Jump to content
POLITISTI.ro

Certificatul de verificare metrologica aparat radar


allecsandra

Recommended Posts

Buna ziua,

Am un simpatic proces pe rolul judecatoriei..pe scurt..am depasit viteza legala in localitate(sau cel putin asa sustin agentii).Am cerut la dosar sa aduca cei din politie, certificatul de atestare/verificare metrologica si atestatul radar al agentului care mi-a intocmit procesul verbal.

Am primit :

-un atestat al unui coleg cu care sustine ca se afla in masina la momentul respectiv..

-un certificat metrologic cu un alt numar de inmatriculare decat cel de pe procesul verbal(sustinand ca masina a iesit din leasing prin aprilie 2012 si nu au actualizat datele pe certificatul de omologare).

Este legal asa ceva?Astept cu mare interes cateva pareri

 • Downvote 11
Link to comment
 • Moderator

Dragă allecsandra,

Ai citit pe internet tot felul de sfaturi și aberații scrise de niște habarniști, care nu au nicio legătură cu realitatea. NU scrie niciunde că polițistul care îți completează/întocmește procesul verbal de constatare a contravenției trebuie să fie operator radar, implicit să aibă atestat. Faptul că tu și alți "specialiști" nu percepeți diferența între constatarea faptei și completarea procesului verbal de amendă, nu înseamnă că și judecătorul face această confuzie. Constatarea faptei se face cu aparatul radar și nu este același lucru cu consemnarea/completarea procesului verbal.

E perfect legal și normal ca mașina să aibă un alt număr de înmatriculare după ce a fost încheiat contractul de leasing, pentru că mașina a trecut în proprietatea utilizatorului. Nu e nimic ilegal și așa se întâmplă peste tot, pentru că e vorba de aceeași mașină și același aparat radar.

Dacă ai greșit, încearcă să suporți cu demnitate consecințele faptelor tale, pentru că nu e o tragedie și reține, cel mai uşor și sigur mod de a evita orice neplăceri, dar şi de a nu-ți reduce bugetul personal, este să nu încalci legea.

 • Upvote 5
Link to comment
 • Member

O simpatica habarnista dupa ce a fost lamurita de mai multi habarnisti in materie de munca de politie,intra pe acest site si ne pune noua intrebari marete!

Draga...respecta legea in primul rand,iar in al doilea rand la cat te crezi de desteapta ma mir ca nu te-ai intrebat daca politistul care ti-a dat carnetul era atestat sa faca acest lucru!

Link to comment
 • Active member

Dar e moral, corect sau legal sa cauti portite pentru a scapa de sanctiune?

Asta pentru ca daca le cauti pe forumul politistilor deja e nesimtire...

Edited by bozo
 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Cred că numai la mine la Iaşi se pot întâmpla asemenea lucruri, nu?

Alexandra, dacă băieţii de la Paşcani te-au surprins cu 107 km/h în localitate, de ce insişti să găseşti portiţe pentru a scăpa de suspendare?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Îți spun eu.

Este tipic românilor acest comportament lipsit de orice urmă de demnitate și o dovadă a ipocriziei fără margini, pentru că absolut toți cetățenii acestei țări doresc să se circule în siguranță pe șosele, dar niciunul nu vrea să respecte reguluile de circulație. Caută și găsesc tot felul de scuze infantile.

 • Upvote 1
Link to comment

Allecsandra ce pacat ca nu ai fost in Serbia si sa depasesti in asa hal viteza legala ca acolo te bagau direct la puscarie si asa sigurr invatai ceva,sa vezi acolo ce atestate iti aratau aia vreo 60 zile la ,,bulau,,de le visai si noapte in vis atestatele alea de la Sarbi.Ce pacat.

Edited by cristm
 • Upvote 2
Link to comment
 • Member
-un atestat al unui coleg cu care sustine ca se afla in masina la momentul respectiv..

cu siguranta acel coleg este operatorul radar, deoacere cineva trebuie sa "butoneze" acel aparat radar in timp ce altcineva iti efectueaza semnalul regulamentar de oprire.

-un certificat metrologic cu un alt numar de inmatriculare decat cel de pe procesul verbal(sustinand ca masina a iesit din leasing prin aprilie 2012 si nu au actualizat datele pe certificatul de omologare).

uite-te detaliat pe acel certificat metrologic deoarece este trecuta si seria sasiului care iti poate confirma faptul ca respectivul certificat este pentru masina in cauza

Link to comment

La toate MCV-urile s-au schimbat nr.de inmatriculare cu nr.de inregistrare MAI, datorita expirarii lesingului iar catre instante s-au trimis adrese pentru instiintare ca aceste nr au fost schimbate. Oricum nu este un motiv de anulare a pvcc. Sigur acel coleg se afla in masina ca si operator radar pentru ca exista un registru radar in care el este trecut. Pe scurt vei pierde si o sa-ti pui mainile in cap cand vei vedea ce va urma la finalizarea procesului.

 • Upvote 1
Link to comment

Ai putea ”simpatica” allecsandra sa le ceri seriile de la shosete, prenumele de fata al bunicii si o declaratie olografa a fiecaruia dintre politistii din tara asta din care sa reiasa ca niciodata nu vor mai avea tupeul sa te opreasca.

SAAAAAUUUU..... ia uite alta idee: mergi incet :good:

 • Upvote 1
Link to comment

allecsandra, o sa ai o simpatica amenda de platit...

Asta e problema la noi: sunt multi care se uita cu placere la OTV si apoi ies pe drumurile tarii... Cand fac cate o contraventie, sau mai grav, incep si iau la rost organele de politie de parca soferul l-ar controla pe politist.

Vai, cat as vrea sa te vad domnisoara in America facand asa ceva...

 • Upvote 1
Link to comment

Pfff.... abea acum am citit si celalalt topic:

”instanta refuza sa ia in considerare ilegalitatea uriasa” ”numarul masinii de politie nu corespunde cu cel de pe avizarea metrologica,iarasi ilegalitate.., pe care l-au adus..numai ca e pe alta masina de politie, cu alt numar de inmatriculare..cei de la politie au sustinut ca masina a fost in leasing si ca ala e vechiul numar, sa se convinga ca e vorba de o singura masina , vazand succesiunea de numere”

OTV! :doh:

Deci tu mergi ca ”desteapta” cu 107 la ora (evident in localitate), ramai fara permis iar acum constati cu stupoare ilegalitatile uriase din MAI si abuzurile din Justitie - adica faptul ca masinile Politiei sunt cumparate in leasing iar operatorul radar nu ti-a dat tie numele complet si adresa familiei eventual... Imi pare rau dar esti :shock:... studenta la spiru :))

Link to comment
 • 4 weeks later...

Potrivit :

REGULAMENTULUI (CEE) NR. 3821/85 AL CONSILIULUI din

20 decembrie 1985, cu modificările ulterioare, privind aparatura de înregistrare în transportul rutier, acesta prevede expresis verbis prin dispoziţiile cap. VI art. 256:

„Inspecțiile periodice ale aparatelor montate pe vehicule trebuie să se efectueze după orice reparație a aparatului sau după orice modificare a coeficientului caracteristic al vehiculului sau a circumferințelor efective ale pneurilor sau după o eroare a aparatului de

indicare a orei UTC mai mare de 20 minute sau dacă numărul de înmatriculare a fost modificat și cel puțin o dată în termen de doi ani (24 de luni) de la ultima inspecție.”

Sigur, prevederea se aplica aparaturii de inregistrare a din trasportul rutier (tahografelor) insa radarele/politia sunt mai cu mot?

Edited by sebi77
 • Downvote 6
Link to comment

De cand aparatele radar fac parte din transportul rutier? :))) Mai bine taceai ca ramaneai mai destept. De la prima ta postare ai dat cu batul in balta. :))

Edited by Rusy
Link to comment

N-am afirmat asa ceva.... Am spus de la inceput ca se aplica tahografelor. Insa daca facem o "interpretare logica" care consta in aplicarea regulilor logicii formale, in formularea si compararea unor texte, pe calea inductiei si deductiei, cateva din cazurile prezentate in regulamentul european ce necesita obtinerea unui nou buletin de verificare, sunt aplicabile si in cazul supus discutiei . Totul tine de modul cum intrepreteaza judecatorul.

Nu avem prevederi legale care sa spuna ca este voie sa functionezi cu vehicul care are in buletinul de verificare un alt numar si nici reglementate cazurile in care esti obligat sa obtii un nou aviz.

Edited by sebi77
 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Dragul meu, legea nu se induce/deduce/subduce sau ce mai spui tu acolo. Legea se aplica. Nu mai incerca sa faci pe inteligentul, ca pici in ridicol.

 • Upvote 1
Link to comment

Dragul meu, legea nu se induce/deduce/subduce sau ce mai spui tu acolo. Legea se aplica. Nu mai incerca sa faci pe inteligentul, ca pici in ridicol.

Ei na... Cred ca ai lipsit la lectia "interpretarea normelor juridice" sau la voi la Academia de politie nu se preda asemenea chestiuni?

Edited by sebi77
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.