Jump to content
POLITISTI.ro

Asistenţa medicală pentru poliţişti - alegerea medicului de familie


TechnoCop

Recommended Posts

As dori sa adresez cateva intrebari, in special celor care lucrati in Bucuresti. Sunt agent de politie promotia 2012 si lucrez in cadrul Sectiei de Politie Autostrazi. In timpul studiilor, medicul de care apartineam era cel din scoala, dar la finalizarea acestora si respectiv repartizarea catre unitati ni s-a pus in vedere ca putem alege ca medic de familie sa ne fie medicul unitatii unde am fost repartizat sau ne putem inscrie la un medic de familie civil, dar care sa aiba incheiat contract cu casa OPSNAJ. Dupa cum mai toti stim, de fiecare data cand avem o problema si mergem la medicul unitatii, fara a astepta 1,2,3...n ore pentru o consultatie nu scapi . Medicul unitatii in cazul meu este medicul din cadrul IGP.

Dar sa trec la subiect : De ceva vreme am probleme cu spatele si as dori sa ma duc la consultatie. Insa inainte de a merge sa ma inscriu pe lista unui medic, as dori sfaturile dvs. cu privire la alegerea acestuia: medicul unitatii sau medic privat ce are contract cu casa OPSNAJ?

Dvs, cei din Bucuresti cum ati ales?

P.S

sper ca acest topic sa fie de folos si celorlalti colegi din promotie cu mine, ce nu s-au inscris inca pe lista unui medic de familie

(multumesc Admin pt. promptitudine si modificare)

Edited by achiteim
 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Poti sa te inscrii la medicul unitatii, tu daca lucrezi la Politia Autostrazi, probabil o sa te trimita la unul din medicii de la IGPR, ori te poti inscrie la un medic privat care are contract cu CASAOPSNAJ, dar sunt mai greu de gasit (ca o mica paranteza si eu imi caut medic de familie la privat), singura problema de care o sa te loveste este ca pentru a ti se aviza concediile medicale o sa trebuiasca in final sa ajungi la medicul unitatii si implicit sa stai la coada, cine stie cat.

Legat de problema cu spatele, poti sa te duci la o consultatie de specialitate si fara a fi inscris in evidentele medicului de familie, mai ales daca este o urgenta, dai o fuga spre exemplu la Spitalul MAI - Gerota, in zona Foisorului de Foc si vezi ce zic oamenii acolo, iar daca se impune concediu medical o sa te trimita la medicul unitatii, care iti va da un formular sa il completezi, iar in functie de bunavointa lor o sa trebuiasca sa mergi tu personal cu el la Serviciul Financiar care sa confirme ca atat angajatorul, cat si tu platit cotizatia catre CASAOPSNAJ si in final la CASAOPSNAJ ca sa fii luat in evidente ori o rezolva ei, deoarece in final una din cele 3 copii ale formularului trebuie sa ajunga la medicul de familie la care esti inscris, cum a fost cazul unui coleg de-al meu care avea problema cu clavicula in urma unui accident de munca si anterior nu apucase sa ajunga la medicul de familie pentru rezolvarea formalitatilor pentru a fi inscris.

Sper ca am reusit sa ma fac inteles si sa iti fie de folos. :good:

L.E. : am uitat sa scriu despre faptul ca s-ar putea ca la spital sa iti ceara o adeverinta de la Serviciul Financiar prin care se confirma ca atat angajatorului, cat si tie, vi se retine contributia pentru sanatate, adeverinta foarte utila ca sa nu fii nevoit sa platesti tratamentul/interventie chirurgicala/etc.

Edited by DannyBAD
 • Upvote 2
Link to comment

Nu te obliga nimeni sa te inscrii la un medic civil care sa aiba incheiat contract cu casa OPSNAJ. Eu sunt inscris la un medic de familie civil care nu are incheiat contract cu casa OPSNAJ si nu mi-a spus nimeni nimic. Ceea ce iti trebuie, este adeverinta de la angajator din care sa reiasa ca ti se vireaza contribtiile de sanatate. Multa sanatate iti doresc.

Link to comment

Achiteim, cauta un doctor la spitalul militar.

Au contract cu casa OPSNAJ.

Daca medicul la care esti acum este de treaba eu zic sa ramai la el, daca a uitat juramantul pe care l-a facut poti sa-ti cauti linistit altul.

Trebuie sa anunti la financiar , sa obtii semnatura contabilului sef si a comandantului unitatii pe noul copntract pe care il vei incheia cu noul doctor si casa OPSNAJ.

Link to comment

Eu nu am fost niciodata cu medicul de familie la cel al unitatii.Intotdeauna am fost la civili.Si nu am avut nici o problema cu asta.(e adevarat ca nici nu am avut cm ).

Mi-a trebuit doar adeverinta de angajat pt medicul de familie.

Link to comment

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, din cate vad sunt o serie de formalitati ce trebuie indeplinite, hartii, semnaturi si aprobari. (sper sa ma descurc)

Danny : O sa iti urmez sfatul si cu prima ocazie cand prind un liber in timpul saptamanii voi trage o fuga la Spitalul MAI sa vad ce spun domnii de acolo.

Elvis : momentan nu sunt inscris pe lista niciunui doctor. Iar referitor la spitalul militar, mi s-a mai sugerat sa ma inscriu la medicul unitatii si de acolo sa cer trimitere catre spitalul militar deoarece -din auzite- au doctori foarte buni, dar cu putina disponibilitate.

Link to comment
 • Member

Acum aprox. o saptamana m-am operat la picior la Spitalul Gerota, am mers fara trimitere, direct la camera de garda, m-au internat si mi-au spus sa aduc adeverinta de la serviciul financiar, dupa care s-au apucat de treaba si in final am mers cu o scrisoare medicala la medicul de familie pentru a mi se da adeverinta care atesta ca am fost internat si ca urmeaza sa intru in concediu medical.

Nu am avut tangente cu vreun spital pana in acel moment in calitate de pacient, dar spitalul MAI este foarte ok dpdv dotari, conditii, personalul medical foarte ok si politicos, nu se simte mirosul specific de spital.

Asa ca revin cu precizarea, daca nu mai porti suporta durerile de spate, mergi direct la camera de garda la ce spital consideri si de acolo o sa fii lamurit si despre formalitatile ce trebuie urmate. :good:

 • Upvote 3
Link to comment

Am inteles, nu pot decat sa iti doresc insanatosire grabnica si din moment ce ai un review pozitiv fata de spitalul MAI, o sa incerc sa vad si eu cum e situatia, sperand sa se rezolve atat de simplu si la mine. Multumesc inca o data tuturor pentru sfaturile acordate si sa auzim numai de bine. :emo-yessir:

 • Upvote 3
Link to comment
 • 1 month later...

Salut tuturor colegilor prezenti pe forum. As avea o intrebare.Daca am o problema de sanatate si ajung sa fiu operat la un spital,de exemplu la Spitalul Fundeni din Bucuresti,iar dupa operatie trebuie sa urmez un tratament de refacere si recuperare,medicamentele necesare tratamentului trebuie sa le achizitionez din buzunarul propriu? Si daca totusi trebuie sa le cumpar , as putea beneficia ulterior de decontarea pretului acestora ? Va multumesc mult.

Link to comment
 • Member

Pe mine m-a abordat liderul de sindicat si mi-a zis sa am chitante pentru ca ma va sprijinii sa le decontez ulterior.

Normal mi s-ar parea sa se asigure din start tot ce ai nevoie, dar bineinteles ca nu e cazul in "normalitatea" in care traim.

Asa ca probabil asta e singura solutie, platesti acum cele necesare, dupa care faci demersurile legale si iti vei recupera banii.

Link to comment
 • 4 weeks later...

La Buzau nu am avut medic in cadrul Centrului medical al MAI aproape un an de zile. Era o doctorita care venea de la Ploiesti, o data pe saptamana, si atunci era aglomeratie mare la cabinet. Acum s-a rezolvat, dar este un singur medic la peste 6000 de asigurati. Am decis sa ma mut la un medic de familie civil si nu regret. Doar daca am CM trebuie sa merg la cabinetul MAI pt confirmarea CM si eliberarea adeverintei de CM.

In urma cu circa 3 ani am avut un coleg care s-a operat de fiere. La momentul respectiv m-am implicat si am adunat de la colegi o suma de bani pentru acesta. Deasemenea BT al SNPPC, CNP-ul local si IPJ Buzau (din fondul special costituit si la care cotizam fiecare lunar) au contribuit fiecare cu sume de bani, dar colegul a prezentat documente medicale, inclusiv retetele eliberate pentru tratament.

Link to comment
 • 10 months later...

Dragi colegi in prezent exista un FOND UNIC DE ASIGURARI DE SANATATE si urmare acestui fapt indiferent de casa de asigurari la care esti asigurat, poti sa te inscri pe listele medicului la care doresti indiferent cu ce casa de asigurari are acesta contract.Este dreptul tau conform Legii 95/2006,art.218.

In ceeace priveste :

 1. decontarea cotei nesuportate de sistemul de asigurari de sanatate prin casele de asigurari de sanatate,50% sau 10% infunctie de nivelul de compensare,aceasta se face din fondurile bugetare prevazute ale MAI prin ordonatorii tertiari de credite,care la judete sunt CMJ-urile,conform Legii 360/2002,art.28 si 38 fara diferentiere in functie de medicul la care esti inscris,daca este din reteaua medicala a MAI sau nu.Legea nu mentioneaza diferentieri de genul asta.Fondurile bugetare alocate pentru aceste decontari sunt bani publici la care au dreptul in egala masura toate cadrele.

 2. concediile medicale eliberate de alti medici decit di reteaua medicala a MAI ,ele se elibereaza pe formulare tip,cu regim special, legislatiei stabilite de MS,CNAS.si Casa de Pensii,lucru pe care-l precizeaza si mult discutabilul OMAI 516/2003 (asupra caruia voi reveni) si numai pe aceste formulare si nu pe tot felul de adeverinte nascocite de CMJ-uri.Iar comunicarea zilelor de incapacitate de munca ,totalul din anul in curs,necesar notarilor de serviciu se poate face de la medicul de familie catre medicul de unitate din MAI se poate face foarte bine prin SCRISOARE MEDICALA de ca re sigur ca stiu foarte bine medicii din MAI.

 

Va fi si o continuare cu alte aspecte care vin in contradictie cu cadrul legal . 

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Doctorul stim ca unele OMAI sunt in contradictie cu legea. 

Dar domnul ministru Stroe nici macar ce putea sa modifice nu a vrut. Si  nu am asteptari la cei ce va sa vina!

Asa ca eu mi-am ales alt doctor care are contract cu OPSNAJ si nu ma doare capul.

Link to comment
 • 11 months later...

@DOCTORUL: Daca sunt polițist cu un medic de familie, altul decât cel al unității, si am fost internat de urgenta in urma unei cazaturi, fiind consultat a doua zi, pe patul de urgenta, de medic specialist neurochirurg, care mi-a oferit doua alternative: sa stau internat la el câteva zile sau sa merg acasă si sa iau repaus total, având in vedere ca tomografia a aratat ca nu am hematom,așa ca am ales sa stau la repaus acasa, când au ajuns hârtiile la medicul unității pt a lua la cunoștință, acesta a insistat ca trebuie sa fiu prezent personal cu acele hârtii si sa întocmesc un raport cu felul in care m-am accidentat, desi persoana care a venit cu hârtiile i-a comunicat faptul ca nu sunt apt sa ma deplasez si sa aștept ore întregi pe coridoare, crezi ca era nevoie de acest lucru si ce opțiuni as avea pt a lamuri situația?

Link to comment

are cineva idee ce se intimpla cu cardurile de sanatate ale politistilor afiliati opsnaj? "urla" media ca de la 1 febriarie "va fi ce nu a fost pina acum" insa pe la noi nu se aude nimic despre aceste carduri.
 .. analiza si propuneri ;)

Link to comment
 • 5 weeks later...

Am si eu o intrebare, oare sunt obligat sa fac contract doar cu OPSNAJ? Intreb deoarece eu cand sau completat cererile la aceasta casa de catre colegii mei .. nu am facut, am ales una civila !

Link to comment
 • 9 months later...

Va salut!

Am cateva intrebari legate de asigurarea medicala...

1. Avem obligatia sa fim asigurati la OPSNAJ sau putem alege casa de asigurari de sanatate?

2. Daca imi aleg un medic de familie civil, care nu are contract cu OPSNAJ, ci doar cu CAS, dobandesc calitatea de asigurat CAS si automat o pierd pe cea de asigurat OPSNAJ?

3. Ce avantaje/dezavantaje am daca ma inscriu la un medic civil, care are contract doar cu CAS?

4. OPSNAJ deconteaza 100% absolut orice medicament prescris de medicul de familie/medicul specialist, ori sunt numai anumite medicamente care beneficiaza de reducere?

Va multumesc!
 

Link to comment

1....Nu, trebuie sa platesti CAS, exista o hotarare judecatoreasca care a obligat statul sa returneze unui avocat cotizatia lunara CAS pentru ca a dovedit ca nu a luat nici macar o pastila de la CAS.

2......Da, cel mai indicat ar fi sa iti gasesti alt medic care are contract cu OPSNAJ.

3 si 4........Astepti sa iti deconteze analize, retete etc CMJ-ul, prin IPJ cand au bani. Concediile medicale trebuie vizate de seful CMJ.

Avantaje....nu trebuie sa te programezi pentru o durere in c.., nu trebuie sa mai suporti mojicia si bataia de joc a neoamenilor din CMJ care din pacate se numesc doctori, esti tratat cu respect pentru banii care ii platesti lunar si discretie!

 • Upvote 2
Link to comment
 • 1 month later...

Cer aici informatii pentru a ajuta si pe altii.

M-am mutat de la doctorul unitatii la alt doctor care are contract cu casa OPSNAJ.

Am primit o reteta compensata in proportie de 20 %. Eu am achitat restul de 80% din reteta.

Se poate deconta de catre angajator suma ce reprezinta 80% ?

Raportul se aproba de angajator,/serviciul financiar/ OPSNAJ?

Baza legala?

Link to comment

Faci un raport catre CMJ la care atasezi reteta si bonul de la farmacie.....si astepti....plafonul!

Baza legala....Statutul Politistului, beneficiem de asistenta medicala gratuita.

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment
 • 8 months later...
 • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.