Jump to content
POLITISTI.ro

Etnobotanicele ar putea fi interzise prin lege.

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

O mare prostie a fost aceea lege ce a înfiinţat poliţia judiciară, o tâmpenie debitată de vreo minte odihnită. Statul investeşte şi cheltuie nişte bani pentru a-şi califica nişte oameni, după care o minte odihnită vine cu o lege şi împarte această categorie de personal în două. Care o fi fost beneficiu?

• Membru activ
Publicat

Catalin beneficiul lor e ca ne pot controla mai bine asa. Si mai ales ca autoritatea politiei a avut mult de suferit.

Sunt deacord cu profesionalizarea unor anumite structuri, dar nu in felul in care s-a facut. Pai eu prind hotul sau traficantul, dar nu pot sa fac toata lucrarea si a doua zi il vad pe strada cum ma sfideaza... Daca sunt in stare sa il prind crede-ma ca sunt in stare sa il si audiez, si eu sunt cel mai in masura sa fac asta, ca eu am toate detaliile.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

@BOZO : "cand ai vazut tu asa ceva? Eu nu am intalnit pana acum vreun plic ce contine substante a caror detinere nu e interzisa."

eu vad zilnic, tu cate RCTS-uri ce contin rezultatele analizelor efectuate de LCAPD asupra substantelor din plicuri de etnobotanice ai vazut ca sa faci afirmatia asta.

tocmai asta este problema ca aceste plicuri nu contin substante interzise de legea 143/2000, adica nu contin droguri, de unde rezulta ca detinerea, comercializarea etc, lor nu este interziza.

Modificat de livu
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru activ
Publicat

Liviu, in ce calitate vorbesti acum? Esti politist? Ce treaba ai cu etnobotanicele? Nu pot sa nu observ ca esti subiectiv in aceasta problema si nu cunosti legea.

Nu stiu ce debitezi tu cu analizele alea, dar eu am intocmit dosare pe detinere de substante generic numite "etnobotanice" si intotdeauna au iesit la analize ca fiind substante a caror detinere este interzisa.

Iar ce prostii debitezi tu cu "procurorul are competenta exclusiva" te inseli grav. Nu o sa iti ofer acum consultanta juridica si sa iti explic, pentru ca esti dubios.

Astept raspuns de la tine la intrebari. Sper sa nu ocolesti subiectul.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru activ
Publicat

A si revin cu inca o intrebare, ca eu sunt foarte curios: ce substante psihotrope contin acele plicuri despre care vorbesti tu?

Publicat

nu pot sa spun daca este mai bine in subordinea parchetului sau si al parchetului si al Mai. in acest moment, din ce vad practic, nu exista o adevarata independenta a politiei fata de parchet. ma refer la faptul ca procurorul iti poate intoarce dosarul pina iese ce vrea el. iar daca nu iese, da vina pe voi ca nu s-a facut cercetarea penala cum trebuie.

pe de alta parte, voi aveti 2 sefi si 2 servicii: pe linie judiciara prin parchet si pe linie de Mai. cred ca este destul de nasol si nu poti da vina pe celalalt daca intarzii cu lucrarile. toate se sparg in capul vostru.

cred ca limpezirea subordonarii si eliminarea uneia dintrevcele 2 joburi ar fi benefica. este doar o parere, nu lucrez in sistem.

• Apreciez 1
Publicat

pt @bozo:

citeste aceste 2 articole din din legea 508 din 17 noiembrie 2004 privind înfiintarea, organizarea si functionarea în cadrul Ministerului Public a

Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism:

ART. 12

(1) Sunt de competenta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate

Organizată si Terorism următoarele infractiuni din Codul penal, republicat, cu

modificările si completările ulterioare, si din legi speciale, indiferent de calitatea

persoanei, cu excepŃia celor date în competenŃa Directiei Nationale Anticoruptie,

după cum urmează:

f) infractiunile prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea

traficului si consumului ilicit de droguri, cu modificările si completările ulterioare, si

cele din Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la

fabricarea ilicită a drogurilor, cu modificările si completările ulterioare;

ART. 9

(1) Ofiterii si agentii de politie judiciară anume desemnati potrivit art. 27

efectuează numai acele acte de cercetare penală dispuse de procurorii Directiei de

Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism, sub directa

coordonare si controlul nemijlocit al acestora.

(2) Dispozitiile procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de

Criminalitate Organizată si Terorism sunt obligatorii pentru ofiterii si agentii de

politie judiciară prevăzuti la alin. (1). Actele întocmite de ofiterii si agentii de politie

judiciară din dispozitia scrisă a procurorului sunt efectuate în numele acestuia.

nu stiu daca sunt dubios, dar sunt politist si nu am consumat niciodata etnobotanice.

faptul ca ai depistat persoane suspecte de detinere de droguri ( pliculete de etnobotanice) si ai intosmit actele de depistare nu inseamna ca ai intocmit dosare pe detinere de droguri.

te intreb inca o data cate RCTS-uri, ai vazut care sa arate ca aceste pliculete contin substante interzise? eu am vazut cateva zeci, poate chiar sute in care pliculetele de etnobotanice nu contineau substante interzise.

anul trecut si anul asta cam pana in aprilie intradevar ieseau substante interzise, dar cam din aprilie marea majoritate a pliculetelor nu mai contin substante psihotrope interzise.

acum ce substante contin nu stiu exact sa iti spun, ca nu sunt chimist, oricum sunt formule chimice pe cateva randuri, dar in geberal contin substante chimice din familia JWH. cel mai sigur substantele continute de aceste pliculete le poti afla de ministerul sanatatii, LCAPD nu face analize pentru determinarea substantei substantei din pliculete, ci doar stabileste daca aceste pliculete contin substante interzise pentru ca doar pentru acestea au probe martor.

in februarie 2010 a fost completata lista substantelor interzise din legea 143/2000, cu aceste substante etnobotanice, dar incepand de la aceea data formula lor chimica a fost schimbata foarte putin, dar indeajuns de mult incat sa nu mai corespunda cu formula chimca a substantei interzisse la noi in tara dar si indeajuns de putin incat sa nu ii schimbe efectele psihotrope.

intradevar au efect psihotrop, dar nu sunt interzise de legea 143/2000, ori de alte legi in vigoare in romania, drept urmare operatiunile cu ele nu sunt interzise, solutia data de diicot fiind un mare NUP.

nu vreau sa intram in polemici, certuri, etc, in fond suntem pe aceeasi parte a baricadei, dar sa stii ca nu vorbesc in necunostiinta de cauza in ceea ce priveste fenomenul etnobotanicelor.

ma deranjeaza foarte tare aceasta situatie cand suntem legati de maini si de picioare si practic noi - politia - nu prea avem ce sa facem sa stopam acest fenomen, dar sunt optimist.

daca mai alte nelamuriri, astept intrebarile tale.

• Membru activ
Publicat

Nu mai vreau sa ne contrazicem aici, iti spun doar ca incerci sa vinzi gradinarului castraveti... Am destula experienta la prinderea celor care incalca legea 143.

Am explicat mai sus cum e cu competenta. Una e cercetarea si urmarirea penala alta e depistarea, retinerea,executarea masurilor politienesti specifice si intocmirea documentelor aferente.

Nu vad sa fi confirmat nimeni ca esti politist.

Publicat

problema este ca doar ii prinzi si nu urmaresti cursul dosarului si finalizarea acestuia.

eu nu vad pe nicaieri unde sa fi intrebat daca sunt politist, eu am afirmat ca sunt.

• Membru activ
Publicat

ma refer la "+"

Urmaresc finalizarea si intregul fenomen.

Publicat

inseamna ca suntem colegi de birou si nu stim :ph34r: . ti-am spus eu ca suntem de aceeasi parte a baricadei ^_^

pentru cei care au citit posturile anterioare si nu au inteles anumiti termeni:

RCTS: Raport de constatare tehnico-stiintifica

LCAPD: Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor

analizarea substantelor, in vederea stabilirii daca sunt substante psihotrope sau stupefiante interzise la detinere sau nu, ridicate de catre politisti sau de altii nu se face ca in filme prin gustare, pipaire, mirosire, etc. ci prin analize fizico-chimice efectuate de catre specilaisti din cadrul LCAPD. acestia intocmesc RCTS, care cuprinde rezultatele analizelor efectuate asupra probelor puse la dispozitie.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

...

analizarea substantelor, in vederea stabilirii daca sunt substante psihotrope sau stupefiante interzise la detinere sau nu, ridicate de catre politisti sau de altii nu se face ca in filme prin gustare, pipaire, mirosire, etc. ci prin analize fizico-chimice efectuate de catre specilaisti din cadrul LCAPD. acestia intocmesc RCTS, care cuprinde rezultatele analizelor efectuate asupra probelor puse la dispozitie.

Livu, gluma-i gluma dar chiar crezi ca suntem asa de "bobleci" sa nu mai "cunoastem si noi un pic la cai" ?

Pe bune acuma, chiar crezi ca trebuia sa ne explici ce inseamna prescurtarile alea? Ok, am inteles ca lucrezi la c.o. dar nici asa sa fim cu nasucul pe sus....

• Membru activ
Publicat

Nu suntem colegi de birou, eu sunt unul din aia care va pun la munca si ne injurati :))

Bine ca mi-ai zis cum se face analizarea substantelor, ca eu dupa 8 ore de gustat eram cam ametit :))

Daca cunosti pe cineva personal de pe forum pune-l sa confirme, sa iti dea acces in aria privata, si acolo discutam mai multe.

Publicat

n-am postat pentru colegii politisti, am postat pentru colegii de forum care nu sunt politisti, fiind un topic de pe aria publica. scuze daca v-am ofensat.

apropo, pana acum nu am injurat nici un politist care "ne-a pus la munca", desi cum am spus mai sus finalitatea judiciara este 0, ci doar cativa jandarmi pe care chiar i-am trimis la origini direct si pe fata.

• Membru activ
Publicat

O da, cunosc ce fac jandarmii. Si nu fac asta numai pe linia ta de munca.

Publicat

pana la urma e si vina sistemului ca ia in considerare o prindere facuta de exemplu in fata unui magazin de etnobotanice, cand "clientul" tocmai si-a cumparat pliculetul cu o prindere in flagarant a unui talhar, hot, etc.

in goana dupa "bete" uita de anumite principii.

• Membru activ
Publicat

Pai jandarmii nu au nici o responsabilitate, dar se baga peste tot. Da bine la sfarsit de an in statistici.

Imi e dor de vremurile in care heroina era cel mai ieftin drog, si drogatii aveau stari de somnolenta. Erau linistiti macar dupa ce se drogau. In schimb acum umbla noapte si zi, in grupuri de 4-5, si nu dorm decat cateva ore pe saptamana.

Am vazut scris pe un magazin din-asta: "Nu e panica, e party!"...

• Membru activ
Publicat

sa va mai amuzati :

Intreb un drogat, cunostinta mai veche, (de interes operativ) ce mai face. Raspunsul pe care l-am primit: "M-am panicat la gunoaie, sefule!" :ner:

Deci pana la urma e panica, nu e party... Imi pare rau ca nu pot sa ii filmez, sa vedeti cum se manifesta. Unii isi zmulg parul de pe cap, altii se scarpina pana isi fac rani adanci pe corp, au halucinatii si cred ca sunt atacati de insecte si fug pana lesina...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.