căutați să acuzați pe altcineva de eșecuri. Asta ne rezolvă problemele?

Și încă ceva:

NU MAI TRAGEȚI FRATE, ÎN PIANIST! Cine mai clăpăcește pe aici dacă mă omorâți? ( Tu Kmcoio ar trebui să știi cum e cu pianiștii și să fii primul care ține cu mine :slapb: )

Edited by gigabyte
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Da, vezi ca ti-a spus Elvis ceva in aria privata. Adresa respectiva. Gigabyte, in mine nu a tras nimeni pana acum... :emo-yessir: Dar normal ca oamenii, mai ales eu, ca sunt mai repezit asa din fire, se enerveaza cand vad ca trece vremea si nimic in cont. Ca doar de aia ne-am organizat in sindicate. De dialog ne-am cam saturat si fac pariu ca esti de acord cu mine ca s-a ajuns intr-o situatie in care dialogul reprezinta doar o modalitate de amagire a palmasilor. Eu inca am incredere in actiunile sindicale. Dar sa vedem ceva palpabil. Ca ma doare cardul in portofel de greu ce e de bani. :naughty:

Gigabyte, sa nu ma intelegi gresit, nu am nimic personal cu tine.

Edited by Kmcoio
Link to comment

Nu stiu de ce oricine ridica o problema arzatoare si reala, din partea SNPPC primeste un raspuns arogant si ironic de parca nu ar fi din partea unor membri care cotizeaza constant. Domnilor, va rog sa aveti putina decenta in exprimare ca nu vorbiti cu infractori ! Situatia e foarte nasola din pdv financiar si mi se pare normal sa cerem sindicatului o serie de masuri care sa ne duca pe drumul cel bun. Referitor la cei 25 % am vazut ca CNP -ul (organizatie profesionala) se va ocupa de actionarea in istanta, oare asta treaba nu era a sindicatului reprezentativ a politistilor? De ce agentii au mers tot in jos cu coeficientii si ofiterii invers ?Ca simplu membru doresc doar o lamurire (sa va fie cu banat) !

Link to comment

Nu stiu de ce oricine ridica o problema arzatoare si reala, din partea SNPPC primeste un raspuns arogant si ironic

Poti sa vii cu cateva exemple, te rog, in care tu ai ridicat vreo problema si ai fost tratat asa cum spui?

Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.