pokemonu Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 (edited) Dupa anunturile mediatizate de principalele posturi de stiri legate de legea salarizarii am o mare nelamurie si, totodata, perspectivele ma cam ingrozesc In situatia in care noua lege a slarizarii se aplica din 2012, exista cumva posibilitatea ca si in 2011, la fel ca in acest an, TOTI CEI CARE AU BENEFICIAT DE SPORURI DE LUCRARI DE EXCEPTIE SI DE MERIT DIN 2009, si care s-au aplicat si in 2010, vor avea si in 2011 aceste sporuri.....pai imi bag picioarele in ea de munca, alergi, te dai cu capul de pereti, realizezi intr-adevar niste chestii de exceptie si unii limitati au acest sporuri in virtutea inertiei din 2009 in continuare Edited November 17, 2010 by pokemonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 In conditiile in care se va aplica Legea unica aceste sporuri nu se mai stabilesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemonu Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 (edited) Elvis, tocmai asta este ideea......probabil se va da o lege care va suna cam asa...salariile personalului din sistemul bugetar vor fi cele din luna decembrie 2010, la care se aplica o crestere de ..%. Deci salariile cu aceste sporuri incluse in prezent in salariu pentru cei care le au din 2009...tu ce intelegi Edited November 17, 2010 by pokemonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 La ora cand vorbim noi politistii nu suntem salarizati nici dupa legea veche, adica valoare sectorilala , nici dupa ce noua, Legea unica de salarizare, indici de salarizare. Daca va ramane ca acum va fi mare deranj, insa nu cred la foamea care este in boc. Eu stiu ca daca se va aplica oricare din cele doua nu vor ramane aceiasi oameni cu salarii de merit si/sau excelenta. A fost o mare tampenie si o discriminare crasa ,dar asta e viata nimic nu este corect. Cu respect. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemonu Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 Sper sa ai dreptate pentru ca altfel putina motivatie care a mai ramas la unii dintre noi va lipsi cu desavarsire anul viitor......ne transformam in curcubitacee si ii lasam pe exceptionali sa munceasca si in locul nostru, ca tot beneficiaza de niste bani nejustificati.......chiar daca nu muncesc tot au aceste sporuri, asa ca....cam aceasta a fost optica in cursul acestui an Respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan11 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 interpretarea a fost INTENTIONAT GRESITA si la stabilirea salariilor pe anul acesta , in sensul ca ei s-au prevalat de faptul ca VENITURILE NU VOR SCADEA , ramanand la nivelul anului 2009 , motiv pentru care au pastrat "beneficiile" si in anul 2010. Prevederea insa este valabila doar pe parcursul unui singur an . Deci , "merituosii" vor mai beneficia doar cateva luni de acesti bani, urmand ca de anul viitor sa se scoata toate acestea , inclusiv al 13-lea salariu (vb de al 13-lea salar aferent anului 2011 , desi cred k nici salariul aferent lui 2010 nu-l vom mai lua). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemonu Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Dupa niste intrebari adresate unor persoane bine informate am aflat ca ACELASI PERSOANE VOR AVEA IN CONTINUARE SALARIU DE MERIT SI DE EXCEPTIE si in 2011, e o interpretare a normelor legii speciale care se va raporta la veniturile individuale din iunie 2010. Deci in continuare se va comite o mare nedreptate si o mare bataie de joc Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemonu Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 (edited) Deci e eclar, 15 % raportat la veniturile din octombrie. Cei care au beneficiat de aceste sporuri din 2009 le vor avea in continuare......nu e posibil asa ceva Edited November 24, 2010 by pokemonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bestkyky Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 (edited) In Romania, orice e posibil! Eu am ajuns la concluzia ca, daca se dorea intr-adevar sa se faca ceva pentru tara noastra, se luau masuri care sa ne scoata din mizeria asta. Taierile salariale au fost dor asa...ca sa fie, ca sa isi recupereze unii sau altii banii investiti campanii si ca generatiile lor sa o duca la fel de bine ca si ei. In rest...nu ii intereseaza nimic. Edited November 24, 2010 by bestkyky Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemonu Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 A mai auzit cineva noutati in privinta modului de acordare a acestor sporuri pe 2011? Am intrebat o gramada de lume si toti au spus ca acestea au fost incluse in salariu si toti aceleasi persoane le vor avea ......for ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 S-ar putea sa ai dreptate, cei care le-au avut 2 ani o sa le aiba si al trei-lea. Decat in Romania este posibil orice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avam Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Până nu luăm salariile în februarie 2010 nu vom şti nimic. De ce?... ă ?... păi... colegii noştri poliţişti de la financiar nu ştiu nimic cum n-au ştiut nici anul acesta că se va sista prima de vacaţă din luna martie, aşa că şi-au luat fiecare C.O. cîte 10 zile minim în ianuarie, au făcut rapoarte, au încasat prima de vacanţă după care au făcut raport de revenire la serviciu, că...de.... "nevoile muncii o cere" şi ei e musai să îşi ia concediu vara nu în ianuarie. Cei operativi ca de obicei: după infractori, la şedinţe din timpul liber, la pregătiri şi la serviciu în schimburi, păi nu?, e vina lor că nu au fost informaţi :ner: . " Adevăr sau provocare?" cine vrea să afle adevărul să investigheze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Revigorez putin acest topic cu o stire interesanta. Corpul de Control al primului ministru verifică legalitatea acordării salariilor unora dintre angajaţi ai MAI. Verificările dispuse la Ministerul de Interne au început în urmă cu două zile, după ce o organizaţie sindicală a sesizat că salariile unor angajaţi ar fi fost acordate pe nedrept. Controlul vizează câteva mii de salarii pentru lucrări de excepţie pe care anumiţi angajaţi din MAI le-ar fi primit, iar Corpul de Control verifică legalitatea acordării acestora. Care va fi oare rezultatul verificarilor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erasmus Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Pana la urma si-au luat singuri banii astia?Au profitat de o lege proasta ca toate legile din tara asta.Nu e corect dar nici n-au bagat mana in buzunarul cuiva.Se poate vorbi si despre salariul de merit si despre sporul de 25% pt.studii superioare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Daca a gresit cineva, aceia sunt cei ce au interpretat legea si au facut calculele. Nu cei ce au primit aceste sporuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erasmus Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Corect dar prevad ca se vor emite decizii de imputare si banii tot vot fi recuperati.Pana la urma verificarile in legatura cu ce sporuri se fac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SandoKhan Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Salarii de merit si de exceptie. Si sigur vor emite decizii de imputare. Sa vedeti distractie! Multi s-au bucurat ca s-au batut in cuie salariile cu aceste sporuri in ele. Sa vedeti ce tristete va fi cand vor opri retroactiv acesti bani. Abia astept sa moara capra vecinilor! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Stai linistit, ca sunt multi chestori si "orientati" care isi vor pune relatiile la treaba, iar daca musai va fi nevoie sa existe si un acar, cu siguranta gasesc vreun palmas pe care sa-l balacareasca si sa-l dea exemplu. Asa ca imi e greu sa cred ca ditamai chestorii si comisarii vor da vreun leu inapoi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erasmus Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Sandocane sa nu-ti cada rasu-n vine. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 (edited) Sandocane cu parere de rau nu ai deloc dreptate . Banii nu au cum sa fie recuperati de la cei care nu au hotarit ei aceasta masura . Ei pot sa zica multumesc si cind se vor sista pot sa spuna adio . La raspundere legala daca se ajunge acolo, se vor trage cei care au hotarit asa ceva . Slabe sperante sa se intimple asta , chiar imposibile daca gindim mai profund . Edited May 31, 2011 by Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
SandoKhan Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 ia si citeste noul Cod al Muncii... Ai sa vezi ca se poate. inainte de modificarea lui era nevoie si de semnatura celui caruia i se imputa incasarea unor drepturi banesti necuvenite si in caz de refuz se mergea in instanta. Acum nu mai e nevoie! Ti se aduce la cunostinta si atat. Sunt si colegi care au luat cele doua sporuri pe drept, undeva prin Romania, dar eu pana acum nu am cunoscut niciunul. Vom trai si vom vedea zise orbul! Sa moara capra aia mai repede ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rahoul Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 recent parca a mai fost o verificare cu concediile de studii pt studii care nu erau pe specificul postului si au fost luati banii inapoi pe 3 ani; nu cunosc mai multe amanunte, poate e vreun cunoscator pe aici, dar era vorba de cateva zeci/sute de cazuri aici e o alta scara, sunt totusi cateva mii (poate zeci de mii) de cazuri cu sporurile astea; nu prea cred ca le vor lua banii, poate doar ii vor atentiona pe cei care le-au acordat..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SandoKhan Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Am mai auzit eu din astea. Erau unii pe aici care spuneau: pe noi nu are cum sa ne trimita in concediu fara plata :ner: , noua nu are cum sa ne taie 25% din salariu :ner: , noua nu are cum sa ne taie al 13-lea salariu si prima de vacanta :ner: , noua nu are cum sa ne taie norma de hrana :ner: , si in sfarsit, pe noi nu are cum sa ne dea afara :ner: . Inca nu ati invatat ca e posibil orice? Ne vor da afara si ne vor pune sa dam banii luati din urma! Iar banii aia care trebuie platiti pentru reconversie profesionala, o sa ii primim cand va avea bugetul bani! Adica la calendele grecesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drAGO5 Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 (edited) Sandokhan, cu privire la salariul de merit nu cred ca ar fi o problema prea mare. Nu spune nimeni ca nu ai dreptul sa primesti salariul de merit mai multi ani consecutiv. Trebuie verificat doar daca erai indreptatit sa-l primesti, in baza unei evaluari profesionale a activitatilor desfasurate in acesti ani. Acum sa fiu realist, si eu am salariul de merit si l-am avut mai multi ani, dar nu mi-a reprosat niciun coleg ca nu l-am meritat.In locul meu putea fi oricare alt coleg care merita si sunt multi. In schimb la salariul de "excelenta" , adica acel spor de 50% este alta problema, suma primita fiind mult mai mare si impartita de regula intre sefi. Aici trebuie sa justifice la fel, fiecare, ce lucrari deosebite care au contribuit la imbunatatirea indicatorilor si rezultatelor institutiei au avut. Acesta se acorda numai pentru 6 luni si regula era sa nu fie primit in mod consecutiv doua perioade,de aceleasi persoane.Nu stiu daca acest spor mai este primit si de alte categorii profesionale. Edited June 1, 2011 by drAGO5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erasmus Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Despre salariul de merit sunt de acord cu tine.Totusi sunt unele nedreptati, cunosc cazuri de agenti care primeau si salariu de merit si spor de 50% in acelasi timp.Din fericire nu i-a prins cu amandoua noua lege a salarizarii. Sandokhan, chiar nu-ti inteleg aversiunea.Ai o ura viscerala in vremurile astea cand iti poate cadea si tie un meteorit in cap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts