BBB Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Buna ziua,ma numesc Bogdan sunt din sighet si as dorii sa aflu mai multe raspunsuri la intrebarile care mi le pun despre Scola de Politie "AVRAM IANCU" Oradea".Multumesc Link to comment
Dan Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Și care ar fi întrebările totuși ? 2 Link to comment
BBB Posted May 10, 2013 Author Share Posted May 10, 2013 poi eu m-am pregatit si anu trecut dar nu am promovat la bacalaureat si am lucrat tot anu si de o luna m-am lasat sa ma pot apuca de invatat,poi cum e cu practica la politia de frontiera,se intra accesibil?adica subiecte,bareme de nivel mediu. eu stau chiar in Sighet si ma intereseaza daca o sa se faca aici la granita cu Ucraina ca stau la 1 km de ea. . Link to comment
Moderator Marius Posted May 10, 2013 Moderator Share Posted May 10, 2013 În primul rând trebuie să treci de probele eliminatorii: examinarea medicală, examinarea psihologică şi probele sportive. Dacă reuşeşti să treci de probele eliminatorii, vei susţine examen de admitere din limba română şi străină (la alegere). Nu ştiu cine ţi-a spus şi de unde ştii tu că sunt "bareme de nivel mediu", dar te asigur că după felul cum ai scris şi ţi-ai redactat textele aici pe forum, nu vei trece niciodată examenele. 2 Link to comment
Dan Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 (edited) În primul rând eu zic că trebuie să te pregătești din punct de vedere gramatical. Nu da crezare legendelor conform cărora este ușor să intri la poliție, polițiștii sunt slab pregătiți, etc. Acestea nu sunt decât frustrări ale celor care nu au reușit să intre într-o instituție de acest gen. Apoi trebuie să te pregătești serios pentru o limbă străină franceză sau engleză. Baftă ! Edited May 10, 2013 by Dan 1 Link to comment
BBB Posted May 10, 2013 Author Share Posted May 10, 2013 Multumesc mult Dan,mai vorbim pe forum. Link to comment
cernegura Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 (edited) Nu stiu daca te-ai gandit bine ce-ti alegi, vezi ca intram in schengen si o sa fie mai putine locuri in scoala si de aici te gandesti la concurenta.....si nu toate locurile sunt caldute, in PFR sunt multe locuri la boschete, mai si tantari, vipere daca nimeresti prin vest etc..... Edited May 11, 2013 by cernegura 1 Link to comment
cernegura Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Sincer nu am vorbit in necunostinta de cauza, eu am 29 de ani de activitate acolo unde vrei sa mergi tu, si nu am vrut sa te descurajez, ci sa-ti prezint cateva aspecte ale vietii de polititist de frontiera care nu e deloc roz. E o viata grea dar ai si satisfactii... Link to comment
BBB Posted May 12, 2013 Author Share Posted May 12, 2013 (edited) Multumesc,poate multi se descurajeaza cand aud de asa ceva dar pe mine ma intareste si vreau sa merg:).. Edited May 12, 2013 by BBB Link to comment
cernegura Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Atunci succes in primul rand la examene , si la repartitie poate ne vom intalni la locul de munca...cine stie !! 1 Link to comment
Madalin Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 (edited) Siti cumva daca doresc sa imi depun dosarul pentru frontiera la academie , trebuie sa ma deplasez pana la cea mai apropiatat unitate ce apartine IGPF ,in cazul meu chiar sediul central al IGPF sau se poate sa il depun si la IPJ Prahova ca apoi ei sa il trimita la Academie? Intreb pentru ca m-am uitat la candidatii admisi anul trecut la frontiera si am vazut ca la unii unitatea recrutoare e ipj-ul , insa am mai vazut ca toti care au fost de la ipj au intrat prin redistribuire , deci ei au dat intial la politia romana. Edited May 24, 2013 by Madalin Link to comment
Membru Alex87 Posted May 24, 2013 Membru Share Posted May 24, 2013 A fost o chestie noua anul trecut in sensul in care nu s-au ocupat locurile la arma respectiva si au fost redistribuite celor care au picat examenul sub linie la arma Politie. In trecut nu se practica lucrul acesta, din cate stiu eu. Link to comment
ono Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Destul de putin discutat subiectul acesta ; cei drept PFR in ultimii ani nu prea a avut cautare din mai multe motive, iar acum un alt motiv fiind si probabila intrare a Romaniei in Schengen. Cu toate astea eu o sa-mi incerc norocul anul acesta la Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera " Avram Iancu " Oradea . Puteti sa-mi recomandati manuale pentru lb.romana si engleza;poate si sursa de unde le pot achzitiona daca nu sunt prea indiscret. Link to comment
Constantin8 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Salutare tuturor,sunt nou pe aici.As vrea sa rog pe cei care sunt deja angajati la frontiera sau care au informatii sigure sa-mi spuna daca exista limita de varsta pt a putea participa la concursul de admitere de la scoala din Oradea...Si cum e treaba pe acolo,am f putine informatii despre subiect,acum ma informez de unde pot.Zi buna tuturor! Link to comment
Constantin8 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Exista limita de varsta pana la care se poate inscrie la concurs?(am 38 ani)...Multumesc! Link to comment
Moderator Marius Posted April 21, 2017 Moderator Share Posted April 21, 2017 În link-ul de mai sus ai toate informaţiile şi condiţiile necesare. Dacă nu scrie acolo, înseamnă că nu este. Link to comment
danielo89 Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Buna ziua, am nevoie de o lamurire. Indeplinesc toate conditiile prevazute ptr admitere la scoala de pregatire a agentilor politiei de frontiera. Am doar o intrebare, daca am fost deportat dintr-o alta tara, poate fi un impediment, ? daca in romania nu am fost urmarit si nu am antecedente penale? pot sa fiu respins pe motiv ca am fost deportat ? Practic indeplinesc toate conditiile prevazute, in schimb am avut niste probleme in alta tara, are vreo legatura ? are rost sa-mi fac dosarul , sau nu ? Link to comment
IonutRotariu Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Buna, mai am 1 an pana o sa candidez la scoala agentilor de frontiera, Oradea. As dori niste informatii in legatura cu conditiile de cazare, respectiv restrictiile si mancarea de la aceasta institutie, as dori raspunsuri de la absolventi ai acestei institutii sau a elevilor, multumesc. Link to comment
just4blue Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Cazare: Grajduri anterior, transformate in dormitoare. 30 paturi intr-un dormitor, WC-uri turcesti, dusuri la comun, apa calda la program, geamuri lipsa, dormit imbracat in tinuta de iarna si 2 paturi ca sa nu ingheti, sobolani cat cuprinde, cuperci pe picioare la cei mai sensibili, spalat tinuta in chiuveta...etc Mancarea: o bucatareasa slaba, neagra si uscata, de-ti trecea pofta de macare cand o vedeai. - dar asta a fost in 2004- 2005. Am supravietuit, si per total a fost frumos. Acum la Oradea e lux: corpuri de cladire noi sau renovate, camere cu 2 - 3- 4 paturi, baie proprie. Nici nu indrazneam sa visam atunci la conditiile astea. Link to comment
slidex74 Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 Bună ziua! Sunt elev in clasa a XI-a și doresc să merg la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza. Mi-ar plăcea foarte mult sa lucrez într-un aeroport, ca polițist de frontieră, insă întrebarea mea este unde sunt repartizați absolvenții Facultății Poliției de Frontieră, întrucât am văzut că pe parcursul anilor, aceștia efectuează stagii de pregătire(practică) la punctele de trecere a frontierei din Caraș-Severin, Mehedinți, etc. Link to comment
iav Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 Dacă sunt la poliția de frontieră, normal că vorfi repartizați la frontieră. Cred că 100% dintre polițiștii de frontieră ar vrea să lucreze în punctele de trecere a frontierei(aeriene, navale, feroviare sau auto) unde nu te bate vântul sau ploaia și nu îngheți de frig, dar frontiera nu este numai acolo. Link to comment
MrLevenstein Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Salve. Ce se va intampla cu politistii de frontiera cand Romania va intra in Schengen (si eventual si Serbia va intra in UE si Schengen si Bulgaria in Schengen) ? Vor fi disponibilizati sau pot fi reprofilati (gen rutiera, ordine si siguranta publica etc) ? De ce intreb? Pentru ca anul acesta o sa dau la academie si nu sunt decis intre OSP si Frontiera. Multumesc anticipat. Link to comment
Recommended Posts