Jump to content
POLITISTI.ro

Reactivarea politistilor aflati in rezerva


Recommended Posts

Se poate reactiva un politist disponibilizat in 2011,din cauza reorganizarii ,in structurile politiei ,daca da cum si ce tre sa indeplineasca,fiid politist de frontiera ,poate fi reactivat la Politia Romana?

Link to comment

Momentan, nu cred ca se poate. In bugetul actual al MAI, nu sunt prevazuti bani nici pentru incadrarea promotiei 2013 a scolilor MAI.

Link to comment
 • Moderator

Nici eu nu am auzit de vreun asemenea caz până în prezent. Din câte am văzut prin ordinele şi dispoziţiile pe care le tot trimit cei de la împărăţie, nu prea ştiu cum să facă loc promoţiilor ce termină anul acesta. Le-a fost uşor să taie şi să radieze funcţii, după bunul plac al unor politicieni, dar e infinit mai greu să obţină finanţare pentru altele.

Link to comment

Pai si cei care vor reactivarea au scoala militara terminata si mai au si 10-15 ani vechime,experienta',cu ce sunt mai buni cei care termina acuma,daca pt ei sunt locuri si pt acestia nu?

Link to comment
 • Member

Prin simplu fapt ca ai fost disponibilizat.

Oricum nu ai nicio pregatire in ceea ce priveste desfasurarea unor activitati specifice Politiei Romane, poate pe linia activitatilor muncii de frontiera esti pregatit. Incearca sa revii in dispozitivul in care ti-ai desfasurat activitatea.

Edited by Alex87
Link to comment

Nu va cert ,incer sa aflu niste raspunsuri,scuze daca crezi asta

Ziciam doar cat timp te poti muta ,cand iesti activ , de Politia de frontiera la Politia Romana,cred ca se poare si reactiva la Politie ,

Pai la frontiera se poate?

Link to comment
 • Moderator

Cred că în cazul colegilor ca tine, ce au fost disponibilizaţi, singura soluţie ar putea fi concretizarea unei propuneri a sindicaliştilor (nu mai reţin exact care dintre sindicate), dar îmi amintesc că au existat propuneri pentru adoptarea de către guvernanţi a unui act normativ care să oblige ministerul ca în situaţia în care se vor mai face vreodată angajări din sursă externă, cei disponibilizaţi să aibă prioritate.

Link to comment

eu nu am treaba .dar cred ca sunt mai utili cei cu experienta decat cei care vin din scoala .dar asta ii Romania. statu ia perfectionat .ia invatat .si acum is mai buni Debutanti

Link to comment
 • Moderator

Dar nici nu sunt ei vinovaţi pentru această situaţie şi nu pot fi învinovăţiţi pentru acest lucru. Oamenii au dat examen de admitere şi au pătruns cât se poate de legal şi moral în sistem, nu au venit forţat, au candidat doar pe locurile scoase la concurs.

Vinovaţi pentru stuaţia voastră, a celor daţi afară sunt cei care conduc acest minister şi au luat aceste decizii, tot ei sunt cei ce au încadrat fără noimă direct din viaţa civilă fără pregătire în 2004-2008 şi nu în ultimul rând liderii de sindicate, care au acceptat aceste decizii fără să protesteze absolut deloc.

 • Upvote 3
Link to comment

Calin8, intre un politist de frontiera disponibilizat, cum e cazul tau si un debutant, este o diferenta mare, insa nu din punctul tau de vedere. Diferenta de care vorbesc consta in disponibilitatea pe care o manifesta un debutant, dorinta de afirmare si stabilirea persoanei in sistem, pe cand unul disponibilizat pleaca cu un handicap din start, sistemul l-a tradat si nu va mai avea atata solicitudine fata de cerintele acestuia. Asta este parerea mea, departe de mine gandul de a ataca pe cineva.

 • Upvote 3
Link to comment

ok.dar nu poti acoperi experienta adunata in timp cu ceva ce nu stie ce iseamna meseria de politist .scoala ii una ..munca ii cu totul diferit .su seamana deloc ...iar eu nu sunt disponibilizat ci vb in numele unor colegi de ai mei ....eu cred ca nu ii corect dar asta e .vroiam doar da stiu daca ei mai pot reveni in sistem ..doar atat.

Link to comment

eu nu am treaba .dar cred ca sunt mai utili cei cu experienta decat cei care vin din scoala .dar asta ii Romania. statu ia perfectionat .ia invatat .si acum is mai buni Debutanti

Calin, fara suparare, citeste postarea ta de mai sus si o sa vezi ca "statu" nu te-a invatat prea multe. Sau nu ai invatat tu prea multe, chiar daca zici ca nu esti tu disponibilizat. Cam la fel sunt si restul postarilor tale.

Iar pregatirea politistilor difera foarte mult de cea a politistilor de frontiera, iar marea majoritate a celor de frontiera au fost incadrati direct.

Edited by Sache
Link to comment

au actionat colegi ,fara mari sperante ,alti au castigat ,alti au pierdut,pe aceleas spete,,,asta edar reactivarea in sistem se mai poate?

Link to comment

Nu. De ce nu ai dat în judecată MAI ? Nu te supăra pe mine, dar ce ai așteptat până acum ? Crezi că va veni cineva să te roage să te întorci ?!

Link to comment

Dacă ne arunci pe aici și pe colo câte una așa, nu putem să îți răspundem concret. Expune concret situația ta. De ex. ”am fost polițist de frontieră, (agent) iar în urma reorganizării MAI din 2010 a trebuit să susțin un examen pe care nu l-am promovat, pot beneficia de prevederile OMAI 300/2004, în vederea rechemării în activitate, respectiv art 19/alin.1 și 2 și art.20 ? Precizez că am dat în judecată MAI pentru faptul că........și am pierdut pe considerentul că.......” Așa se pun întrebările aici. Nimeni nu este mama Omida ca să ghicească în ce fel ai părăsit sistemul. În plus poate fi folositor și foștilor tăi colegi aflați în aceeași situație.

Edited by Dan
 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

Sa crezi ca elevii si proaspetii absolventi sunt vinovati ca nu te reactiveaza pe tine fiindca nu ai loc de ei, mi se pare PENIBIL. 

 • Upvote 3
Link to comment

nu cred ca-i PENIBIL...vezi poate ajungi si tu in situatia lor si atunci sa te vad .mai gandesti la fel..nu fa afirmatii de genul asta daca nu cunosti situatia.

ceva de genul ce zici tu Dan.dar colegi nu au dat examen si nu aveau cum sa-l cada .li sa-a desfintat doar posrurile..infine....si reorganizarea a avut loc in 2011

au dat in instanta sa terminat ca nefondata plangerea si auma ce ii de facut ..se poate aplica ORD.300

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.