Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda total non-conform cu realitatea


alexandrusava93

Recommended Posts

Salutare tuturor !

Cu doar cateva minute in urmam am fost sanchitonat de catre un coleg de-al dv . Motivul : sa povestim .

Ma intorceam catre casa la ora 00:35 , sunt tras pe dreapta de catre un agent de circulatie , se prezinta , imi cere actele - ca de fiecare data.

Dupa ce verifica amanuntit masina , ca de - e dacie , vezi doamne , se uita atent prin acte si ce sa vezi , asigurarea expirase cu cateva zile in urma . Expirase , insa dragul meu tata s-a gandit sa o faca imediat ce a expirat , fara sa-mi mai dea asigurarea noua la mine . NO PROBLEMO , mana pe telefon , tata adu-mi asigurarea ca sunt la 400 metrii de casa . In 2 minute asigurarea cea noua a fost inmanata agentului XXXX . Dupa ce imi povestete el acolo , ca daca nu o aveam pateam asta si asta , asa am scapat , dar tot trebuie sa-mi dea o amenda . DE CE ?! ASTA NU AM INTELES !! Ai toate actele in mana, e totul inregula , masina nu are nimic in neregula , DE CE TREBUIE SA_MI DAI AMENDA ??

Ca sa vezi , dupa ce scrie acolo in proces , imi zice ca mi-a dat 140 lei (2 pc amenda) pentru : avarie la luminile de intalnire , ce au fost remediate pe loc . 140 lei sau 70 in 48 ore .

Nu e vorba de amenda , ca nu e mult , e aproape ca la centura , insa nu pot sa inteleg : DE CE TREBUIE SA-MI DAI AMENDA !! PENTRU CE ??

Ca sunt cu batrana Dacia si nu cu BMW-ul ?

Faceti-ma si pe mine sa inteleg , care e treaba .

Multumesc ! O seara buna !

 • Upvote 1
 • Downvote 6
Link to comment

poate ca avea, dar a omis sa o spuna.... din cate stiu, legea spune ca daca ai vreun bec ars, ti se permite sa il inlocuiesti pe loc (prezumtia de nevinovatie, poate s-a ars in mers si nu aveai cum sa iti dai seama)... desi sunt cazuri cand e cam dificil sa efectuezi aceasta operatiune.. la mine de exemplu, ca sa schimb pozitia, trebuie sa demontez contraaripa... :(

Link to comment

nu am avut nici o defectiune la lumini . asa a scris domnul politai pe amenda , ca trebuia sa scrie ceva . DE CE ?! ASTA NU STIU SI VREAU SA INTELEG>

Singura problema a mea a fost ca nu am avut asigurarea la mine , insa a fost adusa in 2 minute de catre tata .

Eu vreau sa ma lamuresc si sa inteleg DE CE MI_A FOST DATA ACEASTA AMENDA !

 • Upvote 1
 • Downvote 4
Link to comment

alexandrusava93, dupa cum s-a mai spus, folosirea anumitor termeni gen gabor, politai etc, nu te va ajuta sa primesti un raspuns la intrebarea ta.... cand intri intr-o casa, te stergi pe picioare si ai respect pentru gazde, nu torni ca domnul GOE chestii in incaltari...

Link to comment

mai exact unde ? ca in stanga sus scrie

Romania

Minist Admm si Int

IPJ Buzau

Sectia 3 Berca

data , ora , agentul constatator ... etc etc ..

mai jos (pe la jumatate)

A condus autotursimlul marca Dacia 1310 nr pe raza X in localitatea erca jud Buzau , avand defectiune la sistemul de iluminat fata ( faza de intalnire) . Defectiuna a fost remediata pe loc .

art. 98./18 din 195/02 - 99/1 .

Spuneti-mi exact ce sa va scriu de pe proces

@Kayne

imi cer scuze , poate ai obs ca mai sus nu am vorbit asa .. a fost o greseala de moment . Politist - politai ... Nu am folosit alte :nume: sa zic asa ... gen gabor curcat sticlete ... nu-mi sta in caracter .

Imi cer scuze din nou daca am suparat cu greseala aceea .

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Eu te-as fi sanctionat conform art 147 alin 1 din Reg de plicare a OUG 195/2002 cu amneda minima de 420 lei pe motiv ca nu ai avut asupra asigurarea obligatorie, iar daca nu stateai la 400 metri sa-ti aduca taticu RCA-ul bun, iti luam si numerele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare, pe motiv ca nu poti face dovada unei asigurari valabile, plus amenda minima de 630 lei, doar asa ca esti smecher! Si spun asta deoarce sunt absolut sigur ca pe motiv ca aveai defectiuni la sistemul de iluminare ai fost oprit, iar politistul fiind ingaduitor sa nu te sanctioneze cu 420 lei amenda ti-a scris cea mai mica amenda, adica de 140 lei ... dar tu faci si pe nevinovatul si mai sari si in sus ca ai fost sanctionat fara motiv!

 • Upvote 8
 • Downvote 2
Link to comment

Ok daca dv credeti asta , nu am cum sa ma cert cu dv ... Insa , daca aveti posibilitatea luati legatura cu agentul Dumitrache Valentin - IPJ BUZAU , Sectia 3 Berca .

Era bine sa inregistrez pe telefon convorbirea cu agentul de circulatie . Poate asa , eram crezuti si noi , soferii . Inteleg ca vreti sa-i luati apararea colegului , insa va spun sincer si clar , ca masina nu avea absolut nici o defectiune . Insa nu am cum sa va demonstrez , decat sa ma credeti pe cuvant , insa vad ca asta e imposibil .

Doar nu veneam eu aici sa va intreb , daca eram vinovat . Dar in fine

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

alexandrusava93

Dacă întradevăr ce ai povestit e adevărat, te sfătuiesc să mergi și să depui o contestație la judecătorie. Nu trebuie să plătești amenda și să lași lucrurile așa.

În privința colegilor ce sunt mai reticienți să accepte povestea ta și nu cred ce ai scris, e normal să fie așa pentru că în cele mai multe cazuri de acest gen, persoanele implicate nu supun adevărul ori îl denaturează. E ceva normal și firesc datorită instinctului de conservare, de apărare, care se manifestă la orice om.

Presupun că la rubrica privind mențiunile contravenientului, ai consemnat că nu ești de acord cu cele menționate în procesul verbal de constatare a contravenției.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Va dati seama ca nu sunt nebun sa ma duc la judecatorie pentru 70 lei . Sunt doar nedumerit , si de aceea am apelat la acest forum . Din moment ce la mentiuni am scris : "Am remediat pe loc defectiunea " :( dupa ce mi s-a dictat de catre agent - si dupa ce mi-a explicat ca imi da minimul de amenda , ca nu imi cauta alt articol , ca m-a cautat prin statie sa vada daca am puncte si ca nu are rost sa-mi dea el . Eu aici nu prea am inteles , de ce era neaparat obligat sa-mi dea o amenda . Pentru alea 2 minute chiar trebuia sa-mi dea 70 lei ?

Inteleg ce s-a zis mai sus , amenda pentru ca nu am avut asigurarea la mine , dar am adus-o . Adica nu prea inteleg dar asta e .

Si nu pricep inca ceva : din ce a zis agentul , am avut defectiuni la lumini . Si tot el mi-a zis ca am remediat pe loc problema . OK ? Bun , daca am remediat , se mai da si amenda ? Asta intreb asa , ca nu cunosc articolele din lege.

Link to comment

Aha . Oricum amenda trebuie platita .. Dar eram nedumerit . atata tot .

Multumesc ca v-ati facut timp si ati fost ingaduitori si cu mine .

Oricum , de acum in colo stiu ce am de facut !

Multumesc !

Seara buna !

Link to comment
 • Member

Am sa iau legatura cu,colegul de la Buzau si am sa-i transmit ca pe viitor sa fie mai exigent cu tine ca sa nu mai fi asa nedumerit ca urmare a sanctiunilor primite.

O zi buna!

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

De acum incolo poate ar fi bine sa renunti la frustrarile tipice ale romanilor de genul "pe mine ma sanctioneaza pentru ca am Dacie si pe ala nu, ca are BMW" pentru ca nu au nicio legatura cu realitatea, nu stai secunda de secunda langa politist sa vezi pe cine si cum sanctioneaza. De asemenea, respecta legea si nici cel mai "al dracului" politist nu va avea ce sa iti faca. Cand romanii vor intelege ca politistii aia sunt in strada pentru a-i apara si nu pentru a-i vana, dupa cum gresit interpreteaza, vor merge lucrurile mai bine in tara asta. Civilizatia porneste de la fiecare dintre noi, insa romanul ar vrea sa inceapa cu cel de langa el, daca se poate.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

"Da, de ce eu si celalalt nu? Va luati de mine pt ca am Dacie, nu-i asa?" - expresia multor conducatori care nu au invatat ca a fi in regula la volan este cheia succesului. Cat despre initiatorul topicului, un otv-ist impertinent, pt care unicul scop in viata va fi "sa inregistreze discutia cu politistul", ca sa ii arate el cine mai smeker. Rusine!

 • Upvote 1
Link to comment

Va luati de mine ? Chiar voi ati zis ceva mai sus : Ca romanul se uita la cel de langa nu si la sine . Dar voi ce faceti ?

Daca v-ati vazut cu sapca-n cap si pulan sunteti mari si tari ? imi ziceti mie ca sunt smecher ? Acuma chiar ma-ti intervat . Stati la colt de strada si opriti masinile si cautati nod in papura . Mintiti fara scrupule cand ziceti ca nu e adevarat ce zic legat de Dacii . De ce nu opriti si masinile "bengoase" cu sute de cai putere , geamuri negre si care circula cu 100+ km/h in localitate ? Va e frica sa nu fie fiu de cine stie ce parlamentar . Opriti daciile ca stit ca o sa gasiti ceva in neregula . Rusine sa va fie ! Cum se poate ca in Romania , in anul 2012 , sa te opreasca si sa iti zica : Stiti , nu pot sa va las asa , trebuie sa va dau o amenda . " Data viitoare cand mai faceti asa , norocul vostru e sa nu am baterie la telefon .

Rusine Politia Romana !

Sunt foarte nervos pe pisoii astia care ati scris mai sus .. Luati lumea la misto . Vedeti ma va cam bate limba romamna , desteptilor !

Daca la inceput am fost dragut cu voi , acuma **************************** .

Hai la revedere , ne vedem la tribunal !

 • Downvote 14
Link to comment

Din moment ce la mentiuni am scris : "Am remediat pe loc defectiunea " :( dupa ce mi s-a dictat de catre agent - si dupa ce mi-a explicat ca imi da minimul de amenda , ca nu imi cauta alt articol , ca m-a cautat prin statie sa vada daca am puncte si ca nu are rost sa-mi dea el . Eu aici nu prea am inteles , de ce era neaparat obligat sa-mi dea o amenda . Pentru alea 2 minute chiar trebuia sa-mi dea 70 lei ?

Inteleg ce s-a zis mai sus , amenda pentru ca nu am avut asigurarea la mine , dar am adus-o . Adica nu prea inteleg dar asta e .

Si nu pricep inca ceva : din ce a zis agentul , am avut defectiuni la lumini . Si tot el mi-a zis ca am remediat pe loc problema . OK ? Bun , daca am remediat , se mai da si amenda ? Asta intreb asa , ca nu cunosc articolele din lege.

Uite care e parerea mea de om corect, zic eu. Ar trebui sa fi mai ingaduitor, deoarece, daca era altul, exact cum zic si colegii de mai sus, iti dadea amenda pe faptul ca nu ai aratat asigurarea pe loc, iti lua si talonul. Nu stiu sa scrie undeva ca daca nu ai actele la tine, politistul e obligat sa te astepte pana ii demonstrezi ca ai actele necesare...Ce nu inteleg eu, daca nu ai avut defectiuni la lumini, de ce ai mentionat ca ai remediat pe loc defectiunea? Eu cred ca ai avut defectiuni la lumini. Daca ma insel, atunci, ar trebui sa fi om cu cap si sa intelegi de ce ti-a dat amenda, zice politistul/tu minima, tocmai din cauza ca nu ai prezentat actele pe loc si a fost cu bun simt.

Si eu am primit o amenda de radar la 63 km/h la care putea sa inchida ochii, dar fiindca nu aveam asigurarea la mine, mi-a dat amenda pe ''viteza''. Deci sa gandim putin. E ca si cum iti pun o intrebare si iti cer raspunsul pe loc cu DA sau NU...sper sa intelegi...

Edited by Cercetare
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Daca v-ati vazut cu sapca-n cap si pulan sunteti mari si tari ? imi ziceti mie ca sunt smecher ?

.................

Hai la revedere , ne vedem la tribunal !

Pentru un "mingicar" la Petrolul Berca, scrii destul de bine gramatical :good:

Link to comment
 • Moderator

Sunt si eu curios ce inseamna "ma-ti intervat"... :doh: Uite viitorul Romaniei, vorbeste despre gramatica exact cum vorbeste nea Gheorghe de la tara despre fizica nucleara. A auzit ca exista, insa nu stie cu ce se mananca.

 • Upvote 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.