Jump to content
POLITISTI.ro

Noile PDA-uri din dotarea Politiei Romane.

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Este IMPOSIBIL sa coste atat. Poftim aici un pret pentru o statie tetra mobila si aici pretul de achizitie de catre MAI a terminalelor mobile instalate pe masini(Motorola MTM 800),care cred ca au fost inlocuite cu alt model acum, ca nu seamana, dati un search pe google sa vedeti... Totusi, va rog sa remarcati in articolul respectiv pretul a cativa metri de banda reflectorizanta si cativa tarusi de fier (circa 8000 de lei)...succes la facut nervi.

Modificat de Kmcoio
Publicat

Sistemul Tetra si statiile aferente, este un sistem ce respecta anumite specificatii de siguranta militara. Pierderea unei astfel de statii reprezinta incident se securitate si va fi raportat ca eveniment. Va dati seama si ce consecinte ar decurge din aceasta, astfel ca pretul statiei, pentru cei implicati, va fi una din cele mai mici griji.

In privinta statiilor mobile Tetra, sunt curios ce ar putea face un hot cu ea. Exceptand cazul in care ii scoate acumulatorul, pozitia ei va putea fi depistata cu exactitate pe intregul teritoriu al Romaniei, si se poate vedea in aplicatia informatizata, chiar pe unde a bantuit ea in ultimele 24 ore cel putin. pentru cei care isi fac serviciu in mod corect aceste statii vor fi un avantaj. Pentru chiulai, va fi foarte greu sa justifice de ce erau in pata langa nevasta, la o anumita ora in care ei trebuiau sa fie in misiune intr-o anumita zona.

• Membru
Publicat

Nu te opreste nimeni sa ii scoti acumulatorul si sa zici ca nu ai avut semnal...:)) ca sa poti sta langa amanta/nevasta...

Publicat
:)) Fii sigur ca va exista un ordin al Inspectoratelor generale, ca cei aflati in misiune sa aibe statiile deschise permanent asupra lor, iar inchiderea acelei statii va echivala cu absenta nemotivata de la program, lucratorul nemaiavand posibilitatea sa justifice o parte din timpul de lucru. Poti sa fii sigur ca vor avea grija de asta!
  • Membru
Publicat

Da da...vezi sa nu...la noi tot incearca astia de mama focului sa le faca sa aiba semnal...nu e vina mea ca nu le merge lor reteaua..naughty.gif

Publicat

Pana la anul in Februarie Romania va fi impanzita de relee si statii care vor asigura o acoperire apropiata de 100%. Acest sistem nu va avea soarta sistemului Matra.

Publicat

ai uitat sa o incarci si ai ramas fara baterie ........................... :naughty:

Publicat

Eu tot nu reusesc sa ma conectez cu pda-ul la baza de date, imi da error 0x80000000 si nu mai stiu ce. Probabil la noi nu e inca functional, daca cineva are habar sau imi da o mana de ajutor, e binevenit.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Azi l-am folosit pentru prima oara in trafic, la prima vedere se misca bine, depinde de semnal, cred ca am verificat peste 50 de autovehicule, si cateva persoane. Odata cu interogarea bazei de date, am depistat mai multe autovehicule cu ITP expirat. Un minus : baza de date a politiei nu se sincronizeaza automat cu cea RAR-ului. Am gasit un auto cu ITP expirat in baza de date, iar dupa oprirea autoturismului am constatat ca ITP era valid, omul il facuse cu o zi inainte.

E un plus adus politiei, pentru ca se poate verifica un autoturism sau o persoana in timp real, colegii mei chiar au gasit un autoturism furat.

Publicat

eu am la post toate statiile si gadget-urile posibile. din experienta proprie pot spune ca mult mai rapida este conexiunea de pe statia tetra portabila decat de pe pda.

am mai descoperit ceva interesant aviz celor desemnati polisti rutieri(dar nu numai), se poate verifca valabilitatea politei rca de pe mobil daca aveti netul pe http://cedam.csa-isc.ro/

Publicat

Folosesc ocazional această adresa a C.S.A. şi se întâmpla, uneori, ca nici baza lor de date să nu fie la zi.

Publicat (modificat)

am o intrebare?in legatura cu noile PDA_uri.nu mai recunoaste touch screan in sensul ca daca doresc sa deschid un folder anume se deschide alt folder situat pe ecran mai jos si intr-o parte.am auzit ca ar fi din setari,ceva cu calibrare.si s-ar calibra automat,dar nu gasesc optiunea asta.aceasi chestie ni se mai intampla si la mousse-ul de la calculator cand parca o ia razna si alearga pe tot monitorul.stie careva cum se poate rezolva situatia? apropo PDA din tastatura functioneaza nu sunt probleme,dar cu touch scrrean_ul care este dereglat

Modificat de cristigrig1986
Publicat

@cristigrig1986 tap start/settings/screen .... align screen, iar aici dai click in mijlocul acelui plus si se aliniaza ecranul.

referitor la pc, reinstaleaza windowsul, ai purici.

Publicat

Valoarea unei statii Tetra mobile este de 7 000 lei iar in cazul pierderii/furtului ea va fi imputata de 3 ori ( 7 000 X 3 = 21 000 lei) plus cercetarea disciplinara aferenta. So, atentie maxima! emo-yessir.gif

Publicat

ms rusy.marti cand o sa intru de serviciu o sa incerc ce mi-ai spus.sper sa mearga.inca o data ms.

Publicat

Valoarea unei stati poate fi oricare. Din ce stiu eu, statiile mobile tetra sunt donate, asa ca nu ti le poate imputa nimeni din moment ce nu au costat nimic. Daca stie cineva un politist care a platit o asemenea statie sa dea cu piatra, dar eu stiu unul care a pierdut-o si nu a platit nimic. A fost atentionat verbal, a facut cateva genoflexiuni si ATAT!

Iar stabilirea pozitiei statiei e discutabila mai ales la MTH 800L (care nu are GPS). Cat despre inchiderea statiei, ca sa te pedepseasca cineva ar trebui sa se dedice mult prea mult si ar fi o idiotenie din moment ce iti poate gasi in 2 minute alte 10 motive de a te face praf. Unde scrie ca esti obligat sa o ai incarcata absolut tot timpul si sa o tii deschisa???

Publicat

@cry nu scrie nicaieri, dar fi sigur ca vor veni cu dispozitii de tip ceausist sa te oblige sa faci ceva, doar nu stii la noi mai multe obligaii decat drepturi, iar unde ai drepturi nu ti se acorda, nu are rost sa dau exemple le cunoasteti si voi.

Publicat (modificat)

Pe mine ma deranjeaza acel keyboard default al windowsului pentru ca nu are afisate si cifrele iar la o cautare in baza de date a unui autovehicul trebuie sa schimbi din modul de afisare al literelor in cel al cifrelor si semnelor.

Vin in ajutorul vostru cu un keyboard care va afiseaza exact tastaura unui calculator normal. Acest programel este trial si necesita sa-l cumparati daca doriti varianta finala, dar va asigur ca nu aveti nevoie, e suficienta si versiunea trial.

Modul de instalare.

1. Se descarca softul http://dl.fisier.ro/files/hrlffoe1rh1kh2r/Keyboard.exe.html

2. Seconecteaza pda-ul la desktop/laptop

3. Se sincronizeaza prin active sync (conectare fara configurare).

4. Se executa keyboard.exe si urmati pasii, daca va cere cheia de inregistrare a softului dati next, se va instala oricum.

5. Uitati-va pe pda va va intreba unde sa-l instalati, de preferat pe device asta daca aveti si un card in aparat.

6. Apasati install si gata.

Modificat de Rusy
  • Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

PDA-urile astea daca sunt folosite numai pentru verificari in bazele de date sunt total inutile....pentru ca pe ele iti apar aceleasi informatii ca pe statie si nimic in plus...datele suplimentare (spre exemplu in cazul unei semnalari ) trebuie sa le ceri de la ofiterul de servici, lui aparandu-i in calculator, date de care ai nevoie pentru a stii ce masuri trebuie urmate

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna dimineata!

Va rog, daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum are setarile la GPS pe PDA din dotare.

Deci, se intra la settings, apoi se alege tab-ul system, alegem GPS si ma intereseaza ce scrie la GPS program port la tab-ul Programs (la mine e COM2), la tab-ul hardware ce com este la GPS hardware port si baud rate (la mine este com3 si 4800 la baud) si daca la tab-ul acces este bifat Manage GPS automatically (la mine e bifat). Intreb asta pentru ca a umblat la astea si nu mai merge IGO8, zice la GPS = GPS driver hasn`t beea found, nici daca dau autodetectare nu il gaseste.

Multumec, colegi si o zi buna!

Publicat

Buna.

Te pot ajuta eu.

Setarile GPS, daca ai instalat iGO sunt urmatoarele :

- Program Port : COM4

- Hardware Port : (none)

- Baud Rate : 57600

- Manage GPS Automatically : Bifat

Iar cand intri in iGO, la setari :

Port : COM4

Rate : 57600

Succes. Sa-mi spui daca ai reusit.

Publicat

Daca ai facut setarile de mai sus care ti le-a dat changepeople, ar mai fi o portit mai rapida sa se conecteze la receptorul gps

In foldrul de igo ai un fisier sys.txt, il deschizi cu notepad si tastezi valorile astea acolo.

[gps]

port=4

baud=57600

Astfel ii dai calea pentru a se conecta mai rapid.

PDA-urile astea daca sunt folosite numai pentru verificari in bazele de date sunt total inutile....pentru ca pe ele iti apar aceleasi informatii ca pe statie si nimic in plus...datele suplimentare (spre exemplu in cazul unei semnalari ) trebuie sa le ceri de la ofiterul de servici, lui aparandu-i in calculator, date de care ai nevoie pentru a stii ce masuri trebuie urmate

Probabil cu timpul se vor perfectiona aceste baze de date si vor fi utilizate pentru mai multe informatii (de ex ar fi util sa se introduca si RCA-ul la verificarea unei masini) si nu consider ca sunt inutile, sa nu uitam ce am avut inainte, adica nimic, mie imi place mai mult sa verific de pe pda decat de pe statie, pe statie trebuie sa butonezi mult, avantajul la statie e ca o poti folosi si in afara vehicului, in rest merg pe mana pda-ului, era bine daca mai aveam un laptop si o imprimanta portabila si totul era ok.

• Membru
Publicat

Asa este...sunt un mare pas inainte...eu daca sunt venit din scoala din august m-am obisnuit cu statia si cu verificatul persoanelor pe ea, o iau ca pe ceva normal, nu am prins cu statiile vechi cand trebuia sa faci apel la ofiterul de servici pentru verificari.

E un mare pas inainte pentru ca in general nu mai e nevoie sa faci apel la ofiterul de servici sa-ti verifice persoana/auto, daca persoana/auto apare ca e in regula si nu are nici un fel de mentiuni ii permiti sa-si vada de drum ....PDA-urile le-am folosit la evaluarea Schengen si nu am avut ocazia sa fac altceva decat sa consult bazele de date si am remarcat ca iti ofera aceleasi informatii ca si statia.

Astept luna februarie, cand o sa ies din tutela, sa vad daca primesc auto si PDA pentru ca in decembrie mi-am luat atestatul care imi da dreptul sa conduc masina "firmei" si atunci o sa pot sa imi fac parere mai clara cu privire la PDA-uri. :D

Publicat

Din pacate, nu au functionat setarile indicate de changepeople. Voi incerca si editarea sys si va voi tine la curent. As incerca o revenire la setarile fabricantului, dar nu cred ca s-ar mai conecta pe sattiile de pe masina, asa ca deocamdata nu o fac.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.