Jump to content
POLITISTI.ro

Acte auto Germania


FlawlessElements

Recommended Posts

Buna seara. Recent am achizitionat o masina de provenienta Germania de la un intermediar roman de-al nostru. Respectivul mi-a spus ca actele masinii sunt in regula, pot circula cu ea fara probleme. De incantat ce am fost in legatura cu aspectul masinii si starea tehnica nu m-am uitat prea bine pe acte. Cand am ajuns acasa am vazut abia ca masina a avut numere rosii scoase acum 3 ani, in 2010. Ma gandesc ca cineva a vrut sa o inmatriculeze si s-a razgandit, prelungindu-i apoi actele pe Germania. Sunt 2 stampile cu Guvernul Romaniei, Inmatricularea vehiculelor jud Arges etc.

Iar ITP-ul este trecut sub forma unei stampile la rubrica Weitere HU, fara nici o alta foaie sau bulina pe numere. Ambele brief-uri sunt in stare originala, netaiate sau stampilate cu UNGULTIG(INVALID). As vrea sa stiu daca asa trebuie sa arate actele ca sa pot circula cu ea dupa ce imi fac si un contract de VC sau o procura(am auzit ca o sa se ceara in curand si asa ceva)

Link to comment

Am vazut, iar eu am doar Zulassungsbescheinigung Teil I si Zulassungsbescheinigung Teil II + cartea verde. Sa inteleg ca nu trebuie sa fie radiata masina de la ei ca sa se poata scoate in Romania numere provizorii? Numerele mele sunt de genul acesta, doar cu o bulina cu "Landul" de unde provin

30dfezd.jpg

Link to comment
 • Moderator

Cred că le confunzi. Dacă ai Zulassungsbescheinigung Teil I înseamnă că maşina are numere temporare, nu de genul plăcuţei pe care ai postat-o tu mai sus. Plăcuţa cu numărul de înmatriculare temporar trebuie să aibă o fracţie ce conţine luna şi anul până când au valabilitate.

Link to comment

Nu confund deloc :) iar pe Zulassungsbescheinigung Teil I, la rubrica Amtliches Kennzeichen sunt trecute exact numerele ce sunt pe masina, fara valabilitate pe ele. Nu mai inteleg nimic :blink:

Link to comment
 • Moderator

Probabil nu mai sunt eu sunt la curent cu ultimele noutăţi. :)

Traducerea pentru

Fahrzeugschein - talonul maşinii

Zulassungsbescheinigung Teil - Certificatul de înregistrare

Link to comment

Numai tu esti la curent sau nu mai esti tu la curent?

Ma rog. E musai sa fie radiata din Germania masina pentru a-i putea scoate numere provizorii in Ro?

 • Downvote 1
Link to comment

nu este necesar ca autoturismul tau sa fie radiat din Germania pentru a solicita eliberarea de numere provizorii. Din moment ce acest autoturism a avut numere provizorii eliberate de catre autoritatile din Romania in anul 2010 ma indoiesc ca proprietarul a continuat sa plateasca asigurarea si dupa aceea. Lipsa plachetei de pe placuta inmatriculare spate denota ca autoturismul are ITP expirata. Te sfatuiesc sa inmatriculezi masina in Romania cu plata taxelor aferente daca doresti sa mai circuli cu ea pe drumurile publice inainte de a fi depistat de politie sau implicat in vreun accident rutier.

Link to comment

Okay, va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Maine am sa merg pana la sectie sa vad ce-mi spun si cei de acolo, pentru ca nu as vrea sa-mi asum vreun risc. De inmatriculare momentan nu am bani, motiv pentru care am si facut acest topic, sa stiu daca pot circula in regula pana fac rost de banii necesari. O sa revin si cu raspunsul celor de la sectie, o seara buna!

Link to comment
 • 2 weeks later...

buna seara. am cumparat de la o persoana din onesti o masina adusa din germania. pe contractul de vanzare cumparare dintre el si cetateanul german era trecuta data de 15.12.2013. am primit brieful mare,brieful mic, asigurarea si contract vanzare cumparare inre mine si el. fiind prima masina pe care am cumparat-o in acest mod am avut foarte mari emotii si s-a vazut ca nu degeaba... aceasta poveste s-a intamplat pe 24 decembrie. am ajuns acasa in judetul ilfov si pana la data de 6.03.2013 nu am avut nici o problema chiar fiind oprit de doua ori de politie si verificandu-ma. in sinea mea am fost foarte multumit pentru ca de ambele dati mi s-a spus ca totul este ok. am uitat sa mentionez ca acel individ mi-a spus ca actele sunt valabile pana in 2013. si sa revin la data de 06.03.2013.....am fost oprit din nou de un echipaj de politie si mi s-a adus la cunostinta ca masina fusese radiata si avusese 3 randuri de numere rosii scoase pe la sibiu. pe langa faptul ca m-am ales cu dosar penal si permisul retinut pe perioada cercetarilor dar cu drept de circulatie,vreau sa stiu cum pot eu sa inmatriculez aceasta masina ? ce acte imitrebuiesc? daca e nevoi de certificat fiscal si de la cine? si daca au fost scoase numere rosii de ce am cumparat-o cu numerele din talon si carte de identitate? aceste numere nu trebuiau oprite atunci cand s-au primit cele rosii? va multumesc mult si astept si eu un raspuns.

Link to comment

pentru a putea inmatricula autoturismul aveti nevoie de certificatul de inmatriculare si cartea de identitate. In momentul in care se elibereaza numerele provizorii in Romania, numerele de inmatriculare din tara in care este inmatriculat autoturismul se restituie proprietarului. Acum ceva timp aceste numere erau distruse in momentul in care se solicita inmatricularea provizorie in Romania dar acum placutele se distrug doar in momentul in care autoturismul este inmatriculat definitiv in Romania. Si daca sa presupunem ca sunteti cumparator de buna credinta aveati obligatia sa inmatriculati autoturismul in termen de 30 de zile de la data la care ati intrat in posesia acestuia. Aviz celor care conduc autovehicule inmatriculate in strainatate crezand ca circula legal cu autoturismul in Romania iar proprietarul din strainatate plateste taxe si asigurarea auto pe numele lui ca tu sa poti circula cu autoturismul lui in Romania. Nu se va intampla niciodata asta.

 • Upvote 1
Link to comment

va multumesc pentru raspuns. si chiar am fost de buna credinta deoarece niciodata nu m-am mai confruntat cu o asemenea problema. dar aveti dreptate. faptul ca nu cunosc legea nu ma face mai putin vinovat. si totusi cand am spus ca vreau sa fac o plangere impotriva lui mi s-a spus ca nu are nici un rost deoarece el s-a spalat pe maini .

Link to comment
 • 7 months later...

duminica trecuta am fost in targ sa imi cumpar masina si am gasit sa cumpar fara a face contract vanzare-cumpare.Luni sa imi dau seama ca respectivul care mi-a vandut masina nu era persoana trecuta pe brief .
Individul mi-a spus ca am toate actele necesare de a Inmatricula masina (brief mic,brief mare,asigurare, si numere valabile 1 luna ,contract vanzare-cumparare intre neamt si cel trecut pe brief) si chiar am aceste documente.Dupa care m-am dus la acte auto pentru a face dosarul de inscriere si nenea de acolo mi-a spus ca nu pot sa o inscriu daca respectivul de pe brief nu imi da fiscalul. Il sun pe intermediar si a spus ca cel care a cumparat masina nu imi va da fiscal si ca pot inscrie masina facand o procura ca eu l-am imputernicit pe cel trecut pe brief sa imi aduca masina din Germania si sa fac contract vanzare-cumparare intre mine si neamt .M-am intors inapoi la nenea de la acte auto si a spus ca da se poate si fara fiscal numai daca respectivul de pe Brief imi va face o procura ca a venit cu masina din Germania si el a fost sofer si a cumparat masina pentru mine.
Numai ca nici procura nu vrea sa imi dea.

Link to comment

Problema este ca nu vrea sa imi dea fiscal si nici procura ca mia adus masina mie.

il pot da judecata ? daca intru in radar poate sa ii suspende lui permisul,masina fiind pe numele lui sau sa intru in camere de rovinieta?;)

 

Link to comment
 • 1 month later...

Buna seara. Am adus o masina din Germania si am pierdut contractul de vanzare-cumparare dintre mine si cel care mi a vandut-o. De unde pot face rost de un contract de vanzare cumparare in germana? Multumesc. Daca eu vand masina si fac act vanzare cumparare intre mine si clientul, lui ii cere la inmatriculare contractul dintre mine si neamt ? Multumesc

Link to comment

Buna seara!
Vreau sa merg in Germania sa cumpar un autoturism si ma intereseaza ce acte trebuie sa primesc de la neamt. Intentionez sa o iau de la persoana fizica.
Astept raspusul dvs!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.