Jump to content
POLITISTI.ro

Bărbat împuşcat în cap şi în piept în Bucureşti

Postare recomandată

Publicat

Atacatorii bărbatului găsit împuşcat, luni seară, în sectorul 3 au tras cu două arme AKM (Kalaşnikov), una dintre acestea fiind găsită de poliţişti la locul agresiunii. La faţa locului au fost găsite şi mai multe cartuşe.

Cercetările în acest caz, pentru tentativă de omor, au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au precizat sursele citate.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) acordă sprijin de specialitate colegilor de la Poliţia Capitalei în efectuarea investigaţiilor derulate în cazul incidentului produs în această seară, pe o stradă din Sectorul 3, s-a precizat într-un comunicat al IGPR.

Astfel, la faţa locului s-au deplasat un laborator criminalistic şi specialişti în genetică şi balistică din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi specialişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale, care vor acorda sprijin de specialitate poliţiştilor bucureşteni şi procurorului criminalist care coordonează ancheta, precizează IGPR.

Bărbatul, care a fost împuşcat în cap şi în piept, a fost găsit de poliţişti, luni seară, pe strada Ion Morţun, într-un autoturism marca Audi, cu numere de Bulgaria.

www.realitatea.net

2 incidente in mai putin de o luna. E din ce in ce mai bine.

• Moderator
Publicat

Printre cele mai letale, eficiente şi fiabile arme de foc existente în lume la ora actuală.

• Apreciez 1
Publicat

Sunt curioasa cat o sa mai dureze pana o sa avem peretii de la sectiile de politie pline cu pozele colegilor.

• Moderator
Publicat (modificat)

Doamne fereste. Eu sper sa nu se ajunga niciodata la asa ceva. Legat de asta, imi aduc aminte ce terifiat eram de fiecare data cand eram scosi la Navodul si erau cautati infractori potential inarmati. Nu e o senzatie placuta sa te stii protejat doar de tabla subtire de la Logan si de camasa de pe tine.

Modificat de Cristi
  • Apreciez 2
Publicat

Acum ceva timp pe raza Sectiei 26 Politie a avut loc o rafuiala intre "smecheri" care s-a lasat cu o persoana impuscata grav si abandonata in fata spitalului. Atunci au folosit pistoale modificate , acum vad ca au evoluat. Poate pana la anul apare "pe piata" aruncatorul de rachete, si atunci sa vezi distractie.

Cristi , speranta moare ultima..................Cred ca o sa incep sa ma uit dupa veste antiglont.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Maxu ma intreb daca nu cumva akm-urile astea ar putea fi din cele furate de la unitatea militara de la Ciorogarla

Publicat (modificat)

Naspa este, ca o vesta de nivel 4 care iti asigura protectie la proiectilul tras din AKM are ~12kg cu tot cu placile de ceramica, nu este prea placut cu asa ceva pe tine 8-12 ore pe zi.

Modificat de dcrist
Publicat

Gruparile specializate in infractiuni cu violenta, gen "Sportivii", "Sile Pietroi","Camatarii", intotdeauna au avut arme de foc, pe care nu au ezitat sa le foloseasca! Consider ca si de aceasta data este vorba de reglare de conturi! Una dintre cele mai mari si puternice grupari de acest gen este cea a "Sportivilor", care a fost implicata in toate conflictele violente din ultima vreme!

Gruparile specializate in infractiuni cu violenta, gen "Sportivii", "Sile Pietroi","Camatarii", intotdeauna au avut arme de foc, pe care nu au ezitat sa le foloseasca! Consider ca si de aceasta data este vorba de reglare de conturi! Una dintre cele mai mari si puternice grupari de acest gen este cea a "Sportivilor", care a fost implicata in toate conflictele violente din ultima vreme!

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

O sa ajungem si noi ca si in filmul End of Watch...din pacate noi nu avem nici jumate din dotarile respectivilor politisti!

Il tin minte pe seful Pol Mun Cj-N cand la un bilant ne-a spus ca ii este teama ca va veni vremea cand ne vom intalni in strada cu infractorii inarmati!!!I-am spus ca daca lui ii e teama (el care toata ziua este in birou si nu se deplaseaza la fel si fel de evenimete) atunci noi ce sa mai zicem?Sa ne dam demisia?

Pistolul meu este atat de "defect" incat trebuie sa i-au tinta unde va la abdomen ca sa pot trage in picioare...mai bine arunc cu el dupa infractor decat sa trag cu el!

Publicat

Să se strige trezirea pentru domnii manageri!!! Odată cu trecerea timpului se observă faptul că infractorii au asupra lor arme letale de o calitate foarte bună (cel puțin akm), arme pe care le folosesc în anumite răfuieli. Cred că s-a ajuns prea departe și că trebuie făcut ceva pentru a nu ajunge ca în vestul sălbatic. Sunt curios cum ni s-ar sugera să procedăm în cazul în care în timpul executării serviciului observăm un astfel de eveniment, știind că atacatorul folosește un akm și tu ai în dotare un pistol din `74 și o vestă antiglonț pe hârtie!

• Apreciez 1
Publicat

Atat timp cat unii oameni politici se folosesc in campaniile electorale de astfel de grupari, nu vad un sfarsit al acestora! Degeaba politia isi face treaba, daca justitia noastra trage cu ochiul pe sub banda neagra care-i acopera! Problema este ca aceste grupari nu au buget limitat sau diminuat pana la limita ridicolului... Oricum Bucurestiul, ca dealtfel orice oras mare este impartit intre gruparile infractionale complexe!

• Apreciez 3
Publicat

Naspa este, ca o vesta de nivel 4 care iti asigura protectie la proiectilul tras din AKM are ~12kg cu tot cu placile de ceramica, nu este prea placut cu asa ceva pe tine 8-12 ore pe zi.

Nu ca vreau sa fiu pedant,dar ajunge nivelul III pt. 7.62x39.Nivelul 4 e pt. 308 win,7,62x54 si am auzit si ca tine la 338 Lapua.

• Displace 2
Publicat (modificat)

Serios? Ia mai documenteaza-te.Si pe langa 7,62 mai verifica si 5,45 ce nivel penetreaza...

Lasati naibii netul ca va face sa pareti prosti...

p.s.

Daca esti mihais, ma asteptam la mai multe de la tine.daca nu, nu.

Modificat de arcan
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Societatea evoluează permanent iar o dată cu ea se dezvoltă și infracționalitatea fie că ne convine sau nu, iar indiferent de ce fac autoritățile, nu o să reușescă niciodată să întoarcă infractorii la arcul cu sageti. Infractorului oricum nu-i pasă de lege și își procură arme ilegal, sau altfel spus, cel care intenționează să utilizeze arme de foc în comiterea unor infracțiuni o va face indiferent de restricțiile legale, iar poliția trebuie să țină pasul, asta trebuie să realizeze cei de sus.

Off topic: Nivelul de protecție balistică IIIA nu rezistă la AK47. ;)

Iar veste cu un nivel superior nu știu să existe in dotarea poliției.

• Apreciez 1
Publicat

Tentativa de omor? Sa inteleg ca a supravietuit dupa ce a fost impuscat in cap si in piept cu un AKM? Mare norocos!

Publicat

Mihai81 , sa stii ca pana si calibrul de 4,6x30 mm de la H&K Mp 7 penetreaza nivelul III .... daca vb despre protectie balistica de nivel III sau de celelalte nivele de protectie trebuie sa stim faptul ca atunci cand se trage asupra unei veste balistice sau a unei placi ceramice, cu un anumit tip de nivel de protectie balistica , care garanteaza protectia balistica pana la un anumit calibru aici intervin mai multi factori care pot da peste cap toate teoriile referitoare la protectia balistica si astfel un proiectil la care acea vesta este garantata poate sa o penetreze ... factorii care conteaza cel mai mult sunt , viteza proiectilului ,greutatea acestuia si unghiul de impact . Spre exemplu la nivelul III conditia protectiei balistice este un proiectil de 9.6 g (148 gr) de calibrul 7,62 x 51 NATO si viteza dezvoltata de acesta sa fie de 847 m/s + sau - 9.1 m/s.... dupa cum stim sunetul pe care cartusul il produce in momentul tragerii si mai exact la iesirea acestuia de pe teava se datoreaza faptului ca proiectilul depaseste viteza sunetului si astfel se produce bangul sonic , dupa care viteza proiectilului scade destul de mult pe o distanta relativ scurta , asa ca aici mai intervine inca un factor important care este distanta de la care se trage asupra vestei...asadar daca proiectilul prezentat mai sus ca exemplu , este tras de la o distanta care ii permite sa dezvolte o viteza mai mare de 847 m/s + sau - 9.1 m/s atunci nivelul III nu poate sa opreasca calibrul respectiv sau chiar un proiectil de calibru mai mic poate penetra nivelul III de protectie daca dezvolta o viteza mai mare decat cea prezentata mai sus si mai ales daca este ajutat si de ceilalti doi factori , greutatea proiectilului respectiv unghiul de impact .... asa ca nu putem spune ca un anumit nivel este suficient ptr calibrele garantate de nivelul respectiv . Peace sells ... but who's buying ?!

• Apreciez 3
Publicat

Parlamentarii nostrii dragi sunt profund ocupati cu ,,vanarea ciolanului,, decat cu realitatea strazilor din Romania.Desi zilnic impartasim cu totii pe acest forum realitatile cu care ne confruntam, nimeni din presa nu citeste ce se scrie pe aici si nici nu vor sa se implice intr-o campanie la nivel national, pentru a deschide ochii factorilor de decizie cu privire la neajunsurile politiei romane.Nici nu se vrea si nici nu exista interes pentru astfel de subiect.In tara asta pana nu va veni un om cu frica de Dumnezeu la conducere, totul va fi in zadar.Iar se impart micii si berea,iar se baga bani in bannere,afise si brichete iar vor pune stampila pe cel care da mai mult si iar vom plange ca o ducem din rau in mai rau.Ne meritam soarta.

P.S. Pleaca ai nostrii, vin ai nostri, noi ramanem iar ca prostii ... sa nu uitam sa platim cotizatia la sindicate ca doar vin si la ei sarbatorile si nu de alta, dar au luptat pentru interesele noastre un an intreg,nu?

Publicat

daca un glont (de oricare tip) tras dintr-un pistol mitraliera cal 7.62X39 NU penetreaza un parbriz, si ricoseaza din el, acesta (parbrizul) nefiind blindat ...

poate ca la locul faptei a fost prezent/s-a gasit un "kalasnikov", dar ca s-a mai si tras cu el ... pagubele arfi fostmultmai mari. nu mai plecati urechea la toate aburelile reporterilor, unii dintre voi au si armata la activ, haideti sa haidem ;)

Publicat

daca un glont (de oricare tip) tras dintr-un pistol mitraliera cal 7.62X39 NU penetreaza un parbriz, si ricoseaza din el, acesta (parbrizul) nefiind blindat ...

poate ca la locul faptei a fost prezent/s-a gasit un "kalasnikov", dar ca s-a mai si tras cu el ... pagubele arfi fostmultmai mari. nu mai plecati urechea la toate aburelile reporterilor, unii dintre voi au si armata la activ, haideti sa haidem ;)

• Apreciez 1
Publicat

la tv am vazut parbrizul spart (nu stiu de la care arma) insa pe un perete erau destul de multe gloante imprastiate.

poate akm era setat foc cu foc ( se poate, nu? eu nu am facut armata :) )

• Membru
Publicat

Nu ca vreau sa fiu pedant,dar ajunge nivelul III pt. 7.62x39.Nivelul 4 e pt. 308 win,7,62x54 si am auzit si ca tine la 338 Lapua.

Nu ai auzit bine deloc!

308 win e calibrul 7,62x51 sau 7,62 NATO nu 7,62x54, iar

338 Lapua e calibrul 8,6x70 sau 8,58x70

nu cred ca vrei sa stai in vesta nici la nivel IV

• Apreciez 3
Publicat

la tv am vazut parbrizul spart (nu stiu de la care arma) poate akm era setat foc cu foc ( se poate, nu? eu nu am facut armata :) )

una este sa vezi parbrizul la tv, alta este SA-L VEZI ;) . cu munitie 7.62X39, nu trage numai "kalasnikovul", mai este si SKS-ul, sunt si pusti de vanatoare (superexpres), cadenta de tragere nu influenteaza efectul penetrant al glontului. faptul ca nu ai facut armata sau o "scoala" tehnica de armurier (ori orice altceva legat de ...) nu inseamna ca trebuie (asemenea reporterilor) sa crezi orice gogoritza. daca ar fi spus ca a tras cu prastia cu bile de rulment in parbriz, iar acesta era penetrat (gaurit), ai fi crezut?

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.