Jump to content
POLITISTI.ro

Voluntariat la Politie

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Sfatul meu este să iei legătura cu un polițist pe care-l cunoști, care îți este prieten. ;)

Publicat

Din pacate cei pe care ii cunosc lucreaza in celalat capat al capitalei, dar ma orientez usor in timp si spatiu :emo-yessir:

• Moderator
Publicat

Nu contează, pentru că eficiența și succesul în munca de voluntariat la poliție, se bazează pe încredere. Aș putea spune că eficiența, utilitatea, succesul și satisfacția unui voluntar sunt direct proporționale cu gradul de încredere pe care îl are polițistul respectiv în el.

Dacă nu se cunosc bine între ei și nu există o doză suficientă de încredere, va fi doar ceva formal. :clip:

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Cel mai simplu si rapid lucru pe care-l poti face este sa iei legatura cu politistul de proximitate de pe raza ta, el o sa-ti explice cu exactitate ce ai de facut si eventual pe viitor poate o sa lucrati impreuna.

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Sunt eu voluntar in politie si e interesant, ai lucruri bune si multe de invatat atat pe plan profesional cat si personal. Desigur, e foarte important ca politistul care te invata sa fie unul care se implica si isi da interesul pentru munca lui pt ca altfel degeaba esti voluntar. Intr-o perioada de o luna sau doua primesti certificatul si insigna de voluntar.

Publicat

Am fost si eu sa vorbesc la politie pentru voluntariat acum cateva saptamani.Am intrat si am discutat cu ofiterul de serviciu care a ramas putin mirat,mi-a zis ca el nu stie despre ce este vorba,dar intre timp a venit alt politist si mi-a zis ca da exista dar ca la campulug nu se face asa ceva si pot face doar la inspectorat.Intrebarea mea este,a vrut sa scape de mine?(nu-l condamn,e greu sa ai si necunoscatori pe cap) sau e are dreptate?

Publicat

Politistul are si nu are dreptate.

Sa-ti explic : Intradevar desfasurarea activitatilor de voluntariat se desfasoara in baza unui contract, acel contract (care prevede drepturi si obligatii de ambele parti ) se intocmeste la sediul Inspectoratului Judetean de Politie. In ceea ce este mai putin real, este faptul ca nu trebuie in mod obligatoriu sa te deplasezi tu la sediul IPJ pentru semnare, ci il poti semna la sediul politiei orasenesti/municipale iar cei de acolo prin curieratul lor il trimit la semnat la seful IPJ. Dar in general noi suntem ,,mai catolici decat Papa,, si nu observam ca un om vrea sa ne ajute cu adevarat (nu numai politia, ci scopul este sa ajute de fapt societatea) si trebuie stabilite diverse proceduri, pana voluntarului i se acreste. Reversul medaliei este unul pozitiv, se triaza mai usor voluntarii care persevereaza si care chiar dorersc acest lucru.

In alta ordine de idei voluntarii primesc o legitimatie in acest sens, sunt folositi in diverse actiuni ale politiei, cu exceptia celor care pot fi periculoase pentru viata, sanatatea si integritatea lor corporala a acestora, nu sunt remunerati, insa pot fi recomensati cu multumiri diplome sau ale chestii simbolice.

Institutia voluntariatului in toate domeniile in tarile democratice este extrem de dezvoltata, astfel ca orice C.V. contine aceste perioade de voluntariat si reprezinta un motiv de mandrie pentru cetateni. In schimb in Romania, voluntariatul este la inceput , se manifesta cu teama, se interpreteaza ca acestia sunt turnatorii politiei, fapt cu totul neadevarat, dimpotriva acestia ajuta la instaurarea unui regim democratic si aunui climat de ordine si siguranta nationala.

Inca un sfat : Daca cineva se inscrie ca voluntar la politie, pentru a obtine un beneficiu sau un privilegiu, atunci se inseala amarnic, acest lucru este interzis prin lege.

• Apreciez 1
Publicat

Multumesc pentru raspuns!Eu vroiam pe timp de vara,era o experienta frumoasa,cunosteam ceva si din munca unui politist,probabil ,asa cum ai spus si tu ,primeam si diploma de voluntar(sunt foarte cautate peste tot,iar asta chiar ar lasa o impresie foarte buna).Oricum nu am insistat.E un oras mic si nu sunt inca deschisi la noutati.Cred ca am fost prima persoana care le-a cerut asa ceva si nu au vrut sa se complice. :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • 2 ani mai târziu...
  • Membru activ
Publicat

Deocamdata e proaspata treaba in sensul ca in mai 2014 a fost adoptata legea voluntariatului. Cum o sa se aplice, care va fi practica in cazul voluntarilor pt Politie, ramane de vazut.

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua sunt nou pe acest forum ..Si as vreau sa stiu daca se mai face voluntariat in politie ?si daca sa schimbat legea voluntariatului ? Multumesc

Publicat

Sa stiti ca treaba cu voluntariatul in Politie merge foarte bine si asta de foarte mult timp.

Foarte multi politisti lucreaza peste program si in zilele libere fara a fi platiti.( practic fac voluntariat)

• Apreciez 4
  • 3 luni mai târziu...
Publicat

De curiozitate...la varsta de 18 ani puteai sa devii voluntar?aveai vreo sansa sau inca erai considerat copil?

• Moderator
Publicat

E stupida fiindca ai raspunsul cu cateva postari mai sus!

Publicat

Ok,multumesc pentru raspuns.Sincer...am citit doar prima pagina,o sa ma apuc sa citesc tot(plus regulamentul forumului).O seara faina.

• Apreciez 2
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Bună seara!Și eu as vrea sa fiu voluntar,măcar atât!De când am ieșit de pe băncile școlii,mi-am dorit să fiu politist,nu s-a putut din n.. motive care nu pot fi scrise!Când s-a putut,nu am mai avut vârstă,acum când s-au făcut încadrări din sursa externa,care cică nu e limita de vârstă,dar în jud.nostru marea majoritate trecută de 30 a picat la testul psihologic,pic bineînțeles la testul psihologic(care mi-e foarte greu să cred că am picat,fiindcă acum 2 ani am dat la penitenciar și am trecut cu brio)!Cred ca singura mea speranța să fiu "politist", este să fiu voluntar și aș vrea să știu ce trebuie sa fac!Multumesc

• Moderator
Publicat

Ai citit ce au scris ceilalti mai sus?

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua!

Am citit in parte ce s-a scris dar am o situatie la care as avea nevoie de alte raspunsuri. In primul rand scriu o scurta descriere a mea.
Sunt freelancer, programator mai exact si ca o pasiune, merg deseori cu bicicleta prin munti si vad extrem de multe camioane cu lemne, trec prin sate in care se aud abricuri si ferastrie in lucru. Am sunat la 112 si mai nou, am folosit si aplicatia Inspectorul padurii.

Ideea e ca as vrea sa fac voluntariat numai pe domeniul asta, deocamdata,  si atat cat imi permite timpul. Adica la un nivel putin mai avansat decat a suna la 112. As putea sa fac poze, filme etc...

Intrebarea mea este, se poate colabora cu politia putin mai strans decat apeland 112 dar fara obligatii contractuale ce nici nu stiu daca le pot onora?! Am auzit de razii prin padure/munti ale politiei la care au participat voluntari.

Multumesc frumos!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.