Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat

ordinul de care se vb  ,se afla in dezbatere publica pe site ul MAI si este publicat din 30.12.2014

Publicat

Domnitor, acest ordin trebuie aprobat şi semnat de Dl. ministru Oprea, care se face ca ploua. A studiat împactul financiar şi cred ca l-a cam speriat. Acum e preocupat cu altele, dacă pleacă Pontă, el cu cine face alianţă.

Publicat

In ianuarie,la IPJ ARGES s-au platit banii pe lunile SEPTEMBRIE si OCTOMBRIE 2014 pentru week-end-uri si sarbatori legale.Dar numai la SPR.Restul lucratorilor din IPJ nu au primit nimic.Acum,cand le -am cerut sefilor sa faca pontajul pt lunile urmatoare,au refuzat toti,iar cei de la conducerea formatiunilor de politie fac presiuni pentru a nu se face pontajele pt primirea acestor bani iar cei care merg in audiente sunt amenintati!!  Sindicatele ...vor doar cotizatia.Oare sunt premiati si cei de la conducerea sindicatelor daca nu se implica?

Publicat (modificat)

Am gasit acest comunicat pe siteul Snap DGPMB:

COMUNICAT

Informatie de ultimă oră privind emiterea Ordinului ce reglementeaza acordarea sporului de 75%.

Vă aducem la cunoștință că, azi 23.01.2015, prin adresa nr. 7045/23.01.2015 remisă de Ministerul Afacerilor Interne, a fost înaintat către Monitorul oficial al României, Ordinul vicepremierului nr. 4/2015 privind stabilirea condițiilor de acordare a sporului de 75% pentru orele lucrate sâmbăta, duminica și în sărbători legale,atât în timpul normal al programului de lucru cât și ca urmare a efectuării de ore suplimentare dispuse în scris/verbal de către șefi.
Suntem mândri de membri noștri care au avut încredere în noi și care ne-au oferit mandatul lor de a negocia acest drept salarial, deosebit de important pentru agenții de poliție, și nu numai.
Cu toate că nu am fost sprijiniți de celelate sindicate în demersurile de protest organizate în luna decembrie 2014, trebuie să fiți conștienți că fără exercitarea unei presiuni constante, nu am fi reușit să aducem în centrul atenției acest spor salarial de care agenții de poliție au fost privați ani la rând.
În calitate de reprezentanți cu funcții de conducere în cadrul Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor „A. I. Cuza”, admitem în fața dumneavoastră că, reglementarea acestui spor de 75%, reprezintă singura și cea mai mare realizare a unei organizații sindicale, de la demilitarizarea Poliției Române și până în prezent.
Uitându-vă în urmă, veți constata că de la apariția sindicatelor, în afara drepturilor salariale „moștenite” de la sistemul militar, polițiștilor nu li s-a mai acordat niciun drept salarial în plus. Dimpotrivă, am fost victime ale sistemului ca urmare a tăierilor salariale din 2010.
”Uniți suntem puternici!”

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Doamne ajuta! Vedem pe 14 februarie cum va fi.  :emo-yessir:

Modificat de simplu01
Publicat

M. Of. nr. 0059 din 23 Ianuarie 2015
Act nr. 4/23 Ianuarie 2015

Ordin privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal,

de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează

post-558-0-29495000-1422089161_thumb.jpgpost-558-0-38328400-1422089166_thumb.jpg

• Apreciez 4
Publicat

adica pentru cei de la OP care lucra ture, ei prind sambete si duminici la lucru

si lit.b e pentru cei de la birouri sau cei care au program de luni-vineri dar sambata si /sau duminica sunt chemati la suplimentare

• Apreciez 1
Publicat

sa vedeti scandal, cind sig.publica, rutiera si dispecerii vor lua banutii direct si fara emotii, iar pentru ceilalti(cei cu program L-V 8-16 si SD liber)exista posibilitatea de compensare cu timp liber in urmatoarele 60 zile si abia pe urma, daca nu s-a efectuat, la prop.sefului banutii; si cum stiti ca exista niste conditii pentru chemarea la serviciu din liber pentru plata si mai ales ce placere deosebita au sefii sa scrie si sa motiveze dispozitii, e mai mare dragul!

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat

cred ca va ramine la aprecierea sefului, ca pina acum se compensa numai cu liber parca? o sa existe ceva norme de aplicare ca e tare alambicat ordinul si implicit o dispozitie referitoare la cine si cum e platit, cam ca la norma 12B.

Publicat

O.M.A.I. privind sporul de 75% a fost semnat de vicepremier si publicat in Monitorul Oficial

350_m_1.jpg

Ordinul Viceprim-ministrului pentru Securitate Naţională, Ministrul Afacerilor Interne privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfășoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează a primit numarul 4 si a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 59/23.01.2015.

1a.jpg

2a.jpg

3a.jpg

4a.jpg

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MTk3MDIyMzQzMTk4RSszMA==

• Membru
Publicat

De exemplu, un lucrator de  la IC, executa un serviciu de 24 de ore sambata la camera ofiterului de serviciu, iar sambata urmatoare este chemat 3 ore la cfl.Situatii de genul asta vor fi, care va fi solutia?

• Moderator
Publicat

Eu am citit si interpretarea mea este următoarea (e posibil să gresesc):

Cei ce vor lucra în weekend sau sărbători, vor primi acest spor, indiferent de modalitatea de recuperare a orelor suplimentare si indiferent de programul de lucru. Si asa mi se pare normal.

Dacă te cheamă la servici în noaptea de revelion, indiferent că esti în programul de lucru sau chemat din timpul liber, trebuie să primesti acest spor, pt că noaptea de revelion pierdută la muncă nu e ca orice altă noapte. Deci indiferent că e vb de ore suplimentare sau programul de lucru, normal e să primesti acest spor. Iar dacă e vb de ore suplimentare, atunci chiar dacă primesti timp liber, normal e ca orele lucrate de sărbători să fie plătite cu acest spor.

PS: nu eu nu lucrez L-V / 8-16

• Membru
Publicat

Ce inseamna mai exact ca a fost publicat in M.O? O sa aiba efect din momentul asta sau mai dureaza? Mai precis, la salariul pe luna ianuarie se va tine cont de el?

Publicat

E posibil ca in februarie sa simtim ceva la salariu.....

Publicat

bun asa, si cei care sunt la grupa operativa sambata si duminica?  :hmmmt:

cine e la grupa operativa se considera ca lucreaza...deci se incadreaza la lit. "a"

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Cum sa se incadreze la litera a), ca doar serviciul de la grupa operativa nu este inclus in programul normal de lucru. Se incadreaza la litera b), fiind ore suplimentare. Pentru cei care fac "grupa operativa", programul normal este L-V: 08,00 - 16,00, dar important este ca vom  fi platiti si vom beneficia si de liber corespunzator.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

A zis cineva altceva? Eu am facut referire mai sus,doar la incadrarea juridica din ordin, pentru ca sunt prevazute expres mai multe situatii.

Modificat de drAGO5
Publicat

Cine e responsabil cu întocmirea situațiilor / graficelor privind orele lucrate sâmbătă duminica sau sărbători legale. Eu spre exemplu am fost OS duminica asta 24 ore și am întrebat cine tine evidenta acestor ore răspuns ... tăcere totala șeful de birou nu știe, secretarul subunități la fel!? Admirabil ca exista dar lipsește cu desăvârșire ...

• Membru
Publicat

Ar trebui ca saptamana asta sa apara ordinul la subunitati precum si graficul aferent.Vineri e ultima zi cand pot fi trimise situatiile.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.