Jump to content
POLITISTI.ro

Reorganizarea - organizarea şi funcţionarea M.A.I.

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Salut , am si eu o intrebare - lucrez , inca de la infiintare la nivelul sectoarelor de politie - in Bucuresti , a dispeceratelor 112 de sector . De circa o luna ne fierb sefii cu ideea de desfiintare a dispeceratelor de la nivelul sectoarelor de politie si ,, mutarea '' functiilor , cu tot cu personal binenteles , la sectii . Intrebarea mea este : stie cineva care v-a fi viitorul nostru - al dispecerilor de la sectoare ? pentru ca sunt printre noi , unii care mai au cativa ani si s-ar incadra la pensie - dupa legea veche - si la intrebarea adresata unui sef : Ce faceti cu noi sefulica ? , raspunsul a fost simplu si sec - TERENUL va mananca !!!!

Acum ma repet : are cineva habar despre asa ceva , pentru ca am inteles ca noua grila este aprobata la nivelul IGPR , insa nu spune nimeni nimic clar .

Modificat de misulica112
  • Membru
Publicat

Sigur nu știu dar și la Capitală se aude același lucru.

Proximitate??...dacă mai sunt locuri :(

Pot să întreb ce sector? :)

• Moderator
Publicat

Termenul limita pentru definitivarea statelor de functii nu era 30 septembrie 2010?

Publicat (modificat)

Pentru propunerile pentru reorganizarea statelor termenul a fost 30.09.2010.

Acum tine de IGPR sa aprobe propunerile sefilor.

Daca se vor radia functiile de dispecer veti avea doua posibilitati: ori va mutati unde este loc ori iesiti la pensie.

Daca nu optati pentru nicio varianta din cele doua puteti ramane fara servici.

Reorganizarea,desfinatarea ,radierea sau cum vrei sa ii spui a unei functii poate fi motiv de pensionare.

Insa sefii stiu cu certitudine ce se va intampla insa nu vor sa spuna. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna seara!Pina cind se va sti cum se reorganizeaza M.A.I,grija zilei de miine,a platii ratelo, ne destabilizeaza complet.Dar in acelasi timp ,urmarind acest forum am inteles ca guvernantii pot sa se felicite chiar la cit de usor au reusit sa dezbine atit politistii intre ei cit si politistii cu celelalte categorii de cadre ale M.A.I.,ce sa mai spun cu alti bugetari sau cei din privat.Lucrez ca as.medical la politie din 1988,mai intii ca civil si din 2000,agent.Desi m-a durut sa vad cit de blamate sunt pe acest forum cadrele medicale,imi este drag sa spun ca politistii sunt colegii mei carora le asigur oricind sprijin(am simtit acelasi lucru si din partea lor),ca eu ma simt politist dupa atitia ani in care ,am imbatrinit frumos unii linga altii sau am plins cind un politist a plecat prea devreme dintre noi.Acum si noi cadrele medicale suntem in impas ptr ca nu se stie care va fi statutul Centrelor medicale.Credeti ca durerea voastra e mai mare ca a noastra?Sau ca ve-ti fi mai bine platiti ,fara noi?Eu cred ca doar uniti putem invinge,si guvernantii au avut grija!Cu stima Daniela

• Apreciez 4
Publicat

La fel ca marea majoritate de pe acest forum si a colegilor care lucreaza in teren, si eu sunt de parere ca cei care nu lucreaza in operativ (cabinet medical, administrativ, etc) sa se numeasca politisti. Am intalnit nenumarate cazuri cand am oprit un "coleg" de-al nostru care mi-a spus ca si el e politist iar cand l-am intrebat la ce serviciu lucreaza mi-a raspuns ca la administrativ, atunci eu i-am zis ca nu e politist, lucreaza la politie. Un politist se ocupa cu altceva, constata infractiuni si contraventii.

Publicat

noile state de organizare nu mai sunt la igpr. sunt la minister pentru aprobare.ramane de ei sa le aprobe asa cum au fost propuse. sper sa iasa bine pt toti.si eu astept sa vina mai repede ca vreau sa ma mut si nu pot pana nu se deblocheaza mutarile.

Publicat

Buna seara!LORD,e un"lord",dar sa-ti dau un mic exemplu.:dupa ce termin programul de consultatii,cele opt ore la cabinet , nu ajung bine acasa si medicul primeste telefon si constata ca este nevoie de tratament ,chiar perfuzie care dureaza citeva ore, la arest:asta inseamna ca las tot si plec.Menirea noastra nu e sa prindem hoti dar ii tratam cit timp sunt in arestul politiei (printre altele),si, desi nu suntem considerati personal operativ,activitatea noastra implica prezentarea la orice ora este nevoie de noi.Nu gradul ma face sa-mi fac meseria mai bine,dar statutul si salarizarea de civil nu cred ca te motiveaza sa raspunzi prezent la orice ora.Cu stima,Daniela

• Displace 1
Publicat

Buna seara Daniela !

Consider ca raspunsul tau nu il anuleaza pe al meu, ci dimpotriva se completeaza reciproc. Cu totii suntem de acord , de importanta meseriei tale, sunt sigur ca si tu faci ore suplimentare neplatite, ca esti chemata de acasa la ore intempestive, ca te lovesti de aroganta si pasivitatea decidentilor si uneori a pacientilor, ca datorita dotarii precare si rudimentare faci o medicina de genul ,, dr.Quinn,, iar vina nu iti apartine, ca munca este prost salarizata( stiu acest lucru deoarece sotia este medic de familie in sistemul civil ). Banuiesc ca gradul de politist nu iti da satisfactia profesionala in domeniul medical si ajungem tot la ceea ce am spus : pentru a compensa nivelul prost de salarizare ca personal civil ,v-ati trezit peste noapte politisti, fapt pe care il consider incorect. Optiunea mea clara esteca sa fii la locul potrivit pentru ceea ce te-ai pregatit, adica asist.med. cu o retributie conforma meseriei ,efortului si sacrificiilor depuse .Nu cred ca in momentul in care ai absolvit scoala de asistente ti-ai dorit neaparat sa ajungi politista si nici nu cred ca esti superincantata de acest statut in prezent . Cu simpatie !

Publicat

LORD,In cazul meu,ai dreptate pentru ca am venit din civilie,dar am si colegi,asist.sau med. care vin din scoli sau academii militare.Organizarea n-o fi buna, dar pina vor da salarii decente ptr civilii cu un statut mai spcial nu-i corect ce vor sa faca cu noi,si nu cred ca daca iau de la noi creste cu ceva salariul politistilor..Ar fi o a doua lovitura,prima fiind reducerea cu 25%.Si noi avem famili,rate la banci...Daniela

• Moderator
Publicat

Dar nu sunteti politisti!!! PUNCT! Faci dosare penale? Prinzi hoti? Aplici sanctiuni contraventionale? NU! Deci..nu esti politista. Imi pare rau sa te trezesc la realitate, dar asa e. Si cand va mai aud si ca deh, imi convine sa fiu politist, ca iau salariu. Pai doamna, unii dintre noi chiar muncesc si isi expun pielea zilnic riscurilor pentru banii aia si pentru gradele alea. Imi pare rau, dar asta e realitatea. De ce doctorul sa fie comisar sef si eu sa nu am sansa asta niciodata, desi mi-am terminat tineretea si zilele prin politie?

Publicat

,,Jur! Pe Apolo medicul pe Asclepios, pe Higia si Panaceea, pe toti zeii si zeitele, luandu-i ca martori, ca voi indeplini, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza.

Jur! Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe niste frati si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant.

Jur! Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva.

Jur! Voi indura ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate. Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca-mi va cere, si nici nu voi indemna la asa ceva; tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede,

Jur! Imi voi petrece viata si imi voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatenie. Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu acestea.

Jur! In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu buna stiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor, liberi sau sclavi.

Jur! Orice as vedea si as auzi in timp ce-mi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie.

Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva! JUR, JUR, JUR!"

Parca Hipocrate il chema . Daniela eu nu sunt lord, sunt un pui de taran, care nu prea pierde timpul cu explicatii inutile.

Doctorii sunt doctori si politistii sunt politisti.

Nu am vrut sa intervin dar am vazut ca insisti.

De ce trebuie sa aveti grade ca nu inteleg? De ce trebuie sa platim doua case de asigurari de sanatate iar actul medical este vai de mama lui ?

De ce fostul director al Directiei Medicale era pe primul loc intr-un top publicat intr-un ziar din Bucuresti al celor mai bogati oameni din minister , si avea in cont ,atentie, 2 milioane de euro?

De ce poti fi doctor si chestor in acelasi timp cand noi nu mai suntem militari? De ce doctorii nu au facut Academia de Politie daca tot sunt comisari sefi?

Ne tot invartim in jurul cozii si ne facem ca nu vedem ca desii ar trebuii sa beneficiem de gratuitate, conform legii, cand vine vorba de sanatate si tot ce tine de ea ( consultatii, retete, adeverinte, concedii de recuperare, asigurarea urgentelor la domiciliu, etc) atat noi cat si familiile noastre, suntem tratati cu dispret si bataie de joc de doctorii care cica sunt colegi cu noi.

Nu stiu cum o fi pe la voi dar la judetul unde lucrez cred ca peste 200 de politisti sunt la doctori civili sau la doctori de la spitalul militar pentru cei de la CMJ sunt niste caricaturi.

Aceasta struto-camila nu va mai rezista mult, ori esti doctor ori nu mai esti.

Suntem doctori cu halat alb la cabinet , iar spre exemplu maine 1 Decembrie , se umple curtea de uniforme de comisari sefi care nu au prins in viata lor un gainar, comisari sefi care nu au lucrat in operativ . Pe care culmea, nu prea ii cunoaste nimeni. Au adormit intr-o seara si s-au trezit cu gradele de ofiter la pijama, dupa ce au dat proba sportiva.... saritura peste garduri in curtea politiei.

Asa ca Daniela fara vreo suparare, achiesez si eu la ce a spus Lord, doctorii si asistentele trebuie sa fie angajati civili cu salarii decente .

Si ca sa nu uit, angajati de catre inspectorul sef caruia sa ii si dea socoteala cum sunt tratati politistii din inspectorat.

Asa vad eu lucrurile deoarece atunci cand se numara politistii la 100000 de locuitori sa avem un numar corect.

Nu secretare, doctori, ingineri la logistica, sefi de servicii angajati direct, soferi, lautari, aviatori etc. Pentru ca nu mica mi-a fost mirarea cand am auzit ca la Politia de Frontiera un sofer avea grad de ofiter.

Daca te-am suparat sa stii ca nu asta mi-a fost intentia.

Cu respect. :emo-yessir:

• Apreciez 3
Publicat

Esti simpatic, Elvis in postarea ta..... sigur ai dreptate, dar modul direct de a spune si de a taia in carne vie, al tau ma face sa cred ca ai aptitudini de medic chirurg !!!!!!!!! Am sa fac ca rabinul: Dreptate are Daniela dar si tu ai mare dreptate ! Pana una alta va doresc la ambii multa sanatate si sa nu uitati un lucru, pana la urma nu suntem invrajbiti intre noi, fiecare breasla are problemele ei, dusmanul comun trebuie identificat in alta parte, stiti voi bine unde ma refer !!

Publicat (modificat)

Te asigur Lord ca eu sunt unul dintre cei care au spus public ca nu imi plac tehnicile astia pe care le foloseste portocala mecanica pentru a invrajbii diferitele categorii sociale.

Dar ai putut observa ca nu m-am bagat in discutie pana cand frumoasa domnisoara nu a devenit insistenta, sunandu-ne cat este de greu sa fii asistenta.

Respect orice profesie, insa cand parchezi pe locul unui handicapat trebuie sa ii iei si handicapul.

Adica daca vrei sa fii politist,hai in strada, la hoti, talhari, violatori, la fara sambete si duminici,la ore fara numar,la fara sarbatori legale etc.

Lord maine eu ma pregatesc de defilare in timp ce unii isi vor beau vinisorul fiert in fata televizorului si vor asculta fanfara militara.

Si au in jurul lor familia.

Oare noi politistii sa fim blestemati?

Modificat de Elvis
  • Moderator
Publicat

Daniela, ai cam intrat in gura leului ! Sunt acord ce spun colegii mei.

Hai sa-ti dau un exemplu in care, dupa parerea mea, ai putea sa pui semnul egal intre cele doua profesii: in echipele de inteventie, in special in SUA, exista o noua conceptie conform careia, unul dintre politisti sa fie pregatit ca paramedic sau ca asistent medical in traumatologie de urgenta, astfel incat sa poata asigura interventia medicala primara (basic care) pana la sosirea unei ambulante. Insa discutam despre politisti care fie datorita afinitatii fata de medicina de urgenta, fie datorita pregatirii medicale anterioare, se specializeaza in plus si in acest domeniu. Dar ei sunt in primul rand politisti, in adevaratul sens al cuvantului, si abia in plan secund personal medical !

Analizeaza problema si altfel: cum ai reactiona daca ai avea sef un politist de judiciar, care si el are gradul profesional echivalent al unui medic ? Cum sa cunoasca el necesitatile si prioritatile unui serviciu medical, daca toata viata a vazut numai hoti ?

Cat despre faptul ca te trezesti in miez de noapte, sunt intru-totul de acord cu plata orelor suplimentare, dar de aici si pana la revendica statutul de politist, este un drum lung. Iti dau un alt exemplu cel al colegilor/colegelor de la laboratoarele de analiza fizica-chimica a drogurilor ce functioneaza in cadrul DCCO si care sunt, de meserie, ingineri chimisti (chiar doctori in chimie) angajati aproape in exclusivitate din viata civila, si care fac ture, vin noaptea la serviciu, bat tara in lung si lat alaturi de politistii de la CCO cu laboratoare portabile, participa la perchezitionarea laboratoarelor clandestine de producere a drogurilor etc... concluzia o trage fiecare...

Chiar... ce-o cauta Politia maine la defilare... parca era pe lista neagra a Presedentiei, intre ciumati, "streap"-eri de caracter, asasini inarmati cu caschete ucigase etc etc... am uitat, ni s-a mai dat o "ultima sansa"... :naughty:

• Apreciez 3
Publicat

Buna seara!Va-ti aprins f tare,desi nu era cazul.,exact ce v-am spus mai in urma:vrajba ,lipsa de unitate intre noi.Stiu ce inseamna munca in politie:fratele si cumnatul meu sunt ofiteri.Eu nu sunt mindra ca sunt politista ,sunt mindra ptr meseria mea,sunt mindra ca si eu sunt alaturi de voi,de durerile voastre,poate si eu am contribuit macar cu un strop ptr ca voi sa va indepliniti sanatosi sarcinile de serviciu. Problema tuturor ,si a voastra este acum faptul ca am facut imprumuturi,nestiind ca se vor diminua salariile, O fi organizarea proasta,dar pentru noi demilitarizarea acum inseamna inca o scadere: mai putem rezista?Credeti ca daca moare capra vecinilor ,ve-ti fi mai multumiti?In 22 de ani,de cind lucrez alaturi de voi ,in ochii mei au inceput activitatea atitea generatii de politist,au trecut in rezerva atitea generatii de politisti.Ca sa pot sa-i ajut am scotocit in sufletele lor ptr a le afla problemele,durerile si asa am constat ca politistii sunt oameni f sufletisti,chiar daca nu intotdeauna se observa de la prima vedere.Daca politica de azi reuseste sa ne dezbine in asemenea masura,e o mare pierdere ptr noi toti.Au facut zeci de servicii,ne-au fragmentat de nu ne mai cunoastem ,nu ne mai respectam intre noi;FIECARE CREDE CA EL MUNCESTE CEL MAI MULT,ca serviciul lui e mai util.GRESIT! Toti impingem aceeasi caruta,si daca nu suntem uniti n-o vom putea urni!Doamne ajuta la toata lumea! Daniela

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Daniela, te asigur că această problemă exista și înainte de a fi amputate salariile. Nu a apărut acum și nu se rezumă la cuantumul veniturilor.

Meseria de polițist trebuie să fie una de sine stătătoare, nu un titlu care se atribuie tuturor ce lucrează pentru această instituție. Aici este esența problemei.

Tu te-ai pregătit și ți-ai dorit să devii cadru medical. La fel cum există meseria de inginer, dulgher, asistent medical, etc, tot la fel ne dorim și noi, cei ce din copilărie ne-am dorit să prindem infractori (nu să-i îngrijim) și ne-am pregătit pentru asta, să existe și să fie recunoscută ca atare meseria de „polițist”.

Iar când cineva face referire la meseria de polițist, să știe că asta presupune îndeletnicirea de a prinde „hoțul”, la fel cum când cineva discută despre meseria de asistent medical știe că asta presupune îngrijirea celor bolnavi. Ți se pare nejustificată și injustă această dorință a noastră?

Datorită acestei anomalii, când se fac acele statistici cu nr de polițiști la mia de locuitori, ne cam furăm singuri căciula. Ești de acord?

Datorită sistemului bolnav, s-a ajuns în această situație, în care un medic este și polițist. Dar eu sunt aproape sigur că dacă finanțarea sistemului medical s-ar fi făcut cum ar trebui în mod normal și tu ai fi fost plătită după adevărata importanță a muncii tale, nu te interesa absolut deloc dacă te numești sau nu și polițist.

Publicat

CATALIN,Problema exista si inainte intradevar,dar ptr ca indreptarea ei implica scaderea de 2 ori a veniturilor,momentul este total nepotrivit. Daniela

• Moderator
Publicat

Sunt total de acord că îndreptarea acestei anomalii trebuie să se facă într-un mod just, care să nu dezavantajeze pe nimeni.

Munca pe care o faci tu, NU este absolut deloc mai puțin importantă și nu cred că vreun coleg ce a postat aici, crede așa ceva.

• Apreciez 1
Publicat

1.@ Daniela : Ai dreptate , suntem foarte dezbinati si acest lucru ne dauneaza foarte mult. In legatura cu Marea Reorganizare , Centrele medicale si cadrele medicale nu cred ca sunt in pericol, eventual pot schimba subordonarea (din nou la IPJ-uri). Unul din motive este exact ce spuneai tu ca asiguri : asistenta medicala pentru arestati , lucru foarte important( arestatii au mai multe drepturi din punctul acesta de vedere decat cadrele ministerului).

2. @ tabara adversa : Subiecte ca "eu sunt adevaratul politist", "eu sunt mai politist pentru ca am scoala de politist si nu sunt incadrat din sursa externa" sau "eu sparg vestul ca am Academia" revin obsedant in multe din discutiile de pe acest forum. Nu credeti ca exagerati? Am urmarit cateva discutii de genul asta si am inteles asa :

Ca domniile voastre sustineti ca n-ar trebui sa fie politisti : resursele umane, financiarul, logistica, am inteles ca a spus cineva ca nici cei de la criminalistica , serviciul cabinet nici atat, economicul - nu, ca ei lupta cu evaziunea, nu cu hotii periculosi, informaticienii,nu; de tot aparatul central al ministerului ,ce sa mai vorbim, ca toti sunt incuiati in birouri...

Eu cred ca ramaneti cam putini, lasati-o mai moale..

3. @administrator: Am o rugaminte catre dvs : puteti imparti in 2 site-ul (pentru operativi /neoperativi sau politisti "reali "/ virtuali sau adevarate organe/false organe, ma rog cum doriti numai sa se poata discuta constructiv, sa nu se mai piarda atata energie in polemici de genul acesta

• Displace 4
Publicat

runya - daca nu crezi de ce spus colegii cine este adevaratul politist si cine nu ( administrativ ,resursele umane, financiarul, logistica , cadrele medicale, etc ), te invit sa lucrezi cu mine cca o luna de zile in strada , sau cu baietii de la interventie , si dupa aceia sa postezi aici un comentariu despe :

Cine are dreptul sa se numeasca politist ( in adevaratul sens al cuvantul, ca de ex. si comunitarii tot politisti isi zic :clip: ), si cine nu ?

Repet ce au spus colegii - fiecare meserie trebuie respectata pe masura si renumerata ca atare !

Dar daca scrii hartii intr-un birou, si vezi un hot , doar cand il conduc eu la politie , nu stiu daca este corect sa te numesti politist ca si mine ! - parerea mea :emo-yessir:

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.