Jump to content
POLITISTI.ro

Avansare de la agent de politie la ofiter de politie


Lck

Recommended Posts

Salut, sunt nou pe forum imi cer scuze daca postez gresit sau daca ofensez pe cineva.

Dupa terminarea scolii de agenti Vasile Lascar de la Campina , ce trebuie sa faca un tanar agent pentru a deveni ofiter? (auzisem ca trebuie sa faca dreptul sau academia la ff.)

Link to comment

De ce ai facut scoala de agenti si nu ai facut academia ? Daca tot vrei sa deviii ofiter .

Daca ai terminat ca agent , eu zic ca vreo 5 ani de strada nu-ti strica ca experienta . Bafta in cariera ! :emo-yessir:

Edited by Eduard
Link to comment

inteleg ca intre academie si scoala de agenti este o diferenta considerabila dar din "vorbele" multora se accentueaza faptul ca la academie se intra mai mult pe "nepotisme" iar putinele locuri ramase sunt pentru cei care s-au pregatit intensiv.

anul acesta doresc sa sustin examenul de admitere atat la academie cat si la scoala de agenti. :)

Edited by Lck
Link to comment

Sincer si fara suparare, observ ca a devenit o "practica" pentru cei care termina Scoala de Agenti, sa-si doreasca a deveni ofiteri -> de ce nu s-a gandit inainte? Si parca si la Academie, e un numar destul de ridicat a celor care daca nu promoveaza probele, nu iau in considerare varianta Scolii de Agenti. De ce? E injositor pentru ei sau ce? :doh:

@Lck,

Aceleasi vorbe se aud si la Scoala de Agenti.

Edited by Sony
 • Downvote 1
Link to comment

N-ai inteles nimic. :(

Zicea ca principiu nu-ti strica 5 ani de experienta, nu ca e lege ca dupa 5 ani avansezi ca ofiter, iar privind studiile, iti trebuiesc pentru a corespunde cerintelor examenului de trecere a agentilor in corpul ofiterilor (cand se organizeaza vreunul).

Edited by Sony
Link to comment

La mine in judet este dovedit ca cei care au urmat Academia de politie au ajuns foarte greu sefi, aproape toti sefii de servicii sunt angajati direct, iar cei care nu sunt nu prea au ce cauta prin aceste functii.

Realist vorbind ,in vremile in care traim, daca nu te impinge cineva de la spate e cam greu.

Din cauza asta spun ca sistemul este in metastaza.

Trebuie recladit pe o structura sanatoasa si pe niste principii corecte.

Daca inginerii, doctorii, agronomii, pompierii , granicerii, jandarmii etc. pot oricand sa sara gardul in curtea politiei, si culmea sa se trezeasca dimineata, iar la pijamale sa aiba grade de comisar, pentru agentul cu 15 ani de experienta in spate, eu spun,,stradale" adica operativ, in conditiile actuale este foarte greu.

Inca acest sistem ticalos prefera sa aduca in politie pe functti foarte mari si sa ii unga ofiteri pe cei care nu au nicio legatura cu munca de politie.

Sfatul meu pentru tine este sa urmezi Academia sau Scoala de politie, insa daca vei face compromisuri pentru a ajunge sef toata viata vei avea datorii si vei fi santajabil. :emo-yessir:

Link to comment

de ce sa te mai intereseze sa avansezi cand unii oameni care sunt deja in sistem in loc sa iti ureze "bun venit printre noi'" si sa te aprecieze pentru faptul ca esti de acord sa iti risti viata zi de zi pentru un salariu de nimic si pentru ca in conditiile actuale mai vrea cineva sa se faca politist,se uita la tine ca si cum ai fi un impostor si te intampina cu traditionalul "ce ti-a trebuit tie politie ?".Pur si simplu nu ii inteleg pe oamenii astia..probabil sunt niste frustrati care nu accepta ca cineva mai tanar sa poarte uniforma de politie si sa fie ..culmea coleg cu ei.

Probabil au si un dram de dreptate in ceea ce afirma pentru ca in politie nu e jobul ideal si mai ales in Romania zilelor noastre dar nici sa muncesti in Italia(ceea ce recomanda ei) 2 luni dupa care sa ramai fara un cent in buzunar..

Link to comment
 • Member

Cazuri prevăzute legal de avansare din corpul agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie :

1)

Hotărârea Guvernului numărul 294/2007 privind organizarea si funcţionarea Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din cadrul Ministerului Administraţiei si Internelor

( http://www.academiadepolitie.ro/hotarareaguv.html )

Art. 20

(1) Pentru motivarea profesionala a agentilor de politie/subofiterilor cu rezultate profesionale foarte bune se instituie modalitatea admiterii in Academie la ciclul studiilor universitare de licenta prin metoda "la alegere", in conformitate cu criteriile de selectie stabilite de MAI si pe baza metodologiei prevazute la art. 14 alin. (1).

...

(3) Candidatii admisi se inmatriculeaza in anul I, cursuri cu frecventa redusa.

(4) La absolvirea Academiei, studentii care promoveaza examenul de licenta primesc primul grad de ofiter odata cu promotia care finalizeaza studiile la forma de invatamant la zi.

2)

Legea Nr. 360 din 6 iunie 2002 -Statutul poliţistului

Art. 9

(2) Ofiţerii de poliţie pot proveni şi din rândul agenţilor de poliţie absolvenţi, cu diplomă sau licenţă, ai instituţiilor de învăţământ superior de lungă sau scurtă durată ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sau ai altor instituţii de învăţământ superior cu profil corespunzător specialităţilor necesare poliţiei, stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.

Art. 73

(7) Agenţii de poliţie care au absolvit studii superioare au dreptul de a participa la concursul pentru ocuparea posturilor de ofiţeri vacante, în condiţiile prezentei legi.

3)

Legea Nr. 360 din 6 iunie 2002 -Statutul poliţistului

Art. 20

Poliţistului care şi-a sacrificat viaţa în timpul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu i se acordă post-mortem gradul de subinspector de poliţie, pentru agenţii de poliţie, şi gradul următor, pentru ofiţerii de poliţie.

Preferabil primele 2 cazuri ...

Edited by blue1guardian
Link to comment
 • Moderator

Sheriffu...tine minte ce ai postat. Vorbim dupa ce implinesti sa zicem, patru ani de politie, sa vedem, tot asa de dornic de afirmare mai esti? Oamenii aia care iti spun ca nu aveai ce cauta in politie iti spun adevarul. Un adevar amar din pacate, ce nu are legatura cu persoana ta, ci cu sistemul ticalosit denumit acum politie. Iti vei da seama in timp despre ce vorbesc. Acum iti este imposibil sa faci acest lucru.

Link to comment

Kmcoio..eu sper ca dupa 4 ani sa nu le dau dreptate..sper ca lucrurile sa se schimbe in bine si sa reintre pe fagasul normal...avem un statut special si trebuie sa fim tratati ca atare...este o vorba..speranta moare ultima..dar pana la urma moare si ea..:D

Link to comment

Prietene de unde ai venit? Din SUA? Trezeste-te... esti in Romania! Tara in care nimanui nu ii pasa de tine si de meseria ta. Totusi imi place ca esti optimist. E o boala care se vindeca. Urmarile ei sunt permanente.

Link to comment

Sheriffu, nu trebuie sa te superi pe cei mai vechi.

Treaba cu ,,ai venit cand trebuia sa pleci" este veche prin Politia Romana si am auzit-o toti cand am intrat pe portile intreprinderii.

Sunt sigur ca se bucura ca vin cei tineri ,pe care vor sau nu, va trebuii sa ii invete meserie, chiar daca vor ei sa para mai duri nu pune tot la inima.

Cu respect. :emo-yessir:

Link to comment

@ sheriffu - Sincer as vrea ca peste cativa ani de munca sa te vad ca o sa scriem de tine pe aici :

Nu mi-ar place deloc, sa scriem de tine, aici :

Chiar daca am ceva vechime, imi place sa lucrez cu politisti tineri . Specific "politisti ", adica cei care vor sa faca ceva prin politie, nu cei care nu au o luna de politie si se orienteaza ba pe la un loc caldut ( abuzind de PCR ), ba cine stie pe unde , luand de fapt locul unui coleg care vrea intradevar sa faca munca de politie, o are in sange ( cel pe care si eu il astept sa-mi fie coleg ) .

Multa bafta in cariera !

Cu respect :emo-yessir:

Edited by Eduard
Link to comment

vad ca am starnit cam multe reactii pe aici..nu ma asteptam...oricum opiniile voastre imi par destul de pertinente si sunt constient ca aveti dreptate..dar dupa cum zicea cineva mai sus sunt optimist..macar sa visam avem voie...:D STIMA :emo-yessir:

Link to comment
 • Member

@ Eduard

"Chiar daca am ceva vechime, imi place sa lucrez cu politisti tineri . Specific "politisti ", adica cei care vor sa faca ceva prin politie, nu cei care nu au o luna de politie si se orienteaza ba pe la un loc caldut ( abuzind de PCR ), ba cine stie pe unde , luand de fapt locul unui coleg care vrea intradevar sa faca munca de politie, o are in sange ( cel pe care si eu il astept sa-mi fie coleg ) . "

Mă bucur că ai aşa o atitudine pozitivă legată de cei dornici de muncă!

Respect ! :emo-yessir:

Edited by blue1guardian
Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

CE INTERESANT...RAUTATI IN CADRUL POLITIEI :)) PAI DACA VA URATI UNII PE ALTII CUM SA VA MAI FACETI TREABA...;)...DE CE SA FIE SI ALA OFITER...DA-L INCOLO SA-I MOARA CAPRA...PUNE MANA PE CARTE SA MAI ELIMINI DIN RAUTATE DRAGA COLONELE '

 • Downvote 8
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.