Jump to content
POLITISTI.ro

INGRADIREA participarii la CONCURS - loc de ofiter


alex2013

Recommended Posts

Buna ziua!

Am si eu nevoie de opiniile dumneavoastra

A fost scos un loc la concurs, pentru ofiteri, la DGPMB

Pt participarea la concurs pe langa alte cerinte, prevedea ca pentru cei care nu fac parte din DGPMB sa prezinte o adeverinta eliberata de Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ-ului din care faci parte in care sa reiasa ca nu te aflii in curs de cerctare disciplinara

M-am prezentat azi la IPJ, am facut un raport prin care am solicitat sa mi se elibereze o adeverinta din care sa reiasa ce am scris mai sus, motivand ca imi este necesara pentru a ma inscrie la concurs. Seful de la SRU nici nu a vrut sa stea de vorba cu mine, spunandu-mi sa ma duc la inspectorul sef. M-am prezentat la inspectorul sef, i-am spus ca am nevoie de adeverinta si nici nu a vrut sa auda ca el nu e de acord cu plecarea!!! I-am explicat ca nu trebuie acordul lui pentru participarea la concurs insa nu a vrut sa-mi elibereze adeverinta. I-am lasat raportul la secretariat, am luat numar de inregistrare, dar mai mult ca sigur imi va da raspuns, dupa ce va fi organizat concursul (presupun ca o sa motiveze ca termenul de raspuns este de 30 de zile)

PROBLEMA e ca imi este necesara pana joi, cand va trebui sa depun dosarul!

Multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Dar dupa alea 30 plus 15 zile nu trebuie sa ii motiveze de ce i-au incalcat un drept, respectiv dreptul de a participa la concursul pentru ocuparea unei functii? Intreb si eu, poate lama are doua taisuri, nu doar unul, cum vor unii.

Link to comment

Mdaaaa....unii inca ne considera sclavi pe plantatii!!!!!

Stie cineva in baza carui act normativ sunt obligati sa raspunda ca in OMAI 665 din 2008 prevede numai modalitatea de organizare a concursului si alte chestii nimic legat de cei care ar trebui sa-ti dea drumul la fel si in 360 din 2002???

Link to comment

Cei de la SRU iti raspund in 30 de zile, deci nu`i intereseaza ca iti trebuie acum sau peste o sapt.

Tu solicita acea adeverinta si tine-o la un dosar impreuna cu celelalte acte si cand mai vezi vreun loc la concurs hop si tu cu dosaru....in felul acesta poti candida (dupa cum ai vazut si tu....locurile la concurs se scot de azi pentru maine, trebuie sa le urmaresti mereu ca sa poti sa-ti depui dosarul in timp util)

Poate te consoleaza cu ceva....concursul cu termen pana joi e doar o formalitate, trebuie indeplinita procedura...in rest e cu dedicatie...dupa cum ai vazut si tu, alex2013, n-are nici tematica nici bibliografie cum ar fi trebuit sa aiba, doar au indeblinit procedura de a publica, au dat termen de inscriere aproape doua zile si gata! Au si mentionat : "rezultatul interviului nu poate fi contestat"! Bafta :)

Edited by alex1988
  • Upvote 1
Link to comment

Cristi cutitul ala cu doau taisuri nu este la noi.

O sa-i raspunda ca nu a fost sanctionat disciplinar.

Sa ne spuna alex2013 ce o sa-i motiveze, cel mai probabil nimic.

Ca sunt si eu curios.............

Link to comment
  • Member

Eu as incerca sa vb la DGPMB, sa le explic faptul ca mai dureaza pana la eliberarea adeverintei, eventual sa sune ei la tine la IPJ sa verifice telefonic si as incerca inscrierea fara adeverinta, urmand sa o depun ulterior.

S-ar putea sa le comunice lor telefonic si sa iti admita dosarul.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

A dracu de adeverinta, adevarul este ca trebuie niste logaritmi si niste integrale complecse rezolvate pentru eliberarea unui petic de hartie...

Link to comment

Prietene Alex2013! depune-ti dosarul pt concurs in mod oficial(nr de inregistrare/semnatura de primire..etc..). in dosar sa ai copie dupa cererea la SMRU(am inteles ca ai lasat-o prin secretariat..:D) si... mai departe e simplu: daca iti resping dosarul-vei avea o motivare scrisa(de genul "nu ai avut hirtia aia...de laSMRU")! Motivarea=prejudiciu confirmat printr-un raspuns oficial! Si mai e varianta in care-avind cerea depusa de tine la SMRU- cei din comisia de examinare sa opteze pentru acceptarea dosarului in aceasta forma! Avantaj TU!

Oricum, nu te sfatuiesc sa renunti si sa astepti un alt examen(peste n'shpe ani !)cind vei avea dosarul complet..atunci ti se va cere o noua adeverinta din care sa rezulte ca nu esti cercetat in perioada imediat anterioara acelui examen...

  • Upvote 3
Link to comment

Nu ar fi mai buna o Ordonanta Presedintiala prin care IPJ ar fi obligat sa elibereze adeverinta in timp optim, fiind dovedita urgenta si caracterul vremelnic al cererii?

Edited by drAGO5
  • Upvote 3
Link to comment
  • Active member

Din cate am vazut se scot locuri destul de des la DGPMB, asa ca nu trebuie sa astepti mult pana sa se scoata altele. Am vazut recent 3 locuri de ofiteri la Biroul Transport Public (parca asa se numeste).

Link to comment
  • Member

Sunt selectii, nu concursuri...Chiar daca promovezi selectia, tot trebuie acordul inspectorului sef de la judetul tau. E un fel de transformare a sanctiunii contraventionale in munca in folosul comunitatii si a muncii in folosul comunitatii in sanctiune contraventionala...

Daca nu vrea sa iti dea drumu, e vax albina...

Link to comment

si "selectia" asta unde se incadreaza? interes de serviciu sau la cere? adica daca promovezi selectia, ai si acordul inspectorului sef, mai beneficieri de drepturile pe care le ai cand cand esti mutat in interes de serviciu?

Link to comment

din cate am inteles pentru functie de executie se face selectie...se pare ca pentru selectie iti trebuie acordul sefului de inspectorat de unde pleci....nu iti poate ingradi participare la selectie (concurs) insa cu toate ca ai fost admis ai nevoie de acordul inspectorului sef...daca nu e de acord, nu pleci!

concurs se da pentru functie de conducere sau entru incadrarea personalului civil

Asta am aflat si eu acum....va multumesc!

p.s. sper sa nu gresesc!

Link to comment

concurs se da pentru functie de conducere sau entru incadrarea personalului civil

Asta am aflat si eu acum....va multumesc!

p.s. sper sa nu gresesc!

daca rasfoiesti arhiva o sa gasesti si concursuri pentru functii de executie, am verificat chiar azi! :)

Link to comment

ART. 5

(1) Ocuparea posturilor vacante se realizeazã prin repartiţia absolvenţilor instituţiilor de învãţãmânt ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, ai altor instituţii de învãţãmânt care au pregãtit personal pentru nevoile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, precum şi, în ordine, prin:

a) promovare;

b) mutare, în interesul serviciului;

c) transfer;

d) concurs sau examen, dupã caz.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), posturile vacante pot fi ocupate şi prin:

a) detaşare;

b) mutare, la cerere;

c) împuternicire pe funcţii de conducere vacante, în condiţiile legii.

ART. 6

(1) Modalitãţile de ocupare a posturilor prevãzute la art. 5 alin. (1) lit. a)-d) se realizeazã pe baza urmãtoarei proceduri:

a) se realizeazã recrutarea şi selecţia din rândul personalului unitãţii care poate fi promovat pe postul vacant;

b) în situaţia în care, dupã realizarea etapei prevãzute la lit. a), postul nu este ocupat, se realizeazã recrutarea şi selecţia din rândul personalului unitãţii care corespunde cerinţelor postului şi are potenţial de dezvoltare profesionalã, prin mutare pe postul respectiv;

c) în situaţia în care, dupã desfãşurarea etapelor prevãzute la lit. a) şi b), la nivelul unitãţii nu au fost identificaţi candidaţi care sã corespundã cerinţelor postului şi sã aibã prin încadrarea pe acesta potenţial de dezvoltare profesionalã, recrutarea şi ulterior selecţia se vor face prin promovare/mutare din rândul personalului poliţienesc şi militar de la nivelul celorlalte unitãţi ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative;

d) în situaţia în care, dupã desfãşurarea etapelor prevãzute la lit. a)-c), postul nu a fost ocupat, se extind recrutarea şi ulterior selecţia, prin includerea tuturor categoriilor de personal, la nivelul celorlalte unitãţi ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, caz în care se organizeazã concurs/examen;

e) în situaţia în care, dupã desfãşurarea etapelor prevãzute la lit. a)-d), postul nu este ocupat, se pot realiza recrutarea şi selecţia din rândul personalului structurilor din domeniul apãrãrii şi securitãţii naţionale care corespunde cerinţelor postului şi poate fi transferat pe postul respectiv;

f) în situaţia în care, dupã desfãşurarea etapelor prevãzute la lit. a)-e), postul nu este ocupat, se organizeazã concurs/examen, cu recrutare a candidaţilor din sursã externã; în aceastã etapã se pot înscrie la concurs toate categoriile de persoane ce corespund cerinţelor postului, condiţiilor legale şi criteriilor specifice categoriilor de personal cu care este prevãzut postul.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), şeful/comandantul unitãţii poate stabili ca urmare a analizei în şedinţã de conducere faptul cã pentru ocuparea unui anume post vacant se trece direct la etapa prevãzutã la lit. b), c), d) sau e) ori prin detaşare sau, dupã caz, împuternicire pe funcţia de conducere vacantã.

Edited by drAGO5
Link to comment

in concluzie, fie ca e selectie ori concurs iti pastrazi drepturile pe care in mod normal le-ai pierde daca te-ai muta la cerere! singura diferenta e ca prin selectie iti mai trebuie si aprobarea sefului unitatii, daca am inteles eu bine.

Edited by alex1988
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.