Jump to content
POLITISTI.ro

Poate fi politistul presedinte la un ONG?


Andrew85

Recommended Posts

Am posibilitatea de a deveni membru fondator si presedinte la un ONG cu activitate pe Mediu. Exista oare incompatibilitate intre functia de presedinte de ONG si cea de politist?

Stiti careva vreo lege sau dispozitie concreta care sa stipuleze functiile incompatibile cu politia?

Link to comment

Raspunsul este da, cu oarece amendamente :

1.Politistul poate fi membrul unei asociatii/fundatii nonprofit , cu conditia ca aceasta entitate ONG sa aiba un caracter apolitic specificat in mod expres in statut si bineninteles sa nu desfasoare activitati politice.

2. Politistul poate fi presedinte/director , secretar, trezorier al unui ONG cu conditia ca aceasta functie sa nu fie salarizata. Aici se poate croseta o intreaga lucrare de doctorat, deoarece doua legi se bat cap in cap fara ca legiuitorul sa armonizeze cadrul legal. Astfel prin statutul politistului , codul deontologic dar si legea de functionare a politiei romane nu ai voie sa desfasori activitati salarizate in mediul privat ( decat cu exceptia celor didactice sau cercetare ) iar prin legea bugetului din 2010 a carui nr. nu il retin(254 parca ) functionarii publici cu statut special (politisti, functionari din penitenciare, functionari parlamentari ) au dreptul sa desfasoare activitati salarizate in privat, cu conditia ca acestea sa nu aiba legatura directa cu atributiile prevazute in fisa postului.Mai mult ANI a emis vreo doua adrese catre sindicatul lui Lincu(Pro lex ) , prin care achieseaza la al doilea punct de vedere . ( de ex. raspundeau la o adresa ca un ofiter de politie nu se afla in stare de incompatibilitate cu functia salarizata de director al unui hotel/motel !!! ) . Deoarece dilema nu este rezolvata informeaza-te la serviciul resurse umane cu un raport a de a prezenta un punct de vedere (o aprobare eventual ) , banuiesc ca vor dribla legile mentionate si vor da un raspuns incert sau vor afirma ca nu poti avea functii salarizate.

In concluzie , daca nu este salarizata nici o problema nu esti incompatibil, chiar eu sunt presedintele unei asociatii nonprofit de intrajutorarea politistilor si apararea drepturilor acestora . ( vezi detalii pe forum ca am raspuns unui coleg care vroia sa fac si el o asociatie similara parca cu scopul unui club de motociclisti . )

Link to comment

multumesc frumos pentru raspuns

cred ca ar fi raiul pe pamant in politie daca legile ar fi clare si concise fara a putea fi interpretate in nici un fel.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.