Popular Post Elvis Posted December 24, 2012 Popular Post Share Posted December 24, 2012 (edited) Am deschis acest topic in aria publica pentru ca vreau ca sotiile, fii si ficele militienilor omorati in zilele de dupa ,,revolutie" de cei care spun ca ,,ne platesc" din impozitele lor , sa stie ca sunt oameni care cunosc acele intamplari , iar acei oameni au datoria sa le faca publice. Pentru ca vad ca majoritatea ,,televizuinilor" nu vorbesc in aceste zile decat despre ,,istoria poleita a revolutiei". ,,Victimele colaterale" sau ,,pisele de schimb" nu conteaza! Faptele sunt prea violente. Cei care intra pe aici precum si colegii nostrii mai tineri trebuie sa stie cum au fost omorati la ,,revolutie" oameni care aveau decat o singura vina.........vina de a fi dorit sa fie leucocite sociale, care si-au dorit sa ,,asaneze" societatea care ,,ne plateste" de infractori, adica asasini, criminali, talhati, violatori, hoti, proxeneti, prostituate etc. Ironia istoriei, iar cine uita greselile istoriei risca sa le repete, este ca cei care i-au ucis in cele mai cumplite moduri cu putinta sunt cei pe care ei ii arestasera cu ani in urma tocmai pentru a insanatosi societatea. Nu au fost ucisi de persoane cu idealuri politice sau de ,,revolutionari" cum au fost numiti mai tarziu unii dintre ei. Acesti ,,revolutionari" au fost gratiati iar dupa ,,gratierea" la comanda politica in vremea domnului Iliescu s-au intors de unde au plecat adica tot la inchisoare cu infratiuni la fel de grave. Si daca va mai spun ca erau si unguri va puteti face o imagine foarte clara cam cu ce ,,reprezentanti" dorea domnul Ponta sa guverneze Romania atunci cand i-a invitat pe U.D.M.R.-isti la masa ,,tratativelor". Fac precizarea ca ceea ce va voi tasta in acest topic cu ghilimele sunt paragrafe din documente oficiale ale fostei Securitati si se regasesc in cartile scrise de catre domnul Doru Viorel Ursu fost procuror militar care la un moment dat in viata a condus Ministerul de Interne. Sange si carne de om Decembrie 1989. Drama unui minister. ,,Unde este Abel? Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant." ,,Drama de la Cugir: cum au murit capitanul Valeriu Pop si plutonierul-major Ilie Staicu. Scoate cutitul din buzunar si se apropie de cadavru . Ii reteaza cu un gest scurt urechea stanga. Vrea sa o manace. Mesteca, dar carnea de om este gretoasa si tare. - De fapt am introdus-o in gura dar apoi am scuipat-o. Apoi ambelor cadavre le-am facut o incizie in abdomen neajungand insa la intestine. Dupa aceasta operatie, am taiat penisurile celor doua cadavre si le-am introdus in portiunea fetei in care s-ar fi aflat gurile. Spun aceasta deoarece fetele erau arse. Toti cei din jur m-au aclamat, spunandu-mi ca bine am facut. Procurorul asculta si nu-i vine sa creada. A vazut multe la viata lui , dar asa ceva niciodata.Franturi din declaratia unuia dintre participantii la evenimentele din decembrie 1989. Cetatean roman. Ca si cei ucisi in mod salbatic. Arsi de vii. Linsati. Transformati in cadavre desfigurate, batjocorite cu un sadism ce alunga orice urma de umanitate. Procurorul a aranjat cat de cat cuvintele. Rau a facut. De unde pana unde in limbajul celui audiat , incizie, abdomen, penisuri? Altfel consemnari seci si banale; numele si prenumele, porecla, data nasterii 17.04.1953 , locul nasterii: Vinerea, jud. Alba. Studii : scoala profesionala, stagiul miliatr satisfacut, muncitor necalificat, necasatorit, cu antecedente penale." Sunt fapte reale intamplate pe 21 decembrie din anul de gratie 1989 , franturi din declaratia unui recidivist condamnat de nenumarate ori, care a batjocorit cadavrele a doi miltieni batuti cu bestialitate si arsi de vii in curtea din spatele Militiei din orasul Cugir, capitanul Valeriu Pop si plutonierul-major Ilie Staicu. Fac precizarea ca cei care au fost implicati in uciderea celor doi militieni dupa ce au fost eliberati din penitenciar in anul 1990 , luna martie, dupa 4 luni, au comis alte infractiuni de omor deosebit de grav. Ascultati cum a motivat procuratura in anul 1990 scoaterea de sub urmarire penala a unui numar de 10 persoane vinovate de ultraj cu violenta asupra unor cadre de militie,, Au actionat in data de 21 decembrie 1989 avand reprezentarea ca interventia lor este justificata, chiar necesara, pentru ai neutraliza pe militieni, in vederea asigurarii triumfului revolutiei." ,, Si a venit inca o zi , 22 decembrie. Maiorul de militie Agache Aurel a fost batut i sediul Militiei orasului Targu Secuiec. A reusit sa scape si s-a refugiat in farmacia din centrul orasului , dar a fost scos de urmaritori si lovit in continuare cu ferocitate. Cativa oameni mai milosi l-au urcat intr-o salvare pentru al transporta la urgenta dar a fost dat jos din masina si omorat in bataie. In ochi i s-au infipt o moneda si emblema de la cascheta, iar in gura i s-a pus un sobolan mort. Si pentru ca nu era de ajuns i s-a dat foc." ,,In seara aceleiasi zile , seful de post din comuna Dealul, judetul Harghita , plutonierul Cheuchisan Liviu Teofil a fost atacat si batut cu sadism la locul sau de munca. Mai mult mort decat viu , a fost tarat in curtea postului si lovit pana ce si-a dat duhul. Cei doi copii si sotia , prezenti la scenele oribile s-au salvat refugiindu-se in vecini." Oare sotia si copii erau vinovati ca sotul si parintele lor era militian? ,,Plutonierul Ferencz Emeric, din Militia orasului Cristuru Secuiesc , a fost molestat in incinta cladirii militiei, apoi a fost imobilizat si dus in curtea C.A.P.-ului.Ploaia de lovituri nu a incetat. A fulgerat lama unui cutit, care i-a sectionat gatul. Muribund a implorat sa i se dea apa. Atacatorii i-au dat sa bea urina." ,,Sergentul major Danila Gabi de la postul de Militie din comuna harghiteana Zetea a incercat sa se refugieze in locuinta sa aflata la etaj dar urmaritorii au continuat sa-l loveasca. I s-a luat pistolul din dotare si a fost impuscat in gura." ,,Locotenentul-colonel Coman Nicolae, plutonierul adjutant Florea Ilie,locotenentul Carstea Gelu, sergentul major Ban Vasile, locotenetul Corlaciu Ioan, plutonierul adjutant Farcas Petru, plutonierul Roman Ioan, maiorul Lordomanean Ioan, capitanul Voicu Nicolae, capitanul Stuparu Florin, capitanul Pais Ioan,capitanul Draculet Nicolae,locotenentu major Fifoiu Nicolae, locotenentu major Olarescu Vasile, plutonierul Lobont Vasile, sergentul- major Coca Iona toti din cadrul Militiei Judetene Sibiu si-au gasit sfarsitul impuscati sau matelati cu rangi de fier in plina strada." Sunt unii dintre militienii omorati la revolutie de ,,cetateni", pe care nu-i cunoaste aproape nimeni si fac pariu ca urmasii lor nu au certificate de,,revolutionari", dar adevarul este prea dureros pentru a fi prezentat la ,,televizuini". Si cand te gandesti ca Ponta ne spune ca vom fi ,,rasplatiti" iar actualul ministru de interne domnul Stroe spune ca ii este rusine ca nu ne-am primit banii pe haine si norma de hrana. Asta ne-a adus noua politistilor ,,revolutia", lipsuri si batjocura! Edited December 24, 2012 by Elvis 28 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marins22 Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Deschiderea acestui topic este o idee foarte bunÄ. Am fost cuprins de un teribil sentiment de dezgust Èi frustrare urmÄrind la televizor emisiunea în cauzÄ Èi citind pasajele din cartea lui D.V.Ursu! Un exemplu cert privind lucrurile îngrozitoare de care sunt capabili unii suboameni, niÈte criminali mizerabili Èi scelaraÈi atunci când nimic nu îi mai constrânge sÄ respecte legile. Èi mai grav este modul în care au fost âsoluÈionateâ ulterior aceste crime abominabile. Cei care au comis aceste crime atroce, cu o ferocitate animalicÄ Èi cu o cruzime absolut nejustificatÄ, total nedemne pentru specia umanÄ au fost numiÈi ... revoluÈionari ! Total inacceptabil! RuÈine celor care i-au lÄsat sÄ scape nepedepsiÈi pe aceÈti ucigaÈi Èi infractori de drept comun! Sunt cel puÈin la fel de vinovaÈi ca Èi cei care au comis acele crime oribile! Din pÄcate astfel de specimene, capabile de cele mai înfiorÄtoare crime, trÄiesc printre noi Èi unii dintre ei aÈteaptÄ... SÄ nu le dÄm ocazia! SÄ nu uitÄm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minutzu Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Peste tot prin Å£arÄ sunt troiÅ£e ridicate în faÅ£a inspectoratelor de PoliÅ£ie care au gravate pe ele numele celor dispÄruÅ£i dintre noi la revoluÅ£ie. Nu vor fi uitaÅ£i niciodatÄ. Cinste lor!!! RuÅine guvernaÅ£ilor Åi celor care au furat Åi continuÄ sÄ fure revoluÅ£ia Românilor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 nu... nu pot sa uit si nu vreau sa uit. poate ca eram copil pe atunci, dar amintirile sunt la fel de clare si dureroase, chiar daca multe construite ca un caleidoscop cu informatii in anii de dupa..... cu tancurile iesite din Faur... cu pustii aia macelariti de pe estacada de la Otopeni din jocul pervers al unor animale si al unui jeg de om care ar fi meritat sa fie rupt in 4 de camile ca in antichitate, cu baietii de la USLA care au avut o soarta ce nu poate fi descrisa in cuvinte, cu toate sutele de oameni care au fost ucisi, mutilati, batjocoriti pentru ca au jurat SERVESC PATRIA.... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post agachea Posted December 28, 2012 Popular Post Share Posted December 28, 2012 âPeste tot prin Å£arÄ sunt troiÅ£e ridicate în faÅ£a inspectoratelor de PoliÅ£ie care au gravate pe ele numele celor dispÄruÅ£i dintre noi la revoluÅ£ie.â Oare chiar aÈa sÄ fie? VÄ spun eu cÄ nu. De exemplu la Sfântu Gheorghe (IPJ Covasna) numele tatÄlui meu nu este gravat pe nici o troiÈÄ sau vreun monument dedicat poliÈiÈtilor cÄzuÈi la datorie. Motivul? SÄ nu supere opinia publicÄ localÄ Èi mai ales UDMR-ul. Cei care au fÄcut acest lucru au fost niÈte poliÈiÈti fÄrÄ coloanÄ vertebralÄ Èi culmea foÈti colegi cu ofiÈerul decedat. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 agachea... din pacate sunt multi de care nu stie nimeni.. nici macar familiile... Link to comment Share on other sites More sharing options...
agachea Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Probabil cÄ sunt.. încerc sÄ Ã®nÈeleg ce aÈi vrut sÄ ziceÈi. DacÄ vÄ referiÈi la cei din al doilea rÄzboi mondial sau de cei sub acoperire aveÈi dreptate. Ãn rest eu fÄceam doar o simplÄ remarcÄ referitoare la acel pasaj, în virtutea relevÄrii adevÄrului obiectiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted December 29, 2012 Author Share Posted December 29, 2012 Agache am facut bine ca am dschis acest topic. Exista eroi fara nume despre care opinia publica nu stie nimic. Dar este mai bine sa ascundem mizeria sub pres si sa dam cu noroi in politisti. ,,Se mai fÄcea cÄ viaÅ£a unui poliÅ£ist avea oarece valoare, fiindcÄ pereÅ£ii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfÄÅ£iÅând chipuri de tineri politiÅti cu chenar negru. Probabil cÄ aceÅti eroi fÄrÄ nume sunt consideraÅ£i piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaÅi pÄrere ?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
agachea Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Ãncerc sÄ Ã®nÈeleg ce vreÈi sÄ spuneÈi, dar nu reuÈesc. 1. Pe pereÈii SSPIR sunt tablouri cu chipuri de poliÈiÈti cu chenar negru, dar aceste tablouri nu au sub ele Èi numele poliÈiÈtilor care au murit la datorie? DacÄ este aÈa, este vina celor care au pus tablourile pe pereÈi omiÈând sÄ le Èi nominalizeze, culpa fiind împÄrÈitÄ cu colegii celor cÄzuÈi la datorie Èi cu rudele eroului. 2. DacÄ sunt consideraÈi eroi Èi li se face într-un anume fel âonoareaâ de a fi cinstiÈi, despre ce mizerie ascunsÄ sub preÈ vorbiÈi dumneavoastrÄ Èi despre ce noroi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted December 30, 2012 Moderator Share Posted December 30, 2012 Când colegii mei vorbesc despre "mizeria ascunsÄ sub preÅ" se referÄ la faptul cÄ Ã®n ultimii 20 de ani s-a împÄmântenit în conÅtiinÅ£a capetelor luminate ce ne conduc, ideea conform cÄreia apariÅ£ia cazurilor de ultraj asupra poliÅ£iÅtilor ar fi ceva înjositor pentru aceastÄ instituÅ£ie Åi nu o dovadÄ clarÄ a devotamentului poliÅ£iÅtilor. Probabil cÄ Ã®n viziunea celor ce considerÄ aceste cazuri de ultraj, în care mulÅ£i poliÅ£iÅti rÄmân schilodiÅ£i pe viaÅ£Ä, tocmai din dorinÅ£a de a-Åi face meseria, toÅ£i poliÅ£iÅtii ar trebui sÄ fie niÅte discipoli ai lui Chuck Norris, sÄ batÄ 50 de inÅi aÅa la prima strigare, exact ca prin filmele hollywoodine. De aceea multe cazuri de ultraj sunt muÅamalizate, le sunt ataÅate imediat Åtampila "a nu se mediatiza" Åi se încearcÄ din rÄsputeri sÄ se facÄ pierdute din statistici, ca Åi cum ar fi o ruÅine pentru poliÅ£iÅti faptul cÄ sunt niÅte oameni normali, ce pot fi rÄniÅ£i ori chiar uciÅi. Ãn realitate, acolo în stradÄ lucrurile nu stau ca prin filme, iar cei ce au astfel de viziuni sunt doar cei ce au pierdut de mult contactul cu realitatea. NicÄieri în lume poliÅ£iÅtii nu sunt niÅte maÅini de luptÄ ce nu pot fi afectate în vreun fel. Peste tot în lume, chiar Åi în Å£ara de unde provin filmele din care unii trÄiesc, poliÅ£iÅtii sunt ultragiaÅ£i sau uciÅi. La noi chiar Åi în conÅtiinÅ£a publicÄ s-a impus indeea conform cÄreia ce vedem prin filme, ar trebui sÄ se întâmple Åi în realitate, iar ultrajul asupra unui poliÅ£ist este perceput ca fiind o ruÅine, nu o dovadÄ a faptului cÄ acel om se implicÄ, vrea sÄ-Åi facÄ treaba Åi nu se face cÄ nu vede sau întoarce capul. De aceea existÄ multe situaÅ£ii în care poliÅ£iÅti au fost rÄniÅ£i sau schilodiÅ£i în timp ce încercau sÄ-Åi facÄ treaba, iar instituÅ£ia Åi societatea pur Åi simplu le întorc spatele, sunt muÅamalizate sau chiar mai rÄu le sunt aplicate etichete înjositoare. De aici cred eu cÄ provine aceastÄ expresie: "mizeria ascunsÄ sub preÅ" 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
agachea Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 VÄ cred pe cuvânt! Concluzia finalÄ pe care o pot trage este cÄ fiecare caz trebuie tratat singular în parte, nu trebuie sub nici o formÄ generalizatÄ ideea de âeroiâ (de aceea am Èi intervenit în topic când am auzit vehiculatÄ ideea cÄ existÄ nominalizare individualÄ a fiecÄrui erou pe vreo troiÈÄ sau monument. Iar cei care au interes în a-Èi face cunoscut sacrificiul sau suferinÈele îndurate trebuie sÄ lupte Èi sÄ-Èi apere drepturile conferite de vreo lege fie cÄ sunt poliÈiÈti sau urmaÈi ai acestora. Èi atunci indiferent ce capete mai mult sau mai puÈin luminate conduc unele instituÈii, aceÈtia vor acorda respectul cuvenit pentru sacrificiile fÄcute de poliÈiÈti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 (edited) Agache o sa-ti redau tot textul, nu-mi apartine mie. Apartine unui politist iar textul a fost postat pe site-ul unui sindicat. CÄtÄlin Teodor Georgescu Åi Poenariu NicuÅor sunt poliÈiÈtii din cadrul S.I.A.S. cÄzuÅ£i la datorie. O sa mai dau si alte nume, pentru ca sunt foarte multi politisti cazuti la datorie . Am vazut zilele acestea interviurile lui Ponta si emisiunea lui Ciutacu cu Ministrul Afacerilor Interne, penelistul Stroe. Ponta spune ca vom fi rasplatiti, ca donii chestori au salariile prea mari etc, ce constatare si-o fi dat seama singur? A uita ca acum cateva zile a inghetat salariile bugetarilor, cu privire la sporuri, la nivelul anului 2012 iar pe cele ale politistilor la nivelul anului 2011. Sa fi gresit sau a facut-o cu intentie? Tocmai datorita lui ascutitorii de creioane vor lua si in anul 2013 sporurile ,,alea" care le fac salariul de 150 de milioane pentru ca au salarii de merit si de excelenta ,,cumulate"! Ce mincinos! Pe mine m-ar interesa de ce nu am eu si zecile de mii de agenti care lucreaza in strada salariul mai mare, nu cat au ascutitorii de creioane si sa-mi dea niste solutii ca este ,,manager". Domnul Stroe nu a vorbit decat despre faptul ca ii este rusine si ca va gasi banii pe haine in luna martie 2013. Sunt linistit! Nimic despre legislatie, nimic despre uzul de arma facut acum nu stiu cati ani pentru militari, nimic despre ultrajele asupra politistilor la care surpriza donii procorori nici macar nu se mai deplaseaza la fata locului, nimic despre modificarea Statutului Politistului, nimic despre lautarii, culegatorii de plante medicinale si folclor, nimic despre purtatorii de polonice si de grija, nimic despre sportivii de la Dinamo, nimic despre ansamblul Ciocarlia, nimic desptre Aparatul Central, nimic despre Directia Medicala, nimic despre atarnatorii din Jandarmerie si ,,Polutia Cocalara", nimic despre descompunerea Politie Romane...........nimic despre nimic. Numai ca vezi tu Agache ne-am cam saturat de promisiuni si vorbe frumoase. Am vrea sa-i auzim pe cei doi domni cum ne spun ca incepand cu luna martie, daca tot este sa luam un reper, vom avea veste antiglont toti politistii care lucreaza in strada, benzina pentru Loganurile de 70000 de euro, coli de scris, imprimante, calculatoare, ca munca noastra va fi remunerata conform importantei, ca vom avea o pensie linistita dupa ce am lucrat o viata in iad, ca ni se vor respecta drepturile, ca asistenta medicala va fi in sfarsit gratuita nu decat pe hartie etc. Toate acestea sunt prevazute in lege. Nu cerem decat minimul necesar pentru a functiona la cote de avarie! Numai ca pentru asta beneficiarul serviciilor noastre, adica societatea civila, trebuie sa reactioneze, adica sa refuze sa plateasca 15000 de cocalari si sa dea afara 10000 de politisti profesionisti, sa refuze sa plateasca sute de generali de la Jandarmerie si sa creeze noi locuri de agenti in Politia Romana, sa refuze sa mai plateasca pompieri militari, unde in lume or mai fi militari nu stiu, sa refuze sa mai plateasca politisti decat cu numele, purtatori de uniforma sau oameni care lucreaza la politie etc, sa iasa din letargia in care este ,,scufundata" de ani de zile tocmai de acesti politicieni care fac declaratii rasunatoare la tv si nimic in realitate. As vrea niste fapte, pentru ca cu aceste promisiuni nu pot cumpara lapte praf si pampersi de la magazin. Sau branza topita.......... "I have a dream⊠(Martin Luther King) " ,,Parafrazând un mare om politic, se fÄcea ca Ministerul de Interne era doar de Interne Åi atât iar Åeful era un jurist care chiar se pricepea nu doar la calculatoare, nefiind implicat în jocuri murdare Åi de culise, pardon politice, slujind varii interese. Se fÄcea cÄ poliÅ£istul avea respectul binemeritat, pentru cÄ Ã®n Anglia, spre exemplu, te poÅ£i apropia de un poliÅ£ist la maximum 1 metru Åi cu încuviinÅ£area acestuia, altfel vei sÄvârÅi infracÅ£iunea de lezmajestate (LEZMAIESTÃTE s.f. (în statele monarhice; în sintagma) CrimÄ de lezmaiestate = ofensÄ adusÄ de cineva unui suveran, consideratÄ de lege drept crimÄ. â Scris Èi lezmajestate, din fr. lÚse-majesté.). Ãn Å£ara noastra, a paradoxurilor prin definiÅ£ie, poliÅ£istul are pistolul ca obiect de butaforie, pentru ca daca-l foloseÅte e de rÄu Åi nu dÄ bine în statistici. Åi dacÄ este ultragiat deasemeni este o âbilÄ neagrÄâ în aceleaÅi statistici Åi pentru asta trebuie sÄ tacÄ Åi sÄ sufere pentru cÄ bÄncile cÄrora le este dator nu-l vor întreba dacÄ a fost âverticalâ în ârelaÅ£iaâ cu infractorii. Se doreÅte un poliÅ£ist competent dar care sÄ-Åi cumpere rechizitele din propriul salariu, sÄ se deplaseze în interesul serviciului cu autoturismul proprietate personalÄ, cumpÄrat din creditele proprii, care vor avea de suferit datoritÄ concediului âbenevolâ de 10 â 14 zile ,-25% (Dumnezeu Åtie unde o fi realitatea) pentru cÄ poliÅ£istul nu a avut niciodatÄ bani ci credibilitate, doar pentru bÄnci. Se mai fÄcea cÄ s-a renunÅ£at la planul de amenzi Åi infracÅ£iuni, pentru cÄ da, stimaÅ£ii noÅtri concetÄÅ£eni, poliÅ£istul este în slujba cetÄÅ£eanului doar scriptic, în realitate cerându-i-se în continuare ârezultateâ conform reÅ£etei ceauÅiste. Pentru cÄ Åi bravii conducÄtori ai M.A.I. au fost educaÅ£i Åi provin din aceeaÅi epocÄ de tristÄ amintire Åi pentru care definiÅ£ia de prevenÅ£ie Åi poliÅ£istul este în slujba cetÄÅ£eanului este de rÄu. Pentru cÄ poliÅ£istul trebuie sÄ munceascÄ nu sÄ gândeascÄ. Pentru cÄ agenÅ£ii de la posturile de poliÅ£ie ar trebui sÄ fie trecuÅ£i in Cartea Recordurilor pentru condiÅ£iile în care muncesc. Mai deunÄzi poliÅ£iÅtii au fost dotaÅ£i cu biciclete emblemate cu sigla PoliÅ£iei. Batjocura supremÄ ! Pentru cÄ infractorii Åi politicienii (alÄturarea nu este întâmplÄtoare) se deplaseazÄ Ã®n interes propriu sau nu, cu autoturisme scumpe de provenienÅ£Ä germanÄ. Pentru poliÅ£ie se pregÄteau Dacia Logan în valoare de 70.000 de euro. Domnilor politicieni chiar nu vÄ e ruÅine ? Pentru cÄ pÄrerea unanimÄ este cÄ ne credeÅ£i tâmpiÅ£i ! Pentru dvs. cuvântul Å£arÄ ar trebui interzis. Prin lege nu prin OrdonanÅ£Ä de UrgenÅ£Ä dupÄ cum ne-aÅ£i obiÅnuit, din pÄcate. AÅ dori sÄ vÄ documentaÅ£i dacÄ mai existÄ vreo Å£arÄ Ã®n care poliÅ£iÅtii au participat la atâtea mitinguri într-un interval de timp atât de scurt pentru a-Åi cere drepturile. Sigur nu vÄ intereseazÄ, pentru cÄ dvs. aveÅ£i toate drepturile necesare, inclusiv girofar. Al poliÅ£iÅtilor. De care vÄ bateÅ£i joc în cel mai infam stil. Inclusiv cadrele S.P.P., pe care le ataÅaÅ£i progeniturilor Åi amantelor, sunt cadre M.A.I., adicÄ beneficiarii mÄsurilor anticrizÄ propuse de dvs. Åi anume: suspendarea sporurilor de chirie, -25% etc. etc., pentru cÄ dacÄ nu cunoaÅteÅ£i, nu toatÄ lumea s-a nÄscut la BucureÅti. Mai sunt oameni de treabÄ proveniÅ£i Åi din âprovincieâ cum sunt definiÅ£i de âmiticiâ. Se mai fÄcea cÄ viaÅ£a unui poliÅ£ist avea oarece valoare, fiindcÄ pereÅ£ii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfÄÅ£iÅând chipuri de tineri politiÅti cu chenar negru. Probabil cÄ aceÅti eroi fÄrÄ nume sunt consideraÅ£i piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaÅi pÄrere ? CÄtÄlin Teodor Georgescu Åi Poenariu NicuÅor sunt doi poliÈiÈti din cadrul SIAS cÄzuÅ£i la datorie. A propos, poliÅ£iÅtii nu sunt beneficiarii vânzÄrilor succesive ! Åi aici mÄ refer la cei âcu stele miciâ. Se poate verifica, dar se pare cÄ nu vÄ intereseazÄ acest aspect domnilor politicieni. Momentan. Politistilor le-aÅ£i luat dreptul democratic de a face grevÄ. Probabil îi consideraÅ£i roboÅ£i. I-aÅ£i constituit în grupÄri profesionale împotriva voinÅ£ei lor, cÄlcând în picioare ConstituÅ£ia României, pentru cÄ un tip, fost jurist în M.A.I., mai avea nevoie de un salariu, pe lângÄ pensia grasÄ. Åi pentru cÄ nu-i ajungeau banii Åi-a mai fÄcut Åi un sindicat. Fidel M.A.I., cum altfel ? Pentru cÄ penultimul lider a ajuns pe un post strategic, gras Åi cald, deÅi era autosuspendat. Un sfat pentru liderii cei noi: negocierile se fac fata in fata face to face nu umar la umar , a se vedea aÅa zisele ânegocieriâ cu miniÅtrii david, nica, etc. în viziunea cÄrora sindicatele ar trebui reduse la nivelul maselor de oameni care ridicau osanale unicului fiu al naÅ£iunii. V-aÅ£i gândit vreodatÄ, în pauzele când nu vÄ dÄdeaÅ£i la oase, cÄ posturile de poliÅ£ie pot fi âornateâ 90 % cu celebra bulinÄ roÅie ? Poate le dotaÅ£i totuÅi cu senzori seismici pentru ca agenÅ£ii Äia care la deservesc sÄ iasÄ la timp din ele. Coala ministerialÄ, celebra A 4, a ajuns piesÄ de muzeu pentru cÄ este pe cale de dispariÅ£ie. Poate, cu relaÅ£ii, o introduceÅ£i la muzeul Antipa la specii dispÄrute. Se fÄcea cÄ uniforma de poliÅ£ie era de calitate, avea preÅ£uri rezonabile Åi nu semÄna cu a unui paznic de mall, în care beizadelele vremii sparg banii nemunciÅ£i, pantofii rezistau minimum 6 luni pentru cÄ nu erau confecÅ£ionaÅ£i din carton cu nume de piele în fabricile favorizaÅ£ilor iar bancurile despre pistoalele poliÅ£iÅtilor erau doar bancuri proaste. Am mai visat cÄ Åefii nu erau prieteni sau rude prin alianÅ£Ä cu membri ai âpiovreiâ autohtone ca în filmele cu gangsteri. PoliÅ£iÅtii nu erau nevoiÅ£i sÄ-Åi însoÅ£eascÄ copii la locul de joacÄ pentru a nu âbeneficiaâ de mult mediatizatele, din pÄcate, rÄpiri de minori, având atât de mulÅ£i âprieteniâ, pÄzindu-Åi printre picÄturi Åi autoturismul propriu cÄ sÄ nu fie incendiat din senin, organismele însÄrcinate cu protecÅ£ia acestei subcategorii sociale (în speÅ£Ä poliÅ£istul) având alte misiuni ordonate. Mai plusez sÄ visez cÄ exista un sindicat care deranjeaza si este invitat la negocieri reale alÄturi de celelalte sindicate Åi nu de complezenÅ£Ä, ca sÄ dea bine pe sticlÄ, iar relaÅ£ia cetÄÅ£ean-poliÅ£ist sÄ devinÄ una normalÄ, democraticÄ Åi de bun simÅ£ pentru cÄ din contribuÅ£ia cetÄÅ£eanului isi are originea salariul poliÅ£istului." P.S.Acest mesaj a fost postat cu cativa ani in urma de catre marioboss22. Reflecta realitatea..... Edited December 30, 2012 by Elvis 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
agachea Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 VÄ mulÈumesc pentru lÄmuriri. Tot ce spuneÈi este real dar criza prin care trece MAI în prezent nu este subiectul acestui topic. Nu pot decât sÄ vÄ urez sÄ aveÈi parte de recunoaÈterea realÄ a valorii muncii dumneavoastrÄ Èi vÄ mulÈumesc pentru-cÄ aÈi adus aminte Èi de istoria lui decembrie 1989. Numai bine! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 (edited) Politisti cazuti la datorie in evenimentele din decembrie 1989: Alba Iulia - maior Radu Ioan Arad - locotenent major Duma Pavel - sergent major Bute Ioan - sergent major Clepe Gheorghe Brasov - plutonier Lepadatu Gheorghe Constanta - capitan Dumitrescu Doru - plutonier Stefan Mihai Bucuresti - plutonier major Tudor Marin - plutonier major Motorga Maria - plutonier major Stan Traian - plutonier major Bobes Stroe - sergent major Constantin Aurel Edited December 30, 2012 by Elvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
culebra Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 Se pare ca nu i-ati trecut pe toti politistii morti in timpul evenimentelor! Auzusem de niste linsari in zona Covasna-Harghita ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusy Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 Exact despre asta vorbeste agachea. Toti politistii stiu ce s-a intamplat cu tatal lui si cei care au fost cu el au ramas cu sechele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted December 31, 2012 Author Share Posted December 31, 2012 Culebra fac si eu ce pot. Pe toti nu-i stie nici macar autorul cartilor. Si a avut acces la arhivele securitatii. Daca ai citit cu atentie la inceputut topicului exact despre asta am vorbit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agachea Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 VÄ prezint lista nominalÄ cu personalul Ministerului de Interne decedat în evenimentele din decembrie 1989 specificând: Gradul, Numele Èi prenumele, Unitatea din care fÄcea parte, Localitatea unde a decedat Èi data decesului, - aÈa cum apar ele în cartea âAnul Nou se naÈte în sângeâ (autori: General de divizie dr. Ioan Pitulescu, Colonel Ion Constantin, general de brigadÄ (r.) Marin LazÄr, Colonel (r.) Vasile LÄpÄduÈi, prof. Vladimir Alexandrescu). 1. Cpt. POP VALENTIN Unitatea: MiliÅ£ia oraÅului Cugir, judeÅ£ul Alba Localitatea: Cugir 21.12.1989 DupÄ incendierea clÄdirii miliÅ£iei de cÄtre manifestanÅ£i, ofiÅ£erul, Åef al miliÅ£iei, a sÄrit pe fereastrÄ, însÄ dupÄ ce a ajuns la sol a fost lovit bestial cu corpuri contondente în cap Åi peste corp, dupÄ care s-a aruncat benzinÄ asupra lui Åi i s-a dat foc. 2. Plt. maj. STAICU ILIE MiliÅ£ia oraÅului Cugir, judeÅ£ul Alba Cugir 21.12.1989 SubofiÅ£er sectorist al miliÅ£iei oraÅului Cugir, a fost ucis în aceleaÅi împrejurÄri ca Åi cpt. Popa Valentin. 3. Maior RADU IOAN MiliÅ£ia judeÅ£eanÄ Alba Alba - Iulia 24.12.1989 ÃmpuÅcat mortal în jurul orei 09.00, în timp ce se deplasa, la ordin, de la domiciliu spre unitate, în urma unei rafale de gloanÅ£e venitÄ dinspre oficiul poÅtal din piaÅ£a Eroilor. Parchetul militar a stabilit autorul în persoana caporalului Maftei de la U.M. 01033 Alba Iulia. 4. Lt. major DUMA PAVEL MiliÅ£ia judeÅ£eanÄ Arad Arad 23/24.12.1989 Ãn timp ce se afla în misiune de luptÄ contra elementelor âteroristeâ împreunÄ cu alÅ£i 2 colegi, într-o maÅinÄ tip ABI din dotarea unitÄÅ£ii, au fost atacaÅ£i instantaneu de un TAB militar, fiind rÄnit mortal. 5. Sg. major BUTE IOAN MiliÅ£ia judeÅ£eanÄ Arad Arad 23/24.12.1989 AlÄturi de alÅ£i colegi, s-a angajat voluntar sÄ-i înfrunte pe cei ce au deschis foc asupra populaÅ£iei în zona blocurilor A3, A4 din str. Aurel Vlaicu, timp în care a fost împuÅcat mortal. 6. Sg. major CLEPE GHEORGHE MiliÅ£ia judeÅ£eanÄ Arad Arad 23/24.12.1989 AlÄturi de alÅ£i colegi, s-a angajat voluntar sÄ-i înfrunte pe cei ce au deschis foc asupra populaÅ£iei în zona blocurilor A3, A4, din str. Aurel Vlaicu, timp în care a fost împuÅcat mortal. 7. Plutonier LEPÄDATU GHEORGHE MiliÅ£ia oraÅului Predeal, judeÅ£ul BraÅov BraÅov 22/23.12.1989 Ãn timp ce însoÅ£ea cu autoturismul din dotare (de circulaÅ£ie) un convoi de autovehicule ce transporta medicamente pentru âCentrofarmâ BraÅov, fiind la volan, a fost împuÅcat mortal. 8. Cpt.DUMITRESCU DORU MiliÅ£ia Transporturi ConstanÅ£a ConstanÅ£a 24.12.1989 Aflându-se în apropierea casei pÄrinÅ£ilor a fost împuÅcat mortal de o patrulÄ aparÅ£inând Marinei Militare (U.M. 02145 ConstanÅ£a). 9. Plutonier ÅTEFAN MIHAI MiliÅ£ia Transporturi ConstanÅ£a ConstanÅ£a 23.12.1989 Ãn timp ce se afla în misiune de pazÄ la sediul MiliÅ£iei Transporturi ConstanÅ£a, a fost împuÅcat mortal de autori neidentificaÅ£i, care au deschis foc de armÄ din exteriorul unitÄÅ£ii prin gardul împrejmuitor. 10. Maior AGACHE AUREL MiliÅ£ia oraÅului Tg. Secuiesc, judeÅ£ul Covasna Tg. Secuiesc 22.12.1989 A fost bÄtut la sediul unitÄÅ£ii de cÄtre mai multe elemente violente. A reuÅit sÄ fugÄ, ofiÅ£erul s-a adÄpostit în farmacia din centrul oraÅului, de unde a fost scos de agresori Åi lovit în continuare în mod bestial. S-a încercat transportarea sa la spital cu salvarea, dar a fost dat jos din maÅinÄ, în stare foarte gravÄ, decedând imediat. Cadavrul a fost profanat-într-un ochi i s-a înfipt o monedÄ, în celÄlalt emblema de la caschetÄ, iar în gurÄ i s-a pus un Åobolan mort. în final, agresorii i-au dat foc îmbrÄcÄmintei. 11. Plutonier CHEUCHISAN LIVIU-TEOFIL Åef post de miliÅ£ie, comuna Dealul, judeÅ£ul Harghita Comuna Dealul 22.12.1989 Ãn seara acestei zile, fiind în postul de miliÅ£ie a fost atacat Åi bÄtut cu sadism de elemente declasate de naÅ£ionalitate maghiarÄ din localitate, dupÄ care a fost scos în curtea postului Åi lovit în continuare cu cruzime, intenÅ£ionând apoi sÄ-l arunce în focul provocat de aceÅtia la sediul postului Åi locuinÅ£a acestuia, dupÄ care a fost lÄsat în inconÅtienÅ£Ä iarÄ ajutor, decedând. SoÅ£ia Åi cei doi copii ai subofiÅ£erului s-au salvat refugiindu-se la vecini. 12. Plutonier FERENCZ EMERIC MiliÅ£ia oraÅului Cristuru Secuiesc, judeÅ£ul Harghita Cristuru Secuiesc. 22.12.1989 Un grup numeros de persoane de naÅ£ionalitate maghiarÄ a atacat sediul miliÅ£iei unde subofiÅ£erul a fost bÄtut, scos din clÄdire, târât în curtea C.A.P., unde a fost din nou bÄtut, apoi cu un cuÅ£it i s-a secÅ£ionat gâtul. PânÄ sÄ decedeze, având nevoie de apÄ i-au dat sÄ bea urinÄ. 13. Sg. major DÄNILÄ GABI Postul de miliÅ£ie Zetea, judeÅ£ul Harghita Comuna Zetea 22.12.1989 DupÄ asedierea postului de cÄtre un grup numeros de persoane, s-a refugiat în locuinÅ£a de la etaj, unde a fost atacat Åi bÄtut bestial de elemente de naÅ£ionalitate maghiarÄ, i s-a luat pistolul din dotare Åi apoi împuÅcat în gurÄ, târât în curte, unde a fost în continuare bÄtut Åi înÅ£epat cu cuÅ£itul. 14. Lt. Colonel IONESCU CONSTANTIN MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 Ãn timp ce încerca sÄ se salveze prin fugÄ, a fost împuÅcat mortal pe stradÄ. 15. Maior LODROMÄNEAN IOAN MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 DupÄ ce a escaladat gardul U.M.01512 Sibiu pentru a se salva, a fost împuÅcat în curtea acestei unitÄÅ£i. 16. CÄpitan VOICU NICOLAE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 A fost împuÅcat în curtea U.M.01512 Sibiu, unde a încercat sÄ-Åi gÄseascÄ adÄpost. 17. CÄpitan PÄIS IOAN MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 DupÄ ce a escaladat gardul U.M.01512 Sibiu pentru a se salva, a fost împuÅcat în curtea acestei unitÄÅ£i. 18. CÄpitan DRACULET NICOLAE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 împuÅcat în curtea U.M.01512 Sibiu dupÄ ce a escaladat gardul. 19. CÄpitan STUPARU FLORIN MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 DupÄ ce a escaladat gardul a fost împuÅcat în curtea U.M.01512. 20. Lt. major COMAN NICOLAE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 A fost împuÅcat mortal în timp ce se afla în sediul miliÅ£iei judeÅ£ene. 21. Lt. Major FIFOIU NICOLAE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 A fost împuÅcat dupÄ ce a escaladat gardul U.M.01512 Sibiu, pentru a se salva. 22. Lt. Major OLÄRESCU VASILE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 Åi-a gÄsit moartea în curtea U.M.01512 Sibiu unde a fost împuÅcat. 23. Locotenent CORLACIU IOAN MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 împuÅcat pe gardul U.M.01512 Sibiu, în timp ce încerca sÄ-l escaladeze pentru a se salva. 24. Locotenent CÃRSTEA GELU MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 Aflându-se refugiat în curtea U.M.01512, a fost dezbrÄcat de cÄtre militarii acestei unitÄÅ£i Åi împuÅcat. 25. Plt. adj. ÅANDOR PAVEL MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 Ãn timp ce încerca sÄ se salveze, a fost împuÅcat pe stradÄ. 26. Plt. major VASILIU VASILE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 A fost prins pe stradÄ Åi lovit cu rÄngi de fier, pânÄ a decedat. 27. Plt. adj. FARCAÅ PETRU MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 ÃmpuÅcat mortal în timp ce încerca sÄ escaladeze gardul U.M.01512 pentru a se salva. 28. Plutonier COMAN GHEORGHE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 Aflându-se refugiat în curtea unitÄÅ£ii militare a fost dezbrÄcat de cÄtre militari Åi împuÅcat. 29. Plutonier LOBONÅ¢ VASILE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 DupÄ ce a intrat în curtea U.M. 01512 pentru a se salva, a fost împuÅcat. 30. Plutonier ROMAN IOAN MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 Ãn timp ce încerca sÄ escaladeze gardul U.M.01512 a fost împuÅcat. 31. Sg. major ONIÅOR VIOREL MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 Intrând în curtea aceleiaÅi unitÄÅ£i militare pentru a se salva, a fost împuÅcat. 32. Sg. major BAN VASILE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 DupÄ ce a intrat în curtea U.M. 01512 Sibiu pentru a se salva, a fost dezbrÄcat Åi împuÅcat. 33. Sg. major SEVERIN ILIE MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 A fost ucis pe stradÄ, în timp ce se îndrepta spre U.M. 01512. 34. Sg. major COCAIOAN MiliÅ£ia judeÅ£ului Sibiu Sibiu 22.12.1989 DupÄ ce s-a predat U.M. 01512 a fost împuÅcat. 35. Plt. adj. FLOREA ILIE Åcoala de dresaj câini Sibiu Sibiu 22.12.1989 Aflându-se în interes de serviciu la sediul MiliÅ£iei Municipiului Sibiu, a fost împuÅcat mortal când militarii U.M. 01512 au deschis foc intens asupra acestei clÄdiri. 36. Plt. major TUDOR MARIN MiliÅ£ia Municipiului BucureÅti BucureÅti 23:12.1989 SubofiÅ£erul a fost împuÅcat în timp ce se deplasa cu autoturismul spre serviciu. 37. Plt. Major MOTORGA MARIA MiliÅ£ia Municipiului BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn seara acestei zile, întorcându-se cu soÅ£ul de la Spitalul Militar Central, unde era internat fiul rÄnit în timpul evenimentelor, la un baraj format din civili Åi membrii ai gÄrzilor patriotice, dupÄ controlul de rutinÄ Åi pornirea autoturismului, s-a tras asupra acesteia, fiind împuÅcatÄ mortal. 38. Plt. major STAN TRAIAN MiliÅ£ia Municipiului BucureÅti BucureÅti 26.12.1989 Fiind în post de pazÄ la un obiectiv din strada Dumitru Lemnea, a fost împuÅcat mortal. 39. Sg. Major CONSTANTIN AUREL MiliÅ£ia Municipiului BucureÅti BucureÅti 24/25.12.1989 Aflându-se împreunÄ cu cadre ale M.Ap.N. într-o misiune de luptÄ pentru capturarea unui âcuib de teroriÅtiâ, în zona Spitalului Caritas, a fost împuÅcat în cap de persoane necunoscute. 40. Plt. major BOBES STROE Åcoala de perfecÅ£ionare a pregÄtirii cadrelor BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Fiind în misiune de luptÄ, respectiv participând la apÄrarea sediului M.Ap.N., cu un efectiv de 120 colegi, cursanÅ£i, în zona cimitirului Ghencea, a fost rÄnit grav, decedând ulterior în spital. 41. Gl. locotenent NUÅ¢Ä CONSTANTIN Inspectoratul General al MiliÅ£iei Alba-Iulia jud. Alba 23.12.1989 în timp ce era transferat la BucureÅti cu un elicopter aparÅ£inând M.Ap.N., aparatul de zbor a fost doborât cu arme de foc. 42. Gl. Maior MIHALEA VELICU Inspectoratul General al MiliÅ£iei Alba-Iulia jud. Alba 23.12.1989 Ãn timp ce era transferat la BucureÅti cu un elicopter aparÅ£inând M.Ap.N., aparatul de zbor a fost doborât cu arme de foc. 43. Maior PETRESCU DUMITRU Grupul de pompieri Gorj BucureÅti 22.12.1989 Fiind cursant al Academiei Militare, aparÅ£inând M.Ap.N., a fost rÄnit prin împuÅcare în sediul acestei unitÄÅ£i, ulterior decedând ca urmare al leziunilor suferite. 44. Locotenent CROITORU DUMITRU Grupul de Pompieri Sibiu Sibiu 25.12.1989 Intervenind pentru stingerea focarelor de incendiu la Inspectoratul judeÅ£ean al M.I., ofiÅ£erul a fost lovit cu 4 gloanÅ£e trase cu o armÄ de calibru mare în frunte, piept Åi braÅ£ul drept. 45. Plt. Major PRISÄCARU VASILE Grupul de pompieri ConstanÅ£a Mangalia 25.12.1989 Ãn timp ce se afla în sediul companiei de pompieri Mangalia, unitatea a fost atacatÄ cu arme de foc de cÄtre persoane necunoscute, împrejurare în care a fost rÄnit mortal. 46. Colonel PÄTRAÅ IOAN Comandamentul Trupelor de Securitate BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 47. Maior POPOVICI GHEORGHE Comandamentul Trupelor de Securitate BucureÅti-Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 48. Locotenent POPESCU FLORIN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 49. Salariat civil ONCIOIU PETRE UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 50. Salariat civil BUCÅE EMIL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 51. Cap.RADU AUREL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 52. Cap. SAMOILA VIOREL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 53. Frt. HORIA DANIEL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 54. Frt. NEGULICI VALERIU MARIAN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 55. Frt. UNGUREANU NICOLAE UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 56. Sold. ANECULEI OVIDIU UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 57. Sold. BEZEDICA COSTICÄ UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 58. Sold. BUTA VASILE UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 59. Sold. BÄRBOI DUMITRU UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 60. Sold. CAZAN IOAN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 61. Sold. COBZAC ADRIAN IULIAN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 62. Sold. COPACIANU CONSTANTIN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 63. Sold. CUSNEÅ¢OV IULIU UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 64. Sold. DATCU GEORGE UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 65. Sold. FOTA ION UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 66. Sold. GHINEA DORINEL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 67. Sold. GOG RADU UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 68. Sold. HERBEI CRISTIAN DINU UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 69. Sold. ISPAS DANIEL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 70. Sold. MARIN LUCIAN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 71. Sold. MATIÅ DORIN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 72. Sold. NANESCU VICTOR UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 73. Sold. OLARU CRISTIAN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 74. Sold. OPREA COSMIN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 75. Sold. PANAITE IONEL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 76. Sold. PANTAZICA GABRIEL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 77. Sold. PATULEA CÄTÄLIN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 78. Sold. POPA DANIEL UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 79. Sold. ROMAN SORIN FLORENTIN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 80. Sold. SILVESTRU JIM UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 81. Sold. STANCIU GHEORGHIÅ¢Ä UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 82. Sold. STROE LAURENÅ¢IU UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 83. Sold.TOMAÅESCU BOGDAN GEORGE UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 84. Sold.VADUVA FLORIN UM 0865 Câmpina BucureÅti- Otopeni 23.12.1989 ÃmpuÈcat la 200 metri de areroportul Otopeni 85. Lt. colonel JIANU DUMITRU Brigada 11 Trupe Securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn apÄrarea fostului sediu al C.C. al P.C.R. a fost împuÅcat mortal 86. Sold. MERIÅESCU VALENTIN Batalionul 23 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn apÄrarea fostului sediu al C.C. al P.C.R. a fost împuÅcat mortal 87. Sold. DANSE ADRIAN Batalionul 23 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn apÄrarea fostului sediu al C.C. al P.C.R. a fost împuÅcat mortal 88. Sold. NEMESCU DUMITRU LICA Batalionul 23 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn apÄrarea fostului sediu al C.C. al P.C.R. a fost împuÅcat mortal 89. Sold. STAMATE MIHAIÅ¢Ä Batalionul 23 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn apÄrarea fostului sediu al C.C. al P.C.R. a fost împuÅcat mortal 90. Locot. Major BALABAN GHEORGHE Compania 3 Trupe securitate BrÄila BrÄila 23.12.1989 DupÄ verificarea unei informaÅ£ii date de Åeful C.M.BrÄila, col. Rizea Nicolae, care nu s-a confirmat, ofiÅ£erul s-a îndreptat spre sediul CJ-FSN cu un ABI, o autocamionetÄ Åi 15 militari. UnitÄÅ£i ale M.Ap.N. au deschis focul, l-au rÄnit pe ofiÅ£er, acesta decedând în drum spre spital. 91. Serg. MORARU CÄLIN GABRIEL Batalionul Trupe securitate OrÄÅtie OrÄÅtie 24.12.1989 A fost împuÅcat în timp ce se afla în paza ob. âPlafarâ. 92. Serg. COTFAS MARINE Batalionul Trupe securitate OrÄÅtie Hunedoara 25.12.1989 ÃmpuÅcat în misiunea de pazÄ Åi apÄrare a unui obiectiv. 93. Frt. SIMIONESCU VASILE Brigada 11 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn apÄrarea sediului Televiziunii a fost împuÅcat mortal. 94. Cap. CRISTIAN FLORIN Batalionul 43 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn misiunea executatÄ la Hotelul Union a fost împuÅcat mortal 95. Sold. STROIE NAPOLEON Comandamentul Trupelor de Securitate BucureÅti 25.12.1989 Ãn cazarma BÄneasa a fost împuÅcat mortal. * 96. Sold. OÈAN FLORIN U.M. 0829 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Ãn paza unui obiectiv special a fost împuÅcat mortal. 97. Sold. ANGHEL MARIN U.M. 0829 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 în paza unui obiectiv special a fost împuÅcat mortal. 98. Sold. COSTACHE IONEL U.M. 0829 Trupe securitate BucureÅti BucureÅti 23.12.1989 Aflat în paza unui obiectiv special a fost împuÅcat mortal. 99. Plt. SMUL NICOLAE U.M. 0673 înzestrare logisticÄBucureÅti 22.12.1989 A fost împuÅcat în perimetrul SÄlii Palatului decedând ulterior la Spitalul militar. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted January 1, 2013 Author Share Posted January 1, 2013 Agache era vorba decat de militieni. In lista ta apar cadre M.A.P.N. , pompieri si securisti. Daca mai sti cazuri ca le tatalui tau sau alti militieni cazuti la datorie tasteaza numele lor aici. Nu ca ti-as reprosa ca ai trecut aici pe cei mentionati mai sus, insa fi convins ca sunt multi ,,eroi fara nume", militieni cazuti la datorie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agachea Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 1. lista nu îmi aparÈine mie ci este publicatÄ de autorii cÄrÈii citate. 2. Cadre MAPN nu apar pentru-cÄ lista nu cuprinde decât numele celor care au fÄcut parte din Ministerul de Interne. Confuzia pe care o faceÈi se datoreazÄ titulaturii de soldat dar unitÄÈile aparÈineau Ministerului de Interne având doar 4 cifre în indicativ. Din câte Ètiu eu alÈi miliÈieni decât cei care apar aici nu au decedat în decembrie 1989. Eventual ar putea fi câÈiva care au murit în urmÄtorii ani ca urmare a suferinÈelor. Lista cuprinde în mod natural Èi numele celor care au lucrat în Securitate. MiliÈia Èi Securitatea au fost Èinte comune ale urii în acel decembrie 1989 aÈa cÄ eu personal nu mi-am permis sÄ spicuiesc doar ceea ce mi-ar fi convenit mie doar pentru a pune MiliÈia într-o luminÄ mai bunÄ decât pe colegii lor de la Securitate. SuferinÈa a fost comunÄ Èi moartea acestora a fost la fel de nedreaptÄ ca Èi a miliÈienilor. TotuÈi pentru a vÄ satisface fac precizarea cÄ primii 42 sunt cei care erau miliÈieni. Pe restul vÄ rog ca dumneavoastrÄ sÄ nu-i luaÈi în seamÄ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted January 1, 2013 Moderator Share Posted January 1, 2013 Nu Åtiu dacÄ aÅ£i avut ocazia sÄ prindeÅ£i în activitate colegi ce au trecut prin acele vremuri. Majoritatea acum sunt pensionari, dar din ce povesteau când venea vorba despre decembrie '89, atunci în acele zile, lucrurile nu au stat deloc aÅa cum o spun ipocriÅ£ii pe la televizor. Nu oamenii de rând, cei cinstiÅ£i Åi oneÅti au fost cei care s-au dus în unitÄÅ£ile de miliÅ£ie sÄ facÄ ordine acolo. Cel puÅ£in în Craiova Åtiu de la colegii mai în vârstÄ cÄ primii care s-au dus peste ei sÄ-i dezarmeze Åi sÄ-i reÅ£inÄ erau clienÅ£ii fideli pe care ei îi cercetaserÄ Ã®n dosare penale, erau cei cunoscuÅ£i ca scandalagii, bÄtÄuÅi, biÅniÅ£ari, etc. Iar infractorii Åi suspecÅ£ii au devenit peste noapte "revoluÅ£ionari", i-au dezarmat Åi îi Å£ineau la sediu sub pazÄ armatÄ de parcÄ ei ar fi fost niÅte infractori, în condiÅ£iile în care miliÅ£ienii s-au prezentat conÅtiincioÅi la serviciu când au fost chemaÅ£i la ordinele "revoluÅ£ionarilor" deÅi erau conÅtienÅ£i de ce li se poate întâmpla. Åi uitea aÅa, scursurile societÄÅ£ii ajunseserÄ sÄ dea ordine în acele zile, sÄ le ia Åireturile, centura Åi sÄ-i Å£inÄ legaÅ£i pe miliÅ£ieni. De ce s-a întâmplat aÅa? E simplu. Åi atunci miliÅ£ienii erau urâţi de cei ce aveau probleme cu legea, la fel ca Åi acum. Doar cei ce au preocupÄri ilegale, doar cei ce se identificÄ cu infractorul înjurÄ poliÅ£iÅtii, nicidecum oamenii serioÅi Åi cinstiÅ£i. AÅa cÄ dacÄ vom mai avea parte sÄ trecem printr-o altÄ lov ... (scuze!) revoluÅ£ie, noi suntem oamenii de sacrificiu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted January 1, 2013 Author Share Posted January 1, 2013 Intelegi Agache, politistii aresteaza infractorii. Asa este Catalin, decat jigodiile penale s-au purtat urat in Dolj cu militienii, oamenii cinstiti si-au vazut de ale lor in zilele revolutiei. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusy Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Eu cred ca intelege, tatal lui a fost impreuna fostul meu sef de post care este inca in activitate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domnisoara Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 au fost zile de cosmar in acea perioada...am trait-o pe pielea mea.....Dumnezeu sa ii ierte pe cei morti...dar mie personal de NUTA si VELICU....nu imi pare rau deloc..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
drAGO5 Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Un articol interesant, istoria va spune mai multe : http://lorylex.wordpress.com/tag/generalul-velicu-mihalea/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts