Jump to content
POLITISTI.ro

Anvelopele de iarna obligatorii

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Transportatorii de marfa si de persoane vor fi obligati sa aiba anvelope de iarna. In caz contrar vor plati tractarea si amenda in cazul in care vor ramane inzapeziti.

Proiectul este pe masa ministrului transportului, Anca Boagiu, si ar urma sa intre in vigoare de la 1 noiembrie.

Deocamdata, proiectul se refera la transportatorii de marfa si de persoane, insa ar putea fi extins si la autoturisme.

Ce parere aveti?

Publicat

la masini de marfa este ok insa la autoturisme va este discutabil. desi este o masura buna pentru siguranta circulatiei, la veniturile de azi ale populatiei sa iti iei un set de anvelope de iarna este extrem de greu. va fi perceputa ca un nou impozit si va fi respinsa instinctiv de populatie.

Si fii sigur ca vor exista fff multi care vor incalca legea deoarece amenzile nu mai sperie pe nimeni. In plus, este suficient sa obtii o factura de anvelope de iarna pe numele tau si in instanta iti anulezi orice proces verbal.

Publicat (modificat)

Transportatorii de marfa si de persoane vor fi obligati sa aiba anvelope de iarna. In caz contrar vor plati tractarea si amenda in cazul in care vor ramane inzapeziti.

Proiectul este pe masa ministrului transportului, Anca Boagiu, si ar urma sa intre in vigoare de la 1 noiembrie.

Deocamdata, proiectul se refera la transportatorii de marfa si de persoane, insa ar putea fi extins si la autoturisme.

Ce parere aveti?

Daca ramai inzapezit si cu anvelope de iarna atunci mai platesti amenda? ,ca la cum se vor curata drumurile in Romania ,ca si pana acum sigur nu vor exista drumuri inzapezite :ner:

Speram ca autoritatile sunt pregatite si sa nu fie luate prin surprindere ca in fiecare an " a venit iarna si a nins ?'' -chiar daca e mai devreme sau mai tarziu :doh:

Sa avem un drum bun iarna asta fara evenimente neplacute. :emo-yessir:

Modificat de bordergabor
Publicat

Pai in cazul asta nu mai scoatem nici masinile de servici!!!! Sau Politia are voie? Ori suntem legali ori nu mai suntem?

• Moderator
Publicat

Personal consider că anvelopele de iarnă nu mai sunt de mult un „moft” sau o „fiță”, ci o necesitate.

Sunt unele autospeciale ale poliției ce au venit dotate cu două rânduri de roți, (vară/iarnă) dar acestea provin din acele contracte ale poliției făcute mai cu simț de răspundere și nu doar cu gândul la cât de mare e „comisionul”.

• Membru
Publicat (modificat)

da, eu sunt de acord cu anvelope de iarna si pentru turisme; sunt avantaje la cele de iarna : duritatea cauciucului, mai moale, santurile(florile), gravurile de pe banda de rulare sunt mai late si rezistenta gumei la temperaturi scazute;. personal am anvelope de iarna pentru puntea fata, e axa motrica, pentru spate astept banii din prima de vacanta...ner.gif

Modificat de eti79ety
  • Apreciez 1
Publicat

Nu contest ca cele mai mari blocaje le produc auto de tonaj mare ce nu sunt echipate corespunzator insa, nu e normal ca un turism sa se aventurieze, in ciuda avertismentelor date de catre autoritati, fara a avea macar banalele lanturi (ce sa mai vorbesc de setul de cauciucuri de iarna) si apoi sa ceara ajutor sau sa tipe in fata camerelor ca nu a venit nimeni la ei sa-i dezapezeasca :hmmmt: .

Totodata, in ciuda dificultatilor financiare, recomand echiparea auto personal si pe puntea nontractiune, pentru ca e cea care va poate aduce pieirea in caz de derapaj, cauciucurile de vara neputand urma pe cele de iarna din motivele cunoscute (profil inadecvat, incarcat cu zapada datorita incapacitatii de autocuratare pe care o intalnesti doar la cauciucurile de iarna, consistenta cauciucului ce se intareste si devine ca un plastic comparativ cu cauciucul de iarna ce ramane la fel de moale).

O iarna cat mai usoara

Publicat

Ce parere aveti?

Super-tare. Asta e valabil iarna asta, in 2010, ca din iarna lui 2011, un alt ministru PDL va avea o initiativa laudabila in care va obliga pe cei care vor sa circule iarna pe drumurile publice, sa le curete, sa le intretina curate, si in primavara bine-inteles sa le si plombeze ce mama dracu`.

Imi e scarba. Imi aduc aminte de incidentul de iarna trecuta de pe DN 25, Galati - Tecuci, unde dupa ce au stat inzapeziti cateva zeci de oameni (platitori de taxe si impozite) pentru cate va zile, un stimabil prefect PDL-ist a gasit cea mai simpla si economica rezolvare a situatiei. A INCHIS DRUMURILE IN TOT JUDETUL, comunicand ca situatia in judetul Galati este "infernala". Va asigur ca nu era infernala, insa NIMENI NU A INCERCAT SA AJUNGA LA ACEI OAMENI TIMP DE 2 ZILE.

Dar ne abatem de la subiect. E bine si cu cauciucuri de iarna, e foarte bine, dar poate n-ar fi rau nici cu niste drumuri curatate.

Publicat

Personal consider ca este o masura eficienta si va preveni desele blocaje facute de autovehicolele mari pe soselele inzapezite ale patriei. Si daca masura va fi completata si cu o munca mai eficienta a drumarilor atunci se va circula acceptabil si la noi !

• Membru
Publicat

Sunt de acord cu aceasta masura atata vreme cat drumarii isi vor face treaba exemplar...adica sa curete drumurile, nu sa mearga pe principiul iar ninge in Ianuarie?! Asta iarna am sunat de sase ori intr-o zi la Consiliul Judetean pentru a trimite lama pe drumul judetean din comuna unde lucrez si m-au ignorat pana i-am sunat ultima data si i-am anuntat ca ma apuc sa le scriu amenda. Si au venit...in cele din urma. Halal atitudine.

• Membru
Publicat

De când am am văzut ce înseamnă cauciucuri de iarnă (chiar şi tocite) sunt total de acord cu ele. Dar până la obligarea turismelor...

În reportajul de la protv se spune că în unele ţări te lasă cu cauciucuri de vară dar dacă rămâi înzăpezit sau faci accident plăteşti bine. Aşa mi se pare cel mai corect.

Publicat

Sunt de acord cu aceasta masura atata vreme cat drumarii isi vor face treaba exemplar...adica sa curete drumurile, nu sa mearga pe principiul iar ninge in Ianuarie?! Asta iarna am sunat de sase ori intr-o zi la Consiliul Judetean pentru a trimite lama pe drumul judetean din comuna unde lucrez si m-au ignorat pana i-am sunat ultima data si i-am anuntat ca ma apuc sa le scriu amenda. Si au venit...in cele din urma. Halal atitudine.

Subscriu ce a scris Kmcoio, dar nu vom avea asa ceva prea curand.

De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori.

• Membru
Publicat

cum sa ma iau eu de nenea camionagiul ca nu are anvelope de iarna cand eu am pe autoturismul de serviciu "slick-uri"??????hmmmt.gif

Publicat

Aoaleu ce buna ar fi legea asta, eu am Oituzul presupun ca va dati seama ce e in fiecare iarna acolo, cate tir-uri raman inzapezite desi e restrictie de tonaj la un pod "in reparatie" in jud.Bacau, dar de 2 ani n-au miscat o piatra. Ar fi bine sa plateasca si tractarea si o amenda consistenta ca pe viitor sa nu se mai aventureze.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

atat vreme cat mirosim prea tare a saracie, aceasta masura mi se pare nu doar dincolo de bunul simt, dar e de-a dreptul abuziva...

desi e normal sa iti pui cauciucuri de iarna, dar.... cu ce bani, tati?!

deci, ma kc pe o lege ca asta...

• Moderator
Publicat

Tot în aceeași propunere legislativă parlamentarii propun și obligativitatea ca polița RCA să fie primită cadou, la semnarea contractului pentru o asigurare facultativă.

Aleșii care au venit cu aceasta idee spun c-au fost deranjați de acei asiguratori care nu se grăbesc să-și despăgubească repede clienții. În schimb, societățile de asigurări nu sunt de acord.

• Moderator
Publicat

Au apărut și cam care sunt prevederile acestei propuneri legislative:

Şoferii de autoturisme şi camioane care nu vor utiliza anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie riscă să plătească amenzi cuprinse între 2.500 şi 4.000 lei.

Aceleaşi sancţiuni vor fi aplicate şi dacă autovehiculele nu au montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheaţă sau polei.

Dacă autovehiculul care circulă fără anvelope de iarnă blochează drumul proprietarul acestuia va plăti şi costurile pentru degajarea drumului.

Totodată, în situaţia în care asigurarea de răspundere civilă nu acoperă în totalitate pagubele produse elementelor drumului (cum ar fi parapeţi sau semne de circulaţie), administratorul drumului va notifica vinovatul de producerea accidentului că are obligaţia de a plăti în 15 zile partea de daună pe care compania de asigurări nu a acordat despăgubiri.

Proiectul mai prevede ca 10% din cuantumul amenzilor aplicate de Compania de Drumuri, Autoritatea Rutieră Română şi Registrul Auto Român să fie distribuit către bugetul de stat şi 90% către întreţinerea drumurilor, în prezent întreaga sumă fiind vărsată la bugetul statului.

De asemenea se mai propune şi reţinerea plăcuţelor de înmatriculare, a certificatului de înmatriculare şi suspendarea inspecţiei tehnice, dacă vehiculul prezintă defecţiuni tehnice. :blink:

O altă noutate o reprezintă fapul că la controlul efectuat la sediul firmelor de transport inspectorii au dreptul să pătrundă, în timpul programului de lucru, atât în spaţiile de lucru, cât şi în vehiculele deţinute de aceştia. :huh:

Publicat

In legatura cu dotarea cu anvelope de iarna a autoturismelor de serviciu, la o convocare cu sefii de post si ajutorii s-a solicitat acest lucru sefului Serv. Rutier si celor prezenti din conducerea inspectoratului. Raspunsul a fost... Inspectoratul nu este cel care furnizeaza anvelope... Atunci cine? Sincer daca nu ne ajuta primaria in aceasta privinta (si alte 100) mergeam cu "pejo`ul" la interventii toata iarna.

• Moderator
Publicat

Este ciudat, faptul că, de exemplu, anul trecut nu am văzut atâtea reclame tv la anvelopele de iarnă. Cel puțin dacă au existat, nu a fost o campanie atât de agresivă ca cea de anul acesta. Eu cel puțin nu-mi amintesc nicio reclamă la anvelope de iarnă de anul trecut.

Este posibil ca această inițiativă legislativă să fie o comandă a producătorilor/importatorilor de anvelope, bine plătită celor aflați la putere?

Știu, o să-mi spuneți că în toate țările civilizate există o astfel de prevedere legislativă și că ea sporește siguranța. Perfect de acord.

Totuși, mi se pare destul de ciudată această coincidență, prin care producătorii și importatorii de anvelope și-au prevăzut bugete pentru campanii publicitare ... tocmai pe praful ăsta, când românii nu-și pot plăti ratele la bancă.

Poate nu ar strica ca domnii ditamai procurori de pe la DNA să verifice dacă nu cumva „nevinovații și bine-intenționații” producători/importatori de anvelope, au știut încă înainte de a apărea, despre această inițiativă legislativă a politicienilor noștri, ce ... evident sunt preocupați numai de siguranța noastră.

• Membru
Publicat

Cataline, "e" multi baieti destepti in Romania, in special prin grupul conducator...de asemenea, am cateva nelamuriri...cum constata baietii ca nu am cauciucuri de iarna? Eu imi scot masina de acolo si plec cu ea acasa...imi fac poza? Cum demonstreaza ca ala nu e cauciuc de iarna? Nu poate interveni eroarea de fapt la o contestatie, domle, mie baiatul care mi le-a vandut mi-a spus ca sunt de iarna, eu nu am licenta in stiinta cauciucurilor...?

Si...a intrat deja in vigoare?

• Moderator
Publicat

Totuși să nu cădem în ridicol ...

Nu-ți trebuie vreo licență să recunoști o anvelopă de iarnă. :D

Pe toate anvelopele de iarnă se găsește acest simbol:

714233mmuao2hk.jpg

• Membru
Publicat

Comercianţii scumpesc anvelopele de iarnă, iar vânzările pentru cele second hand se vor dubla.

Reprezentanţii firmelor care vând anvelope spun că măsura obligării prin lege, va avea ca efecte principale creşterea preţurilor la produsele noi şi dublarea vânzărilor în cazul celor second hand.

• Moderator
Publicat

Obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, a fost amânată până la anul.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.