Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare acte auto la schimbarea domiciliului


sorin19871987
Go to solution Solved by 25tess,

Recommended Posts

Buna ziua,

As dori sa stiu...daca imi schimb domiciliul (deci si buletinul) trebuie sa schimb permisul daca acesta este tip nou si nu are trecuta pe el adresa sau schimb doar talonul?

Am citit ca procedura este cam ca cea de la inmatricularea normala....mers la taxe si impozite....radiat de acolo...inscris la noul sector de care apartin. As dori sa stiu daca trebuie sa achit taxa de timbru care s-a introdus de anul asta, din moment ce masina nu isi schimba proprietarul ci doar imi schimb domiciliul.

Multumesc.

Link to comment
 • Solution

Daca va schimbati domiciliul nu mai este obligatoriu sa schimbati si permisul de conducere. Puteti schimba pemisul de conducere daca doriti dvs. astfel incat permisul de conducere sa fie in evidentele Serviciului Rutier din localitatea de domiciliu.

In termen de 30 de zile de la data schimbarii domiciliului sunteti obligat sa solicitati preschimbarea certificatului de inmatriculare. Este necesar si schimbarea placutelor de inmatriculare daca va stabiliti noul domiciliu in alt judet.

 • Upvote 3
Link to comment

Buna ziua,

Daca am schimbat domiciliul (acelasi oras, acelasi judet, cateva strazi mai jos), am schimbat buletinul, permisul nu l-am schimbat ca nu are adresa pe el, dar am uitat sa schimb talonul, nu m-a oprit nimeni, nu am primit amenzi nimic, dar acuma am aflat ca ar trebui sa schimb si talonul fiindca e trecuta adresa veche pe el, ce repercursiuni pot fi fiindca schimb la cateva luni dupa schimbarea buletinului? Multumesc

Link to comment
 • Moderator

Mă îndoiesc că vei fi sancţionat dacă mergi singur la ghişeu să-l schimbi. În schimb dacă circuli cu maşina şi eşti oprit în trafic există posibilitatea să fii "obligat" prin metode legale să-l schimbi, mai exact îţi poate fi reţinut talonul pentru preschimbare şi amenda corespunzătoare.

Link to comment

Multumesc de raspuns. Ma astept sa fiu sanctionat din cauza faptului ca au trecut aproape 3 luni de la schimbarea domiciliului si a CI. Ma gandeam sa declar talonul pierdut, ca sa nu mai fiu nevoit sa scot nu stiu ce fisa de la primarie, ci doar copie dupa buletin si niste taxe. Ma gandesc ca daca il declar pierdut va schimba adresa din talon automat, dat fiind faptul ca imi cere copie buletin, unde e stipulata noua adresa.

Link to comment

Ei bine te inseli :-)

O sa ceara si cartea vehiculului si vei avea o adresa si pe buletin alta,

cand o sa ti-le citeasca oamenii de acolo or sa vada discrepanta.

O sa ajungi tot sa iti modifici la rolul fiscal.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Pai stai putin, ce legatura are cartea vehicului? Aia nu se schimba fiindca se schimba adresa, doar locuiesc in acelasi oras, doar strada s-a modificat.

Link to comment
 • Moderator

Nu se schimbă, dar trebuie prezentată iar serviciul de înmatriculări completează o nouă rubrică cu adresa actuală.

Link to comment

Pai da, completeaza adresa din buletin, iar adresa din buletin e cea actuala, asa ca trebuie ca si certificatul de inmatriculare sa fie creat pe baza noii adrese nu? Sa zicem ca am vrut sa schimb certificatul de inmatriculare, iar intre timp s-a pierdut, deci nu mai pot face cerere de schimbare, ci de pierdere ca nu il mkai am pe cel vechi ca sa-l depun la politie. Astfel ca il declar pierdut, ei imi completeaza in cartea de identitate a masinii noua adresa si emit un certificat nou pe adresa noua, doar nu is tampiti sa-mi emita unc ertificat pe o adresa diferita decat cea din buletinul actual.

Link to comment
 • Moderator

Chiar şi dacă declari talonul pierdut, cu ce dovedeşti că eşti proprietarul maşinii? În CIV este menţionat proprietarul şi adresa.

Adresa din talon este luată din CIV. În plus, există şi o bază de date, unde se vor menţiona eliberarea unui duplicat, precum şi modificarea în CIV a domiciliului.

Link to comment

@Catalin, sunt de acord ca trebuie sa prezint buletinul cu noua adresa si cartea de identitate a vehiculului de la RAR, unde e trecuta adresa veche de atunci cand am inmatriculat-o. Eu am vrut sa imi schimb talonul fiindca mi-am schimbat adresa si intre timp uite ghinion, am pierdut talonul deci merg sa-l declar pierdut, adresa din CIV nu aveam cum sa o schimb inca (la RAR iti fac ei modificari din cate stiu doar daca se schimba ceva la masina, nu s-a schimbat la masina nimic, doar adresa mea s-a schimbat) asa ca vreau sa schimb talonul pierdut.

Asa ca ma duc frumos cu cartea de identitate si CIV sa-mi cer talon nou, ca ala e pierdut. Asa ca ei teoretic ar trebui sa-mi scrie noua adresa ar trebui sa-mi emita un talon nou bazat pe adresa din buletin, ca doar aia e cea mai recenta nu?

Link to comment
 • Moderator

În CIV nu numai RAR-ul face modificări, ci şi cei de la înmatriculări.

De exemplu, când îţi cumperi o maşină ce nu a mai fost înmatriculată în România, mergi la RAR şi obţii cartea de identate. Dar dacă te vei uita cu atenţie, vei observa că pe prima şi ultima pagină (sau pe coperţi, ca să zic aşa), la rubricile privind proprietarul şi adresa lui, cei de la RAR nu scriu nimic. Ei bine, acolo completează cei de la înmatriculări, ulterior după ce maşina este înmatriculată de ei şi este eliberat un talon.

Deci, la rubricile privind proprietarii şi adresa lor, nu cei de la RAR completează, ci cei de la înmatriculări. Iar dacă îţi schimbi adresa, pe CIV se va mai completa o rubrică, cu acelaşi proprietar dar cu noua sa adresă. ;)

Link to comment

Daca ei sunt atenti la acte or sa iti spuna ca trebuie intai modificat CIV-ul ...

indiferent daca ai pierdut sau nu talonul, deoarece ti-ai schimbat adresa.

Daca iti schimbi domiciliul se adauga pe CIV date la proprietar, ca si cum ar fi unul nou. (Eu tocmai ce am facut asta)

Mai mult daca te uiti cu atentie la talon si CIV vei observa ca nu exista si CNP-ul tau si deci combinatia de nume - prenume si

adresa este singura care te identifica ca proprietar in aceste acte.

Link to comment

Pai asta zic si eu, ca ei pot trece noua adresa in CIV si sa-mi elibereze un nou certificat de inmatriculare pe baza cererii mele ca e pierdut cel vechi, deci fara sa fie nevoie de nu stiu ce fisa.

Din cate stiu daca declari pierdut, ai nevoie de

a) cererea solicitantului;

b) cartea de identitate a vehiculului; (CIV)

c) certificatul de înmatriculare deteriorat, după caz; - in cazul meu e pierdut

d) dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare

Nu asa ar fi normal? Sa nu mai am nevoie si de fisa fiscala sau ce trebuie de la primarie, ca nu am chef sa umblu dupa aia pe la primarie.

Link to comment

Pai da, asta vreau, din moment ce eu fac cerere ca nu am am talon, doar nu o sa-mi emita un talon cu aceasi adresa din moment ce s-a schimbat. Dosarul de modificare a talonului e diferit de cel al eliberarii unui talon nou. O sa vad, merg imediat sa discut si cu cei de la Politie sa vad ce se poate si va anunt, poate va va fi de folos. Ideea e ca eu nu vreau sa fac drumuri suplimentare pt o chestie stupida ca si schimbarea adresei din talon. Daca nu este important sa ai adresa pe permis, nu prea are sens pe talon, din moment ce ai buletin.

Link to comment
 • Moderator

Degeaba mergi la Poliţie, nu te pot ajuta cu nimic.

Trebuie să mergi la Serviciul Înmatriculări care NU mai aparţine de poliţie, ci aparţine de Prefectură.

Chiar dacă tu te duci şi le spui că ai pierdut talonul, când vor vedea că s-a modificat şi adresa, o să trebuiască să duci şi documentele necesare pentru schimbarea adresei. Iar dacă printre acestea este şi hârtia de la administraţia financiară, e logic că trebuie să o ai, pentru ca şi cei de la primărie să modifice şi să treacă maşina pe noua adresă în bazele lor de date.

Link to comment

trebuie si hartia respectiva de la prefectura, deci mai bine nu declar nimic ci predau vechiul talon. Acuma sa vad daca imi da ceva amenda fiindca il schimb dupa 3 luni, nu dupa 30 zile.

Permisul nu l-am schimbat fiindca nu are adresa trecuta pe el, ma gandesc ca ala nu trebuie nu? E schimbat in 2012. Multumesc de ajutor.

Link to comment

art 11 alin 10 OUG 195/02

(10) Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorităţii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Art.101. - OUG 195/02

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

4. neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;

Amenda este de la 6 la 8 puncte amenda adica intre 450 lei si 600 lei.

Edited by 25tess
 • Upvote 1
Link to comment

asta cred ca se aplica cand te opreste in trafic si te prinde, nu cand mergi sa ti-l schimbi tu, oricum intr-o ora mi s-a spus sa merg dupa dovada si intr-o saptamana ar fi gata talonul nou.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Buna ziua,

As dori sa aflu niste informatii cu privire la schimbarea buletinului(cu o modificare la domiciliu), daca trebuie sa schimb si actele masinii. Momentan sunt in plina procedura de schimbare a buletinului(adica am depus actele si astept sa-mi vina buletinul nou). De la ultima reinnoire de buletin, primaria a decis sa modifice denumirea unor strazi, drept pentru care ( in cazul meu) s-a schimbat doar numarul de bloc(strada, ap, scara ramanand aceleasi). Cu noua schimbare de buletin , am operat si modificarea numarului de bloc, astfel noul buletin va veni modificarea numarului de bloc. Intrebarea mea este, trebuie schimbat si permisul(mentionez ca am permis vechi in care este trecuta adresa de domiciliu, dar nu este inca expirat), si certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii? Daca da, as avea rugamintea sa-mi comunicati pasii pe care trebuie sa-i urmez, pentru ca toate actele sa fie in regula.

PS: la schimbarea permisului trebuie sa fac vizita medicala, in situatia in care permisul nu-mi este inca expirat, si daca nu trebuie sa fac vizita medicala, ce perioada de valabilitate va avea permisul nou.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Link to comment

art 11 -OUG 195/02

(10) Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorităţii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

daca se modifica adresa de domiciliu va trebui sa solicitati si preschimbarea certificatului de inmatriculare.

nu sunteti obligat sa solicitati preschimarea permisului de conducere. Veti face acest lucru cand acesta se apropie de data expirarii.Atunci veti efectua vizita medicala si noul permis va avea o valabilitate de 10 ani.

Link to comment
 • 1 month later...

Nu stiu daca e topicul potrivit dar postez aici! Am domiciliul intr-un judet diferit de cel care e trecut in permisul auto, daca vreau sa inmatriculez o masina pe judetul unde am permisul se poate? 

Multumesc anticipat!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.