Jump to content
POLITISTI.ro

Costume termice

bozo

Recommended Posts

• Active member

Ma gandesc sa achizitionez un costum termic si vreau parerea cuiva care foloseste asa ceva.

Am gasit: http://www.vipershop...e-speciale.html - costum level 1 la 98 lei

http://www.vipershop...ic-level-2.html - costum level 2 la 159 lei

Exista vreun standard pentru nivelul 1 sau 2, ori sunt denumiri pur comerciale?

Vad ca se gasec si pe site-uri straine cu denumirea helikon thermal underwear.

Astept discutii despre acest gen de echipament aici, ca vine iarna si multi dintre noi nu prea stam la caldurica in birou.

Edited by bozo

Eu am si level 1 si level 2.Adica am izmene L1 si bluza L2 luate de la Blackhawk.Alea L1 sunt niste iegari ca de femei ,supraelastici,si sunt relativ ok,daca esti obisnuit sa porti lycra.

Bluza este dintr-un fel de material gaurit si pe interior cu interior ca de polar,iar fiindca e level 2 se simte ca o ai pe tine,la temperaturi pana la -7...10 grade C

Cele de L3 sunt din polar,dar sunt cam groase, in opinia mea.

Edited by arcan
  • Upvote 2
  • Active member

Transpiri in ele?

Care e faza cu level 1, level 2? Au plaje de temperaturi la care se folosesc? Au ceva in plus fata de hainele normale?

Si daca se poate sa spuneti si de unde le-ati cumparat.

Edited by bozo
  • Moderator

Parca s-a mai discutat acum 1 an, pe un topic dedicat uniformelor, dar reluam.

Toate marcile tactice (5.11, Blackhawk, Oakley, UnderArmour etc) produc elemente de vestimentatie pentru frig, insa pretul este descurajator, pentru bugetul unui politist roman (100-150 euro/set). Ma refer la produsele care asigura o izolatie termica serioasa!

V-as sugera sa frecventati si magazinele locale de alpinism (in Bucuresti stiu vreo 4-5, dar banuiesc ca exista mai peste tot in tara) si o sa gasiti acolo "straturi" (base layer) cum le denumesc in jargon alpinistii. Nu mai pun la socoteala ca vanzatorii, care de cele mai multe ori sunt pasionati de acest sport, va pot da si consultanta de specialitate.

Vad ca si magazinul Decathlon vinde asemenea produse, insa pe site nu vine pretul.

http://www.decathlon.ro/RO/bluza-corp-bionnassay-150535611/#

• Active member

Cele din link-urile postate de mine nu sunt foarte scumpe, si pana acum nu am fost dezamagit de produse de la viper (inca).

Sunt curios daca le foloseste cineva.

• Upvote 1

Eu am luat de la 5.11 Romania. Dar, sincer nu sunt cum ma asteptam.Sunt ceva mai izolante decat bluze obisnuite din alt tip de material, dar nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor.

Avantajul aste ca o bluza subtire este echivalenta cu doua bluze mai groase.Adica nu esti incotosmanat ca Mos Gerila.Poate cele Level III sa fie spectaculoase....

• Moderator

Am dela 5.11 cele de vara si sunt OK, mai ales cand ai vesta antiglont. Chiar ajuta la eliminarea transpiratiei.

Pt iarna, am de la UnderArmour. Chiar functioneaza, adica umblam in camasa de uniforma, peste "base-layer", in toiul iernii, de se uitau colegii la mine ca la urs si puneam pariuri cate zile o sa stau in concediu medical! Iar cu geaca, muream de cald!

Mi-am mai luat si de la QUECHUA, pt ski, niste base-layer, care este OK, la bani putini (bluza+pantalon aprox. 120 RON). Marca o gasiti si in reteau Decathlon.

• Active member

Eu am comandat level 2 de la viper.

Dupa ce ajunge o sa scriu aici cum se comporta.

Edited by bozo
  • 2 weeks later...
  • Active member

Inca nu a fost suficient de frig sa le testez cum trebuie dar pun ceva pareri:

-la temperaturi de 5 grade nu se simte frigul, imbracat doar cu costumul, si pe deasupra pantaloni si bluza subtire.

-sta foarte bine mulat pe corp.

-respira bine, aerul trace lejer prin ele daca suflii prin material, nu am transpirat cand am stat la caldura.

-nu sunt chiar "magice" e doar lenjerie din materialul potrivit, care tine cald fara sa transpiri in ea, dar cred ca are limitele ei.

-la 160 lei isi merita banii, mai mult nu cred.

As vrea sa imi cumpar si level 1 sa vad ce poate.

Edited by bozo
  • Upvote 3
  • Moderator

Deja te aventurezi periculos in extinderile necunoscute ale cardului :)

Sa le folosesti sanatos si sper sa nu se mai repete iarna grea de data trecuta!

• 3 weeks later...

Mi-am achizitionat si eu produse ca si cele mentionat mai in sus.Sunt extrem de multumit, am cheltuit in total 600 de lei bluza+pantalon +ciorapi,temperatura data de producator -30 de grade.

Le-am si testat doar ca n-am avut temperaturi extreme(-6 grade)

Edited by Panter

Au reprezentanta in Romania? Personal mi-am luat un costum (bluza si pantalon, de la Crivit, oferta la LIDL) n-au fost scumpe, dar nici nu m-au impresionat! Astept niste temperaturi "mai serioase" sa-mi fac o parere finala!

iarna asta sunt pregatit pentru orice!:bocanci viper si cireasa de pe tort,izoterma din dotarea jandarmeriei(facuta rost cu greu),se afla si in dotarea mapn dar pe verde,aceste produse sunt exceptionale impotriva frigului!pacat ca pe noi ne-au sarit cu aceasta dotare de parca nu am fi oameni...........ma opresc aici pentru ca as putea scrie o carte despre lipsurile cu care ne confruntam!ps.cu aceasta izoterma rezisti cu brio chiar si atunci cand rezervorul autospecialei este gol sau "mai are doar doi litri"plinul standard in mai! :shock::faint::emo-yessir:

Edited by ady1