Jump to content
POLITISTI.ro

Solutionare petitie


Recommended Posts

eu am primit o petitie in care era doar numele petentei,fara niciun fel de date de identificare,am reusit sa o depistez dupa plaja de numere data postului la care e arondat satul ei,si peste 5 zile imi expira petitia,si tot il rog pe sef sa ma dea in patrulare in acea comuna mai indepartatata,dar "lasa dane,azi nu pot sa te trimit,mai vorbim noi saptamana asta" si in curand expira :wacko:-_-<_<

Link to comment

Potrivit OG 27/2002, respectiv art.7, petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau in considerare şi se clasează. Asta pe de o parte. Iar potrivit art.9 termenul de soluţionare poate fi prelungit cu 15 zile dacă rezolvarea petiţiei necesită verificări mai amănunţite.

Link to comment

asa am vazut si eu si am vrut sa o clasez,dar nuuu,secretara a cautat in plaja de numere a posturilor si m-am ales cu o petitie :doh:

Link to comment
 • Moderator

Formuleaza tu referatul de clasare, in care sa motivezi cele indicate mai sus de Dan si asteapta sa-ti aprobe seful! sau eventual secretara, in functie de cine este la comanda! :ner:

Link to comment
 • Moderator

Sau mai poți întocmi un raport în care să soliciți prelungirea termenului de soluționare a petiției și să te duci cu el la șeful ce nu a putut să te repartizeze pe un itinerariu în localitatea respectivă, să-ți aprobe el prelungirea termenului.

Link to comment

"subsemnata G.M. rog sa luati masuri ca nu se mai poate impotriva numitelor B.C. si B.A ca ma injura de cate ori trec pe la poarta lor" :blink: cam asta e esenta petitiei,de unde dracu se le iau pe astea 3 cumetre? :doh: si cand l-am intrebat pe un coleg mai cu experienta si i-am zis ca o clasez ca nu are nicio adresa,nuuuu,batman,hai la secretara sa vedem de plaja de numere -_-

referat de clasare pe motiv ca nu e cunoscuta adresa nu cred ca mai pot face pt ca m-am dus in comuna respectiva si m-a dus politistul de acolo direct la poarta reclamatelor,care sunt jalbagioaice de meserie si nu era niciuna acasa si am facut procese verbale de cautare. :faint:

Edited by Daniel24
Link to comment

nu stiu unde sa postez asa ca o fac aici.

am un client si problema sta in felul urmator: prins la volan baut de catre politistul rural. suflat in etilotest, peste 0,4, mers la spital si luat probe biologice.

problemele mele: i s-a retinut permisul de conducere de catre politistul rural insa nu i s-a emis nici o dovada. a doua chestiune: este competent sa intocmeasca procesul verbal, sa ia declaratia si sa retina permisul sau trebuia sa anunte politia rutiera?

ce ma doar cel mai tare este prima problema. exista vreun motiv plauzibil ptr care nu i s-a elibat dovada? n-as vrea sa fac reclamatii aiurea daca primesc raspunsurile de la voi.

daca este cineva timid sa imi raspunda,pe,privat :)

Edited by maxu08
 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Ești sigur că bețivul nu a pierdut-o/rătăcit-o sau a refuzat să o primească?

Poliția rurală are în atribuții și domeniul rutier. Ei sunt buni la toate, prestează absolut tot genul de activități ale unei poliții dintr-o localitate mai mare, pe toată plaja de domenii.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

maxu08 si politistii din mediul rural au calitatea de politist rutier.

Trebuia sa-i dea dovada inlocuitoare si imi e greu sa cred ca nu a facut-o.

Link to comment

bine ca am lamurit prima problema, nu aveam chef de reclamatii timpite.

dovada sigur nu a emis sau cel putin nu a primit-o. era baut dar nu beat, tine la bautura. este cam idiot ca a condus baut insa stie ce spune.

ok, mersi ptr info.

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Vezi ca exista si un articol (nu stiu sa-ti spun acum) care se refera si la reclamatiile facute pentru acelasi lucru, in mod repetat....adica vizeaza "reclamagii de problema". O sa-l caut, ca am solutionat si eu o lucrare similara mai zilele trecute... Sau incearca... mai bine iti dau un PM, ca suntem in zona publica.

 • Upvote 1
Link to comment

sa fac ceva pe ea de ratie de combustibil,ieri am cerut sefului mare sa schimbe planificarea facuta de micul boss,ca asta s-a crezut maradona din carpati si si-a rupt piciorul la fotbal,si nu mai pot da de el,seful cel mare a refuzat sa ma dea in comuna cu petitia ca nu e combustibil,si i-am zis ca mai am 5 zile si expira petitia si mi-a zis ca intr-o luna de ce nu am reusit sa o rezolv.care luna din moment ce toata luna,toate patrulele au avut planificare numai in comuna unde e sectia sau comuna vecina,si in patrulare pedestra,si i-am zis sefului ca nu lucrez la aia de repartizeaza benzina ci la o.p. de la tara,a zis sa nu fiu obraznic ca sa imi fie bine.oare sa ma astept la represalii ca am comentat? :hmmmt:

Link to comment

si mi-a luat petitia,a zis ca o da altcuiva :ph34r: sa nu ma trezesc cu vreo atentionare scrisa,ca sectia a fost campioana la sanctiuni :ner:

Link to comment
 • Moderator

Orice este posibil. Nu trebuia să-i răspunzi așa, ci trebuia să-i spui simplu că în ultima lună nu ai fost repartizat acolo și chiar ai cerut acest lucru de câteva ori, dar datorită lipsei combustibililor nu a fost posibil.

Nu e bine să le răspunzi în acest mod. Gândește-te că și tu dacă ai fi în locul lui, nu ți-ar cădea bine să primești de la oamenii tăi astfel de răspunsuri. Mai ales că și el se lovește de mai multe ori de această austeritate fără precedent și cu siguranță și-ar dori să aibă la dispoziție combustibili pentru mașinile secției.

Dacă este și unul cu ceva complexe comuniste, atunci te poți aștepta și la o sancțiune. Vorba dulce mult aduce.

Link to comment

pai a fost foarte lunga discutia intre mine si sef,i-am amintit ca in ultimele 2 saptamani,de fiecare data m-am rugat de seful de ordine publica sa ma dea in acea comuna n planficare si am fost refuzat ca nu e benzina.toata lumea face pedestru,pentru ca ,cota de benzina s-a terminat,si suplimentarea la fel,pana la sf lunii mai e.ar trebui sa imi fac abonament la cursele care merg in comunele indepartate si sa fac politie din autobuz.gata ca am fost off-topic cu atata benzina,numai ca peste 3 sapt imi iau masina si numai la asta ma gandesc :P

Link to comment
 • 5 weeks later...

rog un mic ajutor de la cine doreste,sa mi-l dea,am o petitie in care 2 cetateni s-au inteles pentru un obiect ca unul il vinde altuia ptentru 600 de lei iar cel ce a cumparat obiectul a platit doar 500 de lei si nu mai vrea sa dea acei 100 de lei,ce naiba sa ii fac sa plateasca?il trec ca fiind cauza civila sau la penal pentru abuz de incredere? intre cei 2 nu exista vreun act facut la tranzactie :hmmmt:

mi-am intrebat colegii cu experienta,unii au dat-o pe civil,altii pe penal :doh:

Link to comment
 • Moderator

L-ai audiat pe ăla care nu a mai plătit? Ce spune?

La prima vedere și eu aș merge tot pe civil, mai ales dacă nu există vreun document care să ateste actul de comerț, contract, factură, etc. Să se judece între ei, pentru că nu e treaba poliției să stea la spatele fiecăruia când vinde ori cumpără ceva.

 • Upvote 1
Link to comment

nu este abbiz de incredere, exista o tranzactie intre parti chiar in lipsa unui inscris deoarece acesta este cerut ad probationem si nu ad validitatem. in consecinta, proba tranzactiei se poate face cu orice mijloc de proba.

deci ai o vinzare cumparare cu plata partiala a pretului, cca 90% din pret este achitat. nu este infractiune oricum ai privi problema si chiar m-ar interesa argumentele colegilor tau care sustin varianta cu penalul. cum argumenteaza existenta intentiei si a elementului material?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Si eu cred, de asemenea, ca este vorba despre un litigiu civil, fiind vorba de o conventie intre parti. Din practica judiciara s-a stabilit ca banii nu pot fi obiectul infractiunii de abuz de incredere. Legat de astfel de spete, te vei lovi de-a lungul carierei de nspe mii de astfel de cazuri, insa sa tii minte un singur lucru : politia nu recupereaza bani, aceasta atributie fiind a instantei de judecata.

Maxu, nu cred ca vreunul dintre colegii mei ar trata aceasta speta pe latura penala.

Edited by Cristi
 • Upvote 1
Link to comment

colegul vostru spunea ca a primit sfaturi si pe partea penala a problemei si eram interesat de ratiunea juridica din spatele unei asemenea opinii. poate exista vreun element care i-a indreptatit sa aibe asemenea opinie.

Link to comment

am audiat petentul care declara "vreau sa primesc cei 100 de lei ramasi dar totusi nu vreau sa ma judec" :blink: si am mai audiat inca 2 martori care au fost de fata cand cei doi cetateni s-au tocmit iar cel reclamat urmeaza a fi audiat,zilele urmatoare,cand se intoarce din "hawaii"(din statiune balneara) :ph34r:

maxu,cei pe care i-am intrebat si au zis de penal,ziceau "e abuz de incredere pentru ca cel ce a primit marfa a abuzat de faptul ca petentul a asteptat prea mult timp pentru a primit restul de bani si ca exista rea intentie in faptul ca reclamataul il tot amana pe asta pana la pensia asta,pana la pensia viitoare,etc" :mellow:

Link to comment

no way!! cel mult poti forta nota pe o inselaciune daca dovedesti ca cel care a cumparat nu intentiona sa plateasca pretul intreg. dar cum asta este aproape imposibil iti ramine indrumarea catre instanta. mai ales ca ai deja martori care confirma o tranzactie de vinzare cumparare si nu un imprumut de folosinta, de exemplu.

cel putin in opinia mea, argumentul precizat de mine nu sta deloc in picioare. am cel putin 10 motive sa il combat :) primul ar fi ca respectivul cumparator avea dreptul sa isi insuseasca bunul in virtutea contractului de vinzare cumparare. si astfel elementul material la infractiunii de abuz de incredere nu exista. restul este can can.

Edited by maxu08
Link to comment

deci ar mai ramane sa il audiez pe reclamat sa vad ce zice si daca nu e de impacare,sa ii trimit la civil sau la penal pe inselaciune?tare as vrea sa ii impac si sa nu fie facut dosar :ph34r:

Edited by Daniel24
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.