Jump to content
POLITISTI.ro

Efectele si consecintele protestului politistilor din 24.09.2010


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

La o zi după ce poliţiştii au scandat “Ieşi afară! Javră ordinară!”, băsescu, sâmbătă a decis să renunţe la serviciile Poliţiei, :doh: duminică a făcut o declaraţie de presă, în care a cerut măsuri la Ministerul Administraţiei şi Internelor, luni a demisionat Blaga.

Demisia lui Blaga nu va face altceva decît să aureoleze mitingul nostru, al poliţiştilor, deoarece suntem primii care au reuşit să obţină prin protest o demisie la un nivel atît de înalt! :naughty:

Vasile Blaga şi-a dat demisia. Ei, şi ce mare scofală? :hmmmt:

Ce a făcut deosebit ministrul Blaga, astfel încît să merite toată văicăreala asta ce se tot practică în ultimele zile în mass-media?

Hai să fim serioşi, în fond Blaga a venit în politica direct din funcţia de şef al Vămilor, unde a făcut o avere impresionantă, greu de explicat pentru un bugetar cinstit.

În fine ...

Priviți aici discursul marinarului, de la investirea noului lăut ... (scuze) ministru de interne:

Un discurs tipic unui dictator, prin care încearcă să ne transmită să băgăm de seamă şi să ţinem minte toţi cei care ar mai avea chef de asemenea încercări că tot el este naşul, barosanul, jupânul, vechilul, marele şnapan, miezul din fanta.

Omul ăsta nu-și poate reprima pornirile dictatoriale și confundă libertatea de opinie a unui lider sindical cu atributul de a numi în funcție a ministerului. Cu alte cuvinte ne spune că nu avem dreptul să ne spunem liber părerea despre un șef ierarhic și îndeamnă conducerea ministerului să schimbe legea pentru a îngrădi acest drept fundamental existent în toate țările democratice.

Lăsând la o parte această încercare a marinarului de a ne băga pumnul în gură, nu putem să nu observăm faptul că trăienel s-a cam speriat rău de tot vineri, din moment ce asociază protestul nostru legitim cu venirea minerilor la București în anii '90.

Iar ce trebuie să rețineți este faptul că noi polițiștii, așa cum suntem noi ... blamați de majoritatea, am reușit prin acel protest, ceea ce ne-am propus, să ne facem auziți și să nu mai fim tratați cu indiferență ca până acum.

Nu știu dacă ați urmărit reacția diverșilor miniștrii de astăzi, la protestele ce s-au desfășurat de alte sindicate. Absolut toți s-au îngrămădit să ia legătura cu liderii sindicali și să transmită invitații peste invitații acestora pentru un dialog și negeocieri.

E o schimbare majoră, față de indiferența și nepăsarea cu care priveau aceste proteste sindicale până acum și chiar dacă am să par lipsit de modestie, am să spun că toată această schimbare de atitudine a guvernanților se datorează acelor polițiști, blamați și condamnați deja de mulți, ce au participat la protestul de vineri.

Degeaba tot încearcă unii să politizeze acest protest al polițiștilor, nu fac altceva decât să demonstreze că „nu pot vedea pădurea din cauza copacilor”.

Link to comment
 • Moderator

Sunt de acord in totalitate cu tine Catalin, insa, desi am castigat o batalie, razboiul de abia a inceput... Traianel joaca o carte dura...daca ii va iesi si va reusi sa puna cu botul pe labe categoria noastra, a politistilor, apoi sa fii sigur ca celelalte sindicate din "civilie", sa zic asa, nu mai au nicio sansa. In alta ordine de idei, trebuie in continuare sa ii aratam ca impreuna suntem o forta si nu ne poate baga pumnul in gura, intr-o tara democratica si membra U.E. Presedintii vin si pleaca...Politia nu va disparea niciodata ca institutie, data fiind natura umana.

Link to comment

Presa a anuntat azi ca s-au intocmit dosare de cercetare penale pentru 3 politisti care au participat la miting , pe motiv ca purtau asupra lor pistoalele din dotare , in baza Legii 61/1991. Nu stiu cat de adevarat este , dar mi se pare o ipocrizie. Am citit azi de mai multe ori articolul care ar incrimina respectiva fapta si cred ca este cel putin interpretabil.

Consider ca Sindicatul ar trebui sa mearga pana in panzele albe cu privire la apararea colegilor nostrii!

Si inca ceva : amenzile primite de catre sindicalisti (tot ca o parere personala) ar trebui contestate "din orice pozitie" (scuzati exprimarea) ca sa vada si "sistemul" ce metode permisive are !!!

Link to comment
 • Moderator

Cu siguranță vor fi contestate, am văzut o declarație a lui Gruia în care confirma acest fapt.

Spunea ceva de genul că au fost sancționați cu toate că nu ei au fost organizatorii acelui miting, ci cei de la Cartel Alfa.

Link to comment

Intrebat cum au stabilit vinovatii, Aurel Moise spune acum la tv ca "in primul rand avem imaginile de la dumneavoastra de la televiziune cu liderii care raspundeau care va fi traseul si detaliile mitingului". In acelasi timp, Ciocan zicea azi dimineata in cazul lui Basescu spune ca nu se poate constata contraventia decat inregistrata cu mijloace tehnice omologate.

In continuare isi face firma de rusine cu fiecare intrebare la care raspunde.

Link to comment
 • Member

conform OG2/2001 constatarea contraventiei se face in mod direct si prin mijloace tehnice omolegate....ochiul lui base e omologat cumva?

Link to comment

Poliţia este de mulţi ani demilitarizată. Este o instituţie civilă. Uniforma nu este militară. Uniforma este, pur şi simplu, un echipament prin care poliţiştii pot fi identificaţi.

Așa că toți cei care ne tot mușcă de dos în ultimele zile ... să cânte la altă masă și să ne lase cu stereotipurile comuniste.

Link to comment

ATENTIE!!!!!!!!!

Li s-au transmis sefilor SIPI si DGA sa faca orice pentru a iesi cu ceva negativ cu politsti in presa. Baselu vrea sa joace dur.

Link to comment

prostii. singura contraventie ce necesita mijloace omologate este cea privind depasirea vitezei. In caz contrar, nici ochiul agentului nu este mijloc omologat si cu toate acestea te amendeaza cind depasesti linia continua sau treci pe culoarea rosie a semaforului sau depasesti coloana stationala la culoarea rosie a semaforului etc etc etc.

Link to comment

Off topic.

In baza unei Dispozitii a Inspectorului (Directorului) General al IPJ-ului, exista cadre care au drept de port permanent a armamentului din dotare.

De asemenea, pentru un necunoscator/neavizat, la prima vedere cum puteti face diferenta dintre un pistol carpati din dotare si unul "cu gaze" sau 10X22T (cu bile de cauciuc) ?? Va spun eu, foarte greu, exista o SINGURA diferenta vizibila !!

Poate va sunt de folos aceste "ponturi".

Link to comment

Presa a anuntat azi ca s-au intocmit dosare de cercetare penale pentru 3 politisti care au participat la miting , pe motiv ca purtau asupra lor pistoalele din dotare

Nu au cum proba, dupa parerea mea, dincolo de dubii ca politisti aveau asupra lor arma din dotare si nu altceva, de la toc gol, la o bricheta sub forma de pistol, ca cea de mai jos. care se poate cumpara din multe magazine cu cateva zeci de lei.

LNiV5IBXk4Do11f.jpg

Link to comment
 • Moderator

Au spus ca in baza unor inregistrari video ale Jandarmeriei Bucuresti au fost identificati initial 5 politisti, acum 3 care aveau asupra lor armament.

Sa fim seriosi, instanta nu poate condamna pe nimeni doar in baza unor imagini video.

In plus, daca intradevar existau aceste imagini, cu siguranta erau "scapate" catre mass media si erau difuzate excesiv.

Link to comment

prostii. singura contraventie ce necesita mijloace omologate este cea privind depasirea vitezei. In caz contrar, nici ochiul agentului nu este mijloc omologat si cu toate acestea te amendeaza cind depasesti linia continua sau treci pe culoarea rosie a semaforului sau depasesti coloana stationala la culoarea rosie a semaforului etc etc etc.

In caz ca nu ai stiut se numeste constatare cu propriile simturi ca de-aiai ii zice agent constatator. Dar deviem de la subiect. In tarile cu apa calda nu se castiga contestatiile de catre contravenienti daca a fost constata prin propriile simturi de catre un agent constatator, nu ma refer la depasirea vitezei legale.

Link to comment

Cu discursuri de genul acesta ne-a aburit și până acum. Toarase presedinte, de 16 ani de zile ma sacrific pentru comunitatea, statul si comunitatea m-a sacrificat in aceeasi măsură, așadar îmi arog dreptul de a mă debarasa de multumirile tale. Probabil ca ti se poate multumi și tie pentru ceva, dar în relatia cu mine, și ca mine multi altii, niciunui alt superior nu îi permit, nici măcar multumiri să-mi adreseze. Asa că abține-te!

Link to comment

Ultimul efect al protestului nostru si probabil pentru a preveni urmatorul : prin conducerea IPJ-ului s-a transmis sa stam ,, linistiti,, ca pana la sfarsitul anului (nu cred ca la sfarsitul lumii) se vor achita drepturile de echipamente iar in ceea ce priveste prima de vacanta se va achita pana la sfarsitul lui octombrie .Sincer nu cred,vor sa detensioneze atmosfera cu promisiuni. Asa ca fapte nu vorbe ... vorba lui Fredy Mercury: Spectacolul trebuie sa continuue !

Link to comment

cu siguranță ,cei trei colegi ai noștri nu purtau armamentul din dotare asupra lor la miting.

ei sunt fumători și aveau în tocul pistolului BRICHETE tip pistol ... și eu am așa ceva ... se găsește peste tot în comerț...

crede cineva că cei de la ” ochi albaștri :ph34r:! pot dovedi că nu erau sau nu brichete în tocurile pistoalelor colegilor nostri .?

Edited by ghici
Link to comment

gargara :) SRI nu dovedeste nimic, nu este treaba lui. Parchetul trebuie sa dovedeasca si nu va cum ar face-o chiar daca pistoalele ar fi reale. Poate doar daca sunt unii care "povestesc" cite ceva.

Link to comment

Din nou se dovedeşte că protestele de la Dolj au avut efecte printre mai marii noştri conducători.Azi la IPJ Dolj a venit secretarul de stat D.V.Fătuloiu, care chipurile a venit să ne asculte păsurile,însă în realitate a venit să ne ia pulsul,făcând promisiuni pe care sigur nu le va putea rezolva.

Aşa că stimaţi colegi nu trebuie să-i slăbim nici-o secundă până ce mai marii noştri conducători nu se dau la brazdă.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

...pe noi au inceput sa ne bage in actiuni in week-end ...cica ar fi organizate de IGPR ...si cei care erau liberi (aici ma refer doar la cei de la posturile de politie) cooptati in actiune cu reprogramarea liberului ....OARE ASA NE BAGA PUMNUL IN GURA PENTRU "ORELE LUCRATE FARA PLATA IN WEEK-END"???

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Se pare că efectele acelui miting al polițiștilor încă mai apar și acum, asta dacă luăm de bune speculațiile ce se fac pe marginea schimbării din funcție a șefului Jandarmeriei Bucureşti.

General maior dr. Gavrilă Pop, a fost eliberat din funcţie, atribuţiile acestuia fiind preluate de colonel Eugen Meran.

Prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române, cu data de 10 noiembrie, general maior dr. Gavrilă Pop a fost eliberat din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, urmând să fie numit într-o funcţie conform normelor de competenţă, informează Biroul de presă al Jandarmeriei.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.