Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Nu susține nimeni aici că au procedat bine colegii de la rutieră, ba mai mult, toți suntem de acord că le-a lipsit cu desăvârșire fermitatea, iar astfel de comportamente aruncă o pată pe obrazul tuturor polițiștilor. Dar de la aspectul ăsta și până la afimații de genul "toți circuliștii" sau "cei de la rutieră" sunt așa și pe dincolo etc. e cale lungă iar afirmațiile nu sunt corecte.

Unul dintre lucrurile care ne fac foarte mult rău este satisfacţia aceasta ciudată a unora de a se crede mai buni decât "alţii", de a le taxa greşelile, de a-i vorbi de rău, poate chiar de a-i diaboliza.

http://youtu.be/6pu1bSveWM8

• Apreciez 1
Publicat

Nu conteaza unde lucram scopul nostru este unul comun, suntem leucocite sociale!

Corect. Ce profund ... "leucocite sociale" ... :)

Elvis, foarte frumos si adevarat te-ai exprimat.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Catalin, nu ai dreptate decat partial.

Sunt deacord ca trebuie sa ne ajutam colegii, dar nu sunt deacord sa ii acoperim pe cei care nu au calitatile necesare unui politist. Selectia naturala trebuie sa existe, sa ramana cei capabili, ceilalti sa plece, si sa isi gaseasca alta meserie. Daca vad un coleg ca incearca ceva, si nu reuseste, sau cand greseste incercand sa faca ceva bun, intotdeauna o sa ii iau apararea, dar cand vad colegi care nu au pic de demnitate sau curaj si care nu sunt in stare sa se protejeze singuri (cand trebuie sa protejeze si pe altii) o sa ii critic intotdeauna.

• Apreciez 5
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Unii sunt mai buni pe anumite situaţii şi în altele clachează, e ceva normal, pentru că nu putem fi roboţi, suntem oameni. De exemplu la inv.fr. avem un coleg ce este doxă în cp. La orice oră din zi sau din noapte şterge pe jos cu orice infractor la o audiere, iar când zic că şterge pe jos, nu mă refer la corecţii fizice, ci la modul cum îi audiază şi ce reuşeşte să obţină, nu ştiu ca vreun procuror să-i fi întors vreun dosar. Omul chiar se pricepe pe acest domeniu şi chiar am asistat la situaţii când avocaţi cunoscuţi din oraş au refuzat un client, când au auzit cine-i instrumentează dosarul. Pe această linie este superprofesionist. Dar în teren, când mergeam la vreun flagrant, pur şi simplu nu era locul lui acolo, nu era în apele lui şi claca imediat.

Ei bine, un astfel de coleg, trebuie completat şi ajutat, la fel cum şi el îi scoate la liman pe toţi cei ce se împotmolesc. E un bun poliţist, numai că la fel ca noi toţi are şi părţi vulnerabile, avem nevoie şi de astfel de colegi. Asta este ideea de echipă, să ne completăm unii pe alţii acolo în faţa stăinilor, iar această atitudine conform căreia şi ăla este poliţist şi trebuie să facă absolut tot ce fac şi eu, nu e în regulă.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Tu descrii o utopie...

Ideea e ca in strada ai nevoie de anumite calitati, altfel pici de papagal. E simplu, nu faci fata ceri ajutor, faci ceva, nu stai sa te umileasca un taranus batran.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Cum vad eu situatia.... poate gresesc sau poate nu.

Aveti dreptate domnilor, pe ambele parti! De ce? Pentru ca exista politisti cu atitudine, fermi si politisti calmi, cu intelegere. Acesti oameni, ori sunt nativi, ori i-a invatat viata sa detina un asa temperament.

Ma gandesc ca ati observat in filmare, unul din ei a reactionat imdeiat, celalalt a luat-o in continuare cu frumosul si pentru ca nu au vrut sa-si ''bata capul'' cu mascaricul ascela, nici nu l-a bagat in seama.

Parera mea, aici este greseala, politistii care vor sa rezolve problemele cu calm, care explica frumos oamenilor agresivi. Ma mir ca nu cunosc tacticile ascunse ale psihologiei...stiti la ce ma refer. Nu conteaza daca oamenii sunt agresivi verbal sau fizic, nu trebuie lasati sa prinda "aripi".

Publicat

Bozo vad ca nu ai inteles, suntem pe un topic unde discutiile pot fi vazute de oricine.

Ca in strada iti trebuie anumite calitati sunt de acord.

Ca cei din videoclip au gresit lasandu-l pe maimutoi sa-si faca numarul iarasi sunt de acord.

Dar nu crezi ca sunt destui care ne balacaresc ?

Trebuie sa ne mai balacarim si intre noi?

• Membru
Publicat

Ba da, am inteles perfect, dar nu o sa le iau apararea doar pentru ca sunt colegi cu noi. Ti-am zis, daca vad omul ca isi da interesul il apar si il ajut, dar cand ii vad asa (ma abtin sa ii caracterizez...) nu pot sa le iau apararea.

Poate voi nu stiti cum e sa lucrati cu asemenea colegi...

• Moderator
Publicat

Nu cred că ai înţeles. Discutam despre atitudinea aceea conform căreia unii colegi consideră că s-ar murdări pe pantofi dacă ar da o mână de ajutor. Nu a zis nimeni să le iei apărarea. Dar acolo acei poliţişti îşi dădeau interesul să-şi facă cercetarea la faţa locului. Au greşit că nu au solicitat sprijin, dar nu e de mirare că nu au făcut-o, dacă au avut de-a face cu colegi care au dovedit că nu ştiu ce presupune şi ce înseamnă să lucrezi în echipă, să-i asiguri spatele colegului, afişând astfel de atitudini. Tu priveşti doar din punctul de vedere al poliţistului de ordine publică, ce se oftică dacă îi este solicitat ajutorul, pe principiul conform căruia şi ăia sunt poliţişti şi trebuie să facă exact ce face şi cel de la op.

Publicat (modificat)

Crezi tu Bozo ca nu stim cum este?

Crezi ca spre exemplu doctorii sunt toti perfecti? Nu mai vorbesc de judecatori.

Insa ai vazut cum se apara intre ei?

Numai ca intre doctori si politisti exista o mica -mare diferenta.

In timp ce noi ne riscam viata ei o risca pe a altora.

Adica daca lor le moare un pacient din vina lor e malpraxis, noi daca gresim putem sa trecem in lumea celor drepti.

Asa ca hai sa nu mai fim asa de critici in public cu ai nostrii colegi ca nici in alte categorii, aia de ne ,,namolesc", nu sunt toti perfecti!

Modificat de Elvis
Publicat

Daca se intampla in romanica ca un politist sa loveasca o femeie , cel putin o saptamana ,,televizuinile " urlau de dimineata pana seara.

Dar asta inseamna sa ai niste proceduri bine puse la punct , ma impingi... iti trag un pumn in bornau chiar daca esti femeie.

Ps.M-am umplut de nervi!

Sigur ca da domnule, daca sora mea se afla intr-o stare de panica in urma unui incident si pune mainile pe dumneata, trebuie sa stau si sa ma uit cum ii rupi dintii cu un pumn, ca daca ma bag fac puscarie pentru ultraj. Acum sa nu atingem extrema opusa, in care un politist poate sa faca absolut orice.

• Displace 9
  • Moderator
Publicat

Extraordinar! Păi dacă sora ta e într-o stare de panică, de ce nu pune mâna pe tine? De ce trebuie să pună mâna pe polițist?

Pe tine poate să te scuipe, să te înjure, ba chiar să-ți dea cu un par în cap, chiar nu ne deranjează, colegii o vor cerceta ulterior fără să se atingă măcar de un fir de păr ce-i aparţine. Dar să-și țină lăbuțele acasă când e vorba de un polițist. Simplu, nu?

• Apreciez 4
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Insanyty daca sunt in timpul liber sora ta poate sa puna mana pe mine cum vrea ea , nu ma deranjeaza!

Dar daca sunt in timpul serviciului si ma agreseaza iar tu ca un bun frate ce esti nu poti sta sa te uiti riscati amandoi sa va scot dintii din gura! Sau in cel mai rau caz sa va trimit in lumea celor drepti!

Eu te-as sfatui sa-ti potolesti sora daca este isterica ca se poate intampla sa dai peste altfel de politisti dect cei pe care i-ai vazut la CFL-ul de la Slatina. Un politist poate sa faca orice dar in litera si in spiritul legii!

Iar acel politist este in timpul serviciului, adica este investit cu autoritatea statului!

Daca ma ataci atat tu cat si surioara ta isterica in timpul serviciului se numeste ultraj si imi pot folosi glock-ul din dotare linistit!

Si te anunt ca trag foarte bine!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Asa e. Am citit pe undeva ca daca esti intr-un moment de panica iti este permis absolut orice, ca doar esti panicat si ti se scuza. Poti sa ragi, poti sa tragi de toti, ba chiar sa-i lovesti si daca cumva cineva incearca sa te opreasca, ceilalti au tot dreptul sa casune pe respectivul. Nu sa o desparti pe sora si o sa tii de-o parte. Nuuuu...sari si tu la bataie ca doar sora e panicata si are tot dreptul sa traga de politist, mai ales ca ii platiti voi salariul din taxe, nu? :doh: Parca asa era o replica inepta pe care o tot aud.

Vai de capul vostru. Aveti impresia ca puteti sa facei ce vrei voi. Asta ati invatat voi din democratia asta romaneasca stricata.

Abia astept vremea cand voi, cu impresia ca politistul este carpa voastra si puteti face ce vreti, o sa muscati din asfalt rau de tot daca indrazniti sa puneti mana pe el sau macar sa-l trageti de maneca, cum isi permit toti analfabetii in ziua de azi sa se traga de sireturi cu tine, in conditiile in care tu ii arati respect si el iti arata ...

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Nu cred că ai înţeles. Discutam despre atitudinea aceea conform căreia unii colegi consideră că s-ar murdări pe pantofi dacă ar da o mână de ajutor. Nu a zis nimeni să le iei apărarea. Dar acolo acei poliţişti îşi dădeau interesul să-şi facă cercetarea la faţa locului. Au greşit că nu au solicitat sprijin, dar nu e de mirare că nu au făcut-o, dacă au avut de-a face cu colegi care au dovedit că nu ştiu ce presupune şi ce înseamnă să lucrezi în echipă, să-i asiguri spatele colegului, afişând astfel de atitudini. Tu priveşti doar din punctul de vedere al poliţistului de ordine publică, ce se oftică dacă îi este solicitat ajutorul, pe principiul conform căruia şi ăia sunt poliţişti şi trebuie să facă exact ce face şi cel de la op.

Unde am zis ca ma murdaresc pe pantofi daca-mi ajut colegii, de ce presupui ca nu stiu ce e munca in echipa, de unde crezi ca m-as oftica daca ar sprijini colegi de la alte formatiuni, te rog nu mai generaliza! Am vorbit la persoana I-a, m-am simtit "vizat". Nu vreau sa ai colegi si sa nu ai incredere in ei, sa nu te poti baza pe ei, sa te toarne si macar daca ar spune adevarul. Am zis ca-i cunosc bine pe acei colegi, stiu ce zic!

Eu nu te-am jignit, hai s-o lasam moarta, inchide postul asta!

@insanity66, delirezi! controleaza-te!

• Displace 1
Publicat (modificat)

@lolycop a scris, iar tu ai afirmat pozitiv cu un plus.

Haideti baieti, am ras destul si cu @insanity66 daca nu va bateti tot degeaba :)) desi imi plac spiritele incinse...Nu e mai bine sa stati la o cafea, o bere, o tabla, un sah...ca si colegii :) ?

Vorba lui Elvis...suntem online...

Modificat de Cercetare
  • Moderator
Publicat

Nu încerca să te eschivezi acum. Ai citat postul ăla şi ai răspuns cu "Foarte tare, ai un plus mare de la mine." după care ai spus cât de grozav erai tu când lucrai la rutieră, că tu nu ai avut niciodată nevoie de cei de ordine publică. Cu alte cuvinte, tu eşti un superpoliţist, un cocoş acolo în stradă şi nu ai nevoie de ajutorul altor colegi, pentru că rezolvi singur problemele. Reciteşte-ţi postarea cu atenţie.

Dacă ai lucrat la rutieră, să te mai întreb cam care este timpul în care trebuie recoltate probele biologice la un accident cu victime? Dacă ăia se apucau să-l încătuşeze şi să-l ducă la sediu pe ordinarul ăla, mai ajungeau la timp şi la spital? Măsurătorile ălea nu trebuie făcute pentru a se putea mişca maşinile şi a descongestiona traficul? Sau să te mai întreb în cât timp trebuie întocmit raportul de ev. al accidentului? Dacă nu ai fi lucrat pe acolo, te înţelegeam să reacţionezi aşa, dar ...

Cu asemenea atitudini nu e de mirare că vă carotaţi între voi, pe acolo. Eu nu am generalizat deloc, m-am referit numai la cei ce aţi susţinut acel post ruşinos pentru un poliţist. Şi asta e concluzia mea, încă nu ştiţi ce presupune munca în echipă.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Catalin, un minut, atat dura sa-i puna aluia catusele, apoi isi faceau treaba. Sa stii ca am recoltat probe biologice si dupa o ora, ce era sa fac, ma aflam la 40 km de spital, intr-o comuna uitata de lume, crezi ca nu aveau acoperire daca depaseau cele 30 de minute? Eu nu cred, au stat sa faca ala circ, nici macar nu au solicitat ajutor.

Recunosc ce am zis, dar tot nu-mi e rusine... :pfft:

Nu sunt superpolitist cum nici tu nu esti, nu le stiu pe toate cum nici tu nu le stii.

@cercetare, nu are nicio treaba cafeaua, sucul, aici doar e fiecare cu parerea lui si sustine ce crede el ca e mai bine. Pe Cata il cunosc si nu ma impiedica ceea ce s-a scris pe forum sa ma intalnesc cu el la cafea, poligon sau sa-i solicit sprijin vreodata!

In clip nu eu m-am facut de ras, ci..."ei" :doh:

Am terminat, aici nu mai comentez nimic, dar nici nu consider ca am gresit sau jignit pe cineva! :):emo-yessir:

• Moderator
Publicat

Eu nu am spus că nu am avut niciodată nevoie de alţi colegi de la alte formaţiuni, tu ai făcut-o. Spui că nu tu te-ai făcut de râs, ci doar ăia din clip. Greşeşti, cei ce privesc crezi că îi cunosc pe ăia sau măcar îi interesează, nicidecum. Tocmai pentru că cei ce privesc acolo generalizează, chiar şi unii colegi o fac, după cum ai putut vedea, aşa că absolut tuturor poliţiştilor ne este afectată imaginea. Tocmai pentru că încă sunt mulţi cei ce sunt preocupaţi doar de persoana lor, la fel cum spui şi tu. De aceea nici nu e de mirare că ăia nu solicită sprijin.

Publicat (modificat)

Insanyty daca sunt in timpul liber sora ta poate sa puna mana pe mine cum vrea ea , nu ma deranjeaza!

Dar daca sunt in timpul serviciului si ma agreseaza iar tu ca un bun frate ce esti nu poti sta sa te uiti riscati amandoi sa va scot dintii din gura! Sau in cel mai rau caz sa va trimit in lumea celor drepti!

Eu te-as sfatui sa-ti potolesti sora daca este isterica ca se poate intampla sa dai peste altfel de politisti dect cei pe care i-ai vazut la CFL-ul de la Slatina. Un politist poate sa faca orice dar in litera si in spiritul legii!

Iar acel politist este in timpul serviciului, adica este investit cu autoritatea statului!

Daca ma ataci atat tu cat si surioara ta isterica in timpul serviciului se numeste ultraj si imi pot folosi glock-ul din dotare linistit!

Si te anunt ca trag foarte bine!

Bine ucigasule, omoara-ne cu sange rece. Raspuns proportional, nu? Si eu daca imi trage o palma un politist, pot sa ii dau picioare in gura pana obosesc, corect? Ce mentalitate de om normal la cap este asta? Ma ameninti cu moartea pe un forum? Imi zici ca imi omori sora? Eu vorbeam despre faptul ca starea emotionala a cuiva poate fi influientata de evenimentele prin care a trecut. ca se poate afla intr=o stare de panica. Si raspunsul se da pe masura faptei, nu sari ca dementul sa rupi dintii unei femei cu familia ei de fata (asa cum ai scris in comentariul tau). Chiar sunt curios cine esti si la ce sectie lucrezi, poate scapam de oameni care nu au respect pentru viata mea, si de care ar trebuie sa fiu protejat mai degraba decat sa ma protejeze ei.

Modificat de Insanity66
  • Displace 9
Publicat (modificat)

Priveste un exemplu de reactie emotionala extrema provocata.

Atunci cand dai de inteles ca vrei sa vatami familia cuiva sau ca vietile lor nu inseamna nimic pentru tine, oamenii intra intr-o stare dictata de partea din creierul uman care este numit "creierul de mamifer". Avem o parte din creier care este raspunzatoare pentru instinctul nostru de a ne apara teritoriul, pozitia ierarhica si de a ne apara emotional. Se activeaza cand suntem in conflict, stresati si emotionali. Putine lucruri provoaca emotii atat de puternice ca amenintarea unui membru al familiei. Sunt instincte care ne-au permis sa supravietuim, pentru ca supravietuirea tribului este mai importanta decat ceaa individului.

Oricum , cand suntem in acea stare suntem coplesiti de emotii foarte puternice care abolesc gandul rational. Asta ai reusit sa imi faci tu mie. Nici macar sa nu insinuiezi cuiva ca i-ai bate sora intr-un asemenea hal sau ca i-ai baga un glont in cap, altfel fie moare el fie tu si ajunge la inchisoare pentru ca te pricepi la oameni cum se pricepe pisica sa taie lemne.

"When we're emotionally triggered, we tend to fall into the monkey brain and start fighting for monkey goals (e.g. social status, emotional protection, defending our territory). These become more important than fixing the problem that created the conflict. We fight for these new goals by following scripts. "

"What most people don't understand is how their monkey brain is influencing their behavior. In fact, with a lot of human behavior, while we think we're being rational and reasonable, the monkey is 'driving the bus."

"When we are in this state of mind, we become emotional and mentally myopic to other choices. "

http://www.conflictcommunications.com/monkey-trap.htm

Zice asa: atunci cand suntem stimulati emotional, tindem sa intram in creierul de maimuta si sa luptam pentru scopuri care tin de maimuta (statut social, protectie emotionala, apararea teritoriului). Acestea devin mai importante decat rezolvarea problemei care a creat conflictul. Luptam pentru aceste noi scopuri urmand scenarii"

Si: ceea ce majoritatea oamenilor nu inteleg este cum creierul de maimuta le influienteaza comportamentul. De fapt, in ceea ce priveste majoritatea comportamentului uman, in timp ce credem ca suntem rationali si rezonabili "maimuta conduce autobuzul". Cand suntem in acest status al mintii, devenim emotionali si miopi mental privitor la alte alegeri.

Modificat de Insanity66
  • Displace 6
  • Membru
Publicat (modificat)

:)) cucuuu.....

Bai, George of the Jungle, mai respira ca s-ar putea sa faci icter. Inainte de a-ti activa creierul de mamifer, ia o pauza, trage aer in piept si n-o mai lua pe aratura. Traiesti intr-o societate si trebuie sa te supui regulilor ei. Tu esti pe principiul "pumnii mei minte nu are". Imi dai o palma iti dau o palma, de parca un politist alta treaba nu are decat sa-ti palmuieasca sora fara motiv, in schimb ea, aflata intr-o stare emotionala :shock: , poate sa faca orice pt ca se afla sub imperiul emotiilor.

Oricum, ti se potriveste de minune nick-ul :good: Am impresia ca unii au un creier de maimuta permanent...si mai "conduc si autobuzul" :)) Eduardpsih, unde esti? Te rog, explica-ne.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Insanity66: Ce nu poate intelege creierul tau de (cenzurat) esta ca Politia nu comploteaza impotriva cetateanului. Ei muncesc si isi risca viata zilnic pentru tine, sor'ta si restul cetatenilor.

Cu ce ai gresit de ai astfel de reactii impotriva muncii politienesti?

Modificat de Dan
jigniri
Publicat (modificat)

Insanity de ce crezi tu ca viata ta este mai importanta decat a mea?

Pai daca sora13 este isterica ma pot astepta la orice nu?

In momentul in care tu si sora ta ma veti ataca sunteti niste infractori si va voi trata ca atare.

Ce chestie, pe tine trebuie sa te protejeze politia dar pe mine cine ma protejeaza?

Socitatea civila, legea , judecatorii?

Decat sa planga mama pentru ca eu am o meserie ca oricare alta si intalnesc niste isterici care nu au alta treaba decat sa atace politistii care vin sa-si faca treaba ,nimic altceva, mai bine raman in viata!

Poate le explici familiilor celor cazuti la datorie ca sora ta este isterica si poate ataca, impreuna cu tine, orice politist aflat in timpul serviciului pentru ca are un atac de panica care ii poate influenta comportamentul. Eu stiam ca se numesc tulburari de comportament.

Vezi ca atacurile de panica se trateaza la psihiatru, iar daca sora ta are probleme ce se intampla cu tine pentru ca reactionezi la fel?

Tot atac de panica?

Monumentele din fata inspectoratelor de politie din tara sunt pline de eroi fara nume pentru tine.

,,Se mai făcea că viaţa unui poliţist avea oarece valoare, fiindcă pereţii celebrului S.I.A.S. sunt plini de tablouri înfăţişând chipuri de tineri politişti cu chenar negru. Probabil că aceşti eroi fără nume sunt consideraţi piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaşi părere ?" Cătălin Teodor Georgescu şi Poenariu Nicuşor sunt doi polițiști din cadrul S.I.A.S. căzuţi la datorie.

Ps. Scuze nu ti-am vazut ultimul post.

Daca tu ai ramas la creierul de primata si consideri ca stramosii tai au fost giboni este numai problema ta.

Intre timp societatea a mai evoluat..............,,Planeta maimutelor"!

Modificat de Elvis
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.