Jump to content
POLITISTI.ro

S.O.S. - politistul roman


Elvis

Recommended Posts

Ne-am ales aceasta meserie pentru ai apara pe cei ce nu se pot apara singuri.

Dar pe noi cine ne apara?

In ultimul timp, prin mass-media, se inoculeaza ideea ca "purtatorii de creier au salarii mai mici decat purtatorii de pistol". Ma intreb si va intreb cine nu le-a dat voie celor care comenteaza cu atata patos salariile noastre "de cacao", sa urmeze o scoala de politie pentru a putea sa poarte si ei uniforma de politist? Legea unica de salarizare si noua lege a pensiilor desfiinteaza practic orice privilegiu pe care il aveau pana acum poltistii.

Dar domnilor cand parcati masina pe locul unui handicapat, nu ar trebui sa-i luati si handicapul? Daca tot spuneti ca avem salariile foarte ... mari (1000 de lei ), nu ati vrea dvs. sa lucrati 240 de ore pe luna, sa nu aveti sarbatori, sa lucrati sambetele si duminicile fara a fi remunerati, sa va intrebe copii nevestele atunci cand mai ajungeti pe acasa, "Mami cine-i nenea?". Despre riscuri, nu va mai vorbesc, ca sunt frumoase filmele cu politisti la televizor ...

Link to comment

Sunt de acord cu tine Elvis, in toate tarile civilizate se acorda cateva privilegii politistilor in schimbul anularii a o droaie de drepturi.La noi dupa ce ca suntem platiti prost nici nu avem mijloacele materiale necesare desfasurarii muncii in conditii cat de cat normale.

Link to comment

Si mai vreau sa spun Elvis ca de 2-3 ani au inceput sa ne apere sindicatele, din ce in ce mai tare, au inceput sa aiba un cuvant de spus, sa stopeze abuzurile si chiar daca sunt mai multe sindicate sa se creeze o concurenta costructiva. In sfarsit la masa sefilor , cand se iau deciziile, este cineva care sa ne reprezinte si pe noi "palmasi".propun astfel administratorilor sa creeze daca este posibil pe acest site o sectiune dedicata sindicatelor.

Link to comment
 • Administrator

luky

Exista interes de colaborare cu toate sindicatele politistilor si asociatiile profesionale, iar rubica despre care vorbesti o vom creea cat de curand.

Link to comment

I have a dream…”

(Martin Luther King)

Parafrazând un mare om politic, se făcea ca Ministerul de Interne era doar de Interne şi atât iar şeful era un jurist care chiar se pricepea şi nu doar la calculatoare, nefiind implicat în jocuri murdare şi de culise, pardon politice, slujind varii interese.

Se făcea că poliţistul avea respectul binemeritat, pentru că în Anglia, spre exemplu, te poţi apropia de un poliţist la maximum 1 metru şi cu încuviinţarea acestuia, altfel vei săvârşi infracţiunea de lezmajestate (LEZMAIESTÁTE s.f. (în statele monarhice; în sintagma) Crimă de lezmaiestate = ofensă adusă de cineva unui suveran, considerată de lege drept crimă. – Scris și lezmajestate, din fr. lèse-majesté.).

În ţara noastra, a paradoxurilor prin definiţie, poliţistul are pistolul ca obiect de butaforie, pentru ca daca-l foloseşte e de rău şi nu dă bine în statistici. Şi dacă este ultragiat deasemeni este o “bilă neagră” în aceleaşi statistici şi pentru asta trebuie să tacă şi să sufere pentru că băncile cărora le este dator nu-l vor întreba dacă a fost “vertical” în “relaţia” cu infractorii.

Se doreşte un poliţist competent dar care să-şi cumpere rechizitele din propriul salariu, să se deplaseze în interesul serviciului cu autoturismul proprietate personală, cumpărat din creditele proprii, care vor avea de suferit datorită concediului “benevol” de 10 – 14 zile (Dumnezeu ştie unde o fi realitatea) pentru că poliţistul nu a avut niciodată bani ci credibilitate, doar pentru bănci.

Se mai făcea că s-a renunţat la planul de amenzi şi infracţiuni, pentru că da, stimaţii noştri concetăţeni, poliţistul este în slujba cetăţeanului doar scriptic, în realitate cerându-i-se în continuare „rezultate” conform reţetei ceauşiste. Pentru că şi bravii conducători ai M.A.I. au fost educaţi şi provin din aceeaşi epocă de tristă amintire şi pentru care definiţia de prevenţie şi poliţistul este în slujba cetăţeanului este de rău.

Pentru că poliţistul trebuie să muncească nu să gândească.

Pentru că agenţii de la posturile de poliţie ar trebui să fie trecuţi in Cartea Recordurilor pentru condiţiile în care muncesc.

Mai deunăzi poliţiştii au fost dotaţi cu biciclete emblemate cu sigla Poliţiei.

Batjocura supremă ! Pentru că infractorii şi politicienii (alăturarea nu este întâmplătoare) se deplasează în interes propriu sau nu, cu autoturisme scumpe de provenienţă germană.

Pentru poliţie se pregăteau Dacia Logan în valoare de 70.000 de euro.

Domnilor politicieni chiar nu vă e ruşine ?

Pentru că părerea unanimă este că ne credeţi tâmpiţi !

Pentru dvs. cuvântul ţară ar trebui interzis. Prin lege nu prin Ordonanţă de Urgenţă după cum ne-aţi obişnuit, din păcate.

Aş dori să vă documentaţi dacă mai există vreo ţară în care poliţiştii au participat la atâtea mitinguri într-un interval de timp atât de scurt pentru a-şi cere drepturile.

Sigur nu vă interesează, pentru că dvs. aveţi toate drepturile necesare, inclusiv girofare. Ale poliţiştilor. De care vă bateţi joc în cel mai infam stil.

Inclusiv cadrele S.P.P., pe care le ataşaţi progeniturilor şi amantelor, sunt cadre M.A.I., adică beneficiarii măsurilor anticriză propuse de dvs. şi anume: suspendarea sporurilor de chirie, etc. etc., pentru că dacă nu cunoaşteţi, nu toată lumea s-a născut la Bucureşti. Mai sunt oameni de treabă proveniţi şi din „provincie” cum sunt definiţi de „mitici”.

Se mai făcea că viaţa unui poliţist avea oarece valoare, fiindcă pereţii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfăţişând chipuri de tineri polişti cu chenar negru. Probabil că aceşti eroi fără nume sunt consideraţi piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaşi părere ?

A propos domnule Băsescu ! Poliţiştii nu sunt beneficiarii vânzărilor succesive ! Şi aici mă refer la cei “cu stele mici”. Se poate verifica, dar se pare că nu vă interesează acest aspect. Momentan.

Le-aţi luat dreptul democratic de a face grevă. Probabil îi consideraţi roboţi. I-aţi constituit în grupări profesionale împotriva voinţei lor, călcând în picioare Constituţia României, pentru că un tip, fost jurist în M.A.I., mai avea nevoie de un salariu, pe lângă pensia grasă. Şi pentru că nu-i ajungeau banii şi-a mai făcut şi un sindicat. Fidel M.A.I., cum altfel ? Pentru că penultimul lider a ajuns pe un post strategic, gras şi cald, deşi era autosuspendat.

Un sfat pentru liderii cei noi: negocierile se fac “face to face” nu “shoulder to shoulder”, a se vedea aşa zisele “negocieri” cu miniştrii david, nica, etc. (minusculele nu sunt întâmplătoare) în viziunea cărora sindicatele ar trebui reduse la nivelul maselor de oameni care ridicau osanale unicului fiu al naţiunii.

V-aţi gândit vreodată, în pauzele când nu vă dădeaţi la oase, că posturile de poliţie pot fi „ornate” 99, 99 % cu celebra bulină roşie ? Poate le dotaţi totuşi cu senzori seismici pentru ca agenţii ăia care la deservesc să iasă la timp din ele.

Coala ministerială, celebra A 4 (nu maşina de care unii privilegiaţi beneficiază), a ajuns piesă de muzeu pentru că este pe cale de dispariţie. Poate, cu relaţii, o introduceţi la muzeul Antipa la specii dispărute.

Se făcea că uniforma de poliţie era de calitate, avea preţuri rezonabile şi nu semăna cu a unui paznic de mall, în care beizadelele vremii sparg banii nemunciţi, pantofii rezistau minimum 6 luni pentru că nu erau confecţionaţi din carton cu nume de piele în fabricile favorizaţilor iar bancurile despre pistoalele poliţiştilor erau doar bancuri proaste.

Am mai visat că şefii nu erau prieteni sau rude prin alianţă cu membri ai „piovrei” autohtone ca în filmele cu gangsteri, aceştia din urmă nefiind botezaţi, cununaţi, divorţaţi sau alte cele, de potentaţi ai vremurilor.

Poliţiştii nu erau nevoiţi să-şi însoţească copii la locul de joacă pentru a nu „beneficia” de mult mediatizatele, din păcate, răpiri de minori, având atât de mulţi „prieteni”, păzindu-şi printre picături şi autoturismul propriu că să nu fie incendiat din senin, organismele însărcinate cu protecţia acestei subcategorii sociale (în speţă poliţistul) având alte misiuni ordonate.

Mai plusez să visez că exista un sindicat care deranjeaza si este invitat la negocieri reale alături de celelalte sindicate şi nu de complezenţă, ca să dea bine pe sticlă, iar relaţia cetăţean-poliţist să devină una normală, democratică şi de bun simţ pentru că din contribuţia cetăţeanului isi are originea salariul poliţistului.

P.S.Acest mesaj a fost postat pe site-ul SNPPC de catre marioboss22.Reflecta realitatea.....

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Intradevar foarte fidela relatata situatia actuala in acest mesaj.

Totusi imi permit si eu un amendament si o completare. Si anume:

[...] pentru că în Anglia, spre exemplu, te poţi apropia de un poliţist la maximum 1 metru şi cu încuviinţarea acestuia, altfel vei săvârşi infracţiunea de lezmajestate (LEZMAIESTÁTE s.f. (în statele monarhice; în sintagma) Crimă de lezmaiestate = ofensă adusă de cineva unui suveran, considerată de lege drept crimă. – Scris și lezmajestate, din fr. lèse-majesté.).[...]

Daca este adevarat si asa se intampla in Marea Britanie, mie personal mi se pare exagerata o astfel de prevedere legala. Nu suntem niste bibelouri de portelan intr-o vitrina pe care sa fie agatata o eticheta cu "Nu atingeti exponatul!". Nu trebuie sa uitam ca inainte de a fi politisti suntem oameni ca toti ceilalti, iar politia este data de societate, ba chiar am putea spune ca politistii sunt doar "o oglinda" mai mica a societatii din care provin. Nu suntem nici mai buni dar nici mai rai, suntem la fel.

Sunt convins ca exemplul din mesajul de mai sus, este doar o modalitate de a sublinia distanta dintre respectul acordat acestei profesii, deoarece noi ne aflam din pacate la polul opus. De aceea eu as indrazni "sa visez" ca respectul in Romania pentru un politist sa atinga macar nivelul de de la jumatatea scalei ce masoara importanta si respectul acordat de catre diferite tari.

[...]Am mai visat că şefii nu erau prieteni sau rude prin alianţă cu membri ai „piovrei” autohtone ca în filmele cu gangsteri, aceştia din urmă nefiind botezaţi, cununaţi, divorţaţi sau alte cele, de potentaţi ai vremurilor. [...]

Din pacate aceasta practica a ajuns politica de stat. Chiar si seful statului procedeaza in acest fel, chiar daca mai voalat, trimitandu-si fratele sa boteze "puradeii". Asa ca sansele de a se schimba ceva in aceasta privinta sunt practic nule. :(

Link to comment

,,Se mai făcea că viaţa unui poliţist avea oarece valoare, fiindcă pereţii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfăţişând chipuri de tineri polişti cu chenar negru. Probabil că aceşti eroi fără nume sunt consideraţi piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaşi părere ? " Chiar am fost miscat..............foarte frumos..............

Link to comment

Politia romana este doar de forma ;) Iar politistul este "ceva" de care iti poti bate joc, il poti scuipa, si bineinteles filmat cu telefonul mobil in timp ce ii faci ceea ce am mentionat.

Imi pare rau ca m-am nascut in RROMANIA.

Edited by Baldur
Link to comment

Aveti mare dreptate unii dintre voi! dar ce putem face???din cate am citit prin site-ul asta am vazut doar plangeri,ofensatii",pareri dar nicidecum o parere un sfat despre ceea ce am putea :noi" sau "altii" face????asa ca domnule administrator te-as ruga frumos daca ai cere si o practica de rezolvare a acestor nedreptati ,cel putin o parere despre ceea ce s-ar putea face ,un sfat etc.........cine stie poate din greseala intra pe acest site si un domn de acolo de "sus" care ne conduce cu creierasu lui de gaina bolnava si daca tot citeste sa citeasca si ceva despre ceea ce s-ar putea face ,ca ,daca tot nu-l duce creierasu macar sa inveti de la noi cei ce dam un sfat bun pe aici si nu doar de ce?din ce cauza?--------parerea mea-------- si cred ca nu este una rea.ca de plans ne putem plange o mie d ani ca doar noi ne alinam sufletele pe aici,unul spune,altul ofteaza

>>>>si in legatura cu politistul ce sa mai zic???ca sa nu-l mai plang si eu si sa fac un prim pas spre ceea ce am mentionat mai sus a-s putea spune ca pana cand nu se vor schimba militarii aia invechiti care ne conduc ,vom fi aceeai oameni de nimic,de aceea propun sa facem ceva in privinta aceasta ca asa nu se mai poate!!!!vad ca don ce in ce mai rau am ajuns:DAca am ajuns ca politist sa ma rog eu de unu si de altu pentru un lucru,sau sa ma scuipe unu si eu sa ma sterg si sa merg mai departe deoarece conform legii nu-i pot face mai nimic,deoarece daca folosesc forta ((((tot eu sunt vinovat k de ce????se putea face altcumva si asmd)

Eu unu mor cand citesc legea asta de CACAT a noastra si cand vad k citez:(nu mai stiu cum i spune exact dar ceva de genu):a se incerca prin orice modalitate a folosi forta armamentul etc pai cum M..RTII MA.III sa aplanez sau mediez cand ala m-o scuipat in fata??????sa vina ala care o facut legea sa gaseasca el o modalitate prin care sa nu foloseasca nici forta nici armamentul din dotare si sa fie ok,sa-l vad io pe ala care rezolva acesta chestiune.Pai normal ca ala care face legea o face si gata fara sa stie cum se procedeaza in strada sigur e vreun incompetent care habar nu are.

--------Ma minunez cand vad zi de zi la tv la stiri politist batut,politist impuscat,politist scuipat,politist facut de rusine etcccccc---------

--------ma minunez si totodata ajunge sa-mi fie rusine de acest lucru cand am ajuns bataie de joc a infractorilor si nu numai in ultimul timp am ajuns sa fim si oameniloir de rand deoarece vazand kte sa fac politistilor au prin curaj si acestia

-------Singurul lucru care ne mai tine in picioare cat de cat nu e uniforma si nici unitatea ci acel "carpati batran care sa-i parfrazez pe altii:trage dupa colt :D:) ) dar avand un regim lejer al armelor si munitilor treptat aproape tot omul de rand are un "pistolas"pe acasa si care il foloseste sanatos.

-------Mai urmeaza sa ne ia si pistolul si sa ne dea un spray si un bastonas si chiar vom fi bataia de joc a tuturor------

--------Deocamdata nu imi e rusine ca sunt politist si de ceea ce fac,dar daca lucruriele vor decurge tot asa cred cu parere de rau k imi voi fi dorit sa nu fiu----

am gresit mai sus------A NU SE FOLOSI ARMAMENTUL,FORTA decat in conditiile legii care conditii ma??????ca conditle alea imi spune sa folosesc dupa ce is mort sau batut lemn

Link to comment

Fa un sindicat Gabita, sau macar o grupa sindicala la frontieristi acolo ,numai uniti vom putea sa facem ceva. Capul sus si muschiul de otel, ca va rasari soarele si pe strada noastra.

Si inca ceva ,sa sti ca aici nu s-au adunat bocitoarele de la Gubaucea. Ne spunem si noi necazurile.........iar administratorul nu este nici base nici bleaga................numai noi si prin noi vom putea sa ne rezolvam problemele si exercitiile.

Link to comment
 • Moderator

Comunicand si impartasindu-ne experientele personale, precum si sfaturile pe care ni le putem da unii altora, nu pot fi decat benefice. Daca vom comunica mai mult si mai usor, vom stii mai multe si mai repede unii despre altii si cu ce probleme ne confruntam. E si asta un avantaj.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Obligatii : • Obligaţia de a se consacra exclusiv serviciului poliţienesc( cumulul de funcţii este interzis)
 • Obligaţia păstrării secretului profesional
 • Obligaţia de a interveni şi în afara serviciului
 • Obligaţia de subordonare
 • Obligaţia la discreţie profesională
 • Obligaţia de dezinteresare
 • Obligaţia de probitate (corectitudine).

  Politistului îi sunt interzise ori îngrădite în exerciţiul lor, drepturi generale, consacrate de Constituţia României cum ar fi:


  • Drepturi exclusiv politice –dreptul de a fi aleşi în Camera Deputaţilor, Senat, în funcţia de Preşedinte al României ori în organele administraţiei publice locale (art.37 alin.2 din Constituţie), dreptul de a fi ales în Parlamentul European (art.38 din Constituţie).
  • Drepturi social-economice –dreptul la grevă (art.43 din Constituţie), libertatea economică (art.45 din Constituţie ), cu interdicţii exprese statuate prin legislaţia specială.
  • Drepturi social – politice – interzicerea dreptului de asociere în partide, formaţiuni sau organizaţii politice, interzicerea libertăţii de exprimare ori de manifestare în orice mod a convingerilor politice.

  Datorită tuturor acestor obligaţii şi incompatibilităţi, efortului prelungit şi frecventelor condiţii stresante, a riscurilor deosebite din activitatea operativă, care pot afecta serios starea de sănătate şi integritatea fizică a personalului, speranţa de viaţă a poliţistului român este de 62,5 ani;

Link to comment

Domnule Administrator daca as fi crezut ca trebuie sa postez asta aici as fi facut-o personal. Dar poate au fost alte topicuri mai importante decat acesta>

Link to comment
 • Administrator

Stimate domnule Elvis am rugămintea la dvs. ca pe viitor, când mai iniţiaţi un topic nou, să alegeţi un titlu care să reflecte pe cât posibil subiectul abordat.

Asadar, titluri de genul "Problemă mare", "Atenţie", "O problemă gravă" şi altele asemenea, trebuiesc evitate, întrucât cu timpul, acestea se vor repeta, iar dacă un utilizator al forumului va căuta folosindu-se de funcţia "Search", la o afişare a subiectelor (topic-urilor) de care este interesat, trebuie să-şi dea seama despre subiectul discuţiei citind numai titlul acelui topic.

De exemplu, dacă utilizatorul doreşte să adreseze o întrebare legată de obligaţiile poliţistului, va căuta cu ajutorul funcţiei "Search" iar softul forumului îi va scoate ca rezultate mai multe topic-uri printre care şi acesta, dar datorită titlului din care nu reiese faptul că în conţinutul său sunt enumerate şi obligaţiile poliţistului nu îl va accesa.

Sper că am reuşit să mă fac înţeles şi să nu consideraţi această precizare ca fiind un reproş.

Mulţumesc pentru înţelegere!

Cu stimă,

Link to comment
 • 2 months later...

Poate mai devreme sau mai tarziu lucrurile se vor schimba in bine si pentru voi.

Stiu ca nu va ajuta cu nimic, dar chiar imi pare rau pentru voi. :(

Nu stiu ce altceva as putea sa mai spun.

Link to comment
 • 2 weeks later...

gaby.........am citit postarea ta de mai sus si sincer, m-am infiorat . Dar hai sa vedem si partea cealalta a paharului si cu riscul de a-mi atrage "aprobiul natiunii"---cu care , din pacate sunt obisnuit, am sa cuvintez urmatoarele aspecte:

---pina cind o sa mai vedem politisti bauti la volan?

---pina cind o sa mai vedem politisti care comit accidente si parasesc locul faptei?

---pina cind o sa mai vedem politisti platiti de lumea interlopa?

--- pina cind o sa mai vedem politisti stind ca stanele de piatra cind interlopii trec pe linga ei cu topoare si rangi iar oamenii nostrii nu schiteaza un gest?

---pina cind politistul roman o sa fie tributar sistemului corupt.......cind ei insasi sunt corupti?

Vreti exemple? Pot sa va dau. Vreti povesti cu colegi de-ai nostri "vinduti" lumii interlope de catre colegii lor? Sau sa vorbim de actiuni ce trebuiau a fi facute si desconspirate celor in cauza,de politisti, indiferent daca erau sefi sau doar simpli politisti.?

Link to comment

Pai dati-le numele si veniti cu probe ,iar daca nu puteti eu zic sa nu mai fiti asa scandalizat.

Daca aveti probe si inca nu ati sesizat pe cine trebuia inseamna ca sunteti la fel ca ei.

Domnule zimbru nu credeti ca sunt destule formatiuni cu ,,jedemii" de lucratori platiti cu salarii babane ,care sa se ocupe de treaba asta?

Si nu credeti ca sunt si asa destul de multi ,,monitori" care stau la panda sa ne vaneze greselile?

Si daca meseria asta va ingretosaza atat de mult de ce nu plecati?

Eu nu sunt corupt si stiu ca marea majoritate a politistilor, colegi cu mine, nu sunt corupti si isi fac treaba foarte bine acolo unde sunt pusi pe salarii de mizerie renuntand la foarte multe din ,,placerile" vietii.

De ce trebuie sa ii scoatem in fata pe cei putini care se ocupa cu astfel de treburi chiar nu stiu ,poate ne explicati dumneavoastra.

Am crezut ca vreti sa dati exemple pozitive a celor care dau cu sapa prin minister.

Dar este plina politia de lupi moralisti.

Si va intreb direct ,ca nu suntem la o lectie de diplomatie ,ce ati facut impotriva acelora care v-au deconspirat? Va dau tot eu raspunsul: nimic.De ce ?

Pentru ca v-a fost frica.

Link to comment

gaby.........am citit postarea ta de mai sus si sincer, m-am infiorat . Dar hai sa vedem si partea cealalta a paharului si cu riscul de a-mi atrage "aprobiul natiunii"---cu care , din pacate sunt obisnuit, am sa cuvintez urmatoarele  aspecte:

   ---pina cind o sa mai vedem politisti bauti la volan?

  ---pina cind o sa mai vedem politisti care comit accidente si parasesc locul faptei?

  ---pina cind o sa mai vedem politisti  platiti de lumea interlopa?

---  pina cind o sa mai vedem politisti stind ca stanele de piatra cind interlopii trec pe linga ei cu topoare si rangi iar oamenii nostrii nu schiteaza un gest?

---pina cind politistul roman o sa fie tributar sistemului corupt.......cind ei insasi sunt corupti?

      Vreti exemple? Pot sa va dau. Vreti povesti cu colegi de-ai nostri "vinduti" lumii interlope de catre colegii lor? Sau sa vorbim de actiuni ce trebuiau a fi facute si desconspirate celor in cauza,de politisti, indiferent daca erau sefi sau doar simpli politisti.?

Aveam impresia ca daca ati iesit la pensie doriti sa fiti totusi alaturi de noi cu sfaturi pertinente si cu experienta acumulata.Dar... denigrarea politistilor nu are nimic in comun cu experienta dvs. Ati iesit demult la pensie ? Probabil pe vremea cand lucrati era degringolada mare si coruptia infloritoare in sistemul din care faceati parte. Din punctul meu de vedere si cred ca si a celorlalti colegi ACTIVI politistii de care faceti vorbire in postarea de mai sus au ramas raritati . Si nu uitati ca padure fara uscaturi nu exista ! Pensie grasa si lunga va doresc !

Link to comment

Stimati prieteni............imi pare rau de faptul ca nu am fost inteles in cele ce am aratat. Sa vorbesc putin despre mine: am 49 de ani si am iesit la pensie de aproximativ 1,6 ani, dupa o activitate de 27 de ani, din care 23 de ani numai in teren..........Deci iesirea mea este relativ recenta, iar legaturile mele cu prietenii mei si fostii mei colegi nu s-au incheiat, ne mai intilnim, mai povestim,sunt multe chestii pe care le-am lasat acum un an si jumatate si ele sunt valabile si acum si mai discutam pe marginea lor. Spuneti ca eu denigrez politistii? Va inselati.............eu nu fac decit sa arat ceea ce se vede . Acum aproape 2 luni,politistul care ,beat fiind la volan, a lovit un om pe bicicleta, a fugit de la fata locului, scena filmata de o camera de la o statie de benzina.......Omului ala, daca i se dadea primul ajutor,poate traia..........este singurul exemplu pe care il dau............daca vreti mai multe, le voi face in particular.

Domnule Elvis .......vad ca tot ne ciocnim mereu pe aici.......eu nu am fost niciodata ingretosat de meseria asta,am facut-o cu pasiune si dragoste de la inceput si pina la sfirsit. I-am daruit ceea ce am avut mai de pret..........sanatate si o mare parte din viata...........Iar faptul ca nu vrem sa vedem si partea cealalta a problemei..........tine doar de optiune. Mie imi place sa vad ambele fete ale monedei...........si sa le recunosc si sa accept faptul ca exista. Si sa vorbesc despre ele. Si asta nu inseamna denigrare..............ci faptul ca exista o realitate......chiar daca ne place sau nu. Asa am fost invatat.

Domnule "dunelu".........ironia din "pensie grasa si lunga va doresc",denota o lipsa de politete crasa si un fel de a pune punct unei discutii in care ultimul cuvint sa-l aveti dvs. Este optiunea dvs. Eu nu sunt deacord cu ea.

Despre alte probleme............ putem sa le discutam in particular.....raspund cu mare placere oricarei intrebari, sau in sectiunea speciala.

Cu multa stima.

Link to comment
 • Member

Aoleo ce de puncte de suspensie!! Initial cand am vazut postul prima data am crezut ca ne povestesti un thriller.

Procentajul celor despre care vorbesti este minor, in comparatie cu cei care isi fac meseria cum trebuie. Dar aceasta perceptie se datoreaza mediatizarii excesive in special a acestor cazuri. Peste tot exista astfel de cazuri si intodeauna vor fi. Nu pot fi eliminate total, in nicio politie din lumea asta nu s-a reusit.

Dar in fond ce vrei sa spui? Care e concluzia dvs?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.