Jump to content
POLITISTI.ro

Valorificarea punctelor de reputatie


arcan

Recommended Posts

Poate ca ideea de democratie impune si dreptul de a spune prostii peste prostii (Dumnezeu n-a repartizat bunul-simt ,inteligenta sau corectitudinea deloc-deloc in mod uniform!).Subscriu la : "termenul „forum", dincolo de istoria lui „electronică", are o ereditate nobilă, grecească şi latină. Forumul roman, ca şi agora grecească, erau locuri publice axiale în viaţa cetăţii. Forumul era, deopotrivă, spaţiu al autorităţii, al instituţiilor politice, şi loc al adunărilor populare, al dezbaterilor comunitare sau al comerţului. Pe scurt, forumul era un loc al schimbului: de idei, de mărfuri, de opinii. Acolo se luau decizii, acolo se instituiau legi, acolo se desfăşurau „certurile" între cetăţeni, fie ei reprezentanţi ai diferitelor facţiuni politice, filosofi, negustori, sau gură cască. Forumul era un teritoriu civic şi ritual. Toate astea ar trebui să impună forumistului contemporan o anumită ţinută, o anumită responsabilitate. A fi prezent „pe forum" înseamnă a asuma un rol social, un oficiu public. Forumul nu e un ring de box, în care intri pus pe mutilarea adversarului. El nu e, de fapt, un loc al adversităţii, chiar dacă e unul al dezbaterii, al părerilor contradictorii. Ceea ce urmăreşte forumistul nu e să brutalizeze, ci să convingă. Nu să spargă nasurile, ci să reorienteze minţile. Asta se face cu argumente, cu vervă (eventual ironică), nu însă cu injurii şi ghionturi. Şi încă ceva: în piaţa publică nu te duci dezbrăcat, sau în pijama, sau nespălat. Te duci îngrijit la vorbă şi la port, gata să contrezi, gata să îţi susţii fără concesii convingerile, dar niciodată preocupat să îţi înjoseşti propinenţii sau pe tine însuţi prin gesturi şi cuvinte de ocară. E recomandabil să ştii despre ce vorbeşti, să te exprimi corect şi limpede şi, mai ales, să fii la obiect. Să nu te laşi dominat de idei fixe, de obsesii private, de instincte nedomesticite. Să combaţi idei, nu oameni, să nu-ţi iei antipatiile personale drept „principii", nici competenţa proprie drept cristal de intelepciune" nu-mi apartine deloc enuntul dar l-am postat fiindca e bine punctat in ceea ce tine de nobletea notiunii de forum ....sau cum se mai spune:"democratia presupune sa-ti dai viata pentru ca cel care are o parere diferita de a ta sa si-o afirme..."iar nu-mi apartine enuntul

Avem mecanismul de "semnaleaza" pentru frustratii din civilie ,cocalocala ,jandarmerie sau structuri (aia cu 2-3 postari de genul "maine,la 14 si 61(sic!) de minute se dau banii pe ..." ) prin care prompt (vorbesc din experienta-un oarecare s-a apucat sa ma jigneasca gratuit) administratorii elimina prin banare un ratacit de pe forum....si probabil e si mai eficient si mai corect , d i n p u n c u t u l m e u d e v e d e r e ,decat ban la X minusuri....Un exemplu:poti sa ai n postari cu foarte-foarte putine plusuri ,sa ai idei neutre dar ele sa genereze la un moment dat "masa critica" de minusuri...si atunci care va fi rezultatul?Banarea?La fel ca si un nemernic care dupa n de postari cu plusuri multe o ia "razna" si jigneste gratuit un membru al forumului....pai atunci ajungem la comportamentul unora din sefii nostri....

Daca am deranjat cu opinia mea separata asta e!Astept minusurile.

Oricum ideea lui Arcan :emo-yessir: e demna de luat in seama dar trebuie facuta musai in anumite conditii:cu un simbol care sa arate un feedback general gen eBay sau altele...ceva de genul :"Feedback general: -198" din care "Feedback pozitiv: +500" si Feedback negativ : -698"...si la un feedback negativ cu minim dublu ,in valoare absoluta ,fata de cel pozitiv "Banned!" caci atunci este chiar clar ca-ti ceri ban,nu?

Pana atunci respectele mele Arcan ,pentru initiativa! :beer:...si un +

Pentru cei cu minusurile (deja-23:17 am un minus):vino frate cu-n argument ca minusuri da oricine...da' agumente....greu...eu mi-am argumentat opozitia chit ca ideea lui Arcan m-a "pagubit" :)) de un plus

Edited by axle15
 • Upvote 10
 • Downvote 3
Link to comment

Ar trebui ca si minusurile sa nu se mai dea asa ca iti este tie antipatic respectivul/respectiva, iar cei care tin mortis sa aiba reputatie negativa sa fie banati, parerea mea!

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment
..... trebuie facuta musai in anumite conditii:cu un simbol care sa arate un feedback general gen eBay sau altele...ceva de genul :"Feedback general: -198" din care "Feedback pozitiv: +500" si Feedback negativ : -698"...si la un feedback negativ cu minim dublu ,in valoare absoluta ,fata de cel pozitiv "Banned!" caci atunci este chiar clar ca-ti ceri ban,nu?
Exemplu:Retromotor (thx Arcan!....m-am uitat la reputatia lui Retro) cu 33 de postari si 119 "-"...la un scor zdrobitor ca asta e clar ca ,probabil ,un ban s-ar recomanda...omu' nu poate genera nimic constructiv...dar pana la proba contrarie...

Ar trebui ca si minusurile sa nu se mai dea asa ca iti este tie antipatic respectivul/respectiva, iar cei care tin mortis sa aiba reputatie negativa sa fie banati, parerea mea!

Am trait-o pe propriile postari in materie de "hai sa-i dam minusuri"!...si corect cu ambitiosii de "-"

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Din acest motiv am spus ca adminii ar trebui sa stabileasca un oarecare numar sau valoare de cotatie negativa.Si inca ceva: oamenii se vor stradui sa scrie posturi valoroase prin prisma forumului,nu vor posta numai ca sa aiba un numar mare de postari.(nu ca ar fi cazul) .

Eu consider ca solutia mea,va ridica calitatea acestui forum.

p.s.

Al doilea minus il ai de la mine.Din greseal... :( . Ma voi compensa cu doua plusuri la alte postari.Tocmai pentru ca ,chiar daca nu sunt de acord cu cele spuse de tine,le consider o contributie valoroasa la dezvoltarea acestei comunitati.

Parerea mea...

Ar trebui ca si minusurile sa nu se mai dea asa ca iti este tie antipatic respectivul/respectiva, iar cei care tin mortis sa aiba reputatie negativa sa fie banati, parerea mea!

Cera,este nevoie de o oarecare maturitate ca sa poti evalua cu plus sau minus o postare in functie de valoarea ei,si nu dupa prejudecatile personale.Iar cei mai multi de aici o au.Ceilalti,sunt putini si nu conteaza..

 • Upvote 2
Link to comment

Lasa, Arcan, ca i-am dat eu de doua ori plus si a recuperat. Intr-adevar, ce ne facem cu aceia dintre membri care depuncteaza doar pe baza de simpatie sau antipatie? Ce ne facem cu acei membri care puncteaza sau depuncteaza doar pe baza de spirit de casta, care fie vorba intre noi, pana la urma este un lucru bun, dar poate influenta negativ valoarea unui om doar pe baza unui simplu comentariu? Ca sa dau un exemplu, acum cateva luni s-a vorbit de politia aeriana, eu nestiind ca supar sau deranjez pe cineva, am spus ca mi se pare ok, fiindca exista asa ceva in aproape orice tara civilizata din lume si m-am trezit brusc cu - 39 de puncte penalizare. Mi-a luat vreo 3 luni de zile sa recuperez acele puncte de penalizare. Pur si simplu nu mi-a venit a crede ca desi eu am avut o intentie buna, pot fi penalizat cu minusuri cu atat de multa usurinta. Ca urmare a acestui fapt, respectiv usurinta cu care se pot da minusuri, am decis sa nu mai comentez pana cand nu schimbati sistemul de punctare.

Am vazut pe alte forumuri ca exista in partea de jos a unui comentariu ceva de genul " au apreciat acest comentariu urmatorii membri : X, Y, Z." Mi se pare mult mai realist si apropiat de adevar acest sistem de punctare, decat cel bazat pe plus si minus, care poate desfiinta de cele mai multe ori libertatea de expresie a unui membru pe baza fricii ca va fi banat daca are prea multe minusuri.

Edited by McNally
 • Upvote 5
 • Downvote 7
Link to comment

una din variante ar fi ca doar persoanele cu o anumita reputatie sa poata vota. De exemplu cei cu un numar de X "+"uri sa poata vota. \In felul asta ( la fel ca in sistemul electoral actual ) se poate presupune o oarecare maturitate a individului si ca are dezvoltata capacitatea de a discerne intre bine si rau.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Administrator

Sistemul de reputaţie este o modalitate de evaluare a calităţii postărilor şi e normal să aibă o influenţă asupra membrilor din echipa administrativă când aplică sancţiuni.

În prezent, moderatorii pot vedea cine şi unde a acordat reputaţie, iar membrii noi, doar înscrişi (cei care au mai puţin de 15 postări), nu pot acorda puncte de reputaţie.

Din punct de vedere tehnic, nu există posibilitatea să conectăm sistemul de reputaţie cu cel de sancţiuni, astfel încât să se aplice sancţiuni în mod automat peste un anumit prag al reputaţiei negative şi nici nu există posibilitatea listării membrilor (un fel de top) în funcţie de reputaţia primită. Aplicarea sancţiunilor nu poate fi făcută decât de moderatori şi binenţeles administrator.

În cazul postărilor care deranjează, a celor jignitoare şi/sau ofensatoare, pe lângă acordarea de reputaţie negativă, vă rog să folosiţi funcţia de semnalare către echipa administrativă. Este vorba de link-ul "Semnalează" ("Report" - pentru varianta în limba engleză a site-ului) ataşat fiecărei postări, pe care acum foarte puţini membri îl folosesc.

Această funcţie de semnalare ne ajută foarte mult, pentru că trimite notificări către moderatori şi astfel putem lua măsurile necesare (stergere / sancţionare / banare) în cel mai scurt timp.

Link to comment

Multumesc celui (celor) care incep sa imi dea minusuri. Imi arata cat de cerebrali pot fi, daca si la postarea de mai sus au considerat ca merit minus. Q.E.D.

 • Upvote 4
 • Downvote 4
Link to comment
 • Member

McNally, nu ti-am dat o bila rosie mai sus, dar n-am cum sa nu remarc cat de tare te-a afectat disputa cu privire la politia aeriana de atunci :)

Stai calm. Am impresia ca se acorda mult prea multa importanta sistemului de reputatie, care pana la urma (imi permit sa-mi dau cu parerea) e menita sa dea o pata de culoare forumului, nu sa ne apucam acum sa inventam sisteme de banare, scarpinat cu mana dreapta pe partea stanga a capului si toate cele. Daca unii dintre noi sunt prea :blink: exista acea functie de mai sus amintita de Administrator.

Sigur, orice om vrea sa aiba o reputatie buna, chiar si pe un forum, dar totusi... sa tii minte o faza de acum nu stiu cate luni... :))

Edited by Ben
 • Upvote 5
Link to comment

Prietene, ma oftic, fiindca in general am intentii bune si nu-i inteleg pe cei care acorda asemenea punctaje negative doar pe baza unor discutii. La naiba, chiar tin cu voi ! :(

 • Upvote 3
 • Downvote 3
Link to comment

Am impresia ca MacNali asta e unu de nu a trecut de pubertate, un plangacios.

Din toti care au scris pe aici, el a considerat de cuviinta ca e cazul sa se planga ca a primit reputatie negativa pentru nu stiu care postare, iar dupa acest episod, specific comportamentelor infantile, a se lanseaza in aprecieri la adresa celorlalti.

Aici se discuta serios, sau e un topic in care sa ne plangem de reputatia primita?

 • Upvote 5
 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

ce ne facem cu aceia dintre membri care depuncteaza doar pe baza de simpatie sau antipatie? Ce ne facem cu acei membri care puncteaza sau depuncteaza doar pe baza de spirit de casta

nu-i inteleg pe cei care acorda asemenea punctaje negative doar pe baza unor discutii.

Nu înţeleg, mai sus ai fost deranjat că se acordă reputaţie "pe bază de simpatie / antipatie" sau "în baza unui spirit de castă", iar mai jos cu câteva postări eşti deranjat că ai primit reputaţie negativă "în baza unor dicuţii".

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

Marius, punctul meu de vedere este foarte clar, daca in urma unor discutii cativa membrii considera ca merit minus, alti membrii, din spirit de casta, considera si ei ca este normal sa depuncteze si se alatura celorlalti, dand cu minus. Nu ma plang asa cum s-a grabit sa judece Horia, dar am observat in repetate randuri ca daca cineva primeste cateva minusuri, in urmatoarele minute ia si mai multe, apoi urmeaza inevitabil banarea acelui membru.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Dacă poliţiştii de pe acest forum nu sunt "cerebrali", aşa cum ne-ai catalogat într-o pstare anterioară şi nu îţi convine cum se acordă reputaţia, poţi să cauţi website-urile dedicate categoriei profesionale căreia aparţii (încearcă o căutare pe google după forumul comunitarilor sau jandarmilor şi sigur găseşti) unde există posibilitatea să întâlneşti persoane pe placul tău.

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Marius, stai linistit ca nu fac parte din categoriile profesionale enumerate de tine. Si nu v-am catalogat "in corpore". Ce am avut de spus consider ca s-a inteles, cum spunea si Cera, sa nu deviem de la topic totusi :emo-yessir:

 • Upvote 1
 • Downvote 3
Link to comment

cei cu multe plusurri, sa cistige o permisie cu foi de cort pina la postul 7, iar cei cu multe minusuri, 3 cizme ... 2 in picioare si una in fund, cu multumiri din partea administratiei forumului =))

 • Upvote 2
Link to comment

Totusi.Este nevoie de un sistem de coercitie pentru indvizi de genul lui retromotor care in 30 si ceva de postari a strans peste o suta de puncte negative.Este clar ca buna ziua ca in asemenea cazuri acesti indivizi nu au ce cauta in aceasta comunitate.De aceste cazuri vorbesc eu,si nu de copii suparati pentru ca bancul lor nu a fost apreciat,sau ca cunostintele lor din un domeniu absolut neimportant pentru munca de politie nu sunt apreciate.

Aceasta este o comunitate este a politistilor si trateaza problemele si domeniul lor.

Asta trebuie sa inteleaga cei care nu se regasesc in acest forum.

 • Upvote 4
 • Downvote 1
Link to comment
 • Administrator

Sistemul există, este sistemul de aplicare a sancţiunilor şi te asigur că a fost utilizat de fiecare dată când a fost nevoie, inclusiv în cazurile amintite de tine. Sunt de aceeaşi părere, cei care nu au ce căuta printre noi să le fie restricţionat accesul la acest site şi sunt sigur că aţi observat cu toţii că nu am ezitat să facem acest lucru. La fel vom proceda şi în viitor, dar un ajutor important pentru noi din patea celor care doresc să se implice, ar fi utilizarea funcţiei "Semnalare / Report".

În orice comunitate, natura discuţiilor purtate pe forum stă la baza selecţiei membrilor, iar membrii de valoare şi moralitatea acestora dau imaginea forumului.

Link to comment

Foarte multi dintre noi se intreaba de ce nu este folosit acest sistem de reputatie pentru a se curata forumul de indivizi a caror postari sunt inutile si uneori deranjante pentru ceilalti.

Am observat ca unii isi fac un titlu de glorie din a acumula reputatie negativa.Era userul ,,DarSide,, si mai nou ,,retromotor,,(sper ca nu am gresit din nou numele lui)

Deci, eu propun ca userii cu reputatie negativa peste o anumita cifra si fie sanctionati si apoi banati.Pentru ca este evident ca insistand in a posta prostii sau lucruri deranjante, o fac cu intentie clara.

Poate daca adminii doresc,initiem si un poll,cu treaba asta.

Acest sistem de reputatie este un foarte bun sistem imunitar ,daca este folositDaca il lasam doar ca functie suplimentara...nu se va mai cenzura nimeni in postari...

Parerea mea....

Exemplu:Retromotor (thx Arcan!....m-am uitat la reputatia lui Retro) cu 33 de postari si 119 "-"...la un scor zdrobitor ca asta e clar ca ,probabil ,un ban s-ar recomanda...omu' nu poate genera nimic constructiv...dar pana la proba contrarie...

Am trait-o pe propriile postari in materie de "hai sa-i dam minusuri"!...si corect cu ambitiosii de "-"

Totusi.Este nevoie de un sistem de coercitie pentru indvizi de genul lui retromotor care in 30 si ceva de postari a strans peste o suta de puncte negative.Este clar ca buna ziua ca in asemenea cazuri acesti indivizi nu au ce cauta in aceasta comunitate.

Dragul meu Arcan (si in subsidiar si dl de la Hd, care nu este consecvent in idei), uite, eu is de acord cu propunerea ta. Maine (daca Adminul respecta regula jocului si nu divulga nimic) o sa iti dau 10 minusuri pe zi, ca asta e limita zilnica. Si mai imi pun 2-3 colegi sa faca acelasi lucru si te asigur ca intr-o luna esti pe punctaj negativ garantat, sa vedem daca iti ceri banarea singur.

Combateti ideea, nu omul. Si debarasati-va de gregarism.

PS. L-au dat jos pe Ciocoiu...plm, unul dintre putinii manageri din institutia asta. Ne ducem la vale.

Edited by retromotor
 • Upvote 3
 • Downvote 7
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.