Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendarea permisului 4 luni in urma cercetarii penale

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua.In data de 28 septembrie 2012 am fost oprit de politia rutiera, eu circuland cu un scuter, a carui capacitate cilindrica eu o stiam de 49cmc, fapt relevat din cartea de identitate pe care am primit-o la el in urma achizitionari acestuia de la o cunostinta.Scuterul a fost inmatriculat la primarie, cu numere galbene, de catre fostul proprietar.Cand unchiul meu, proprietarul de drept al scuterului, a intrat in posesia scuterului, acesta fiind inmatriculat la primarie, a mers la acestia pentru schimbarea numelui de pe certificatul de inmatriculare.Dupa finalizarea contractului de vanzare-cumparare, am mers cu toate actele la o firma de asigurari si am facut si asigurare la el, neavand pana acum.Acest lucru s-a intamplat in anul 2010.Revenind la ideea de la care am plecat, in septembrie anul trecut am fost oprit de un organ al politiei romana, care din cate am observat m-a urmarit o perioada de vreme, pentru a-mi lua actele, a ma ruga sa il urmez la sectia de politie pentru a-mi deschide dosar penal pentru ca am condus o "motocicleta".Eu detin carnet categoria A si B.In baza acestor lucruri, mi s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals.In urma acestui lucru carnetul mi-a fost suspendat.In decursul a cateva zile am fost solicitat de politist sa merg cu scuterul la verificare la RAR, unde acesta a fost gasit de 150cmc, in baza seriei de pe sasiu, chiar daca in cartea lui scria ca este de 49cmc.Cercetarea a fost incheiata de 14.02.2013.De la inceperea urmaririi penale, eu am solicitat si primit doua dovezi de la parchet, pentru prelungirea dreptului de a conduce, valabile 30 de zile fiecare.Pana la solutionare nu am mai depus nici o cerere pentru ca nu am mai avut nevoie sa conduc, astfel ultima data la care am condus a fost 21.12.2012.Dupa finalizare, am achitat amenda administrativa care mi-a fost data si cand m-am dus sa imi recuperez permisul mi s-a spus ca acesta este suspendat 4 luni, calculandu-se din 21.12.2012.

Intrebariile mele sunt urmatoarele:

1.Cum poate fi, si mai ales de ce, suspendat permisul 4 luni (120 zile)?Nu am gasit in legislatia rutiera aceasta reglementare.Maximul a fost de 3 luni (90 zile).

2.Am impresia ca autoritatiile au incercat sa ma scoata tap ispasitor pentru niste greseli comise tot de ei, acuzandu-ma de faptele prezentate, pentru ca nu au mai existat asemenea cazur in zona noastra.Deobicei cei care isi iau scutere si le inmatriculeaza pe primarie nu au asigurare facute la el, nu au verificare si cel mai grav nu au permis pentru categ. A.

3.Cand mi s-a prezentat sanctiunea referitoare la suspendarea permisului, am fost informat si am mers sa ma si programez pentru sustinerea unui examen de 15 intrebari pentru a-mi fi redusa sentinta la 90 de zile.Astazi am mers acolo sa il sustin, am promovat, dupa care toti cei aflati acolo sunt instiintati de cei doi politisti supraveghetori ca trebuie sa completam o cerere si sa mergem cu niste acte la politie si ca trebuie sa respectam cumulativ 3 criterii:1.Sa avem permisul de mai mult de un an (respect), 2.Sa nu mai fi beneficiat de serviciul acesta in ultimii 3 ani(respect) si 3.Sa nu mai fi avut permisul suspendat in ultimii doi ani (lucru pe care nu il respect pentru ca permisul meu a fost suspendat tot in anul 2012 30 de zile pentru neacordare de prioritate la treceria pentru pietoni).Deci acest lucru nu ar fi trebuit sa imi fi fost mentionat inainte de a sustine acest examen si a veni din alta localitate pentru a-l sustine, lasand scoala si alte cele pentru acest lucru, pe care acum tind sa cred ca l-am facut in zadar?

Multumesc frumos!!! happy.gif

• Moderator
Publicat

În anumite situaţii este obilgatorie testarea privind cunoaşterea regulilor de circulaţie - detalii găseşti aici:

Dacă citeşti acolo, vei vedea că situaţia ta se încadrează la:

- când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevazută de OUG 195 din 2002 Rep, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul Penal;

Publicat (modificat)

Bun, am inteles.Dar acum eu am sustinut acest test, chiar astazi, insa mie mi-a mai fost suspendat carnetul in luna mai a anului trecut.Voi beneficia de aceasta reducere sau nu?

Modificat de silviuiliescu
  • Moderator
Publicat

Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice. (art.103. alin. 1)

Funcţionarul de la gişeu ţi-a spus că suspendarea este de 4 luni, pentru că în momentul respectiv nu aveai susţinut şi promovat testul privind cunoaşterea regulilor de circulaţie.

Publicat

Bine inteleg, insa cum am mentionat si mai sus.Astazi am fost sa sustin acel test, l-am promovat, iar apoi politistul supraveghetor a mentionat ca trebuie sa ne prezentam la serviciul rutier cu o cerere tipizata, iar in cazul meu, cu chitantele ce dovedesc achitarea amenzii administrative si cheltuielilor judiciare, ordonanta de la procuror si dovada care mi-a fost data la deschiderea anchetei, cand mi-a fost luat carnetul, aceea de 15 zile.Acesta a facut mentiunea ca pentru a beneficia de aceasta reducere trebuie indeplinite trei criteri cumulativ, mentionate mai sus si anume:

1.Sa avem permisul de mai mult de un an.

2.Sa nu mai fi beneficiat de serviciul acesta in ultimii 3 ani.

3.Sa nu mai fi avut permisul suspendat in ultimii doi ani.

Problema este ca eu am avut permisul suspendat in luna mai a anului trecut.Deci in concluzie, beneficiez de dreptul pe care se presupune ca l-am dobandit prin acel test sau nu?

• Moderator
Publicat

Reducerea perioadei de suspendare este prevăzută de art. 221 alin.(1) din Reg. O.U.G. 195/2002 republicat. şi nu este acelaşi lucru cu majorarea perioadei de suspendare prevăzută de art. 106 alin.(1) din OUG 195 din 2002 republicată. Nu trebuie confundate cele două măsuri.

În cazul tău, NU mai poţi beneficia de prima măsură, dar te încadrezi şi poţi beneficia de a doua măsură, respectiv să nu se mai majoreze perioada de suspendare cu încă 30 zile.

Publicat

Ok.Inteleg care este treaba.Deci practic am dat acel test fara nici un folos pentru ca permisul mi-l voi ridica tot in 22 aprilie.Multumesc frumos pentru raspuns.Insa mai am o intrebare.Daca ati apucat sa cititi tot ce am scris, credeti ca politia a procedat corect in acest caz?Daca mergeam in judecata aveam sanse sa castig?Dvs. cum ati fi procedat?

Mie nu mi se pare corect ce mi s-a intamplat, din timp ce eu aveam carnet categoria A, deci puteam conduce motocicleta cu capacitate cilindrica de zece ori mai mare decat aceea a scuterului prezent in cauza, deoarece eu ca si sofer am fost in regula cu toate actele.Nu cred ca este vina mea pentru ca cel de la care l-am cumparat l-a inmatriculat astfel, nu este nici vina unchiului meu ca in momentul in care l-a cumparat, l-a lasat asa cum este, schimbandu-i doar numele de pe certificatul de inmatriculare si pana la urma nu cred ca este nici vina celui care l-a inmatriculat prima oara la primarie.Daca omul s-a prezentat cu cartea de identitate, in care se preciza clar ca cilindreea este de 49cmc, nu vad care este vina sa.Cum va explicati ca ni s-a putut face aceasta inmatriculare, chiar si asigurarea, pe ceva care, in urma controlului RAR la care am fost supus la deschiderea anchetei, s-a dovedit a fi fals.

Precum spune legea prevazuta in art. 85 alin.1 din O.U.G nr.195/2002, republicat., cea pe care se presupune ca am incalcat-o si cea care afirma urmatoarele: "Constituie infractiune conducerea sau punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat". Pai punerea in circulatie cine o face, eu?Nu cred ca am acea autoritate de a-mi elibera singur actele necesare pentru a pune un autovehicul in circulatie.

A doua sanctiune ar fi conducerea unui autovehicul cu numar fals.Pai de aici m-am pierdut de tot.Ori este neinmatriculat, ori are numar fals?Ca sa fie neinmatriculat presupune ca nu exista numar, iar ca sa aiba numar fals presupune existanta unui numar de inmatriculare, ca nu poate fi un numar fals un numar inexistent.Deci in viziunea mea se creeaza un paradox imens intre aceste doua asa zise "infractiuni" pe care le-am comis.

In plus, scuterul nefiind al meu, proprietarul de drept fiind unchiul meu, care si el la randul lui a fost tarat in acest dosar, este, incredibil, acuzat de acelasi lucru.Mi-a fost dat sa o vad si pe asta.

In concluzie, constat un grad de incompetenta in ceea ce priveste politia din localitatea in care locuiesc.Nu doresc sa aduc jigniri la adresa nimanui, insa nici mie nu imi convine sa ma taraganez toata ziua pentru, sincer sa fiu, o idiotenie.In loc sa fiu preocupat cu pregatirea pentru examenul de bacalaureat, lipsesc de la scoala pentru a-mi rezolva niste probleme, care pana la urma mi le-au creat ei, cred ca din lipsa de ocupatie.Dupa cum le-am explicat si lor, mai mult de citirea cartii de identitate a scuterului nu am avut ce masura sa iau pentru a ma informa de capacitatea cilindrica a acestuia.Nu sunt nici mecanic si nici nu am propria statie RAR...

Multumesc incaodata pentru atentia acordata! :)

Publicat

De ce nu vorbesti tu cu un avocat daca vrei sa faci lumina?

Eu zic ca esti totusi norocos. In caz ca accidentai pe cineva grav, atunci sa vezi complicatii.

Zi mersi ca treaba nu e grava pentru tine.

Eu as cere o audienta mai departe in politie, cei de pe forum daca stiu procedura, te-ar putea indruma.

• Moderator
Publicat

Dacă eşti posesor al categ.A, nu înseamnă că ai dreptul să conduci o motocicletă neînmatriculată. Tu cauţi şi găseşti vinovaţi peste tot, numai pentru tine nu găseşti nicio vină. Păi ai uitat că orice conducător auto are nişte obligaţii înainte să pună în circulaţie un vehicul?

Legea e publică şi fiecare cetăţean are obligaţia să o cunoască, pentru că necunoasterea legii nu te absolvă de răspundere.

Reține că toți cetățenii trebuie să cunoască legile, iar ăsta e motivul pentru care sunt publicate în Monitorul Oficial.

Acest principiu ce se regăsește în absolut toate sistemele de drept din lumea asta, conform căruia "nimeni nu se poate scuza, invocând necunoasterea legii" ("nemo censetur ignorare legem").

În cazul în care ar fi admisă invocarea necunoașterii legii s-ar ajunge la o stare de instabilitate juridica și haos, fapt pentru care este general admisă prezumția absolută a cunoașterii legii.

În art. 85 alin.1 din O.U.G nr.195/2002, republicată scrie foarte clar "Constituie infracţiune conducerea ... unui autovehicul neinmatriculat". În calitate de conducător auto ai nişte responsabilităţi, iar fiind posesor al unui permis de conducere şi se presupune că cunoşti legea.

În concluzie problema cu "incompetenţa" poliţiştilor e doar o iluzie a ta. Dosarul tău a fost perfect legal şi corect, iar soluţionarea acestuia şi aplicarea sancţiuni s-a făcut de un procuror, nu de poliţist.

Dacă procurorul considera că tu nu ai nicio vină, primeai un NUP fără amendă (neînceperea urmăririi penale).

Nu mai căuta vinovaţii în altă parte, pentru că singurul vinovat eşti tu. Nu te-a obligat nimeni să conduci motocicleta neînmatriculată, a fost decizia ta, iar acum suporţi consecinţele.

Publicat

Multumesc de raspuns.Acum nu mai am ce sa mai discut si sa mai complic treaba.Nici nu cred ca se mai poate, pentru ca dosarul s-a inchis.Am deschis aceasta discutie doar pentru propria dorinta de a ma informa. :)

De ce nu vorbesti tu cu un avocat daca vrei sa faci lumina?

Eu zic ca esti totusi norocos. In caz ca accidentai pe cineva grav, atunci sa vezi complicatii.

Zi mersi ca treaba nu e grava pentru tine.

Eu as cere o audienta mai departe in politie, cei de pe forum daca stiu procedura, te-ar putea indruma.

Spuneti ca daca daca eram nevinovat primeam NUP.Pai asta am si primit :)

SI nu inteleg cum motocicleta era neinmatriculata din timp ce ea avea numar, era intr-o baza de date, avea taxa anuala platita, care atrage si stampila pe certificatul de inmatriculare si avea si asigurare.

Dacă eşti posesor al categ.A, nu înseamnă că ai dreptul să conduci o motocicletă neînmatriculată. Tu cauţi şi găseşti vinovaţi peste tot, numai pentru tine nu găseşti nicio vină. Păi ai uitat că orice conducător auto are nişte obligaţii înainte să pună în circulaţie un vehicul?

Legea e publică şi fiecare cetăţean are obligaţia să o cunoască, pentru că necunoasterea legii nu te absolvă de răspundere.

În art. 85 alin.1 din O.U.G nr.195/2002, republicată scrie foarte clar "Constituie infracţiune conducerea ... unui autovehicul neinmatriculat". În calitate de conducător auto ai nişte responsabilităţi, iar fiind posesor al unui permis de conducere şi se presupune că cunoşti legea.

În concluzie problema cu "incompetenţa" poliţiştilor e doar o iluzie a ta. Dosarul tău a fost perfect legal şi corect, iar soluţionarea acestuia şi aplicarea sancţiuni s-a făcut de un procuror, nu de poliţist.

Dacă procurorul considera că tu nu ai nicio vină, primeai un NUP fără amendă (neînceperea urmăririi penale).

Nu mai căuta vinovaţii în altă parte, pentru că singurul vinovat eşti tu. Nu te-a obligat nimeni să conduci motocicleta neînmatriculată, a fost decizia ta, iar acum suporţi consecinţele.

Publicat

P.S:Nu afirm ca nu am eu nici o vina.Da, a fost pana la urma vina mea, pentru ca daca nu circulam nu pateam nimic, insa ce vreau sa subliniez este faptul ca nu am stiut si nici nu am avut cum sa imi dau seama.Doar printr-o verificare la RAR.Dar de ce as fi facut asta cand cei care au intocmit cartea de identitate au precizat ca cilindeea este de 49cmc,Cei care au completat-o sunt bugetari, angajatii statului, platiti din buzunarul populatiei.Cu ce sunt eu de vina ca cel care a facut completarea a scris prosti?Si iarasi ajungem la incompetenta...

Ca o deviere de la subiect.Tatal meu si-a cumparat prima generatie de Dacia Logan, prin 2004 parca au aparut.Cand i-a fost eliberat certificatul de inmatriculare s-a mancat o cifra din seria de sasiu pe care, fara nici o jena, cucoana de la eliberari a completat-o cu pixul pe certificat.Desigur, precum legea pe care dvs. domnii politisti o sustineti spune ca orice modificare adusa unui act oficial duce la pierderea valorii acestuia, lucru care si doamna, fiind cetatean roman, ar fi trebuit sa il aiba la cunostinta in momentul in care a facut acea modificare.Si ca sa vedeti de ce sunt, poate in viziunea dvs. frustrat sau imi creez iluzii, tatal meu sesizand acel lucru i l-a prezentat doamnei, care a afirmat ca nu este nici o problema daca ramane asa.Tatal meu, fiind o persoana foarte naiva, a acceptat certificatul in felul acela si a mers cu el pana in 2012, 8 ani, el fiind un om, sa zicem ca mai norocos decat mine, a fost oprit de politie in toti astia 8 ani cred ca mai putin decat am fost eu oprit in ultimul an.Si desigur, cum eu sunt cel ghinionist, aflandu-ma la volanul autoturismului am prezentat certificatul si normal, atunci s-a sesizat greseala, deci repet dupa 8 ani.Insa printre atatea ghinioane, norocul meu a fost ca greseala a fost sesizata de un politist de frontiera, la granita, care ne-a si sfatuit sa mergem urgent sa il schimbam.Nu pot spune decat ca acum ma bucur de "incompetenta" politistilor de la rutiera, repet din orasul meu, nu vreau sa generalizez, pentru ca nu au depistat asta, ca cine stie ce dracu se mai intampla si atunci...

Incaodata, nu sustin ca sunt nevinovat, insa eu nu cred ca era cazul sa se actioneze astfel.Am fost oprit cu acea motocicleta de mai multe ori, nimeni nu s-a legat de mine.Am fost oprit pentru controale.Am condus-o doi ani de zile, primul an si jumatate cu atestat pentru scutere.Nici nu vreau sa ma gandes la ce as mai fi intrat daca domnii se hotarau sa imi faca atunci dosar.Nu stiu ce i-a determinat sa faca acest lucru, deoarece eu consider ca am mers intotdeauna regulamentar, nu am stanjenit niciodata pe nimeni in trafic, in schimb politia m-a oprit de fiecare data, aproape, cand ma intalneam cu ei pe drum.De ce, nu ma intrebati.Poate este fata mea de vina...nu stiu.Tot timpul le-am vorbit frumos si i-am respectat.Am avut permisul suspendat pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni.Pietoni care au stat pe margine si cand eram la 5 metrii de trecere s-au gandid sa treaca, avand masina spate nici nu am actionat sa franez, deoarece masina nici nu era a mea, asa ca pietonii s-au tras inapoi pe trotoar.Desigur politia era langa trecere.Mi-am acceptat vina, am fost si sunt constient ca a fost vina mea, indiferent de ce a fost in capul pietoniilor alora, am stat pe bara 30 de zile, am platit amenda data.Insa actul din urma m-a lasat rece in ceea ce priveste politia romana, si sincer sa fiu cu dvs am ajuns la conculuzia unei zicale vechi ca "Legea e pentru prosti".Impresia mea este ca, autoritatiile vazandu-ma, la vremea respectiva, incepator, au zis ca ma invart dupa cum vor ei.Insa nu v-a mai fi asa...

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Am înţeles, tu şi tatăl tău sunteţi persecutaţi permanent de instituţiile statului, de inginerul de la RAR, de funcţionara de la gişeul de înmatriculări şi de poliţişti, oameni plătiţi de voi. :)

Te sfătuiesc să îţi faci un blog unde să scrii toate aceste frustrări care te macină.

Publicat

In mare ati inteles ideea, insa concluzia ati tras-o prost.Nu sunt adeptul unui blog si nici nu pot spune ca intamplarea aceasta imi creeaza insomni.Este doar o lectie pe care am invatat-o sa zicem ca "the hard way".

Va respect si admir spiritul civic, probabil si colecial.Am o intrebare:Sunteti politist?

• Moderator
Publicat

Nici vorbă despre incompetență din partea polițistului ce ți-a întocmit dosar penal, ba din contră, bănuielile sale au fost confirmate de expertiza specialiștilor de la RAR. În plus, procurorul dacă polițistul era incompetent și ar fi greșit are la dispoziție instrumentele necesare pentru a nu confirma acuzațiile polițistului, dar nu a făcut-o, mai mult a confirmat existența vinovăției prin aplicarea unei sancțiuni.

Dacă am presupune că polițistul respectiv este incompetent, atunci este cel puțin ciudat cum și procurorul dar și inginerii de la RAR i-au confirmat bănuielile.

Acum dacă tu vrei să te minți singurel și să trăiești cu impresia că tot ce ți s-a întâmplat se datorează unei adevărate conspirații, trăind în continuare cu această manie a persecuției imaginare, în loc să-ți asumi faptele tale, este alegerea ta și demonstrează ceva ce dacă îți voi spune, te vei considera jignit.

Publicat

Nici vorbă despre incompetență din partea polițistului ce ți-a întocmit dosar penal, ba din contră, bănuielile sale au fost confirmate de expertiza specialiștilor de la RAR. În plus, procurorul dacă polițistul era incompetent și ar fi greșit are la dispoziție instrumentele necesare pentru a nu confirma acuzațiile polițistului, dar nu a făcut-o, mai mult a confirmat existența vinovăției prin aplicarea unei sancțiuni.

Dacă am presupune că polițistul respectiv este incompetent, atunci este cel puțin ciudat cum și procurorul dar și inginerii de la RAR i-au confirmat bănuielile.

Acum dacă tu vrei să te minți singurel și să trăiești cu impresia că tot ce ți s-a întâmplat se datorează unei adevărate conspirații, trăind în continuare cu această manie a persecuției imaginare, în loc să-ți asumi faptele tale, este alegerea ta și demonstrează ceva ce dacă îți voi spune, te vei considera jignit.

Nu spun incompetenta pentru ca mi-a deschis dosarul, ci doar ca nu mi se pare corecta incadrarea pe care a facut-o in legatura cu sanctiuniile.Puteti spune ce doriti, nu ma voi simti jignit pentru ca nu o iau ca pe o jignire, ci doar o parere, precum este si toata discutia aceasta.Dupa cum spune si semnatura domnului Marcel, "spune-ti parerea" asta fac si eu in acest moment.Si mania care se simte se datoreaza faptului ca eu, singurul din vreo doua duzine de "scuteristi" din orasul meu, care au scutere chiar mai mari decat a fost cel cu care am mers eu, inmatriculate pe primarie, am fost prins.Multi dintre cei la care fac referire nu detin nici macar permis din categ. B.Si stiu asta cu siguranta, pentru ca orasul nu este prea mare.Dar cum sa pateasca aia ceva, ca doar sunt bisnitari ce fac contrabanda cu tigari si alcool de peste granita.Aia au tot dreptul.Ma bucura foarte mult legea care s-a dat de la 19 ianuarie parca, cu subcategoriile AM, A1, A2, etc.Astfel au fost obligati sa nu ii mai lase sa circule.

Dvs. credeti ce doriti, este dreptul dvs. insa la noi s-au intamplat multe.Sa zicem ca scutere se inmatriculau pe primarie si in alte parti, insa nu stiu ce sa mai spun despre masini Aro...

Publicat

politia si-a facut datoria. a verificat, a descoperit a aplicat legea.

politia trebuie scoasa din ecuatia ta.

daca ar fi sa te cred, "te-a facut" inginerul de la RAR care ti-a completat documentul vehiculului.

dar, mie ceva-mi spune ca nu erai tocmai strain.

nu-mi zice nimeni ca sunt multi oameni care merg pe 2 roti si nu stiu diferenta dintre 50cm³ si 150cm³, cum greu pot crede ca daca cineva imi ia dreptul de condus in septembrie, eu fiind nevinovat, o las moarta 5 luni. e greu de crezut.

astea sunt speculatiile mele. daca vrei sa se faca dreptate, iei un avocat si dai RAR-ul in judecata, insa politia a reactionat corect. a gasit o "greseala" si a indreptat-o

Publicat (modificat)

politia si-a facut datoria. a verificat, a descoperit a aplicat legea.

politia trebuie scoasa din ecuatia ta.

daca ar fi sa te cred, "te-a facut" inginerul de la RAR care ti-a completat documentul vehiculului.

nu-mi zice nimeni ca sunt multi oameni care merg pe 2 roti si nu stiu diferenta dintre 50cm³ si 150cm³, cum greu pot crede ca daca cineva imi ia dreptul de condus in septembrie, eu fiind nevinovat, o las moarta 5 luni. e greu de crezut.

astea sunt speculatiile mele. daca vrei sa se faca dreptate, iei un avocat si dai RAR-ul in judecata, insa politia a reactionat corect. a gasit o "greseala" si a indreptat-o

Banuiala am avut-o din totdeauna, insa nu am facut o verificare a cilindeei.Am vazut in cartea de identitate ca scria 50cmc si am lasat-o asa.Ne-am gandit ca daca scrie in carte asa, asa o fi.Ce sa fi facut, sa fi mers sa fac verificare la RAR ca sa platesc 600 Ron.Daca stiam ca se va intampla asta, mergeam si o inmatriculam cu numere normale, detinant permis, nu era nici o problema.Sper ca sunteti constienti ca inmatricularea nu ar fi fost o problema...

Treaba cu lasatu' moarta s-a datorat necunostinei mele de toata procedura.Am zis, lasa-l sa vedem ce iese.M-am temut sa merg la judecata, pentru ca, desigur, am luat in calcul pierderea procesului mai intai si oricum nu cred ca un proces ar fi fost benefic in perioada aceasta din viata mea.

• Moderator
Publicat

Nu spun incompetenta pentru ca mi-a deschis dosarul, ci doar ca nu mi se pare corecta incadrarea pe care a facut-o in legatura cu sanctiuniile.Puteti spune ce doriti, nu ma voi simti jignit pentru ca nu o iau ca pe o jignire, ci doar o parere, precum este si toata discutia aceasta.Dupa cum spune si semnatura domnului Marcel, "spune-ti parerea" asta fac si eu in acest moment.Si mania care se simte se datoreaza faptului ca eu, singurul din vreo doua duzine de "scuteristi" din orasul meu, care au scutere chiar mai mari decat a fost cel cu care am mers eu, inmatriculate pe primarie, am fost prins.Multi dintre cei la care fac referire nu detin nici macar permis din categ. B.Si stiu asta cu siguranta, pentru ca orasul nu este prea mare.Dar cum sa pateasca aia ceva, ca doar sunt bisnitari ce fac contrabanda cu tigari si alcool de peste granita.Aia au tot dreptul.Ma bucura foarte mult legea care s-a dat de la 19 ianuarie parca, cu subcategoriile AM, A1, A2, etc.Astfel au fost obligati sa nu ii mai lase sa circule.

Dvs. credeti ce doriti, este dreptul dvs. insa la noi s-au intamplat multe.Sa zicem ca scutere se inmatriculau pe primarie si in alte parti, insa nu stiu ce sa mai spun despre masini Aro...

E complet irelevant pentru vinovăția ta, dacă mai sunt și alții care încalcă legea.

Dacă mai sunt 100 de scuteriști într-o situație asemănătoare, înseamnă că ești mai puțin vinovat? Nicidecum, gradul de vinovăție este la fel și dacă mai este un singur scuterist sau o mie într-o situație asemănătoare.

Sau vrei să ne spui că tu vei respecta legea abia după toți ceilalți ce o încalcă vor fi pedepsiți?

Hai să fim serioși! Cred că știi povestea despre obsesia pentru capra vecinului...

Publicat

E complet irelevant pentru vinovăția ta, dacă mai sunt și alții care încalcă legea.

Dacă mai sunt 100 de scuteriști într-o situație asemănătoare, înseamnă că ești mai puțin vinovat? Nicidecum, gradul de vinovăție este la fel și dacă mai este un singur scuterist sau o mie într-o situație asemănătoare.

Sau vrei să ne spui că tu vei respecta legea abia după toți ceilalți ce o încalcă vor fi pedepsiți?

Hai să fim serioși! Cred că știi povestea despre obsesia pentru capra vecinului...

Eu nu caut ca ceilalti sa fie pedepsiti, insa, precum am spus si la audieri, ce drepturi au persoanele respective si eu nu am?

• Moderator
Publicat

cezar1 tu chiar crezi tot ce spune el aici? E normal şi firesc să spună doar ce îi convine şi ce îl avantajează.

Bănuiesc că a folosit documentele şi numerele de la un motoscuter pe o motocicletă, iar acum după ce a fost prins se face că nu ştie, ori omite să spună. Tocmai din cauza asta a avut dosar pentru neînmatriculată şi numere false. ;)

Publicat

cezar1 tu chiar crezi tot ce spune el aici. E normal şi firesc să spună doar ce îi convine şi ce îl avantajează.

Bănuiesc că a folosit documentele şi numerele de la un motoscuter pe o motocicletă, iar acum după ce a fost prins se face că nu ştie, ori omite să spună. Tocmai din cauza asta a avut dosar pentru neînmatriculată şi numere false. ;)

Chiar nu inteleg de ce sunteti ostil si spuneti acest lucru.Am precizat ca sunt sincer.Cand am spus ca am cumparat scuterul cu acele numere, nu am spus decat adevarul.Eu am venit aici, ca om serios, pentru a ma sfatui cu alti oameni seriosi, insa se pare ca am gresit.Eu imi sustin in continuare punctul de vedere, iar dvs. puteti crede ce doriti. :)

• Moderator
Publicat

Nu crezi că îţi acorzi singur prea multă importanţă şi te bagi singur în seamă?

Sau nu avem voie să discutăm decât cu tine aici?

Postarea mea anterioară nu îţi este adresată ţie.

Publicat (modificat)

Nu crezi că îţi acorzi singur prea multă importanţă şi te bagi singur în seamă?

Sau nu avem voie să discutăm decât cu tine aici?

Postarea mea anterioară nu îţi este adresată ţie.

Ok.Imi cer scuze.Insa cred ca atunci cand se face o afirmatie despre mine, nu ma bag singur in seama...

Publicat

cezar1 tu chiar crezi tot ce spune el aici? E normal şi firesc să spună doar ce îi convine şi ce îl avantajează.

Nu ti-am zis ca n-am stofa?

Eu cred pe oricine pana la proba contrarie. Mai mult, ma pun in pantofii lui si ma gandesc ce dracu as face eu cand as fi o victima, caci, daca spune adevarul el e victima.

Ce nu inteleg este ca in loc sa fie suparat pe cel care i-a cauzat nenorocirea, si ca NU EXISTA sa poate pierde procesul, avand actul incriminator in mana, ii casuna pe cel care ma protejeaza pe mine si chiar pe el.

E posibil ca cel care a falsificat cartea de identitate sa intre un pic la racoare in cazul unui proces.

I-am mai spus, daca omora pe cineva intr-un accident, FARA ASIGURARE valabila, caci vehiculul e neinmaticulat, era in oala rau.

Si nu inteleg inconstienta unui om rational de a-si risca libertatea, indiferent ca e inginer la RAR sau motociclist.

• Moderator
Publicat

Arata-mi si mie un moped de 50 care merge ca o motocicleta de 150, ca il mananc! Doamne, cat pot sa minta unii. Pai daca dai un search pe google, dai de niste forumuri unde baietii "dastepti" ii invata pe "neavizati" cum sa o dea cotita cu diverse motociclete din astea si sa le inmatriculeze "pa primarie" cu acte de moped. Asta nu inseamna ca mai e si legal. Stiu, infractorii nu suporta politistii. Si? Nici noi nu va suportam, deci nicio paguba.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.