Jump to content
POLITISTI.ro

Salariu politist debutant !


Santosh

Recommended Posts

Am si eu o intrebare sunt nou pe acest forum si nu prea stiu une sa postez daca vede cnva si ma poate ajuta si pe mn cu un raspuns

.Sunt din promotia 2012 neincadrata (cu promisiunea ministrului pe 1 decembrie incepem si noi treaba), care este salariu de debutant agent cat si suma pe care o pot primi ca idemnizatie de chirie . (Tinand cont ca optez pe mun. Bucuresti) si ca idee daca ma pot descurca cu banii astia o luna :D

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Intre 1590 si 1650 ca si debutant(zona,ore de noapte,ore lucrate,etc.)..iar indemnizatia de chirie o sa iei cam intre 260-360 depinde de multe criterii:)

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

am si eu o intrebare: E bine in Bucuresti ca politist? ma refer la chirie...situatie operativa...sefi..etc.Ma gandesc daca iti poti intemeia o familie in Buc ca asa sa stau cu 3-4 colegi in camera toata viata nu cred ca e bine!

Link to comment

Au scazut salariile de cand s-au reinfiintat posturile.... Am si eu o intrebare....dupa ce debutantii primesc aviz/competenta pentru penal...acestia ar trebui sa primeasca un spor pentru acesta competenta/aviz?

Edited by HaiSa
Link to comment
 • Member

Au scazut salariile de cand s-au reinfiintat posturile.... Am si eu o intrebare....dupa ce debutantii primesc aviz/competenta pentru penal...acestia ar trebui sa primeasca un spor pentru acesta competenta/aviz?

Cum ai tras tu concluzia că au scăzut salariile odată cu reînfiinţarea posturilor?

Îţi spun eu ce spor primeşti după ce treci de examenul dat la procuror pentru calitatea de poliţist judiciar: SPOR la rezolvat dosare, asta va fi replica pe care o vei auzi.

Cât despre sporul în sine, nu cunosc detalii, şi rog un "bătrân" să ne lumineze.

Edited by Bogdanel
Link to comment

Diferenta dintre sumele inscrise pe fluturasi e destul de convingatoare ca salariile au scazut....ce dovada mai buna de atat ai avea nevoie sa tragi acea concluzie?

Plus ca odata cu trecerea la posturi am inteles ca nu mai beneficiezi de sporul de noapte si de norma 12B.....Dupa terminarea tutelei nu stiu cum va fi....stiu doar ca agentii de la posturi au funcita de agenti principali..care e cea mai buna functie posibila pt agenti! (nu fac referire la debutanti..care nu sunt incadrati pe acesta functie) Sper ca am fost suficient de clar si ca te-am convins ca salariile au scazut!

Edited by HaiSa
Link to comment

Nu numai agentii de la posturi au functia de ag.principal, ci si cei care au ramas in cadrul Sectiei ca sa nu existe discriminare cica:)...si spor de noapte mai au si cei de la posturi...bine depinde de fiecare judet cum si-a pastrat modul de lucru...patrula, permanenta etc....iar salariul dupa terminarea tutelei creste cu un 15% .Noi astia ,,proaspeti,, in campul muncii nu avem cu ce face inca comparatie, dar da, din cate am auzit de la cei mai vechi au fost si vremuri mai bune

Link to comment

Sunt curios ce diferenta exista intre salariul unui ofiter debutant si cel a unui subofiter debutant. Am inteles ca diferenta nu ar fi atat de mare, in unele cazuri ofiterul debutant (de la BIC spre exemplu) ar avea chiar un salariu mai mic decat a unui agent debutant de la OP( sporuri de noapte). Exista vreo diferenta intre banii de chirie intre cele doua corpuri?

Link to comment

Exista diferente intre sumele acordate pt chirii deoarece salariile de incadrare sunt mai mari la ofiteri decat cele ale agentilor iar chiria este un procent din acel salariu! Bineinteles ca mai conteaza si mediul....urban/rural!

Referitor la diferenta de salarii intre cele doua categorii de salarii (agenti/ofiteri)...in cazul cand ambii sunt debutanti diferenta nu e f mare...dar diferenta intre un cms sef si un asp e fff mare. Am auzit discutii ca cica se lucreaza la chestia asta...sa nu mai existe diferente atat de mari intre cele doua categorii de lucratori, dar probabil sunt doar discutii!

Link to comment
 • Active member

Au scazut salariile de cand s-au reinfiintat posturile.... Am si eu o intrebare....dupa ce debutantii primesc aviz/competenta pentru penal...acestia ar trebui sa primeasca un spor pentru acesta competenta/aviz?

din cate stiu eu, primesti spor, doar daca esti pe functie de judiciar. Asa ce ar insemna ? sa ia toti politistii de la rural, spor de judiciar, pt ca majoritatea au calitate.

Plus ca odata cu trecerea la posturi am inteles ca nu mai beneficiezi de sporul de noapte si de norma 12B.....

intr-adevar, ce spui tu e adevarat, dar se vorbeste ca totusi la rural, coeficientul de salarizare e un pic mai mare decat la, o politie oraseneasca sa zicem, sau la o sectie....Nu stiu, sunt lucruri pe care mi le-a spus un coleg mai in varsta, cand puneam si eu intrebari legate de salariu. Daca e asa, ar trebui sa se compenseze oarecum situatia.
Link to comment

Dragi colegi salariul se compune din:

1.- salariul functiei de baza, unde intra salariul de functie, salariul de grad ,gradatie;

2.- sporuri si intemnizatii unde se regasesc sporul de noapte si sporul de antena;

3. - impozit si retineri

4. - norma de hrana

Santosh si Burscagh ,un agent debutant are salariul de incadrare undeva intre 800 -900 de lei iar un ofiter debutant undeva la 1000.

Diferentele se fac pe parcurs odata cu avansarea. Santosh chiria in Bucuresti este putin mai mare decat in rural dar nu te gandii ca te vei descurca.

Delux, nu este bine in Bucuresti, preturi mari, chirii foarte scumpe, trebuie sa locuiesti cu alti colegi pentru ati putea platii chiria si intretinerea, atunci cand o sa vrei sa te muti in judetul tau donii comndanti vor tine si cu dintii de tine etc. Daca vrei sa-ti intemeiezi o familie eu zic sa te gandesti ca langa ai tai este mult mai usor cu cheltuielile.

Chiria este intre 400 - 700 de lei pentru agenti in functie de salariu si zona unde ai contractul de inchiriere, in oras este putin mai mare decat intr-o comuna.

HaiSa, nu au scazut salariile celor din rural atunci cand s-au reinfiintat posturile, cei din rural si-au pastrat functiile pe care erau incadrati.

Sporul de noapte si sporul de antena il iei pentru cat ai lucrat, pentru ca atunci cand erai la patrulare lucrai mai multe ore de noapte acum ti se pare ca ai salariul mai mic. Pentru ca aveai calitatea de organ CP sefii iti mai dadeau un spor de 25% pentru studii superioare dar intre timp acest spor nu mai exista,, tot ce-i bun trebuie sa dispara" , ne-a ajutat domnu boc pe care cei din Cluj l-au ales primar!

Cine ti-a spus ca nu mai primesti spor noapte si norma 12B te-a pacalit!

Iar daca cei de la posturi sunt incadrati pe cele mai mari functii cum scad salariile?

Daca mai aveti alte intrebari indrazniti.

Edited by Elvis
Link to comment
 • Active member

am si eu o intrebare: E bine in Bucuresti ca politist? ma refer la chirie...situatie operativa...sefi..etc.Ma gandesc daca iti poti intemeia o familie in Buc ca asa sa stau cu 3-4 colegi in camera toata viata nu cred ca e bine!

Despre Siguranta publica si patrulare in Bucuresti se spune asa: "sefi ok, colegi de treaba, activitate/multe apeluri "112", patrule pedestre de o sa te saturi, traiul un pic mai scump...daca nu esti chibzuit, o sa fie nevoie sa apelezi la mamica acasa sa iti trimita ori pachet, ori sa-ti alimenteze cardul :) se spune de asemenea, ca se pleca greu de acolo.....Chirie gasesti relativ usor in conditii bune. (Repet, ti-am spus doar ce se aude de pe la altii, eu nefiind vreunul dintre cei care a optat pt capitala la repartitie)

Cat despre "intemeiat familie"....nu stiu, sanse sa iti gasesti perechea sunt o gramada :naughty: dar conteaza cum va fi dupa.

Mai stai si tu de vorba cu mai multi care si-au ales Bucurestiul si te vor lamuri.

Numa' bine !

Link to comment

Din cate am inteles prin bucuresti e cu norma de amenzi .. lunar trebuie sa sanctionezi fie cu amenda fie av un nr. definit de cetateni altfel nu iei Fb. Depinde si de la sectie la sectie , se stie ca patrulele pedestre din bucuresti rup cu interventii la 112 , pt ca patrula auto nu face fata .. momentan eu sunt inca cu statut neclar poate din decembrie v'om fi colegi (ceea ce am afirmat la sus sunt pure informatii aflate in vant nu stiu nimic concret )

App. Cum poate fi chiria unui agent intre 400 - 700 , iar un coleg mai sus a afirmat ca intre 290 - 360 :D , vreau si eu sa stiu cu certitudine asa de la cineva care e in bucuresti , sa imi zica cat a luat luna precedenta pe chirie !

Edited by Santosh
 • Downvote 2
Link to comment

Daca ai salariu mai mare o sa iei chirie mai mare.

Ceea ce de tot cacatul, daca stai sa te gandesti. De parca cel care iti inchiriaza casa iti stabileste chiria dupa cum ai tu salariul.

Uneori stau si ma gandesc ca daca prostia din capul unor factori de decizie din Politia Romana ar putea fi convertita in bani si varsata la bugetul de stat, Romania ar putea cumpara de la americani Alaska, sa le faca-n ciuda la rusi...

Link to comment

DarkSide ,,metodologiile" sunt facute de domnii ofiteri.

Ca nu este corect sunt de acord, agentul sau ofiterul platesc aceiasi chirie in Bucuresti.

Dar ce pot face eu, sunt un simplu agent.

Link to comment

Unii ma uimiti cu intrebarile pe un topic care nu este in aria privata si altii cu raspunsurile.Salariul debutantului ajunge la suma de 1500 - 1600 lei cu tot cu norma de hrana, care este oarecum echivalentul bonurilor de masa pentru civili. Sporul de noapte nu il primesc cei care nu lucreaza in intervalul orar 22,00 - 06,00, ori care nu trimit graficele cu orele lucrate la Serviciul Financiar.Acesta se calculeaza doar pentru numarul orelor lucrate de noapte, nu este o suma fixa. Norma 12B o primesc doar politistii care lucreaza constant in trei schimburi,nu doar ocazional, cum sunt agentii de siguranta publica de la municipii si orase. Spor pentru calitatea de politie judiciara nu primesc decat cei detasati la DNA, ceilalti nu au decat atributii suplimentare si obligatii si in schimb sunt cercetati de Tribunal sau Curtea de apel, nu de judecatorii cum sunt cercetati cei care nu au aceasta calitate. Sporul de studii superioare il primesc numai cei care il aveau in 2010 si nu si-au schimbat raporturile de serviciu,adica lucreaza pe acelasi post.

Link to comment

De ce nu este mutat in aria privata topicul?

Auzi la el :doh:

Din cate am inteles prin bucuresti e cu norma de amenzi .. lunar trebuie sa sanctionezi fie cu amenda fie av un nr. definit de cetateni altfel nu iei Fb.

Tot aici pe forum am auzit de la cei "batrani" ca inainte trebuia sa te incadrezi intr-o norma de amenzi , acum poti sa dai cate vrei :lol:

Edited by kocolinos
Link to comment
 • Member

In doi ani de cand sunt la OP in Bucuresti, eu nu am auzit vreodata de norma la amenzi, cine spune din astea bate campii sau cine stie ce situatie de 2 lei are la el la sectie. Intradevar ti se atrage atentia in caz ca ai un numar mic de amenzi date, dar doar in situatia in care sa zicem ai dat 200 cu un an in urma, iar pe anul in curs doar 50 sa zic, treaba asta se intampla la bilant sau la final de an poate pentru calificativ, pentru ca bate la ochi si e o diferenta vizibila, dar sa iti impuna sa dai un numar minim de amenzi nu am mai intalnit pana acum.

Edited by DannyBAD
Link to comment

parerea mea e ca fiecare sa prinda judetul de domiciliu sau un judet invecinat.Bucuresti nu cred ca ar fi o optiune pentru cine vrea sa-si intemeieze o familie si sa stea toata viata in gazda!

Link to comment

am si eu o intrebare: E bine in Bucuresti ca politist? ma refer la chirie...situatie operativa...sefi..etc.Ma gandesc daca iti poti intemeia o familie in Buc ca asa sa stau cu 3-4 colegi in camera toata viata nu cred ca e bine!

parerea mea e ca fiecare sa prinda judetul de domiciliu sau un judet invecinat.Bucuresti nu cred ca ar fi o optiune pentru cine vrea sa-si intemeieze o familie si sa stea toata viata in gazda!

Iti place sa joci la offside nu?

Link to comment
 • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.