Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Active member

Vreau sa imi cumpar niste manusi pentru protectie, pentru ca de-a lungul timpului am suferit mai multe fracturi de metacarpiene si sunt cam sensibil la nivelul palmei/pumnului.
Am inteles ca exista manusi cu granule de plumb sau cu nisip, care absorb bine socurile. Vreau ceva pareri ale celor care au folosit astfel de manusi.

Link to comment
 • Moderator

Un coleg şi-a cumpărat de la viper o pereche cu nisip. (cele la 75 lei).

Sunt bine realizate, rezistente, dar nu ştiu să-ţi spun cât de bine absorb şocurile. Oricum e o diferenţă faţă de cum ai avea mâna goală, dar nu te aştepta la ceva extraordinar.

Cele cumpărate de colegul meu, aveau o căptuşeală, deci se pretează a fi purtate mai mult iarna. El s-a chinuit şi a desfăcut-o/tăiat-o, dar chiar şi aşa sunt greu de purtat după ce se îndreaptă vremea. Sunt din piele şi îţi transpiră rău mâninile dacă e cald afară.

Ce nu mi-a plăcut la ele este croiala şi cusăturile de la degete, mi se par a fi prea butucănoase aşa ...

Exact aşa sunt ale colegului:

77-534-thickbox.jpg77-536-thickbox.jpg

Link to comment
 • Active member

Interesant, vad ca au si fara degete, poate alea sunt mai usor de purtat pe caldura.

Oricum nu vreau sa le port decat in situatii deosebite, nu tot timpul.

Link to comment

Gasesti pe net Bozo, dar sa stii ca sunt cam "letale" pentru borfasi dupa o directa bine asezata la fata...la ficat si rinichi...ce sa mai...nota 10 :))

 • Upvote 1
Link to comment

apropo fara apropo... cine imi poate recomanda niste manusi pentru sofat...? de cand cu caldurile imi transpira mainile si imi aluneca pe volan... sau imi umplu palmele de zgramitze de pe el... as prefera ceva 3/4 dar sunt deschis la sugestii... 

Link to comment
 • 2 months later...

Acestea sunt niste manusi din Germania pe care le au in dotare politistii din Rheinland Pfalz.

Tesatura este anti-taiere, nu si anti-ac, la nivelul incheieturii are elastic un arici pentru a le strange ferm. Protectia din palme si de la nivelul oaselor pumnului este confectionata dintr-un cauciuc moale care impreuna cu tesatura le face foarte lejer de purtat.

Le-am primit cadou de la un politist german, la un schimb de experienta anul acesta si nu le-am folosit decat o singura data in practica la o actiune, dar acum ca merg in Bucuresti, ma gandesc serios sa le car dupa mine mai mereu. Au si un sistem de prindere care faciliteaza purtarea lor pe centura in timpul serviciului, prin prinderea de acel inel de chei, singurul dezavantaj este de ordin estetic in timpul patrularii.

 

post-3641-0-72199600-1373202807_thumb.jp

post-3641-0-74907000-1373202819_thumb.jp

Link to comment

Schimb de experienta in Germania .... practica ... incadrare ... sosire in Bucuresti ... ceva nu se leaga in toata istoria asta. 

 

Ontopic: bozo, uita-te pe site la 5.11 la manusi, daca iti place ceva da-mi PM pe 17 plec in BE si daca vrei iti iau de acolo. Am reducere :)

Link to comment

Nightwolf, Warren nu a scris nicaieri ca a fost la un schimb de experienta in Germania, ci daca nu ma insel "le-am primit de la un politist german la un schimb de experienta"...nu te-ai gandit ca poate a venit politistul german in Romania?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

@Nightwolf Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina este în relații foarte bune de colaborare inter-instituțională cu  Academia de Poliție din Hahn, Germania (Academia de Ştiinţe Aplicate a Landului Renania-Palatinat – Facultatea de Poliţie, mai exact  :naughty:). 

Asta presupune că sunt câtiva studenți de-ai lor care petrec o anumită perioadă, anual, prin Școala de Poliție de la Câmpina dar și prin împrejurimi ( Sinaia, București și alte obiective cu scop profesional/turistic).

 

Deci ceea ce spune Warren chiar are sens. ;)

 • Upvote 3
Link to comment
 • 3 weeks later...

@Nightwolf

practica + schimb de experienta in Germania + incadrare + sosire in Bucuresti = poate sunt proaspat incadrat in Politie?

 

@Teolucian63

nu am scris ca am fost pentru ca discutia era despre manusile tactice, nu despre ce am facut eu prin Scoala de Politie.

 

@Blue1guardian

Perfect corect, tot ceea ce ai spus, dar sunt si elevi de la Campina care merg la schimb de experienta in Germania, la Hahn :), nu doar ei vin la noi.

Link to comment

"pe vremuri", aceste manusi erau in dotarea luptatorilor din politia romana. se numeau "manusi pentru lupta apropiata" ... batrinii stie ;)
cum se apropie nu stiu ce alegeri si vor veni niscai-va alocatii bugetare, puneti mana pe o hartie si un pix si cereti sa se achizitioneze, poate aveti noroc.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.