Jump to content
POLITISTI.ro

Acte auto Germania

Postare recomandată

• 4 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara!

Vreau sa merg in Germania sa cumpar un autoturism si ma intereseaza ce acte trebuie sa primesc de la neamt. Intentionez sa o iau de la persoana fizica.

Astept raspusul dvs!

Buna seara, si eu sunt sunt in ceeasi situatie. Vreau sa merg in Germania sa cumpar o masina pentru mine. Am citit topicul cu actele necesare,doar ca acolo nu se specifica nimic despre ce acte ai nevoie pentru a inscrie masina la taxe si impozite locale (fiscal)... Am nevoie de hartie de la proprietarul neamt ca a scos masina de la taxe de la el, (cum e la vanzarea-cumpararea unui auto din Romania) pentru a putea s-o pun pe numele meu la Taxe locale?

Sau cu actele de Germania si contractul C-v in germana si restul actelor din acel post sunt suficiente? Mentione ca aduc masina pe roti (la volan). 

Modificat de florin89
Publicat (modificat)

Documentele prezentate in postarea de mai sus sunt cele necesare. Pentru a inscrie masina la primarie te prezinti acolo cu cartea de identitate eliberata de RAR dupa ce aduci autoturismul in tara.

Modificat de 25tess
  • 8 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara,am si eu o problema si din cate vad destul de mare.....acum cateva zile mai exact acum 2 saptamanii am cumparat o masina.

Masina din Targu mures,numere de toll valabile pana in 03.12.2014....uitandu-ma peste postarile mai vechi am constatat ca am toate actele de Germania ale masinii...problema este ca eu am luat masina de la un samsara care are omul lui care aduce masini pt el din Germania....numerele de toll este pe numele omului care ii aduce lui masinile sa le vanda,contract de vanzare cumparare am de Germania dar facut intre mn si neamt...ca si cum tolul mi ar fi adus masina pt mn....am buletinul copie si al samsarului si al tolului......acum intrebarea mea este ......cum inmatriculez eu masina si ce acte imi trebuiesc....

Publicat

citesc acum pe forum, mai exista cineva cu ug golf, are o situatie trasa la indigo cu a mea si spune el ca la inmatriculare ii sa cerut declaratia lui ca cel din brief I a adus -o lui ca si sofer si declarative a celui din brief ca a fost doar soferul....asa este se rezolva totul doar prin asa ceva si daca da ...declaratia trebuie facuta la notar sau de mana.....va rog lamuriti ma ca aminebunit sunt doar 400 de km intre mn si targu mures deci va da ti seama  ce inseamna asta......

• Moderator
Publicat

În ce condiţii ai încheiat contract de vânzare cu cetăţeanul german, dacă nu ai fost în Germania?

Chiar nu îţi dai seama că e ilegal? :doh:

Iar acum întrebi pe pe un site al poliţiştilor care în regulamentul său e precizat foarte clar "Nu sunt acceptate discuţiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală. Pe acest forum se promovează respectarea prevederilor legale" şi ceri îndrumări şi sfaturi despre cum să ieşi din încurcătură.

Publicat

rubrica proprietarului neamt era deja competata din Germania doar a cumparatorului nu era completata....si a completat o cu datele mele.....

NU vi se pare ca si eu am o incurcatura???

cel mai bine cred ca este sa ma duc maine dimineata la inmatricularii auto la pipera si sa vb la informatii.....ce vina am eu ca si comparator de buna credinata?am martor ca am cumparat -o de la el si comvorbirile telefonice daca ar fi la ceva sa le scot de la compania de telefonie sa imi trebuiasca plus de asta am salvat si pagina lui de net dupa care am luat masina....

• Moderator
Publicat

Te-a obligat/forţat cineva să semnezi respectivul contract de vânzare-cumpărare? Asta înseamnă bună credinţă în viziunea ta?

Publicat

Ai dreptate in legatura cu obligatul , nu ma obligat nimeni .....intre timp am luat legatura cu cel care am cumparat-o de la el....a spus ca imi va rezolva problema si imi va pune la dipozitie acte necesare pt a inmatricula masina....acum sa vad si daca se va tine de cuvant.....

• Moderator
Publicat

ce vina am eu ca si comparator de buna credinata?am martor ca am cumparat -o de la el 

Dacă ai cumpărat-o de la el, atunci trebuia să închei contractul de vânzare-cumpărare cu el, nu cu o persoană pe care n-ai văzut-o în viaţa ta, care poate nici nu există în realitate. Ai semnat un document din care reiese o stare de fapt falsă, pentru că nu te-ai întâlnit cu neamţul, nu-l cunoşti, nu ai stat niciodată de vorbă, nici nu ştii dacă există în realitate. Cu alte cuvinte, ai pus umărul (de fapt semnătura) pe un document fals, ce atestă o stare de fapt ireală. Aşa că nu poate fi vorba de bună credinţă într-o astfel de situaţie, când cu bună ştiinţă semnezi un astfel de document.

Publicat

Dupa cum v am spus am luat legatura cu cel care am luat masina de la el din parc in cursul zilei de astazi dupa ce am vb cu dvs pe site.

I am spus ca sa ma ajute sa cu actele masinii care am cumparat -o de la el ca nu pot finaliza inmatricularea ei altfel va trebuii sa ma prezint la politie pt. a ma ajuta ei sa pot face rost de actele necesare de la el, a spus ca ma ajuta nu e nici o problema......cu toate ca nu credeam ca ma va suna.....ma sunat si mi a spus ca trebuie sa ma prezint la targul mures cu actele ca sa poata sa o bage la imozit cel care este trecut ca toll si sa o scoata sa ma traca pe mn pe fiscal ca eu sa o pot inmatricula fara nici o problema....si asta sa imi fie invataura de minte cu masinile.......

Publicat

si bine inteles deplasarea la targul mures pt rezolvarea acestor acte de data asta o voi face insotit de un avocat cu care deja am vb .....

• Moderator
Publicat

Mare atenţie la actele de provenienţă ale maşinii. Astfel de moduri de operare sunt specifice în general celor ce vor să scape de plata tva-ului. Tocmai de aceea el încearcă să iese din lanţul importului. Spune-i avocatului să fie atent ca nu cumva maşina să fi fost cumpărată fără tva de acolo şi să te trezeşti mai târziu cu fel şi fel de probleme sau complicaţii inutile datorită faptului că samasarul nu a plătit tva-ul.

Publicat

tocmai de aceea am vb deja cu un avocat care va merge maine dimieata cu mine la targul mures sa rezolv cu el actele si fiscalul....si am dat deja actele masinii lui ca sa le poata studia cele originale si cele traduse.......acum mai multe aflu maine cand ajung acolo......oricum va multumesc dvs pt ca eu stateam calm si timpul trecea in defavoarea mea...Sarbatori Fericite!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara,

Doresc sa achizitionez auto import germania de la un roman.

Auto are acum numere rosii de romania si i s-a scos carte RAR. El sustine ca are si numerele de toll din germania cele care au fost valabile 1 luna si imi va da si fiscal.

Pentru inmatriculare definitiva am nevoie de la el de brief mare si mic ale neamtului cu stampila anulat dar si de teil 1 si 2 cu numele romanului din contract? El sustine ca are doar brief mare si mic. Din ce am vazut pe forum daca a avut nr. temporare ar trebui sa aibe pe langa brief mare si mic anulate si teil 1 si 2 in care sa apara numele lui. Imi trebuie la dosarul de inmatriculare si inspectia TUV si asigurarea pe 1 luna din Germania pentru nr. de toll?

Din ce-am rasfoit pe forum trebuie sa fiu atent la seriile brief-urilor, pozitia K.

Astept si alte sfaturi cu privire la ce sa fiu atent la acte, de ex. data contract cu data brief... nu stiu...

Va multumesc anticipat.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

am si eu o problema cu auto.....am cumparat o masina cu numere definitive de germania(negre cu banda albastra in stanga)de la un samsarel din valcea....am primit la masina brief mare in care este trecut un cetatean german ca vanzator si un cetatean roman dar stabilit in germania(cu resedinta) si brief ul mic in care e trecut cetateanul roman dar cu domiciliu in germania plus o asigurare de culoare verde scrisa de mana pe fata dar si cu date de contact pe verso si inca 6 anexe la ea.....intrebarea este cum pot sa imi dau seama dc e valabila asigyrarea?de pe brief mic am dedus ca masina are tuf valabil pana in 2016 iar pe placuta de inmatriculare am bulina cu landul de unde e masina.....ma ajutati si pe mine cu cateva vorbe.....nu as vrea sa am probleme cu politia cu nr astea......

post-17198-0-86430700-1429515592_thumb.j

post-17198-0-51992700-1429515654_thumb.j

post-17198-0-26994400-1429515668_thumb.j

post-17198-0-82260200-1429515682_thumb.j

• Membru
Publicat

Scaneaza si partea din spate a brifului mic. Despre asig., eu stiu ca nu se mai completeza de mana de cativa ani buni, asa ca, cred ca exista suspiciuni de falsificare.

• Apreciez 1
Publicat

astea sunt scanurile de pe brief mic!

cum as putea sa inmatriculez masina in ro dc ea nu e radiata din germania?

cum as putea sa o inmatriculez in ro?eu am primit de la samsarel teil 1 si teil 2 si paintul ala de asigurare?de contract de vanzre cum fac rost?in plus dc proprietarul e roman cu domiciliul in germania?sa fac un kaufertrag intre mine si romanul cu domiciliul in germania?

post-17198-0-04157600-1429639279_thumb.j

post-17198-0-04348900-1429639298_thumb.j

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua doresc sa achizitionez o masina adusa din germania are numere tzol valabile o luna , ca sa nu am probleme la inmatriculare ar trebui ca masina sa fie radiata din germania ? si inca ceva ar trebui sa cer noului proprietar fiind roman acuma si certificatul fiscal? Bine inteles pe langa cele lalte acte necesare  brief-ul mare ,mic,  contractul v-c intre neamt si roman , asigurarea . Dac am uitat ceva va rog sa ma corectati .

• 9 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara. Am achizitionat de curand un autovehicul din Germania pe care l-am cumparat de la o persoana fizica autorzata (PFA). masina am luat-o din Timisoara si in acel moment avea nr rosii un singur rand. Omul mi-a vandut masina cu factura pe PFA mi-a dat briful mare/mic,un contract de vanzare cumparare in limba germana si romana dar care este intre persoana din germania si o persoana din Arad care acesta din urma la imputernicit pe cel de la care am cumparato.Cel de la care am cumparato mi-a dat certificatul fiscal certificatul de inmatriculare al firmei factura brifurile dar nu mi-a dat nr de germania. va rog sa-mi spuneti daca actele sunt ok sau ce trebuie sa fac. daca este necesar va voi scana toate doc pe cere le am. 

Publicat

Pe ce perioadă se încheie o asigurare germanã și cum poți deosebi o asigurare veridicã de una contrafăcuta? 

E posibil sa aibă o valabilitate de 5 ani?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.