Skip to content

Biroul Înmatriculari Auto

Featured Replies

eu ma mai gandesc la varianta inmatricularii in Bulgaria

• Replies 127
  • Views 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• A-si vrea sa stiu daca talonul din Italia este destul pentru a inmatricula un scuter de 125 ccm in Romania. Daca nu de ce acte mai am nevoie

• Pathfinder, am pretentii la tine, observ ca ai + in fata. Cum sa crezi asemenea porcarii? Este clar ca un dobitoc de asa zis reporter nu are ce face si filmeaza si el 2 masini care sigur au imprum

• eu am gasit pana acum doua astfel de cazuri . in primul caz masina clona era furata iar in cel de-al doilea caz o persoana care avea doua seturi de numere a folosit unul la o dacia solenza care era i

• Moderator

Având în vedere ce se preconizează a intra în vigoare destul de curând, părerea mea este că te complici inutil şi vei ajunge la concluzia că ai sărit din lac în puţ. Citeşte cu atenţie modificările propuse, astfel încât să iei o decizie în cunoştiinţă de cauză şi să nu te mai prindă pe picior greşit noile prevederi legislative.

va salut

un amic care nu are legatura cu internetul are o mica MARE problema

motocicleta este cumparata din Romania acum 4 ani ,primul proprietar cu dubla cetatenie ro/it ,motocicleta are acte de italia (momentan doar talon Italia si contract de vanzare cumparare) ,numere de inmatriculare Italia,cartea motocicletei luata de primul proprietar ca sa o radieze in Italia,din ce am inteles barbatul este decedat nimeni nu mai stie nimic de el de 3-4 ani sau cine stie pe unde este fugit... ,prietenul meu a mai ramas doar cu aceste acte(talon Italia+contract vanzare cumparare) + bunul (motocicleta) si vrea sa o inmatriculeze pe Romania

care este procedura ca sa intre/circule cu ea in normalitate si sa o inmatriculeze ?? ca atunci cand este oprit de politia ro sa nu ramana si fara aceste acte...

vrea sa-i faca carte de Romania ,identificare,asigurare si sa mearga la biroul de inmatriculari sa o treaca pe numele lui

va multumesc

M-am mai gandit la inmatricularea temporara dar nu stiu daca pot circula daca mi-a expirat ITP?

Va salut !

In cazul acceptarii dosarului la biroul inmatriculari, urmand a fi efectuate verificari suplimentare, pana la primirea confirmarii se pot scoate mai multe seturi de numere provizorii (peste 90 de zile) ori nu ?

Multumesc

oficial doar 90 de zile.

@25 tess

Ordinul 1501/2006, art. 7

(4) În cazul existenţei unor indicii cu privire la falsificarea documentelor prevăzute la alin. (1) sau (3) ori în absenţa celor prevăzute la alin. (3), se vor efectua verificări prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor cu competenţe în domeniu, la solicitarea serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, în condiţii stabilite prin dispoziţie a directorului Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

(5) În cazul absenţei documentelor prevăzute la alin. (3), serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent va înmatricula un vehicul care provine dintr-un stat membru al Uniunii Europene numai după obţinerea confirmării de la acest stat a faptului că solicitantul este îndreptăţit să reînmatriculeze vehiculul în România. Procedura de solicitare a confirmării statului membru al Uniunii Europene din care provine vehiculul care urmează a fi înmatriculat în România se stabileşte prin dispoziţie a directorului Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

(6) Până la clarificarea situaţiilor prevăzute la alin. (4) şi (5), solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizaţii de circulaţie provizorii.

Sunt inginer de profesie, nu am cunostiinte in drept si nu caut sa ma contrazic dar conform legislatiei, se deduce clar ca odata demarata procedura de confirmare, nu mai exista aceea conditionare cu vreo perioada de timp, in speta cea de 90 de zile.

Edited by keth

ordinul CSA nr 14/2011

Art. 19. — Asigurarea obligatorie RCA se incheie pe perioada determinata:

e) pe perioade de cate o luna, dar nu mai mult de 3 luni, pentru vehicule inmatriculate/inregistrate in state terte, pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii in Romania.

rspunsul meu a fost unul oficial. Pentru mai multe detalii te rog sa te adresezi colegilor de la Serviciul Inmatriculari pentru ca situatiile pot diferi de la caz la caz in functie de verificarile care se efectueza in dosarul de inmatriculare. Succes.

Daca nu-mi permit sa platesc TIMBRUL DE MEDIU as putea lua legatura cu fostul proprietar si sa-mi faca o procura.

În cazul in care fostul proprietar ar accepta sa-mi faca o procura si sa-i platesc eu taxele aferente pentru masina se poate anula contractul de vanzare-cumparare si apoi sa pot face asigurarea si verificarea ITP in judetul meu?

in conditiile actuale nu ai alta solutie acceptabila, ori iei legatura cu fostul proprietar ori o duci la fier vechi, ma indoiesc ca o sa platesti taxa..

Multumesc

Am luat legatura cu vechiul proprietar si momentan nu e in tara, cum pot obtine o procura?

singura solutie este sa va faca o procura acolo in strainatate unde se afla acesta.

Am inteles, multumesc de raspuns.

• 3 weeks later...

am si eu o nelamurire.

am cumparat o motocicleta . aceasta a fost inmatriculata in sibiu pana in 2006. atunci cineva din jud. Alba a cumparat-o urmand sa o treaca pe numele lui.

a scos un rand de numere rosii, dar a avut accident si pana acum cand am cumparat-o eu a stat stricata intr-un garaj.

am urmatoarele acte: cartea, talon prrovizoriu, ultima fila din talonul original, certificat de radiere de la cel din sibiu cu stampila de la taxe si impozite locale cu data de 2006, contract de vanzare intre persoana din sibiu si cea din alba.

ce acte am eu nevoie sa pot inmatricula motocicleta pe numele meu.

multumesc pentru raspunsuri

buna ziua,am achizitionat o masina in decembrie 2012,am facut toate actele in vederea inmatricularii insa nu am reusit sa o inmatriculez pana pe 30 decembrie ca sa nu mai platesc acea taxa de mediu,pe data de 3 ianuarie am fost la biroul de inmatriculari si bineinteles ca nu am mai putut sa o mai inscriu din cauza taxei de mediu,am scos calculul taxei(care la vremea aceea era de 8000 de roni pt opel astra din 2000 ) si am hotarat ca este prea mult,acea taxa depasind valoarea masinii !!! Stiind ca se lucreaza la noua taxa am asteptat noua suma.In 15 martie 2013 s-a dat drumul la noua taxa,recalculata,am facut acelasi drum la administratie si am scos un nou calcul(care este de 4400 roni),in clipa de fata pot plati taxa si pot inmatricula masina,intrebarea mea este.Avand in vedere ca au trecut 5 luni de cand am facut prima tentativa de inmatriculare,ce trebuie sa fac acum?Banuiesc ca exista un termen limita pt inmatriculare din momentul semnarii contractului de vanzare cumparare,pt ca certificatul de autenticitate(valabil 60 de zile)l-am scos din nou.Ce trebuie sa mai intreprind?Trebuie sa merg iar la sectia financiara?Trebuie sa implic iar fostul proprietar?

Va multumesc

• 2 months later...

Buna ziua.

Am cumparat o masina adusa din germania, eu sunt din Suceava, dar locuiesc si am viza de resedinta pe Bistrita. Pot sa o inmatriculez pe Bistrita?

• Moderator

Nu, mașina o poți înmatricula doar în localitatea unde ai domiciliu.

Buna seara. Am si eu o problema. Am cumparat o remorca auto in anul 2000 facand doar un act de mana fara C.N.P fara nimic. Dupa ccateva luni  am incercat sa dau de proprietar dar nu l-am mai gasit din cate am inteles de la sotia sa a plecat din tara.Sotia dumnealui spunandumi ca nu poate face nimic deoarece este inmatriculata pe sot si nu imi poate da Fiscal. Eu neavand fiscal si C.N.P proprietarului nu am putut sa o inmatriculez am facut doar verificarea. Acum asi vrea sa o inmatriculez pe numele meu tinand cont ca am talonul, cartea si factura,  de cand a fost cumparata de noua si actul facut intre mine si vechiul proprietar am vro sansa sa o inmatriculez? Ideea este ca eu sunt din alt judet, nu sunt din judet cu proprietarul. Multumesc.

Sotul trimite procura sotiei si faci actele cu sotia. Dupa parerea mea actul de mana nu valoreaza nimic.

• 2 months later...

Buna ziua.Am o intrebare poate ma ajutati,am cumparat o masina de la matusa mea care sta in Constanta iar eu sunt din Hd dar am facut doar contract de vanzare,cumparate dupa care am fost la fisc si am trecut-o doar la fisc pe numele meu masina si acum (talonul) este pe numele ei.Pot circula asa sau trebuie sa o trec neaparat pe numele meu??

• Moderator

Legea te obligă să o înmatriculezi pe numele tău.

art 11 alin 10 - OUG 195/02
10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea. 

Si daca au trecut cele 30 de zile,eu pana acum platind de vreo 2 ori impozitul?Prima data pe jumatate de luna si cea de anul acesta.Ce acte am iarasi nevoie dupa cele 30 de zile.

• 4 weeks later...
  • Membru

Buna seara.

In luna decembrie 2012 am cumparat o motocicleta.

Eu am cumparat motocicleta de la o persoana © care a luat motocicleta de la alta persoana (B) care la randul lui a cumparato de la proprietar (A).

Proprietarul a vandut motocicleta in data de 20.08.2010 lui B. Au facut contract de vanzare cumparare si au hotarat, din spusele lor, ca B sa mearga pe numerele proprietarului o perioada si apoi s-o inmatriculeze.

In anul 2012 B a lovit motocicleta si a apelat la persoana C ca sa-i aduca o alta motocicleta din Germania. Cand C a adus motocicleta solictata lui B, au hotarat ca B sa-i dea lui C vechea motocicleta (cea care am achizitionato eu) plus diferenta de bani.

Mentionez ca toti cei numiti mai sus sunt din judetul Suceava.

Eu am achizitionat motocicleta de la C si am facut con-vanz intre noi.

Poblema este ca intre B si C nu exista contract de vanz-cump. Ei au considerat ca daca B a dat motocicleta plus diferenta de bani pe noua motocicleta nu mai este nevoie de contract.

Pana la urma am reusit sa vb si cu proprietarul motocicletei ( cel trecut pe carte) si am stabilit, la propunerea mea, sa facem cont de v-c intre el si mine si sa obtin fiscalul de la el. A fost de acord, dar ma conditionat sa platesc impozitul deoarece el nu a mai circulat cu ea din 2010 si ca de atunci a fost motocicleta lui B.

Am fost de acord si cu aceasta conditie dar cand am ajuns la el in Suceava, adica dupa aprox 450 km, nu a mai dorit sa facem actele spunandu-mi ca el a vandut motocicleta lui B si ca nu are nicio treaba cu mine.

Pana la urma am luat legatura cu B si am stabilit sa facem contract intre mine si el explicandui ca eu nu am continuitate la contractele de vanz-cump, ca nu a fost corect ca n-a facut contract cu C si ca in momentul cumparari unui autovehicul trebuie sa-linscrie pe numele lui. 

Cum pot inmatricula si eu aceasta motocicleta?

• 2 weeks later...

buna ziua. deranjez cu o mica nelamurire - am cumparat  in septembrie 2013, o masina adusa din germania in martie 2013, de la vanzatorul B. La cumparare masina avea ultimul rand de nr. rosii de MS. Vanzatorul B mi-a dat brief mare, brief mic, contract V-C intre el si anteriorul proprietar C, fisa inmatriculare cu stampila fisc, copie buletin a lui C si contract V-C intre vanzator C si proprietar germania Z. In brief-uri sunt trecute doua persoane - proprietarul din germania - Z si alt cetatean roman X. Contractul de V-C intre neamt si cetateanul C e incheiat pe 12.03.2013, iar pe brief-uri e trecut cetateanul X tot la 12.03.2013. Cetateanul C a cumparat mai multe masini in martie, iar cetateanul X doar a condus pana in romania, dar in germania am inteles ca nu poti circula daca nu esti trecut in brief-uri.Pot inmatricula masina pe numele meu cu actele pe care le-am mentionat? mersi