Jump to content
POLITISTI.ro

Ofiter de politie înjunghiat de o subalterna - scandalul din Politia Bals

Postare recomandată

• Membru
Publicat

"Branconierul" a fost rapus de o "caprioara".

Cms Barbu Gheorghe a fost injunghiat de o fosta subalterna, Renghea Melania.

Poliţistul Gheorghe Barbu, înjunghiat de o colegă care îl acuză de viol

În această după-amiază, comisarul Gheorghe Barbu, din Balş, a ajuns la Spitalul Slatina cu mai multe plăgi înjunghiate în zona abdomenului şi membrelor inferioare. Potrivit primelor informaţii furnizate de soţul femeii, Barbu a fost rănit de poliţistă după ce acesta a încercat să o violeze.

În acest moment, la UPU Slatina, atât agenta de poliţie, cât şi Barbu primesc îngrijiri medicale.

Femeia, Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani, a lucrat la Secţia Rurală Balş, care are sediul în comuna Bobiceşti, în subordinea lui Barbu, şi pentru că nu este prima dată când are probleme cu ofiţerul a cerut mutarea. Poliţista are un copil şi este însărcinată în cinci luni cu cel de-al doilea. Soţul femeii susţine că nu este prima dată când poliţistul îi batjocoreşte consoarta.

Femeia spune că poliţistul a lovit-o în burtă ştiind că este însărcinată.

"M-a ameninţat că îmi distruge familia şi că mă dă afară din Poliţie. M-a dat la mai mulţi poliţişti superiori", a declarat Melania Renghea.

Potrivit celor care îi acordă îngrijiri medicale poliţistului, acesta le-a povestit cum a fost înjunghiat de femeie fără să-i facă nimic, chiar în faţa porţii, în comuna Morunglav. Poliţista şi-a sunat fostul şef şi l-a rugat să iasă la poartă să stea de vorbă. Barbu a invitat-o în casă, la o cafea, pentru a nu-şi lăsa musafirii singuri, dar femeia a refuzat. Poliţistul a ieşit la poartă, s-a urcat în maşina femeii, moment în care a fost atacat cu un cuţit şi tăiat în mai multe locuri.

"Nimic nu este adevărat! N-am violat-o şi n-am plasat-o la alţi colegi. M-a înjunghiat de mai multe ori. Mai multe o să vă spună cei abilitaţi", ne-a declarat comisarul Gheorghe Barbu.

Sursa aici : http://www.gazetanou...za-de-viol.html

• Moderator
Publicat

Toate i se întâmplă numai lui. :shock:

Pe el l-au prins băut la volan, pe el l-au acuzat şi filmat cu camera ascunsă că îi bate în anchetă pe suspecţi, iar acum mai apare şi o acuzaţie de viol ...

Publicat (modificat)

Bănuiesc că despre personajul de mai jos este vorba. Cum naiba se mai află un asemenea individ printre noi ?! :shock:

Modificat de Dan
Publicat

Sunt foarte curios ce se va întâmpla și de data asta cu dl. cms.-șef...

Publicat (modificat)

omul nepotrivit la locul nepotrivit de fiecare data

ce coincidenta

fac pariu ca si acum o sa scape basma curata

e un protejat al ''sortii''

domnul fost jandarm a tot crescut rapid in cadrul ipj-ului

Modificat de ora86
Publicat (modificat)

marins22 nu cred ca se va intampla nimic spectaculos...daca nu s-a intamplat prima data nu se intampla nici a doua oara...mai ales daca e "protejat" destul de rau ca exista astfel de oameni printre noi

Modificat de domnisoara
Publicat

El nu are ce cauta in politie,asta e clar,dar eu nu o vad bine de loc pe doamna agent,totusi a bagat cutitul in el de cateva ori,a venit pregatita cu cutitul de acasa,ea s-a dus la el acasa...a pre

mediat sa il injunghie.

Legat de presupusele violuri repetate......e cusuta cu ata acuzatia,totusi ea este politista,stia ce trebuie sa faca,cui sa se adreseze,iar ""plasarea""ei altor ofiteri e o gluma.

Intrebare:care va fi incadrarea juridica in cazul de fata?

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Tentativa de omor, asta e incadrarea juridica, cel putin asa a declarat purtatorul de cuvant al tribunalului Olt.

• Membru
Publicat (modificat)

Eu l-as juca in picioare pe comisarul ala alcoolicNu stiu cati agenti opriti bauti in trafic si filmati ar mai fi ramas in sistem.Ofiterasul asta nu numai c-a rams dar a mai si fost promovat sef de sectie.Bai nene, in ce tara traim? Daca betivul asta era dat afar atunci, colega noastra n-ar mai fi fost in situatia actuala.Cine se face raspunzator de aceasta situatie.Ce pile are betivanul asta de nimeni nu se atinge de el?Cati ca el mai sunt acum in Politia Romana?>Multi!Betivi, dar multi!

Ora 86 esti sigur ca a fost jandarm? Care institutie sau organizatie profesionala-sindicala are curajul sa ceara o situatie cu actualii politisti care provin din jandarmi si care este traseul lor profesional?Unde au fost avansati si care este filiera prin care au ajuns la Politia Romana?

Modificat de stelistman
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Natafletul ala de sot al ei este si el in sistem?Am impresia ca si el s-a complacut in situatie...

Publicat

adevarul este la mijloc, ca intotdeauna. nici comisarul nu este vinovat de toate relele pamintului dar nici politista nu este usa de biserica.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Corect, dar totuşi parcă bate aşa la ochi faptul că în decursul unui an sau un an şi jumătate, toate belele de pe lumea asta i se întâmplă numai lui. Ai ghinionul sau neşansa să te afli în locul nepotrivit la momentul nepotrivit o dată, dar chiar aşa ... când apare vreo belea prin Blaşul ăla, hop e vorba despre el.

Publicat

mi se pare clar ca femeia nu este intreaga la minte. si asta doar din faptul ca fiind un politist stia f bine ce proceduri legale pot fi accesate ptr faptele povestite ca i s-ar fi intimplat. in schimb, ea merge cu un cutit si il injunghie!! este clar ca nu are toti boii acasa iar asta poate duce si la o gresita interpretare a faptelor reale - poate ca seful ei o fi spus ceva, o gluma proasta, o aluzie sexuala si asta o fi interpretat aiurea. este posibil.

insa nici sotul femeii nu este barbat - daca imi povestea nevasta o chestie asemanatoare cred ca seful ei si-ar fi cumparat un scaun cu rotile (evident, dupa ce faceam plingerile aferente :) )

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Bogdan, ai intuit foarte bine. Cand au fost restructurarile, agenta Renghea Melania nu a luat concursul, deci urma sa plece de la sectia de politie de la Bals, dar comisarul Barbu a adus-o inapoi, pe postul de secretara, numai el si altii stiu cum a ajuns asta aici, ba mai mult comisarul l-a angajat pe infractorul ala de barbat al politistei, are cazier, dar tot "cineva" i-a dat avizul sa fie agent de paza, culmea, barbatul astia are domiciliul pe raza sectie de politie, unde sef nu sunt eu ci ...branconierul.

Maxu, era politista, cunostea legile, dar s-a mers la santaj, asa zic gurile rele, se pare ca pe 26 a fost picatura care a umplut paharul, pentru Renghea. Aszta lua bataie de la barbat si altceva de la altii, o fi luat-o razna!

Cert este faptul ca nu se face lumina odata si pe la noi prin inspectorat si prin subunitate, da, da, la Bals!

Hai la multi ani, "dar dupa 1 ianuarie discutam altfel" ! cum?!? nu stiu, dar va tin la curent! :))

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat

Eti, din pacate nu numai acolo se intampla d-astea. Sa te duci pe la sediul DGPMB, sa vezi ce de pasarici sunt pe acolo, si cam fiecare are "taticul" ei.

Pe la unele subunitati se intampla la fel, sunt favorizate femeile pe aceleasi criterii.

Vina e atat a femeilor, care nu au pic de moralitate, cat si a sefilor, care nu au caracter suficient de puternic incat sa obtina ce vor fara sa plateasca intr-un fel sau altul.

Publicat

Nici aia nu este femeie dar si domnul ofiter este josnic.

Si nu este singurul sef care merge pe varianta santajului.

Mai stim noi cativa si pe la Dolj.

Publicat

Eu cred ca amandoi sunt vinovati.

Lucrez de 20 de ani in Politie, si am avut ,,parte,, de asemenea invitatii, dar, cu tact si mai in gluma se pot refuza...

Recunosc insa, ca am si pierdut ...multe avantaje,, .

Sefii incearca, unii reusesc, unii nu, dar cu forta nu cred ca se putea..

Cred ca am ramas prietena chiar si cu ,, refuzatii,,..Si in civilie e la fel.....care e problema???

Deci, e clar, eu o cred pe ea.....spune adevarul, dar nu inteleg de ce s-a ajuns pana aici???

Sunt incurcate rau aceste probleme.....greu de inteles, greu de descurcat, dar fiecare are partea lor de vina..

Mai mult el, era sef, avea putere, dar decenta si bun simt NU.

Ma revolta asemenea fapte in Politia noastra, foarte urat.......ne strica imaginea, sunt si politisti buni si harnici si care stiu sa respecte femeia, colega de langa el....si mai sunt inca foarte multi pe care ai respect....ca sunt OAMENI...

Va urez o seara placuta.

• Apreciez 1
Publicat

Ai dreptate colega in ceea ce spui, cu totii stim ca barbatii fac avansuri si cereri exprese colegelor ori fetelor in general in acest scop. Si sa fim corecti si barbatii primesc avansuri din partea fetelor. Insa astfel de cereri pot fi acceptate ori refuzate, sau amanate la infinit. In speta noastra insa, nu inteleg de ce se vorbeste de infractiunea de viol. Eu asi vedea alta incadrare juridica dupa cum se prezinta situatia, respectiv infractiunea de santaj si posibil si proxenetism, pentru ca dupa cum au avut loc relatiile sexuale, colega noastra a fost constransa psihic dar a urmarit un interes material injust atat pentru sine cat si pentru sotul sau( nu a fost disponibilizata si a fost angajat si sotul sau) si totodata in acelasi scop a fost obligata(constransa) sa se prostitueze, intretinand relatii sexuale si cu alti barbati : sefi, procurori etc.Nu sunt convins ce rol a avut sotul colegei noastre, insa tind sa cred ca si el a stiut ce se intampla si a si acceptat. Dupa cum spuneau si alti colegi, cred ca aceasta situatie se intampla in majoritatea IPJ-urilor si directiilor din minister. Insa colega de la Olt a cedat psihic si nu a mai rezistat, ori au fost depasitele limitele acceptate. In mod cert niciunul dintre cei doi politisti implicati in scandal nu trebuie sa mai ramana in acest minister. Faptele lor sunt extrem de grave. Mai ales ca idividul nu este la prima abatere si imaginea politiei a fost afectata de mai multe ori de comportamentul acestuia.

Publicat

Precizări ale Direcției de Informare și Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne

Referitor la scrisoarea deschisă adresată ministrului Afacerilor Interne, de către o serie de organizații pentru drepturile femeilor, Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne face următoarele precizări:

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne are în atenție și este informată permanent despre evoluția incidentului înregistrat la nivelul IPJ Olt.

După cum a fost anunțat public, întreaga conducere a IPJ Olt a făcut obiectul unei investigații recente a Corpului de Control al ministrului afacerilor interne, iar în prezent sunt așteptate propunerile de sancțiuni pe care comisiile de cercetare disciplinară urmează să le formuleze.

Personal, ministrul Radu Stroe a cerut conducerii Poliției Române ca toate aceste anchete interne să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil cu maximă seriozitate si intransigență.

Referitor la angajatele din Poliție, dorim să menționăm că Ministerul Afacerilor Interne are o politică de cadre nediscriminatorie care permite atât accesul în sistemul polițienesc (vezi admiterea în instituțiile de învățământ ale M.A.I.), cât și promovarea pe funcțiile de conducere a oricărei femei care dovedește profesionalismul necesar exercitării acestor funcții. Asta face ca, în prezent, în Poliție să avem femei care conduc secții de Poliție Rurală, inspectorate județene de Poliție sau unități și Departamente ale Aparatului Central al ministerului.

Conform statisticilor, numărul femeilor din Poliția Română reprezintă 14,89% din totalul angajaților, procent care se situează peste media europeană de 12%.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne asigură reprezentanții ONG-urilor interesate în combaterea oricăror forme de discriminare că instituția noastră promovează o politică de resurse umane axată pe respectarea drepturilor constituționale ale egalității de șanse.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne este o instituție transparentă, manifestându-și disponibilitatea la un dialog permanent în vederea semnalării oricăror situații care pot aduce atingere acestor principii fundamentale.

• Membru
Publicat

"Ofiterul" ca "ofiterul", dar nici cu seful de post care l-a oprit nu mi-e rusine si nici cu ...doamna in cauza. Cu riscul de a fi misogin, viol devine dintr-o data cand nu ne mai convine ceva, pana atunci a fost totul in regula, nu?

Oricum, port fata de anumiti membri ai acestui forum care sunt din Olt, dar despre judet si, in special, despre mun. Slatina ... :slapb: Concluzie trasa in urma a mai multor experiente personale. Cat despre presa, numai profesionisti in ea. De altfel s-a si vazut cum a fost scris articolul.

• Moderator
Publicat

Radu Stroe: "Am vrut sa schimb conducerea IPJ Olt si n-am putut, trebuie sa schimbam legea"

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi (ieri), ca legea care reglementeaza statutul politistului trebuie schimbata, pentru ca este veche si cel mult intr-o luna va trebui lansat un nou proiect de act normativ.

Radu Stroe a anuntat, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ca joi a avut o prima intalnire cu toate sindicatele din MAI si a discutat refacerea Legii 360, privind statutul politistului.

"Este o lege veche, viata a mers inainte si va trebui sa lansam cat de curand, poate in cel mult o luna, un nou proiect de lege «Statutul politistului»", a spus Radu Stroe.

Ministrul Afacerilor Interne nu a specificat clar ce moficari vor fi aduse legii, insa a dat ca exemplu situatia de la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Olt, unde, in luna noiembrie 2012, un control dispus de fostul ministru de Interne Mircea Dusa a dus la cercetarea prealabila a sefului institutiei, impreuna cu cei doi adjuncti ai acestuia, a sefului Politiei orasului Bals si a altor opt politisti cu functii de conducere.

"Am vrut sa schimb conducerea IPJ Olt, insa Statutul politistului nu mi-a permis. Nu se poate asa ceva! Nu este corect! Acolo este o ancheta in curs, iar subalternii celor vizati sunt pusi in situatia sa raspunda la intrebari legate de sefii in exercitiu. Era normal ca, pe perioada cercetarilor, acesti sefi sa fie tinuti deoparte. Legea nu ne permite insa acest lucru, iar noi nu putem sa facem abuzuri", a explicat Radu Stroe.

Sursa: Pro TV

Ce vrăjeală are domnul ministru!? Domnia sa nu poate schimba conducerea unui inspectorat datorită legii. Dar înainte de alegeri s-au putut schimba pe unde era "nevoie" şefii de inspectorate. Oare bârfele privind relaţiile strânse ale unor şefi din IPJ Olt cu un fost şef al jandarilor ce acum a ajuns mare pe acolo pe sus să îşi fi produs efectele chiar şi acum?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.