Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier

Postare recomandată

Publicat

Buna seara!

Va rog sa scuzati daca a intrebat cineva in legatura cu asa ceva, dar nu prea mai am de unde sa primesc niste informatii.

Azi m-am fost implicat intr-un accident rutier.

Locul accidentului este un sens giratoriu, de aceea am atasat o poza sa fie putin mai clar.

Masina pe care-l conduceam este cel ALBASTRU.

Din cauza traficului imens, nu am putut sa incadrez pe banda 2 inainte de a intra in sens( de unde a venit masina rosu).

Amandoi am intrat in sens, dupa aceea am inceput sa semnalizez la STANGA ( stiind ca trebuie sa semnalizez numai cand ies din sens, dar am vrut sa semnalizez ca nu vreau sa ies la a doua iesire)

Apoi masina rosu a deplasat in fata si m-a tamponat.

Dupa accident am mers la politie, din cauza neintelegerii de vinovatie.

Eu pana acum asa am crezut ca in acel moment eu aveam prioritate. De aceea inainte de a merge la politie am sunat la un instructor auto si un politist rutier, povesteam ce si cum s-a intamplat.

Si instructorul si politistul a spus ca conducatorul masini rosu este vinovat....fiindca nu a asigurat cand a schimbat directia de mers.

Dupa ce am ajuns la politie, domnul politist care a uitat la masini, a spus ca EU sunt vinovat , fiindca nu am iesit cand a iesit si masina rosie.

A spus ca "este in cod rutier : cand sensul giratoriu are mai multe benzi, si esti pe banda 1, trebuie sa iesi ORI la prima iesire ORI la a doua. Daca vrei sa iesi la a treia iesire ,atunci trebuie sa acorzi prioritate daca cineva vrea sa iese la iesire a doua".

Dupa cand am venit acasa am recitit codul rutier, NU am gasit asa ceva.

Am sunat la mai multe prieteni , care sunt instructori auto , ei au spus ca asa ceva NU exista.

Oriunde am citit pe internet, NU am gasit asa ceva, nici la noi, nici in alte tari. ( domnul politist a spus ca " legea asta este in tot europa " )

Maine dimineata ar trebui sa mergem la asigurare, si habar n-am ce sa fac.... sa merg inapoi la politie cu codul rutier in mana, ca sa-mi arate unde este legea?

Va multumesc!

http://www.image-upload.net/viewer.php?file=sanvfd1qyvbhdzcilkzt.gif

• Moderator
Publicat

Din desen se vede foarte clar ca masina albastra a schimbat directia de deplasare, iar conducatorul acesteia avea obligatia sa se asigure.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Art.54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

(2) Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe întreaga durata a manevrei.

Art.55. - Intersectiile sunt:

a) cu circulatie nedirijata;

b ) cu circulatie dirijata. În aceasta categorie sunt incluse si intersectiile în care circulatia se desfasoara în sens giratoriu.

Art.57-(4) (4) În intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie.

Parerea mea: avand in vedere ca te-ai incadrat pe banda gresita ar fi trebuit sa astepti, sa te asiguri , iar apoi sa te incadrezi pe banda nr.2 si sa iti continui drumul. Problema este nu ca celalalt sofer a intrat in tine, tu nu te-ai asigurat la schimbarea benzii de mers si astfel ai intrat in fata lui, acesta acrosand autoturismul tau.

Deasemenea prin faptul ca nu ai semnalizat intentia de te incadra pe banda 2, celalat sofer a considerat ca tu te vei deplasa pe directia inainte ca si el. vezi art.54/alin.2

Se aplica art.54 fara probleme. Eu zic ca vinovat de producerea tamponarii esti tu. Sa ma contarzica cineva daca are alta parere.

Modificat de Administrator
Te rog sa scrii cu dimensiunea normala. Nu avem probleme de vedere.
Publicat

Cred ca aici este o neintelegere.

Sensul giratoriu are doua benzi, prima banda este cel "din afara", si a doua este "cel inaintru", conform codului rutier.

Eu mergeam pe banda 1. Conducatorul masini rosu a mers pe banda 2. Daca el vrea sa iese undeva, atunci el trebuie sa schimba directia de mers , sa incadreze pe banda 1(unde eram eu ), si apoi sa iese afara.

Fiindca eu nici nu am iesit, nici nu am mers pe banda 2, NU am schimbat directia de mers, tot timpul am mers be banda 1.

• Moderator
Publicat

Daca intentionai sa te deplasezi in stanga, ce cautai pe banda din dreapta?

Nu tu esti cel care a incercat sa schimbe banda de circulatie?

Publicat

pe banda 2, pe care se afla auto rosu se poate deplasa la stanga sau inainte, pe banda 1 pe care se afla auto albastru se poate deplasa inainte sau la dreapta, ok?

Nu cred ca a intrat in tine auto rosu, cred ca a mers inainte mai ales ca tu nu ai semnalizat, nu te-ai asigurat si ai acrosat auto rosu care se deplasa pe directia inainte

Problema de logica :daca auto rosu se deplasa pe directia inainte pe banda 2 cum te-a acrosat pe tine care spui ca te aflai pe banda 1?!

Publicat

Vad ca din nefericire nu prea are rost sta stau aici, putini cunosc ce este un sens giratoriu...

Publicat

Parerea mea de conducator auto este ca tu i-ai luat ,,fata" autoturismului rosu in termeni de strada si esti vinovat. Scuza-mi indiscretia, esti roman? Ca mi-se pare ca ai tradus cu google ce ai scris mai sus.

Publicat (modificat)

Si parerea mea este ca nu ai de ce sa mai stai pe aici vorba lui Marius batman, batman.

Daca nu stiam ce este un sens giratoriu nu iti mai postam art.55 din OUG 195/2002-republicata ca doar nu pentru mine sau colegii mei l-am postat, invata sa nu mai ucizi limba romana in primul rand.

Multumim ca ai trecut pe la noi.

Modificat de copman
Publicat

Conform prevederilor legale la intrarea intro intersectie cu sens giratoriu trebuie sa acorzi prioritate de trcerea autovehiculelor care se afla in giratoriu. Mai pe limba noastra a soferilor trabuie sa acorzi prioritate de stanga.

Ei dar problemele incep din momentul in care te aflii in giratoriu, ca daca ari fi doar o banda in sens ar fi ok dar in sens sunt 2-3 benzi de circulatie si culmea se intra de pe 2-3 benzi si se iese pe o singura banda.

Din punct de vedere al prevederilor legale actuale giratoriul cu 2-3 benzi de circulatie in sens trebuie inteles ca un sens de circulatie in curba si cu 2-3 benzi pe sens. Mai clar atunci cind doresti sa iesi din giratoriu trebuie sa fii incadrat obligatoriu pe banda 1. Daca din nefericire te aflii pe banda 2-3 ai doua solutii ori te opresti si il lasi cel de pe banda 1-2 sa treaca ori iti continuu drumul si te incadrezi succesibv de pe banda a 3 pe a 2 si de pe a doua pe 1 si apoi iesi din intersectie. In nici un caz in intersectie nu se aplica regula are prioritate cel de pe banda superioara adica dinspre centrul sensului giratoriu. Este simplu si usor de inteles.

PARERE PERSONALA!!!

Publicat (modificat)
Scuza-mi indiscretia, esti roman? Ca mi-se pare ca ai tradus cu google ce ai scris mai sus.

Lasati omul in pace ! A facut limba romana cu Marko Bela :ner: . Se vede de la o posta . :blink:

Sincer, nu este vina lui !

PS - bine ca google a introdus si lb. maghiara la " translation " . Viszontlátásra :emo-yessir:

Marius - esti genial ,frate ! :good: Cand vad faza asta ( batman ), rad de nu m-ai pot . Imi place la nebunie !

Modificat de Eduard
  • Membru
Publicat (modificat)

Si spre fericirea noastra kamark, bine ca nu mai are rost sa stai pe aici! Colegii au incercat sa te faca sa intelegi, dar ce sa faci daca ai capul mare....ner.gif

Modificat de eti79ety
  • Apreciez 1
Publicat

de acord cu ce s-a spus, in forma juridica postata de copman :) oricum, prefer sa dau prioritate la toti ptr ca nu toata lumea cunoaste legea rutiera. sau limba romana :)

• Membru
Publicat (modificat)

Un accident rutier a avut loc azi in com. Maruntei, jud. Olt implicat fiind finul fratelui lui basescu, bercea mondialul, care a fost transportat la UPU Slatina in coma! Poate mai scapam de un cocalar!

Revin cu amanunte!

Modificat de eti79ety
  • Apreciez 2
Publicat

uite frate ca are dreptate si adimercea. Dumnezeu ne mai poate salva. Ii curata unul cate unul :naughty:

• Moderator
Publicat

Nu este bine sa dorim raul celui asemenea noua...dar, pe de alta parte, eu nu sunt asemenea lui Bercea Mondialu'...naughty.gif

Publicat

Ce zbanghii sunteti unii dintre voi! Și eu, la fel ca voi! De-aia e base ”turburat”? Că încep să-i dispară ”neamurilii”? Poate chiar din acest motiv vrea să reorganizeze politia sau sa o remilitarizeze. Are timp până dă ortu` popii b.mondialu`, poate prindem și noi, ca militari, să tragem niste salve de...

Publicat

Conform prevederilor legale la intrarea intro intersectie cu sens giratoriu trebuie sa acorzi prioritate de trcerea autovehiculelor care se afla in giratoriu. Mai pe limba noastra a soferilor trabuie sa acorzi prioritate de stanga.

Ei dar problemele incep din momentul in care te aflii in giratoriu, ca daca ari fi doar o banda in sens ar fi ok dar in sens sunt 2-3 benzi de circulatie si culmea se intra de pe 2-3 benzi si se iese pe o singura banda.

Din punct de vedere al prevederilor legale actuale giratoriul cu 2-3 benzi de circulatie in sens trebuie inteles ca un sens de circulatie in curba si cu 2-3 benzi pe sens. Mai clar atunci cind doresti sa iesi din giratoriu trebuie sa fii incadrat obligatoriu pe banda 1. Daca din nefericire te aflii pe banda 2-3 ai doua solutii ori te opresti si il lasi cel de pe banda 1-2 sa treaca ori iti continuu drumul si te incadrezi succesibv de pe banda a 3 pe a 2 si de pe a doua pe 1 si apoi iesi din intersectie. In nici un caz in intersectie nu se aplica regula are prioritate cel de pe banda superioara adica dinspre centrul sensului giratoriu. Este simplu si usor de inteles.

PARERE PERSONALA!!!

pai si daca te opresti si il lasi sa treaca nu se numeste ca ii dai prioritate?!

Publicat (modificat)

Kamark, sper sa nu intalnesc pe cineva care gandeste ca tine in vreun giratoriu. Si ce si mai agasant e ca tot tu te bati cu pumnu' in piept ca ai dreptate.

Modificat de Jack1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.