Jump to content
POLITISTI.ro

Mutare in interesul serviciului

Postare recomandată

Publicat

As dori niste lamuriri de la colegi ce lucreaza pe la R.U., Financiar...sau oricine cunoaste despre ce e vorba...

Am fost mutat intr-o alta localitate IN INTERES DE SERVICIU si ma confrunt cu doua probleme... 1. mi se refuza acordarea indemnizatiei de mutare( se invoca ceva cu schimbarea domiciliului)

2. daca as solicita indemnizatie de chirie as''prejudicia'' ministerul mai mult decat daca solicit decontarea transportului cu autoturismul proprietate personala.....dar mi se refuza si acest drept

Va rog sa ma ajutati sa identific ce ordine sau dispozitii legale ma impiedica sa imi primesc aceste drepturi. Multumesc!

Publicat

In primul rand nu te costa nimic sa-ti faci domiciliul in localitatea respectiva, soliciti prima de instalare si apoi chirie, pentru ca esti mutat in interesul serviciului. Decontarea cheltuielilor de transport se acorda in unele judete, putine, si nu cred ca te-au mutat acolo sa faci naveta.

Publicat (modificat)

iar daca ti-ar deconta transportul ai "prejudicia" mai putin ministerul pentru ca iti deconteaza echivalentul unui abonament pe o luna la CFR interregio, undeva la maximum 250 lei.

HOTĂRÂRE nr. 284 din 7 aprilie 2005 (*actualizatã*)

privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor

(aplicabila incepand cu data de 13 decembrie 2007*)

ART. 2

Politistul numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea in care isi are domiciliul beneficiaza de compensatia lunara pentru chirie daca indeplineste cumulativ urmatoarele cerinte:

a) nu efectueaza naveta la si de la locul de munca din/in localitatea de domiciliu;

b) politistul ori sotia/sotul acestuiaaacesteia nu detine locuinta proprietate personala in localitatea in care a fost numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului;

c) unitatea de politie in care politistul este incadrat nu are posibilitatea sa ii asigure acestuia si, dupa caz, membrilor familiei sale spatiu de locuit corespunzator;

d) politistul ori sotia/sotul acestuiaaacesteia nu are atribuita, prin contract de inchiriere, o locuinta din fondul locativ de stat in localitatea unde a fost numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului;

e) politistul ori sotia/sotul acestuiaaacesteia are un contract de inchiriere, altul decat cel prevazut la lit. d), incheiat si inregistrat la administratia financiara in conditiile legii;

f) si-a stabilit resedinta in localitatea in care a fost numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului, la adresa locuintei inchiriate potrivit lit. e).

Potrivit acestei hotarari ai dreptul la indemnizatia de chirie daca indeplinesti conditiile cerute!

Modificat de alex1988
Publicat (modificat)

nu este adevarat ca maxim 250 de lei. am facut raport de decontare a cheltuielilor de transport cu maxi-taxi. si mi se deconteaza in functie de cate bilete duc. daca duc bilete pentru 22 de zile iau 308 lei. intr-adevar daca faci raport ca faci naveta cu masina se deconteaza bilete la cfr si nu benzina.

da ca sa benefeciezi de indemnizatie de mutare trebuie sa-ti faci domiciliul stabil in localitatea respectiva. dar in aceasta situatie nu mai beneficiezi de decontarea navetei intrucat se considera ca ai unde sa locuiesti. poti beneficia doar de decontarea chiriei.

eu mi-am facut flotant am facut raport pentru indemnizatie, mi-au cerut copie dupa cartea de identitate si nu mi s-a dat din cauza ca nu aveam domiciliul definitiv acolo.

nu stiu care sunt dispozitiile legale in acest sens dar iti spun ceea ce am facut eu. la treaba cu indemnizatia de mutare mi-au trimis un raspuns cei de la mru, dar l-am aruncat.

daca aveti nevoie de modele de rapoarte pentru naveta contactati-ma. :emo-yessir:

Modificat de istoricu2
Publicat (modificat)

eu beneficiez de chirie, doar mi-am facut viza de flotant, (nu trebuie domiciliu stabil, nu poti sa-ti faci daca nu esti proprietarul vreunei locuinte in locul unde esti mutat) contract de chirie, copie C.I. fata-verso pt a se vedea viza de flotant si un raport prin care am solicitat locuinta de serviciu la care o sa primesti un raspuns negativ! le-am inregistrat pe unde trebuie si cam atat!

Modificat de alex1988
Publicat (modificat)

nu este adevarat ca maxim 250 de lei. am facut raport de decontare a cheltuielilor de transport cu maxi-taxi. si mi se deconteaza in functie de cate bilete duc. daca duc bilete pentru 22 de zile iau 308 lei. intr-adevar daca faci raport ca faci naveta cu masina se deconteaza bilete la cfr si nu benzina.

da ca sa benefeciezi de indemnizatie de mutare trebuie sa-ti faci domiciliul stabil in localitatea respectiva. dar in aceasta situatie nu mai beneficiezi de decontarea navetei intrucat se considera ca ai unde sa locuiesti. poti beneficia doar de decontarea chiriei.

eu mi-am facut flotant am facut raport pentru indemnizatie, mi-au cerut copie dupa cartea de identitate si nu mi s-a dat din cauza ca nu aveam domiciliul definitiv acolo.

nu stiu care sunt dispozitiile legale in acest sens dar iti spun ceea ce am facut eu. la treaba cu indemnizatia de mutare mi-au trimis un raspuns cei de la mru, dar l-am aruncat.

daca aveti nevoie de modele de rapoarte pentru naveta contactati-ma. :emo-yessir:

Ce acte si ce demersuri ai facut?

Mie nu m-i s-a aprobat pe motiv ca seful sectiei nu doreste sa dea dispozitie de zi pe unitate cum ca as face naveta,iar cei de la financiar au invocat faptul ca fara aceasta dispozitie nu imi pot deconta.

Eu m-am mutat cu domiciliul acum 3 ani si am fost mutat in interesul serviciului de prin 2005 si asta a invocat seful sectiei ca m -am mutat din proprie initiativa.....nu stiu ce sa mai cred si daca am dreptul legal sau nu am.

Modificat de ctapolice
  • Membru
Publicat

”da ca sa benefeciezi de indemnizatie de mutare trebuie sa-ti faci domiciliul stabil in localitatea respectiva. dar in aceasta situatie nu mai beneficiezi de decontarea navetei intrucat se considera ca ai unde sa locuiesti. poti beneficia doar de decontarea chiriei.”

Cine te-a indus in ”oroare” asa de tare. Mai citeste prev. HG 284/2005 respectiv :

”ART. 3

(1) Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului în localitatea în care îşi are domiciliul beneficiază de compensaţie lunară pentru chirie dacă îndeplineşte cumulativ următoarele cerinţe:

a) poliţistul ori soţia/soţul acestuia/acesteia nu deţine locuinţă proprietate personală în localitatea de domiciliu;

b) unitatea de poliţie în care poliţistul este încadrat nu are posibilitatea să îi asigure acestuia şi, după caz, membrilor familiei sale spaţiu de locuit corespunzător;

c) poliţistul ori soţia/soţul acestuia/acesteia nu are atribuită, prin contract de închiriere, o locuinţă din fondul locativ de stat în localitatea de domiciliu;

d) poliţistul ori soţia/soţul acestuia/acesteia are un contract de închiriere, altul decât cel prevăzut la lit. c), încheiat şi înregistrat la administraţia financiară în condiţiile legii;

e) poliţistul şi-a stabilit reşedinţa sau domiciliul la adresa locuinţei închiriate potrivit lit. d);

f) în urma efectuării anchetei sociale se constată că poliţistul se află într-un caz justificat de a beneficia de compensaţie pentru chirie.

(2) Ancheta socială prevăzută la alin. (1) lit. f) se efectuează de către o comisie constituită prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor. La stabilirea cazurilor justificate, comisia are în vedere următoarele criterii:

a) poliţistul nu deţine un spaţiu de locuit corespunzător la adresa de domiciliu, în situaţia în care şi-a stabilit reşedinţa la adresa locuinţei închiriate potrivit alin. (1) lit. d), ori nu deţinea la adresa anterioară de domiciliu, în situaţia în care şi-a stabilit domiciliul la adresa locuinţei închiriate potrivit alin. (1) lit. d); sau

b) din motive neimputabile poliţistului, acesta se află în imposibilitatea obiectivă de a mai locui la adresa de domiciliu; sau

c) domiciliul poliţistului este stabilit într-un spaţiu de locuit corespunzător, care este ocupat de acesta în baza unui contract de închiriere.

(3) Rezultatul anchetei sociale se consemnează într-un proces-verbal care se transmite compartimentului de resurse umane.

ART. 3^1

(1) Nu se acordă compensaţia lunară pentru chirie în situaţia în care contractul de închiriere a fost încheiat cu copiii/părinţii poliţistului ori ai soţiei/soţului acestuia/acesteia.

(2) În cazul contractelor de închiriere încheiate între poliţist ori soţia/soţul acestuia/acesteia şi persoane juridice care au în obiectul de activitate închirierea de imobile nu subzistă obligaţia înregistrării contractului la administraţia financiară.”

Eu sunt in aceasta situatie si daca vrei dovezi iti dau CNP-ul sa verifici.

• Apreciez 1
Publicat

Intr-un final mi s-a aprobat raportul prin care am solicitat sa mi se permita sa fac naveta intre localitatea de domiciliu si locul de munca cu autoturismul personal, raport in care am solicitat si decontarea cheltuielilor de naveta. Contabilul sef mi-a explicat ca mi se va deconta contravaloarea a 7,5 l de benzina/motorina la 100 km.Ulterior s-a razgandit si mi-a spus ca mi se va deconta contravaloarea unui abonament cfr pe o distanta identica. Legal cum se procedeaza, si ce act normativ prevede cu exactitate aceasta decontare.

Precizez ca statie cfr nu exista nici in localitatea de domiciliu si nici in cea unde se afla unitatea. De asemenea nu exista nici transport in comun auto intre cele doua locatii. Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri concrete.

• 10 luni mai târziu...
Publicat

o intrebare pentru cei care cunosc..Ce drepturi se acorda cu ocazia mutarii unui politisit in interesul serviciului dintr-o comuna in alta comuna..ma refer la zile libere sau indemnizatie de mutare...si cum trebuie procedat...multumesc mult

Publicat (modificat)

da, beneficiezi de pana la 10 zile de permisie, iar indemnizatia de mutare, o poti solicita dupa ce iti schimbi cartea de identitate in localitatea unde ai fost mutat in interesul serviciului, conform prevederilor art. 26 alin. 1 lit. a si alin 2 din Anexa VII la Legea - cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. De asemenea, conform ordonantei 38 din 30.01.2003 privind salarizarea si alte drepturi ale politistilor, prin art. 18 alin 1, ai dreptul atat tu la indemnizatie de mutare egala cu salariul de baza, dar si fiecare membru al familiei tale aflat in intretinerea ta, care va beneficia fiecare de cate o patrime din salariul tau de baza

Modificat de marius25byu
  • Apreciez 1
Publicat

Stiti ceva de vreo modificare a HG 284 (,sau vreu ordin de ministru,) in sensul in care nu ai drept la bani de chirie daca detii locuinta in afara localitatii ,intr-o localitate vecina situata la maxim 10 km de localitatea unde iti desfasori serviciul ?????

Ex:  am un imobil ,cumparat si girat la o banca(si care  nu e locuibil) ,care e la 10 km de municipiul unde lucrez. In acest caz am dreptul la bani de chirie?

va multumesc

Publicat

Ordonanţa Guvernului nr. 38/2003 privind salarizarea şi alte drepturi ale poliţiştilor mai este in vigoare ? nu s-a abrogat? astept un raspuns .Va multumesc....

Publicat

conform ordonantei 38 din 30.01.2003 privind salarizarea si alte drepturi ale politistilor, prin art. 18 alin 1, ai dreptul atat tu la indemnizatie de mutare egala cu salariul de baza, dar si fiecare membru al familiei tale aflat in intretinerea ta, care va beneficia fiecare de cate o patrime din salariul tau de baza,insa cei de la personal nu mi-au adus la cunostinta decat faptul ca am dreptul doar la indemnizatia de mutare insa au omis sa-mi spuna si prevederile art.18alin lit b.Cand le-am solicitat verbal celor de la MRU au spus ca nu mai este in vigoare si ca la baza sta Leg 284din 28.12.2010

Publicat

Legea 284/2010, Anexa VII, Cap.II, Sectiunea a-3-a, Art.26, puctul 1:

"Personalul militar, politistii,............mutati sau transferati, in interes de serviciu, intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, individual sau impreuna cu unitatea sau subunitatea, au dreptul la:

a) o indemnizatie de mutare egala cu solda functiei de baza, respectiv salariul functiei de baza cuvenit pentru noile functii in care au fost incadrati;

b) o indemnizatie pentru fiecare membru de familie aflat in intretinere, egala cu1/4 din salariul functiei de baza cuvenit, in luna schimbarii domiciliului membrilor de familie;

c) rambursarea costului transportului pentru personalul militar, membrii de familie si gospodaria lor;

d) o permisie, respectiv o invoire platita de 5 zile lucratoare, in vederea mutarii efective, acordata la cerere.

Prevederile legii 284/28.12.2010, referitoare la mutare, sunt aceleasi cu cele postate de tine. In cuprinsul legii, la art.36, stipuleaza ca, "prevederile din actele normative referitoare la detasare, delegare si mutare, acordarea concediilor.....raman in vigoare".

• Apreciez 1
Publicat

am observat ca la unii colegi li s-au spus ca daca nu au avut domiciliul in comuna unde au lucrat anterior nu au dreptul la indemnizatie de mutare...stiti cumva de exemplu daca am avut resedinta in comuna unde am lucrat anterior si acum imi fac domiciliul aici am dreptul la aceasta indemnizatie? multumesc aniticipat

Publicat

Valentin daca esti mutat in interes de serviciu ai dreptul la indemnizatie de mutare.

Ce spun ,,unii" sunt vorbe.

• 6 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Haideți să va expun o situație și sa-mi spuneti, dacă știți, dacă este ceva în neregulă : sunt mutat în interes de serviciu intr-o altă localitate decât cea în care îmi am domiciliul, îmi schimb domiciliul în acea localitate, solicit acordarea îndemnizației de mutare , solicit apoi decontarea chiriei, stau circa 3-4 luni în chirie, reziliez contractul cu gazda întrucât nu ne mai înțelegem, îmi schimb din nou domiciliul în localitatea inițială unde dețin locuință și fac raport sa-mi fie decontata naveta ... este ceva în neregulă aici? Concret, mă interesează dacă există vreo lege care să mă împiedice să mă răzgândesc cu privire la decontarea chiriei în favoarea navetei după ce am primit deja îndemnizația de mutare.

Publicat (modificat)

Noi suntem obisnuiti sa privim lucrurile decat cum ne convine. Daca tot erai hotarat sa ,,te razgandesti" de ce ai solicitat indemnizatie de mutare? 

Si acum tu te astepti inspectorul sef sa iti aprobe decontarea navetei si sa iti dea un buchet de trandafiri, nu?

Modificat de Elvis
  • Displace 1
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

As avea si eu o intrebare referitoare la mutare. Lucrez la pfr si in curand voi fi mutat de pe o tura pe alta in cadrul aceluias sector...trebuie si aprobarea mea sau nu?

Publicat

Daca ti se schimba casuta sau functia pe care esti mutat. Daca ramai pe aceiasi casuta seful tau este responsabil cum te programeaza sa muncesti lunar, intocmeste graficul de lucru, graficul de pontaj si raspunde pentru ce face.

Publicat

Nu se schimba nimic decat programul de lucru. Turele sunt un singur compartiment. Deci dupa capul lor nu au nevoie de nici o aprobare de la tine. Daca vezi ca ei continua sa-ti schimbe programul de lucru, fie le spui de anumite probleme personale, o iei cu frumosul la inceput iar daca vezi ca nu te asculta, le explici ca, dupa lege, nu pot sa te discrimineze in raport cu alti colegi de servciu mai vechi decat tine pe tura care nu sunt mutati inaintea ta. Cam asta e singura chestie legala pe care eu o vad sa o poti face.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.