Jump to content
POLITISTI.ro

Certificat de grefă

Postare recomandată

Publicat

asteapta sa implinesti perioada de suspendare de 30 de zile. Daca vei renunta la plangere dupa finalizarea procesului nu vei fi pus in situatia de a preda permisul pentru inca 30 de zile.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Saptamana trecuta, am fost oprit fe catre un echipaj al politiei Ploiesti pt depasirea pe linie pe continua, care defapt a fost linie discontinua, am facut contestatie impotriva procesului verbal si am obtinut un certificat de grefa.

Cu acesta am fost la politia sibiu pe raza careia locuiesc.

Intrebarea mea este urmatoarea: pot conduce cu certificatul de grefa pana imi vine permisul (20-25 de zile) cu mentiunea ca in 9 zile imi expira dovada.

Va multumesc

• Moderator
Publicat

Nu, nu poţi să conduci autovehicule cu certificatul de grefă.

Trebuie să mergi la IPJ Prahova (Serviciul Rutier) şi să-ţi recuperezi permisul de conducere pentru a putea conduce autovehicule pe drumurile publice.

Publicat (modificat)

Ok, dar asta nu e vina mea, mi-am facut actele, le-am depus, nu inteleg de ce nu se poate prelungi dovada pana cand ajunge permisul.
Multumedc pt raspuns

Modificat de Catalin
Nu mai cita postul anterior, e inutil şi interzis de regulamentul formului
  • Moderator
Publicat

Crede-mă că nici vina mea nu este. Aşa e prevăzut în legislaţie şi anume că dovada înlocuitoare nu se prelungeşte în astfel de cazuri, ci se restituie permisul de conducere până la soluţionarea cauzei.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua, aș dori sa pun și eu o întrebare, mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile, as dori sa întreb dacă as putea face certificat de grefa pentru a recupera permisul pe perioada munci (adică pana la sfarsitul lui noiembrie) apoi sa îl predau pentru acele 90 de zile, pentru ca locul meu și al fratelui meu de munca, depinde de permisul meu 

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna, ziua!
As avea nevoie de o informatie daca se poate.

Mi a fost suspendat permisul de conducere iar in urma contestatiei am primit certificatul de grefa, intrebarea mea este, se poate conduce cu certificatul de grefa?

Tin sa mentionez ca am facut contestatia online si am selectat ca permisul sa imi fie livrat la adresa din buletin.

Am atasat mai jos cererea pe care am primit o.

Multumesc anticipat!

IMG_1807.png

• Moderator
Publicat

Poţi conduce autovehicule pe drumurile publice după ce vei intra în posesia permisului de conducere.

Art. 118 - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).

(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.