Jump to content
POLITISTI.ro

Permis port-arma neletala

Postare recomandată

Publicat (modificat)

buna seara all, vreau sa ma lamuriti si pe mine daca am un permis de port arma ne letala si un pistol gpt12 si vreau sa imi mai achizitionez unul trebuie sa imi fac alt permis sau poate sa mi.l treaca pe permisul asta. Multumesc anticipat!

Modificat de bontea
Publicat

Mergi la politie si completezi o cerere de procurare arma , platesti taxa la trezorerie de vreo 50 lei , si ti se elibereaza autorizatie de cumparare , cu care cumperi ce ai de cumparat si te intorci la politie sa fie trecut pe permis.

• Apreciez 1
Publicat

stiu si eu asta am un pistol da vreau sa stiu daca mai pot sa trec un fort tot pe permisul asta adik sa nu mai umblu iar sa fac alt permis tip b etc

• Displace 3
Publicat

stiu si eu asta am un pistol da vreau sa stiu daca mai pot sa trec un fort tot pe permisul asta adik sa nu mai umblu iar sa fac alt permis tip b etc

Tu cum ai ajuns sa ai permis fara sa sti legea ? Asa de curiozitate ? Chestiile astea sunt explicate in lege. In fine , pe permis tip B poti avea 2 buc neletale si n aer comprimat.

• Apreciez 2
Publicat

am intrebat pe cineva si el mi.a sp k nu pot de asta am intrebat, nu conteaza cum am obtinut eu permisul de port arma tip b...

Publicat

Ba conteaza Bontea ca a mai fost unul care a impuscat 8 persoane la Perla in Bucuresti!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

si dak va scriu eu romane cum am luat permisul de port arma cu ce va incalzeste?

puteti inchide topicull

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Pune mâna pe legea aia, citește-o cu atenție și simț de răspundere. Este spre binele tău, îți va prinde bine dacă ești deținător de armă și nu-ți mai consuma energia încercând să dai replici "inteligente" pe aici.

Publicat

Ar fi bine daca ai renunta la postari de genul mess sau mirc, cu prescurtarile aferente acestui gen de mesagerie instant.

Publicat

Bontea intr-un alt topic povestea cum a "curentat" doi tigani cu bastonul telescopic...probabil ca vrea sa-si achizitioneze al doilea Fort, pentru a trage ca mexicanii din filmele western...

Publicat

Totusi, eu nu vad rostul celui de-al doilea pistol cu proiectile din cauciuc, insa daca legea permite, tine de damblaua fiecaruia...sau de buzunar.

Totusi, eu nu vad rostul celui de-al doilea pistol cu proiectile din cauciuc, insa daca legea permite, tine de damblaua fiecaruia...sau de buzunar.

Publicat

Exista rost domnule . Daca doamne fereste ai de facut uz de arma , arma in cauza merge la balistica , si in perioada asta te cauta neamurile . Aici isi intra in rol a doua arma . Sau de ce nu , una de poligon si una de purtat . Sau poate omului ii place sa aiba una mai maricica cu capacitate mai mare care se poate disimula cu usurinta iarna si una mai mica pentru vara . Dar cel mai important este faptul ca este dreptul lui , ca si posesor de arma , sa aiba doua . Drept care trebuie respectat .

Publicat

Depinde ce intelegi sa fie mai bun. Sa iti stea mai bine in mana, iti place tie mai mult, tragi mai bine cu el decat cu altele sau doar ca munitia de fort este mai puternica ca cea de t12, la ultima chestie sa sti ca nu este adevarat am participat aseara la un test efectual la poligonul UTI unde s-a tras prin cronograf cu T12 si Fort cal.45 viteza masurata la gura tevi a fost net in favoarea lui T12. Daca altele sunt criteriile pentru care vrei Fort in afara de (e mai puternic) cumpara-l, e o arma buna. Bafta!

Publicat

stiu ca gp e mai bun decat fort..dar se gaseste greu munitie originala. lafort macar stiu ca pot gasi cu usurinta munitie originala.

Publicat

Fort 17 R in 9mm e cel mai bun consider eu . Gasesti munitie Libra si Ozkursan la 2 lei pentru poligon , si munitie Fort si AKBS pentru autoaparare.

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Imi cer scuze in avans pentru eventualele intrebari idioate.

Va rog cateva lamuriri mai detaliate si mai pe intelesul unui cetatean neobisnuit cu interpretarea legilor, la urmatoarea situatie :

Detin permis de arma tip B.Valabilitatea lui a expirat in urma cu o luna jumatate.Nefiind un act pe care il folosesc frecvent, ci sta impreuna cu arma, inchise intr-un fiset, am omis sa mai verific data si nu m-am dus sa-i prelungesc valabilitatea.Stiu, greseala si responsabilititatea mea, mi le asum.

Miercuri 07.08.13 am primit telefon de la IPJ-arme si munitii, m-au instiintat ca a expirat si mi-au solicitat sa ma prezint la IPJ cat mai repede posibil, cu permisul si arma.Astazi, 09.08.13, am mers la sediul politiei, unde m-a pus ofiterul de serviciu sa dau o declaratie, in care am recunoscut detinerea armei si expirarea valabilitatii permisului si am explicat motivul neprezentarii la prelungire.

Ofiterul a facut un proces verbal, mi-a retinut arma si permisul si mi-a explicat ca mi se va face un dosar penal, care va merge la judecatorie sau la parchet ( nu mai stiu exact fiindca mi-a inghetat putin sangele in vene ) si mi-a sugerat sa astept raspuns prin posta de la ei.

De aici inainte nu prea am inteles exact ce se va intampla :

- ce ar putea hotari judecatoria ( amenda, confiscarea armei, anularea permisului ) ?

- imi voi putea primi inapoi permisul, respectiv arma ?

- voi mai putea detine/cumpara in viitor permis/arma ?

- dosarul penal se va solutiona si va "disparea" ?

- fapta/dosarul va ramane permanent trecut in cazier si va putea face probleme in viitor la angajare, eventuala afecere proprie sau plecari din tara ?

Va multumesc.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.De un an si ceva locuiesc in Paris si pot spune ca viata de aici nu este asa de linistita precum o vad turistii.Vreau sa dau un exemplu care sper sa fie de ajuns.Intr-o seama am mers pana la market-ul din colt sa imi iau ceva, era aproape de ora inchiderii.La vreo doua minute dupa mine au intrat doi mascati, unul cu un pistol si altul cu un cutit. Individul cu pistolul a tras un foc in rafturi si a ramas la usa.Cel cu virgula cutitul a luat sefa de magazin si s-a dus cu ea in spate la seif.Dupa ce s-a intors ma vazut pe mine si mi-a spus sa ma pun pe burta.Dupa au plecat cu o plasa de bani..Asta este doar un caz din cate am patit. Noaptea e cam greu sa circuli singur pe drum. Intrebarea mea este :Daca vin in Romania am dreptul la un permis port-arma neletala(bineinteles sa indeplinesc toate procedurile legale) si urmatoarea intrebare este daca acel permis este international.. Va rog frumos sa raspunda doar persoanele care sunt in masura si nu vreau raspunsuri rautacioase sau lectii de viata.. Va multumesc frumos pentru intelegere! Respect M.A.I !!!!

• Moderator
Publicat

Dacă îndeplineşti condiţiile legale, da ai dreptul să obţii permis pt armă neletală. Din păcate, permisul de armă nu este internaţional. 

În ţară astfel de jafuri armate nu sunt aşa la ordinea zilei ca prin alte ţări, deşi percepţia publică este viciată de mediatizarea excesivă cu tente dramatice. Poliţiştii români, chiar dacă mass-media sau românii nu vor să vadă, să remarce ori să recunoască, în astfel de cazuri grave şi-au făcut datoria. Mai exact într-o proporţie de peste 9x% autorii unor astfel de jafuri armate au fost identificaţi şi prinşi de poliţiştii români, numai că atunci când se întâmplă, realizările poliţiştilor români nu mai sunt mediatizate la aceleaşi cote cum se întâmplă în situaţiile imediat după ce se produc astfel de incidente. Acesta este şi unul dintre motivele datorită căruia infractorii prind curaj, deoarece nu află că cei ce au făcut aşa ceva, au fost prinşi.

• Apreciez 1
Publicat

Cum strainii au voie sa intre in tara cu o arma si noi nu avem voie sa iesim cu ea daca este detinuta legal?

Art. 62. - (1) Introducerea de către străini a armelor neletale din categoria celor supuse autorizării pe teritoriul României este interzisă, cu exceptia cazurilor în care titularul face dovada faptului că urmează să participe la un concurs de tir organizat de o asociatie ori un club de tir sportiv afiliată/afiliat la federatiile sportive nationale de specialitate sau face dovada faptului că urmează să participe la o manifestare culturală, artistică sau istorică si prezintă invitatia unei asociatii de colectionari, legal constituită, ori a unei institutii muzeistice din România.
(2) Străinii pot introduce în România arme neletale legal detinute, din categoria celor supuse notificării prealabile, numai după obtinerea autorizatiei de introducere a armelor în tară.
(3) Autorizatia de introducere a armelor în tară se acordă dacă solicitantul îndeplineste următoarele conditii:

a) a împlinit vârsta de 18 ani;

b) motivează, în scris, necesitatea introducerii armei pe teritoriul României.
(4) Procedura acordării autorizatiei prevăzute la alin. (2) se stabileste prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(5) Armele si dispozitivele neletale prevăzute în categoria E din anexă pot fi introduse în România fără restrictii de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani, cu respectarea conditiilor prevăzute de lege privind portul si folosirea acestora.

• Moderator
Publicat

Străinii nu pot introduce în ţară o armă, doar în baza permisului obţinut în ţara de origine. Conform citatului tău din lege sunt necesare îndeplinirea unor condiţii şi obţinerea unei autorizaţii de la autorităţile române. Iar viceversa este valabilă. Şi noi suntem trataţi asemănător când vrem să mergem în străinătate cu arma deţinută legal aici.

Publicat

ok.am inteles domnule Catalin.o sa merg aici la Comisariat si o sa intreb daca il pot face aici ..va multumesc pentru raspunsuri

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

As dori niste informatii in legatura cu permisul de port arma neletala.Eu locuiesc in Italia de 6 ani,am doar resedinta dar nu si cetatenie.Cu toate acestea am reusit sa obtin permis de port arma tir sportiv.In aceasta categorie pot sa detin orice arma letala fara limite de calibru,cu exceptia sa nu fie automata.In Romania as dori sa pot detine un pistol cu bila de cauciuc.Care sunt cerintele pe teritorul tarii noastre pentru  un permis port arma neletala?Ma ajuta cu ceva permisul obtinut aici(Italia)?Va multumesc anticipat.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna, am cateva nelamuriri in legatura cu obtinerea permisului pentru arma neletala. Am citit aici pe forum ca trebuie sa faci o instruire cu o persoana autorizata, eu am cautat in Timisoara si nu am gasit. De asemena va rog sa îmi recomandati un pistol bun. 

Multumesc anticipat

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.