Jump to content
POLITISTI.ro

Mod de Actiune

RPG

Recommended Posts

• Member

Este vorba de linkul urmator:

Avand in vedere ca omul impiedica desfasurarea CFL in conditii bune sunt curios daca nu ar fi existat o metoda prin care sa fi fost indepartat de la locul faptei de catre colegi.

Dupa parearea mea ar fi putut sa fie sanctionat contraventional pe legea 61 si eventual condus pana la baza sa se calmeze.

Ce parere aveti?

• Member

Doamneeeeee ce-a ajuns Politia asta :doh: Toti retardatii si toate curvele cu nici 2 clase au ajuns sa se trag de sireturi cu tine.

Stramba... auzi si tu - politistii sunt exemplu prost in tara asta ca dau permisele cum dau...

Stiu ca o sa ma injurati, dar aici au fost slabi si politistii. Eu stiam ca atunci cand se face un CFL se stabileste un perimetru cu acces interzis, mai ales unei jigodii recalcitrante ruda cu unul dintre cei implicati in accident, dar daca tu-l lasi sa se plimbe ca si cum ar fi lasa ma-sa pe mosie evident ca si-o ia in cap.

Pachet de nervi te faci numai cand privesti, dar sa mai si participi...

Uite cam asa trebuie actionat intr-o tara normala la cap

• Upvote 3

De acord.Politistii s-au dovedit slabi lasand taranoiul ala sa isi faca de cap pe acolo.Trebuia incatusat si introdus in masina.Apoi dus la sediu,identificat si amendat.

Sau mai simplu,solicitau un echiapaj de OP care stia ce sa faca cu gibonul.Chiar mi-a crescut tensiunea sa il vad pe jegosul ala injurand si balacarind politistii...iar aia ca mieluseii...

Edited by arcan

Dragi colegi de la circulatie cand dati peste astfel de specimene solicitati sprijinul colegilor sau chiar al SAS -ului.

Imi aduc aminte ca am calmat cativa nemernici care s-au nascut la sapte ani tocmai in astfel de situatii.

Sunt vinovati politistii pentru ca nevasta lui este la spital!

Trebuie sa vada el cand se sufla in etilotest!

In ce tara traim........ sa le multumim ,,televizuinilor'' care de foarte multi ani difuzeaza seriale gen,,Trazniti in NATO" si ,,donilor" nostrii comandanti care permit ca uniforma de politie sa fie folosita de ,,actori" in tot felul de ,,comedii".

Daca se intampla in romanica ca un politist sa loveasca o femeie , cel putin o saptamana ,,televizuinile " urlau de dimineata pana seara.

Dar asta inseamna sa ai niste proceduri bine puse la punct , ma impingi... iti trag un pumn in bornau chiar daca esti femeie.

Ps.M-am umplut de nervi!

Edited by Elvis
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• Member

Daca ajungem sa chemam SAS-ul pt un ciuri buri ca asta, inseamna ca am ajuns rau de tot, ca doar politistii de acolo nu sunt gluga de coceni.

Pana la "trasniti in NATO", mai degraba sunt vinovati politistii de la fata locului ca i-au permis imbecilului sa traga de ei si sa-l lasa sa calce ca incaltata pe unde faceau masuratorile.

Poate gresesc. Poate o fi bine si asa, sa fii calm. Dar pana sa dam vina pe televiziuni, mai intai sa ne uitam la noi ca permitem.

Edited by Ben

• Member

mi a crescut tensiunea. Nu stiu cum au suportat baietii de la rutiera pe maimutoiul ala dar sincer, merita dat de asfalt. Apropo, afirmatiile cu spaga si banii, etc, asta nu i ultraj??

Ben sunt foarte multi ,,spectatori '' acolo.

E foarte greu sa faci CFL in conditiile in care una te cearta ca dai permise la Pitesti, altul te face prost, unul face galerie etc.

Eu ii admir pe cei trei politisti ca si-au putut pastra calmul, cu toarte ca nu-i pot felicita insa in locul lor as fi actionat altfel.

Si il faceam pe maimutoi sa regrete ca s-a intalnit cu mine.

Ba da Ben sunt vinovate!Toate televiziunile!

Si cei mai batraiori stiu despre ce vorbesc !

Pai sa-mi fi facut asa maimutoiul prin 1995 il dadeam cu capul de sosea pana terminam masuratorile.

Edited by Elvis
  • Upvote 1

• Moderator

Domnul contribuabil revoltat trebuia ținut pe trotuar atât timp cât dura CFL-ul. Mai departe, dacă muschiul lui nu dorea să stea și să țipe de acolo, există și metode legale de constrângere.

• Member

A vrut unul dintre ei pe la min 1:35 sa-l incatuseze dar nu a avut cu cine, ceilalti colegi nu l-au ajutat.

Din perspectiva mea trebuia o atitudine mai ferma, incatusat, condus la sectie, amenda pt TLP decat sa il lasi acolo sa isi faca de cap.

• Member

Pff...ce-i rupeam capu la idiotul ala!Cum sa-i dai voie sa faca asa mascarada unui idiot ca si respectivul...pe langa infractiunile mentionate de bozo merge si calomnia pentru ca l-a facut spagar pe politist ca asa-i veni la maimutoi!

• Member

de ce trebuia sa vina un echipaj de o.p.? ce , circulistii nu sunt tot politisti, sau se murdareau de praf pe pantofiori ?

Foarte tare, ai un plus mare de la mine. Si tu Bozo!

Cat am lucrat pe la rutiera nu am avut nevoie de OP si am avut cateva cazuri genul astuia, nu eram nici trei politisti, foarte rar doi, de obicei lucram singuri, dar sa fiu sanatos eu la cate reclamatii am avut si ei sa fie sanatosi dupa ce lingeau de pe jos!

• Upvote 1
  • Downvote 1

de ce trebuia sa vina un echipaj de o.p.? ce , circulistii nu sunt tot politisti, sau se murdareau de praf pe pantofiori ?

Ti-am dat un + pentru cele afirmate,asa este peste tot in tara, cei mai multi dintre circulistii in astfel de situatii sunt ca niste "domnisoare", va asigur ca cei de la OP ar fi fost mult mai promti in astfel de situatii.

• Upvote 2
  • Downvote 2

Doamne, cat am ras de mascariciul asta! Ce instincte de femeie are!.. :lol: Si ce organizare face..nu poate ordona in familie si isi perimte in strada :))

Fiindca a fost lasat, a prins curaj sa se agite si sa agite lumea pe acolo. Parerea mea, domnisorul acesta si domnisoara in rosu, la prima injura, trebuiau incatusati si bagati in masina, cum a spus si Arcan, + o amenda frumoasa.

Sigur era respect fata de politie si isi faceau si baietii CFL-ului in liniste.

• Moderator

Foarte tare, ai un plus mare de la mine. Si tu Bozo!

Cat am lucrat pe la rutiera nu am avut nevoie de OP si am avut cateva cazuri genul astuia, nu eram nici trei politisti, foarte rar doi, de obicei lucram singuri, dar sa fiu sanatos eu la cate reclamatii am avut si ei sa fie sanatosi dupa ce lingeau de pe jos!

Ti-am dat un + pentru cele afirmate,asa este peste tot in tara, cei mai multi dintre circulistii in astfel de situatii sunt ca niste "domnisoare", va asigur ca cei de la OP ar fi fost mult mai promti in astfel de situatii.

Să vă fie ruşine la toţi trei şi tuturor celor ce gândiţi la fel, pentru că văd că sunt mai mulţi ce au sărit cu plusuri la acel post ruşinos. Şi vă zic să vă fie ruşine, pentru a nu fi prea dur în exprimare, întrucât suntem într-o arie publică.

Halal, mentalitate aveţi! Încercaţi şi voi să mai scăpaţi de această mentalitate, de burici ai pământului! Şi ne mai mirăm că nu suntem uniţi!

Voi dacă săriţi în sprijinul unor colegi, înseamnă că vă murdăriţi pe pantofi?

Deştepţilor, ăia sunt colegii voştrii! Proşti, deştepţi, slabi sau nepregătiţi, sunt tot colegii voştri, iar într-o astfel de situaţie, nu aşa ar fi trebuit să vă gândiţi, ci ar trebui să interveniţi şi să le daţi o mână de ajutor acolo, astfel încât să-i completaţi, să le acoperiţi voi vulnerabilităţile. Să vă acoperiţi părţile slabe unii altora, pentru că acolo în stradă sunteţi de aceeaşi parte a baricadei. Dar dacă voi gândiţi în aşa hal şi imediat vă băsicaţi când vine vorba despre a sări în ajutorul unor colegi, nu trebuie să ne mire că suntem dezbinaţi.

În astfel de situaţii, în loc să vă gândiţi cum aţi putea să vă ajutaţi acei colegi, astfel încât să nu mai avem parte de un asemenea clip, voi vă gândiţi imediat că vă veţi murdări pe pantofi?

Da, au acţionat execrabil circuliştii ăia acolo, dar această reacţie a voastră este mult sub nivelul a ce vedem în clip. În loc să fim uniţi şi să sărim imediat unii în ajutorul celorlalţi, noi avem astfel de reacţii jenante, dar ne uităm cu jind pe la americani sau alte poliţii din ţări cu apă caldă, ce se strâng imediat o armată, la orice incident, pentru a se susţine unii pe alţii. Cum să mai solicite un circulist ajutorul colegilor săi de la secţie într-o astfel de situaţie, când citeşte astfel de reacţii pe aici? Când îşi vede colegii băşicaţi, numai pentru că a venit vorba să fi fost solicitaţi.

De ce nu l-or fi încătuşat circuliştii ăia, habar nu am. Da, au fost slabi acolo. Dar vă asigur că în cazul în care nişte colegi de la vreo secţie ar fi intervenit în ajutorul lor acolo, imaginea era alta. Rămânea în clip o imagine care denota profesionalism, unitate şi mai ales dovedea că ne completăm unii pe alţii, ştim ce înseamnă să lucrezi în echipă, dacă poliţiştii de la secţie îl puneau pe cocalar jos şi-l încătuşau, iar circuliştii îşi făceau cercetarea la faţa locului, măsurătorile şi ce mai aveau de făcut, fără să fie bruiaţi de jegosul ăla.

Să vă fie ruşine!!! Halal "colegi" mai sunteţi!!!

• Upvote 4
  • Downvote 3

Pai iti spun eu de ce:

1. erau prinsi cu CFL

2.Se adunase multime acolo si putea deveni periculoasa pentru circulisti,mai ales ca taranoiul se manifesta ca un gibon.O piatra in capul unui politist aruncata din multime,putea face mult rau,mai ales ca era ocupat cu masuratorile si nu putea fi atent.

3.aveau o evidenta nevoie de ajutor acolo.Din mai multe motive,printre care si lipsa de fermitate.

Edited by arcan
  • Upvote 3

As vrea sa-ti dau un plus Catalin, dar nu mai am. Ai foarte mare dreptate si cu ocazia asta sper ca, macar cei de pe forum, sa vada ce inseamna munca in echipa si ajutorul colegiilor. Nimeni nu s-a nascut Zorro.

Chiar daca esti slab pregatit sau nu poti face fata, fiind singur sau nu, mai multor oamnei agresivi, ajutorul in plus sau munca in echipa inseamna mult.

Este foarte bun proverbul "Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste!" doar asa isi vor da seama oamenii ce inseamna sa respecti politia...

Edited by Cercetare

• Moderator

Din respect pentru adevăr, trebuie să fac şi un comentariu:

Nu cred că este atât de important antetul de pe documentele pe care le întocmeşti! Eşti poliţist, atâta timp cât ai această calitate, cu toate obligaţiile şi drepturile ce derivă din această calitate!

Am lucrat cu "circulişti" de toată nădejdea, la fel cum am colaborat cu "funcţionari" de la OP, Judiciar, CCO, Poliţie Rurală etc, care erau total depăşiti de situaţie, leneşi, indolenţi sau indiferenţi la nevoile colegilor! De aceea nici nu i-am numit colegi!

Totodată este cert că şi la nivel de management se promovează ideea că trebuie "să-ţi vezi de felia ta", în special la Rutieră şi OP, dar se interpretează în mod rigid aceste instrucţiuni.

Să nu uităm că şi la Rutieră, se cer "fapte de altă natură", iar când prind colegii circulişti câte un hoţ de maşini, sunt vazuţi bine la evaluare! Corect? La fel cum şi în mediul rural se cer activităţi pe linie rutieră! Exemplele pot continua.

Revenind la speţa de mai sus, prejudiciul de imagine al poliţiştilor (că nu îi injura doar pe cei de la Rutieră, ci instituţia, în general) este teribil de grav, iar faptul că erau depăşiţi numeric, nu este o scuză. Trebuia să ceară întăriri (indiferent de la ce formaţiune) şi să gestioneze cu fermitate "circul", că nu mai CFL nu a fost acolo...

• Upvote 1

• Moderator

Cataline indiferent de ce vei spune, mie nu imi este deloc RUSINE de ceea ce am scris si imi asum cele spuse.

Rustic eşti printre cei mai vechi şi fideli membri ai acestui forum şi tocmai de aceea sunt surprins de atitudinea ta. Din păcate n-ai înţeles esenţialul din postarea mea. Am să ţi-o spun în alt mod.

Deşi nu sunt circulist, pe mine mă doare când văd asemenea imagini. Da acei poliţişti au fost slabi acolo, dar chiar şi aşa, sunt colegii mei ... aşa cum sunt ei şi chiar dacă nu-i cunosc. Poate că pentru cunoscuţi sunt nişte carcatere infecte sau poate nu. Poate sunt super meseriaşi pe cercetarea accidentelor şi ulterior l-au făcut pe jegul ăla să regrete fiecare cuvânt sau gest ... nu ştiu, habar nu am cine sunt.

Singurul meu regret este că nu am fost acolo, atunci, să-mi ajut colegii, buni, răi, proşti sau deştepţi, pur şi simplu nu contează. De ce? Pentru că aşa cum sunt ei, sunt colegii mei, iar acea imagine cu care rămâne cel ce priveşte acel clip, mă afectează şi pe mine, şi pe tine, şi pe toţi poliţiştii.

Pe tine nu te cunosc, dar dacă vei fi în dificultate undeva, cândva, iar eu voi fi prin preajmă, te asigur că te voi susţine necondiţionat şi îţi voi sări în ajutor, chiar dacă ai greşit cu ceva sau nu, chiar dacă ai sau nu ai nevoie şi chiar dacă nu te cunosc ori dacă te cunosc şi pe amunite subiecte avem păreri diferite. Şi ştii de ce? Pentru că acestea sunt DOAR nişte detalii, iar rezultatul de acolo este mult mai important, atât pentru tine cât şi pentru mine.

Dacă tu crezi că la op nu vei găsi astfel de exemple, te înşeli, important este să depăşeşti acest stadiu în care te crezi mai cu moţ numai pentru că lucrezi la o anumită formaţiune şi să priveşti puţin mai departe. Şi acest lucru e valabil pentru toţi poliţiştii, indiferent de formaţiunea unde lucrează, pentru că sunt destui care gândesc ca tine şi de la alte formaţiuni. Trebuie să vezi interesul nostru, al tuturor poliţiştilor şi să reacţionezi astfel încât să suplineşti părţile vulnerabile ale colegului tău, să-l completezi, pentru ca la final imaginea rezultată să ne avantajeze pe toţi.

Cataline am inteles perfect ce ai vrut sa spui in postarea ta,eu nu vreau sa par mai cu "mot" sau mai destept decat alti colegi, dar intrebarea mea e urmatoarea:colegii nostrii de la rutiera trebuiau sa fie mult mai fermi in momentul cand au vazut ca incepe circul,astfel nu s-ar fi ajuns la acele momente jalnice iar daca sa zicem considerau ei ca ii depaseste situatia aveau posibilitatea de a solicita sprijin prin statie colegilor de la OP,au facut acest lucru si nu au fost sprijiniti?Nu te gandi ca pe mine nu ma doare cand vad astfel de situatii jenante zilnic in presa,nu te gandi ca nu ma doare cand vad "Trasniti in NATO","Garcea" si exemplele pot continua,cand vad cum se duce o campanie enorma din partea presei de denigrarea a imaginii politiei si inducere in eroare a cetateanului.

• Moderator

Poate că anterior, or fi avut parte de vreo atitudine de acest gen, din partea colegilor ... ce i-a făcut să nu mai ceară sprijin acolo. Şi uite aşa s-au adaptat, strâng din dinţi şi suportă, pentru că la cercetările ălea de la faţa locului, ei nu pot să zăbovească prea mult. Probele de sânge trebuie recotate într-o perioadă de timp, măsurătorile trebuie făcute operativ pentru a nu mai ţine traficul blocat cu maşinile avariate în mijlocul drumului, trebuie să întocmească un raport de eveniment ce trebuie transmis până la cele mai înalte foruri într-un termen, etc, etc. Deci aveau destule motive să nu piardă vremea cu prostul ăla. Dar dacă nici măcar colegii lor nu-i înţeleg ...

• Member

Catalin, rusine nu imi v-a fi niciodata de ceea ce am facut, fac si voi face!

Daca eram langa ei cu siguranta nu as fi stat cu mainile in buzunare, tu nu-i cunosti pe acei colegi, eu da, nu vorbesc aiurea. iar treaba cu "Poate că anterior, or fi avut parte de vreo atitudine de acest gen, din partea colegilor ... ce i-a făcut să nu mai ceară sprijin acolo", e o presupunere a ta.

Nu conteaza daca am sa lucrez la OP, judiciar, etc, eu am sa-mi ajut colegii, sunt convins ca si tu, iar parerea mea e ca nu eu le-am stricat imaginea cu ce am postat aici, ci ei.

Nu am rasturnat munti, nu rastorn si nici nu am sa fac asta, dar rusine nu imi v-a fi NICIODATA!

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Eu nu vorbeam despre imagine, ci despre atitudinea pe care tu şi încă câţiva aţi afişat-o aici. Sunt lucruri diferite.

Dacă circuliştii ăia te cunosc şi au văzut această atitudine la tine, nu e de mirare că nu au solicitat ajutor.

Iar dacă mai sunteţi şi mândri de această atitudine ... cu atât mai rău este pentru noi ceilalţi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.