Jump to content
POLITISTI.ro

Rationamente logice...sau nu?:)

Cristi

Recommended Posts

• Moderator

Mai tineti minte cand ne duelam in copilarie in rationamente si probleme de logica amuzanta? Am zis sa ne amuzam putin si sa ne punem creierul la incercare si cu altceva decat reuniri, cauze complexe si ce litera sa alegem din articolul 10 C.p.p.

Ia fiti atenti :

Cica un tip vine in fiecare zi de la serviciu singur. El locuieste intr-un bloc cu 13 etaje. In zilele cand ploua, merge cu liftul pana la ultimul etaj, in zilele cand este soare, merge cu liftul pana la etajul 10, iar de acolo merge pe scari pana ajunge la apartamentul sau. De ce?

As avea rugamintea sa nu trisati in rezolvari, respectiv sa cautati pe net, in carti etc. De asemenea, sa nu postati o problema noua de logica pana nu gasim rezolvarea la cea de dinainte. Cei care stiti raspunsul pentru ca v-ati intalnit cu problema anterior de asemenea sunteti rugati sa taceti. Nu este un concurs de care pe care, ci doar un exercitiu al imaginatiei si al gandirii cognitive.

Succes!

• Upvote 4

Poti da si indicii?

Sau sa intreb altfel: ai spus ca vine singur de la serviciu.

Este important detaliul asta?

• Moderator

Dacă atunci când plouă (și are umbrela la el), merge până la ultimul etaj, înseamnă că e un pokemon (un pitic) care nu ajunge până la ultimul buton din lift. :)

Așa-i Cristi?

• Upvote 2

M-am gandit si eu la varianta asta dar parca ceva nu se leaga.

Distanta dintre butonul 10 si 13 n-o fi de un metru( atat cat are umbrela).

Hmm.

• Moderator

Cand e soare merge in toiag, care-i un pic mai scurt decat umbrela ;)

Am reanalizat logic si nu e vorba de diferenta de lungime.

Cand e soare, omul ajunge doar pana la butonul de la etajul 10. Cand ploua, nu e nevoie sa zgarie tavanul, doar ca are posibilitatea sa apese putin mai sus, pana la butonul pt. etajul 13, folosind umbrela, cum bine s-a intuit mai sus.

Cristi, felicitari pentru idee... :)

la prima strigare imi vine sa spun ca individul este scund, locuieste la 12 sau 13, in mod normal ajunge doar pana la butonul et 10, pe ploaie se foloseste de umbrela sa apese butonul et 13 pt a ajunge unde sta sau sa coboare un etaj, ca e mai usor decat sa urce...

(banuiesc ca nu intram in detalii gen ultimul etaj este etaj tehnic etc)

l.e. conform rationamentului de mai sus sta la 13, de ce naiba ar cobori un etaj cand avand umbrela poate apasa 12...

Edited by Kayne

• Moderator

Aceasta problema s-a rezolvat. Intr-adevar, este vorba de varianta cu umbrela. Urmatoarea problema, daca imi permiteti.

Un individ moare si ajunge in Rai. Acolo, vede o multime de oameni dezbracati si ii recunoaste pe Adam si Eva. Cum a reusit?

• Moderator

Nu, cum dracu vezi daca are lipsa o coasta?! Doar i-a vazut si i-a recunoscut imediat fata de ceilalti. :)

ca sa fac o glumita, Eva manca un mar iar Adam strangea de gat un sarpe.... raman la varianta varstei... mai mult nu proceseaza neuronii mei la ora asta si anii mei.. :)

Deci aia din Rai nu au luat "banii de haine"...

Interesant. :)

Raspunsul tau pare sa spuna ceva,probabil e legat doar de fizionomie...

Hai, da un indiciu.

• Moderator

Nu are treaba cu varsta. Se prezuma ca in Rai sunt toti tineri, conform doctrinei. :) Nu dau indicii, mai las lumea sa se gandeasca, asa e frumos.

Adam si Eva nu mai sunt in Rai deoarece au pacatuit si au fost izgoniti.

Recunosc, m-am inspirat de undeva, nu zic de unde. :)

• Moderator

Gresesti. Sunt in Rai, iti spune si problema acest lucru. Dragul meu, nu te mai inspira, e una dintre regulile acestui joc. Lasa pe altii daca nu reusesti sa ii dai de cap.:)