Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Centralizatorul lunar privind orele lucrate sambata, duminica si sarbatori legale trebuie intocmit si trimis la financiar pana pe data de 5 a lunii. Acest centralizator este intocmit conform pontajului fiecarui lucrator.

Publicat

Centralizatorul este putin diferit de modelul anterior, plus ca au complicat inutil calculul cu aceasta diferentiere pe 4 situatii diferite, cand de fapt e vorba de acelas spor de 75%, care se plateste in oricare din situati. Vor avea batai de cap cei care fac centralizatorul, fiind dificil de interpretat n situatii posibile.  Ar fi o logica in cazul acestei diferentieri, daca se gandesc ca dupa expirarea celor 30 sau 60 zile sa plateasca si munca astfel nerecuperata prin zile libere, adica sa-ti platesca 175%, din care 100% reprezinta plata muncii.

Publicat

Salutari tuturor!

A venit ziua cind normalitatea,paseste timid in pragul Institutiei in care lucram.Doamne,minti odihnite aveau ,de nu puteau sa inteleaga ca ce se lucreaza in zile de sarbatoare,trebuie platit.Astia credeau in mintea lor bolnava,ca este un privilegiu sa lucram in astfel de zile si suntem obligati sa lucram fara norma.

Un pas a fost facut.

Acum urmeaza ca si orele suplimentare,la rindul lor sa fie platite.Este un drept.Ma platesti 168 ore.168 ore trebuie sa lucrez.Ce trece peste se numeste munca peste orele de program,nu munca patriotica.

Inainte de a deschide topicul,am avut zeci de contraziceri la serviciu cu colegii,cu privire la plata acestor ore.Uite ca am avut dreptate si dupa aproape doi ani se pare ca se face dreptate.

Sa ne auzim cu bine!

• Apreciez 1
Publicat

Cititi cu atentie art.5 pct.2 din Ord.4/2015 si vedeti ca trebuiesc indeplinite 3 conditii ,cumulativ,pentru acordarea de 75%(vedeti ce zice lit.c din articol).

Cititi cu atentie art.5 pct.2 din Ord.4/2015 privind acordarea de 75%,care spune ca trebuiesc indeplinite cumulativ 3 conditii pentru acordarea sporului(vedeti ce zice lit.c ,eu zic ca lasa loc de interpretari).Astept opinii.

Scuze,am trimis de 2 ori.

Publicat

Si ,nu ii crezi in stare pe ordonatori sa invoce acea lit.,spunand ca nu se incadreaza in cheltuielile cu salariile,mai simplu,nu sunt bani.

Publicat

da e vorba de art5,pct 2 lit c unde spune ca "daca se incadreaza in buget" vom vedea ce inseamna asta

Publicat

Asa nici salariul nu l-ar da intreg ca "nu se incadreaza in buget"

Publicat

SALUTARE.VREAU SA STIU DACA SE PLATESC SAU NU ORELE LUCRATE IN  ZILELE DE SAMBATA SAU DUMINICA SAU ESTE VRAJEALA.

• Apreciez 1
  • Displace 16
Publicat

Da, se plătesc, aveţi puţină răbdare și veţi vedea, pe în februarie !!!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Sper să nu insist prea mult, dar eu aşa văd lucrurile:

NU confundaţi acest spor de 75% cu -plata orelor suplimentare- Nu este unul şi acelaşi lucru. 

Chiar dacă orele suplimentare se compensează cu ore libere, acele ore lucrate în weekend sau sărbători trebuie plătite cu un spor de 75%. De ce? Pentru că dacă tu lucrezi în noaptea de revelion şi primeşi liber "marţi" - nu e acelaşi lucru. Ai lucrat când toată lumea ciocnea paharele, iar faptul că primeşti acelaşi nr de ore într-o oarecare zi nu e o compensare corectă, de aceea trebuie să primeşti 75% spor pentru că ai lucrat în noaptea de revelion, alături de orele libere date într-o oarecare zi, fără vreo semnificaţie.

Deci indiferent dacă sunteţi la ture sau la program de 8-16 şi lucraţi în weekend sau sărbători, trebuie ca acele ore să fie plătite cu un spor de 75%. Iar dacă e vorba şi de ore suplimentare, atunci trebuie să primiţi şi orele libere aferente.

Greşesc?

Ce mi-ar placea Catalin sa fie "interpretat" acest OMAI cum ai explicat tu!

Publicat

Ordinul asta a venit pe cale oficiala. Adica de la financiar sau RU? La noi nu se vrea a se lua in calcul deoarece n-a aparut nimic oficial.

Publicat (modificat)

La TR a fost postat astazi.

Propun ca acest topic sa fie mutat in aria privata.

Modificat de Ramtha
Publicat

Ieri nu exista decat o adresa de la Directia Juridica in care ne informa doar despre aparitia acestui ordin, inca nu exista o dispozitie de aplicare a lui, cum se da de obicei. Eu am completat centralizatorul pentru compartimentul meu si l-am predat la scretariat, sper sa fie pus in aplicare.

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat

Și cum anume se completează. De exemplu intri vineri seara în schimb, până sâmbătă, se pun orele de la 0.0 până dimineața?

Publicat

Asa este,inca nu s-a primit formula de calcul,promisiunile sunt ca vom lua banii,mai sunt cateva zile pana se fac statele.

Publicat

Și cum anume se completează. De exemplu intri vineri seara în schimb, până sâmbătă, se pun orele de la 0.0 până dimineața?

Pentru orele lucrate in week-end: de sambata de la ora 00.00 pana duminica la ora 24.00.

Publicat

La asistenti se calculeaza de vineri ora 00,00 pana duminica ora 24,00

Pardon, de sambata ora zero

Publicat

Din ce am auzit, am inteles ca s-a ajuns la interpretarea ca se va calcula de samabata de la 0 pana duminica la 0. Asadar cine intra sch 3 vineri prinde 6 ore( s de la 0 la 6) si duminica p4inde numai 2 ore( de la 22 la 0).

• Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.